Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rosja igra z losem 3 wojny światowej? tak zwana "WIELKA GRA"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odniosę się tylko do tego, ponieważ temat zszedł na przepychanki.

Rosja robi co chce. USA i NATO muszą wziąć się w garść bo w tym momencie idą na ustępstwa tak samo jak Europa szła na ustępstwa Hitlerowi. Niedługo będzie zbyt późno.

A polacy są po prostu niesamowici. 44 lata niewoli radzieckiej, wielokrotne opuszczenie w potrzebie, wyraźne zapędy totalitarne i wy popieracie Rosję?! Te "pseudo-rzetelne" prawicowe media typu Maxiu Kolonko tak wam nasrały w łbach, że nienawidzicie UE i zachodu przez bajeczki, które się wam wciska. Chcecie wolności? Sorry, nie ma jej na stanie. Ale jeśli się ogarniecie to możecie żyć w cywilizowanym społeczeństwie, zamiast w kraju, który leci autostradą do totalitaryzmu...

Kolejny nic nie wiedzący wiedzący o strukturach i działaniach organizacji międzynarodowych... Zgodzę się z tym, że wolności nie ma i jej nigdy nie było, ale:

Bądź obiektywny. Rozróżniaj ziarno od plew! To że ktoś krytykuje "zachód" nie znaczy, że sprzyja Rosjanom. Popatrz, że ludziom się tam dobrze żyje, więc nic nam do tego, jaki system tam obowiązuje. Po drugie to nie rosyjscy urzędnicy dokładają lub próbują dołożyć wielu absurdalnych przepisów - kontrola internetu, uznanie ślimaka(jeden gatunek) za rybę, czy chociażby ograniczenie produkcji mleka. Tak, Polska bardzo traci na tym, ponieważ jest to nasz produkt eksportowy i nie możemy na nim zarabiać, ale kraję starsze stażem. Jakoś wschodnia Unia Celna umożliwia realny rozwój innym krajom przez ogromny rynek zbytu. - Popatrz na rosyjskie supermocarstwo, które spłaca ogromna długi ZSRR, posiada ogromne wydatki i jakoś posiada ten status. I podsumowując moje zdanie o UE i organizacjach jej podobnych świadczy chociażby to, że ZEA dołączą do Szengen mimo łamania praw człowieka.(łamany warunek członkostwa), albo o tym, że Nigeria mimo wprowadzenia zakazu małżeństw homoseksualnych dostała groźby z zachodu o braku pomocy, jeżeli nie odwołają zakazu. 

Napisałem to na podstawie informacji z sieci i telewizji. Nie twierdzę, że wszystkie informacje są trafne w 100%, jak chociażby z tym, że Polska pożyczy pieniądze Ukrainie, ale z chęcią podejmę dyskusję na poziomie i argumentami. 

P.S.

Popraw błąd w pisowni "polacy".

@edycja

@dół

hrabia14, czyli zdecydowałeś się odnieść tylko do jednego i jeszcze takiego? Ukłony w stronę krzykaczy bez argumentów takich jak Ty. ;)

• Odpowiedzi 180
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Odniosę się tylko do tego, ponieważ temat zszedł na przepychanki.

Kolejny nic nie wiedzący wiedzący o strukturach i działaniach organizacji międzynarodowych... Zgodzę się z tym, że wolności nie ma i jej nigdy nie było, ale:

Bądź obiektywny. Rozróżniaj ziarno od plew! To że ktoś krytykuje "zachód" nie znaczy, że sprzyja Rosjanom. Popatrz, że ludziom się tam dobrze żyje, więc nic nam do tego, jaki system tam obowiązuje. Po drugie to nie rosyjscy urzędnicy dokładają lub próbują dołożyć wielu absurdalnych przepisów - kontrola internetu, uznanie ślimaka(jeden gatunek) za rybę, czy chociażby ograniczenie produkcji mleka. Tak, Polska bardzo traci na tym, ponieważ jest to nasz produkt eksportowy i nie możemy na nim zarabiać, ale kraję starsze stażem. Jakoś wschodnia Unia Celna umożliwia realny rozwój innym krajom przez ogromny rynek zbytu. - Popatrz na rosyjskie supermocarstwo, które spłaca ogromna długi ZSRR, posiada ogromne wydatki i jakoś posiada ten status. I podsumowując moje zdanie o UE i organizacjach jej podobnych świadczy chociażby to, że ZEA dołączą do Szengen mimo łamania praw człowieka.(łamany warunek członkostwa), albo o tym, że Nigeria mimo wprowadzenia zakazu małżeństw homoseksualnych dostała groźby z zachodu o braku pomocy, jeżeli nie odwołają zakazu. 

Napisałem to na podstawie informacji z sieci i telewizji. Nie twierdzę, że wszystkie informacje są trafne w 100%, jak chociażby z tym, że Polska pożyczy pieniądze Ukrainie, ale z chęcią podejmę dyskusję na poziomie i argumentami. 

P.S.

Popraw błąd w pisowni "polacy".

To nie błąd.

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Coś wam pokaże możecie się śmiać ale jestem na tyle religijny że pierwszy raz uwierzyłem w to. 

Zapowiedź kataklizmu? Ikony na Ukrainie i w Rosji płaczą!
http://www.fronda.pl/a/zapowiedz-kataklizmu-ikony-na-ukrainie-i-w-rosji-placza,35046.html

W Rosji i na Ukrainie, w kilku klasztorach i cerkwiach, ikony zaczęły toczyć łzy. W tradycji prawosławnej (tak zresztą, jak i w zachodniej, gdzie płaczące figury, zwiastują poważne wydarzenia) jest to wyraźny znak z góry, który jest wezwaniem do ludzi do nawrócenia i ostrzeżeniem przed zbliżającymi się trudnymi czasami. Ikony mają obecnie płakać m.in. w Rostowie nad Donem, Odessie, Równym, Nowokuzniecku. Wcześniej podobne zjawiska, w Rosji i na Ukrainie, miały miejsce przed rewolucją październikową i upadkiem caratu, a także tuż przed rozpadem Związku Sowieckiego.

za wysoka sygnatura

Opublikowano

Coś wam pokaże możecie się śmiać ale jestem na tyle religijny że pierwszy raz uwierzyłem w to. 

Zapowiedź kataklizmu? Ikony na Ukrainie i w Rosji płaczą!
http://www.fronda.pl/a/zapowiedz-kataklizmu-ikony-na-ukrainie-i-w-rosji-placza,35046.html

W Rosji i na Ukrainie, w kilku klasztorach i cerkwiach, ikony zaczęły toczyć łzy. W tradycji prawosławnej (tak zresztą, jak i w zachodniej, gdzie płaczące figury, zwiastują poważne wydarzenia) jest to wyraźny znak z góry, który jest wezwaniem do ludzi do nawrócenia i ostrzeżeniem przed zbliżającymi się trudnymi czasami. Ikony mają obecnie płakać m.in. w Rostowie nad Donem, Odessie, Równym, Nowokuzniecku. Wcześniej podobne zjawiska, w Rosji i na Ukrainie, miały miejsce przed rewolucją październikową i upadkiem caratu, a także tuż przed rozpadem Związku Sowieckiego.

dlaczego mamy się śmiać ? Żyjemy aktualnie w demokracji a większość to katolicy . Ja wierzę w takie rzeczy , " nie jestem ograniczony jak niektórzy ateiści " /.

Ale i tak ateista będzie argumentował że to fake / 

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

Rosja robi co chce. USA i NATO muszą wziąć się w garść bo w tym momencie idą na ustępstwa tak samo jak Europa szła na ustępstwa Hitlerowi. Niedługo będzie zbyt późno.

A co według Ciebie mają zrobić skoro nie mogą od tak wysłać sobie wojsk na Ukrainę bo Ukraina nie jest w NATO/Unii Europejskiej. Zrozumcie to w końcu, jezu. Eksperci wielcy.

Opublikowano
Jak się dowiadujemy z ukraińskiego wywiadu, Władimir Putin w obawie przed napaścią wojsk NATO spradza już integralność i wytrzymałość systemu schronów na zachodzie Rosji.

Na zdjęciu widoczny fragment schronu w obwodzie saratowskim.

1456048_639893619380075_1971032906_n.jpg

źródło:internet

Opublikowano

dlaczego mamy się śmiać ? Żyjemy aktualnie w demokracji a większość to katolicy . Ja wierzę w takie rzeczy , " nie jestem ograniczony jak niektórzy ateiści " /.

Ale i tak ateista będzie argumentował że to fake / 

W takim razie według "boga" rozpad Związku Sowieckiego jest czymś złym, to znaczy, że jest to fake i manipulacja, albo (jeżeli istnieje) to Bóg jest pierdolonym debilem. 

Opublikowano

W takim razie według "boga" rozpad Związku Radzieckiego jest czymś złym, to znaczy, że jest to fake i manipulacja, albo (jeżeli istnieje) to Bóg jest pierdolonym debilem. 

o czym ty piszesz , bo nie moge zrozumieć ?

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

o czym ty piszesz , bo nie moge zrozumieć ?

Brawo, przeczytałeś kawałek tekstu i już zacząłeś się wypowiadać. Jakie to jest kurwa mądre. 

Wcześniej podobne zjawiska, w Rosji i na Ukrainie, miały miejsce przed rewolucją październikową i upadkiem caratu, a także tuż przed rozpadem Związku Sowieckiego.

Opublikowano

Teraz pozdrowienia dla wszystkich co myśleli, że Rosja od tak ropier*oli Ukraine i życie będzie toczyć się dalej. 

Barack Obama zapowiedział, że jest po stronie Ukrainy i, że uzyskają jego pomoc.

Opublikowano

co jak co, ale płaczące kawałki płótna rozjebały doszczętnie xD co te popy odpierdalają to nawet księża nie

BÓG = CZŁOWIEK

Opublikowano

@UP

To tłumaczy wczorajszy/dzisiejszy nocny przerzut wojsk USA na teren Polski

Może ich widziałeś w nocy przez okno? xD

Przestań szerzyć jakieś durne plotki.

Opublikowano

Przecież to oczywiste, że Usa jak i Całe NATO tylko mówi i mowić będzie, bo nic innego zrobić nie mogą. Świat został podzielony na strefy wpływów już ponad 60 lat temu i od tamtej pory niewiele się zmienia. Ruscy odzyskają część Ukrainy a za to na drugim końcu ziemi odpuszczą Wenezuele i dojdzie tam do przewrotu jak na Ukrainie lub będzie "demokratyczna" interwencja USA.

Opublikowano

@UP

naprawdę ? też widziałem !! jak zapierdalał cały oddział autostradą A4 na rolkach

puknij sie w łeb

Opublikowano

@UP

Tak, abramsy przerzucali.

Przecież to oczywiste, że Usa jak i Całe NATO tylko mówi i mowić będzie, bo nic innego zrobić nie mogą. Świat został podzielony na strefy wpływów już ponad 60 lat temu i od tamtej pory niewiele się zmienia. Ruscy odzyskają część Ukrainy a za to na drugim końcu ziemi odpuszczą Wenezuele i dojdzie tam do przewrotu jak na Ukrainie lub będzie "demokratyczna" interwencja USA.

Następny 'ekspert'. Co mogą zrobić skoro Ukraina nie jest w NATO?

Opublikowano

Rosjanie mają tak przestarzałe rakiety, że aż strach. Za parę lat będą mieć wymieniony na nowy cały swój arsenał atomowy. Amerykanie wprost przeciwnie, wciąż polegają na rakietach z lat 70'. Zgadzam się, że Rosjanie produkują złom, ale aby dokuczyć USA. Dlatego amerykanie kupują w Rosji silniki rakietowe RD-180 do swoich rakiet Atlas 5, dlatego też kupili od Rosjan rzeczywisty '' złom '' - silniki NK-33 wyprodukowane w latach 60' [ do tej pory nie wymyślono lepszych] do swojej rakiety Antares wynoszącej na orbitę statek zaopatrzeniowy dla ISS-Cygnus. Rosjanie może nie potrafią zrobić dobrego roweru, ale w technice rakietowej są najlepsi. Dotyczy to rakiet cywilnych, wojskowych, manewrujących i przeciwlotniczych. Trzeba zdać sobie z tego sprawę.

Opublikowano

Rosjanie mają tak przestarzałe rakiety, że aż strach. Za parę lat będą mieć wymieniony na nowy cały swój arsenał atomowy. Amerykanie wprost przeciwnie, wciąż polegają na rakietach z lat 70'. Zgadzam się, że Rosjanie produkują złom, ale aby dokuczyć USA. Dlatego amerykanie kupują w Rosji silniki rakietowe RD-180 do swoich rakiet Atlas 5, dlatego też kupili od Rosjan rzeczywisty '' złom '' - silniki NK-33 wyprodukowane w latach 60' [ do tej pory nie wymyślono lepszych] do swojej rakiety Antares wynoszącej na orbitę statek zaopatrzeniowy dla ISS-Cygnus. Rosjanie może nie potrafią zrobić dobrego roweru, ale w technice rakietowej są najlepsi. Dotyczy to rakiet cywilnych, wojskowych, manewrujących i przeciwlotniczych. Trzeba zdać sobie z tego sprawę.

http://en.wikipedia.org/wiki/Dead_Hand_%28nuclear_war%29

Opublikowano

naprawdę ? też widziałem !! jak zapierdalał cały oddział autostradą A4 na rolkach

puknij sie w łeb

Jak nie wiesz co jest prawdą a co kłamstwem to co możesz powiedzieć o aktualnej sytuacji. Potwierdzeniem tego co powiedziałem znajdziesz być może w prasie w najbliższym czasie lub już teraz na portalach internetowych o odrzutowcach na terenie polski.

Nie każę wam wierzyć, ale może wy coś się wypowiecie na ten temat.

Opublikowano

Tak, abramsy przerzucali.

Następny 'ekspert'. Co mogą zrobić skoro Ukraina nie jest w NATO?

A czy ja mówię, że mają coś zrobić lub, że mogą coś zrobić? Czytaj ze zrozumieniem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...