Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rosja igra z losem 3 wojny światowej? tak zwana "WIELKA GRA"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak naprawdę to Chińczyki wygrają wojnę bo oni mają swoją taktykę! oni wysyłają małe odziały po 100mln ludzi! xD

a tak serio, wojny nie będzie bo nie i chuj. rosja w tej wojnie nie będzie miała żadnego sojusznika (no chyba że niemcuf). 

Korea i Arabowie. Niemcy nie mogą.

• Odpowiedzi 180
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

co ?? :huh: :huh: :huh:

Aktualnie zdolnych do służby w Rosji jest 46 mln osób, a obecnie służy 1,2 mln żółnierzy,a w rezerwie jest ok. 800 tyś.

Skąd ty masz te informację?

Nie ucz mnie, bo akurat na wojsku i militariach to ja się znam. USA nie przegapi okazji, być może jedynej by pokonać Rosję.

W dupie masz 46 mln żołnierzy. Człowieku ty to od psa wyciagnales czy idiotę udajesz? Złe masz informacje.

W wojnie pomiędzy Ukraina i Rosja(jakby taka była) nikt nie użyje broni jądrowej bo byłyby za duże straty.

Broni jądrowej nikt nie użyje na sąsiedni/bliski...

Póki co nie mam wątpliwości że Rosja prowokuje Ukrainę. Putin uważa, że uda mu się sprowokować Ukrainę do użycia broni. Póki co im to sie nie udaje.

Opublikowano

Zamiast budować schrony to wy na mpc siedzicie pozdro.

@2xup Arabowie mogą nacmokać mają zjebaną technologię gorszą od naszej.. To co, że mają bomby jak i tak ich nie używali od wielu lat i jak tylko je bedą odpalać to się rozpadną...

Opublikowano

"Na razie ani Ukraińcy, ani Rosjanie nie podejmują żadnych działań. Rosyjscy żołnierze porozstawiani są wokół bazy, a przy prowadzącej do niej drodze zaparkowanych jest kilkanaście wojskowych ciężarówek Kamaz i wozów terenowych Tigr. Ukraińcy stoją w szeregu za bramą wjazdową do jednostki. Za nimi znajduje się czołg z podniesioną w górę lufą armatnią."

Rosjanie  sie nie pierdol****   nawet czołg mają 

za wysoka sygnatura

Opublikowano

"Na razie ani Ukraińcy, ani Rosjanie nie podejmują żadnych działań. Rosyjscy żołnierze porozstawiani są wokół bazy, a przy prowadzącej do niej drodze zaparkowanych jest kilkanaście wojskowych ciężarówek Kamaz i wozów terenowych Tigr. Ukraińcy stoją w szeregu za bramą wjazdową do jednostki. Za nimi znajduje się czołg z podniesioną w górę lufą armatnią."

Rosjanie  sie nie pierdol****   nawet czołg mają 

Pewnie makieta... Niech tusk Załatwi wiecej inzynierow po trza projektowac czolgi a nie sie opierdalac i potem znów polska bedzie okupowana...

Opublikowano

W dupie masz 46 mln żołnierzy. Człowieku ty to od psa wyciagnales czy idiotę udajesz? Złe masz informacje. W wojnie pomiędzy Ukraina i Rosja(jakby taka była) nikt nie użyje broni jądrowej bo byłyby za duże straty. Broni jądrowej nikt nie użyje na sąsiedni/bliski... Póki co nie mam wątpliwości że Rosja prowokuje Ukrainę. Putin uważa, że uda mu się sprowokować Ukrainę do użycia broni. Póki co im to sie nie udaje.

Człowieku. Zdolnych do służby jest tylu.

Opublikowano

Pare osób nie śledzi faktów na bieżąco.. Po pierwsze Chiny szanują ukraińską niepodległość, suwerenność i integralność terytorialną. Dla nich by było na minusie jak by coś tam sie działo ponieważ większość swoich towarów ekportują do krajów europy w tym dużą część właśnie przez ukrainę. 

Po primo.. Rosja posiada wojsko liczące 1,5 mln żołnierzy a zdolnych do służby 50mln - to jest różnica. 

Opublikowano

Tu macie uzbrojenie Polski: 

Słabe to to nie jest

Eh, no takie filmik można znaleźć praktycznie o każdym wojsku danego państwa, więc nie sugerowałbym się nimi przy ocenie stanu polskiego wojska.Mógłby ktoś obecnany w temacie się wypowiedzieć jak to na chwilę obecną wygląda.

Opublikowano

@up ale tam są tylko pokazane zbrojenia militarne które zostały pokazane kraju! a nikt nie wie co tak naprawdę Polskie wojsko ma "to czego nam nie pokazała" tak samo inne kraje ma swoje tajemnice 

za wysoka sygnatura

Opublikowano

Zauważcie, że zanim by użyli tych bronii nuklearnych to ile ludzi by musiało zginąć ze zwykłej "broni".

Ps. Broń - kto to kurwa tak nazwał, jak tym można tylko zabijać!

5lwgh1.png

Pamiętaj, najważniejszy jest szacunek do drugiego człowieka!

Opublikowano

Broń, bo pewnie wynaleziono ją do obrony własnej.

A co do tego to mam nadzieje, że nie będzie żadnej wojny.

Wojna to horror.

VNp6c2U.png

Opublikowano

Mógłby mi ktoś wytlumaczyć jak to teraz wyglada? Bedzie wojna czy nie? 

Jestem jeszcze prawiczkiem i nwm czy mam lecieć do burdelu coś poruchać przed śmiercią czy moge jeszcze czekać 

k,NjEyMjI1MjEsNDUwNDIwOTQ=,f,Wiernosc.jp

Wisła aż po grób ! 

Opublikowano

Tak na serio, to Makin da Rosji bana i po wojnie.

Wojna może będzie, może nie, dlaczego mają atakować niewinnych ludzi?

Opublikowano

Według gimsuków z mpc USA i Rosja zaczną się napierdalać atomówkami ;***

Jestem z was dumny. Kurwa jego mać, bardzo dumny.

CEBULANDIA DO BOJU. ZBUDUJMY BOMBY I DO MOSKWY !

a tak topic. To zabiorą krym, eu i usa pogada sobie i wszystko się skończy

Opublikowano

Sekretarz stanu w rosyjskim MSZ Grigorij Karasin oświadczył, że nikt w Rosji nie chce wojny z Ukrainą. Pierwszy wiceminister spraw zagranicznych zapewniał o tym w niedzielę w programie telewizji Rossija-1. Dodał, że władze rosyjskie są gotowe poprzeć wszystkie siły, które opowiadają się za umocnieniem stosunków Moskwy i Kijowa. Podkreślił również, że Rosja nie kwestionuje suwerenności Ukrainy i pragnie, aby Ukraina była państwem sukcesu.

Wysyłam Zaproszenia na lockerz pisac PW Email

Opublikowano

Skąd bierzecie te relacje?

@topic

Będzie wojna to pobiegnę sobie do Anglii, będę miał spokój  B)

ewentualnie BF4 real.

Opublikowano

Rosja się nie odważy rozpoczynać wojny :)

Przecież w tym samym dniu co zaczęliby wojować to w tym samym dniu zostałby z nich pył :)

Takie instytucje jak ONZ czy NATO są stworzone do tego że gdy zajdzie jakiś problem to oni go szybko rozwiązują.

Najpierw proszą o wycofanie wojsk,

potem ostrzegają że jeśli nie wycofają to będą musieli interweniować

i jeżeli zlekceważą ostrzezenie to automatycznie są atakowani przez parenascie państw które należą do związku

Opublikowano

Jakby wujek Putin odpalil bombe na ukrainie to by sie to dla nich skonczylo jednym wielkim wpierdolem. Nie wierze ze USA by tak patrzalo, NATO tez by pomoglo. Armia ruska(plus te komunistyczne pojeby) liczyc moze no.. Lekka reka liczac z 6mln ale kij z tym jak chinole mowia ruskom ze maja odpuscic. Samo usa mysle ze by rozpierdolilo ruskow, a przy pomocy nato to juz bd jeszcze wiekszy wpierdol. Obstawiam ze Putin juz w moskwie nie siedzi tylko w jakies bazie

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Czytajcie temat i opinie(głównie dla 2 panów nade mną)... NATO nie ma prawa wkroczyć, jeżeli nie zaatakuje się członka paktu... Zrozumcie to w końcu. Tak gwarantuje punkt 4 czy 5 paktu w gwoli ścisłości. I owszem ONZ ma prawo wysłać wojsko, ale tylko i wyłącznie w celu zatrzymania dalszej przemocy i zażegnania konfliktu, czyli nie użyłoby siły TYLKO wobec Rosji, ale i Ukrainy. Jeżeli chcecie wojny, to odpalcie CODa czy BFa...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...