Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rosja igra z losem 3 wojny światowej? tak zwana "WIELKA GRA"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeżeli już będzie ta trzecia wojna Światowa to Polska nie będzie miała żadnych szans.

W dzisiejszych czasach nikt nie dorównuje USA.

Chciałeś powiedzieć pod względem technologicznym. Bo co np. z taką właśnie Rosją czy Chinami?

• Odpowiedzi 180
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Chodzi mi o samą technologie ich wojska, samolotów i innych rzeczy o których nie wiemy ponieważ są tajne.

Wątpię żeby Rosja lub Chiny dorównywali USA.

Opublikowano

Jaki sens ma atak, który zniszczy ośrodki wszelkiego handlu i przemysłu w kraju zajmowanym?

Żaden -> wojna nuklearna -> ten temat -> na tym forum.

Wątpię żeby Rosja lub Chiny dorównywali USA.

Czym tak przoduje USA, a czego tak brakuje Rosji, skoro nie dorównuje Stanom?

1567846744.png
Opublikowano
Czym tak przoduje USA, a czego tak brakuje Rosji, skoro nie dorównuje Stanom?

Odpowiedz na to pytanie dostałeś w szóstej klasie podstawówki, gimnazjum, licem i nawet na studiach czasem się o tym mówi.

Wystarczy tez oglądać filmy Dokumentalne, nawet na YouTubie masz ich pełno.

Dodam jeszcze że w Armie Stanów Zjednoczonych inwestuje się najwięcej pieniędzy.

Opublikowano

Odpowiedz na to pytanie dostałeś w szóstej klasie podstawówki, gimnazjum, licem i nawet na studiach czasem się o tym mówi.

Wystarczy tez oglądać filmy Dokumentalne, nawet na YouTubie masz ich pełno.

Niestety, takowej nie dostałem. Może raczyłbyś podać jakąś konkretną argumentację [bo nie mam czasu na oglądanie filmików]?

Powiedzmy, że powiem, iż Rosja jest równie potężnym mocarstwem co USA, dysponującym wysoko rozwiniętym wojskiem, przemysłem, mającym niemały arsenał nuklearny oraz liczne wpływy. I co Ty na to?

1567846744.png
Opublikowano

Znamy Rosję  i będzie tylko gorzej :)

Arsenij Jaceniuk: interwencja wojskowa doprowadzi do wojny i końca wszelkich stosunków z Moskwą

Ołeksandr Turczynow wydał rozkaz postawienia wojsk w stan gotowości bojowe.

Rada Bezpieczeństwa Narodowego i Obrony Ukrainy opracowała plan na wypadek rosyjskiej agresji. Turczynow powiedział, że wzmocniono ochronę elektrowni atomowych, lotnisk, obiektów strategicznych i infrastruktury.

Rosja wypowiedziała nam wojnę. To jest wojna! – mówił ukraiński opozycjonista Oleh Laszko do zgromadzonych na kijowskim Majdanie ludzi. Polityk w ostrych słowach skomentował decyzję Rady Federacji Rosji, która zezwoliła Władimirowi Putinowi na użycie wojska na terytorium Ukrainy.

Dmytro Jarosz, lider nacjonalistycznego ukraińskiego Prawego Sektora wzywa na pomoc najbardziej poszukiwanego w Rosji terrorystę Doku Umarowa. Apeluje, by "podjął zbrojne działania przeciwko Rosji" - podaje oficjalna rosyjska agencja informacyjna ITAR-TASS. 

Cały czas napływają groźne komunikaty z Rosji 

za wysoka sygnatura

Opublikowano

Jest kilka możliwych opcji, co się może wydarzyć:

1. Rosja zajmuje całą Ukrainę ( 10% szansy )

2. Rosja rozbiera Ukrainę, zabiera kreml i wschód, który jest rządzony przez Janukowycza ( 60% szansy )

3. Rosja wkracza do Ukrainy, NATO zaczyna działać, gosp Rosyjska podupada ( handel z USA i EU ). ( 20% szans )

Putin jest wkurwiony, bo Ukraina miała się rozpaść ( Jakukowycz miał rządzić kremlem i wschodem ). Jak na razie to wszystko idzie nie po jego myśli. 

Możliwa jest 3 WŚ. Komuchy versus world. Ataki nuklearne nic nie dadzą. Co z tego, że np. USA będzie płynęło radonem i uranem skoro w Rosji będzie to samo. Takie coś jest pozbawione logiki i sensu. Rosjanie jak na razie prowokują.

Opublikowano

Rok temu były te same spekulacje na temat Korei...

To nie będzie III wojna, Rosja posiedzi kilka tygodni tam i pod naciskiem innych krajów się wycofa i tyle. Polska nie będzie się mieszać bo stosunki między Polską, a Rosją są jakie są i w dodatku Rosja jest głównym dostawcą gazu w Polsce.

Opublikowano

Niestety, takowej nie dostałem. Może raczyłbyś podać jakąś konkretną argumentację [bo nie mam czasu na oglądanie filmików]?

Powiedzmy, że powiem, iż Rosja jest równie potężnym mocarstwem co USA, dysponującym wysoko rozwiniętym wojskiem, przemysłem, mającym niemały arsenał nuklearny oraz liczne wpływy. I co Ty na to?

głowice wystrzelone z  terenów rosji są w kilka sekund niszczone przez rakiety usa .

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

Rosja nie posiada wysoko rozwiniętej armii. Pod tym względem Stanom nie dorównuje. Jednakże Rosja posiada większa armie od USA.

Z innej beczki. Rosja wkracza na Ukrainę przede wszystkim dlatego iż Janukowycz stracił tam władze. Rosja miała mnóstwo korzyści z rządów Janukowycza dlatego nie jest im to na rękę.

Dodam jeszcze, że USA interesuje się sprawą Ukrainy i Rosji, a jako iż Stany ostatnio nie miały zbyt dobrych kontaktów z Rosja, starałyby się pomoc Ukrainie a co za tym idzie mogłoby dojść do konfliktu pomiędzy USA a Rosją. Gdyby niestety taki konflikt się utworzył prawdopodobnie doszłoby do wojny nuklearnej. Nie zyskały by na tym żadne kraje dlatego działają ostrożnie.

Póki co możemy tylko spekulować, co będzie dalej zobaczymy. Myśle ze nie potrwa to długo.

głowice wystrzelone z terenów rosji są w kilka sekund niszczone przez rakiety usa .

Zderzenie takich głowic z rakietami USA też robi szkody : )

Opublikowano

Rosja nie posiada wysoko rozwiniętej armii. Pod tym względem Stanom nie dorównuje. Jednakże Rosja posiada większa armie od USA.

Z innej beczki. Rosja wkracza na Ukrainę przede wszystkim dlatego iż Janukowycz stracił tam władze. Rosja miała mnóstwo korzyści z rządów Janukowycza dlatego nie jest im to na rękę.

Dodam jeszcze, że USA interesuje się sprawą Ukrainy i Rosji, a jako iż Stany ostatnio nie miały zbyt dobrych kontaktów z Rosja, starałyby się pomoc Ukrainie a co za tym idzie mogłoby dojść do konfliktu pomiędzy USA a Rosją. Gdyby niestety taki konflikt się utworzył prawdopodobnie doszłoby do wojny nuklearnej. Nie zyskały by na tym żadne kraje dlatego działają ostrożnie.

Póki co możemy tylko spekulować, co będzie dalej zobaczymy. Myśle ze nie potrwa to długo.

W powietrzu?

Opublikowano

Nie wiem dlaczego nikt nie wspomniał, że Janukowycza obalili ultranacjonaliści.Jednym z głownych przywódców opozycji jest niejaki Ołeh Tiahnybok, przywódca ultranacjonalistycznej partii Swoboda bezpośrednio odwołującej się do ideologii Bandery.Obecnie jest czwartą siłą polityczną w tamtejszym parlamencie a poparcie im nadal rośnie.No i ten "Prawy sektor".Kolejna neonazistowska bojówka.Warto też wspomnieć, że pani Tymoszenko również jest skrajną nacjonalistką.Kiedyś bodajrze powiedziała, że Ukraina powinna sięgać do Rzeszowa.Wszystkie te organizacje są też antyrosyjskie, więc jakby tak spojrzeć obiektywnie, to argument Putina, że broni rosyjskiej społeczności na Ukrainia jest całkiem uzasadniony.Znaczy nie ważne dla Ruskich kto obalił Janukowycza, ważne że obalił, a że akuart byli to ultranacjonaliści, to Ruscy mają świety pretekst właśnie do interwencji zbrojnej.

Opublikowano

Witam :)

Szczerze to Polska powinna się wyje**c na Ukrainę i pozamykać granicę , aby to bydło się nie dostało.

Chciałbym przypomnieć o UPA. Fakt , było to dawno temu, ale nadal żyją świadkowie. Wiecie co jest w tym "najlepsze" ? Że taki zasrany faszysta prędzej otrzyma pomoc w Polsce od naszych polityków niż potrzebujący Polacy. Srać na Ukrainę, a Rosja do Polski nie wejdzie szybko,  bo po co mieliby wchodzić ? Co w tej Polsce jest takiego? Wg mnie III wojna to tylko chore myśli. Walczylibyście za UPA ? Czy w ogóle walczylibyście za Polskę ( w sensie za gówno , które narobili polscy politycy )?

http://pl.wikipedia.org/wiki/Rze%C5%BA_wo%C5%82y%C5%84ska

To tak dla zakochanych w Ukrainie... 

1390831561-U140955.jpg

Opublikowano

głowice wystrzelone z  terenów rosji są w kilka sekund niszczone przez rakiety usa .

Jezu, to już się dzieje?!

Niekoniecznie. Tarcza antyrakietowa nie jest nie wiadomo jak potężna i nie zniszczy wszystkich wysłanych rakiet, skoro ich mogą być tysiące.

Ale minimalne, jeśli nie znikome.

1567846744.png
Opublikowano

Jezu, to już się dzieje?!

Niekoniecznie. Tarcza antyrakietowa nie jest nie wiadomo jak potężna i nie zniszczy wszystkich wysłanych rakiet, skoro ich mogą być tysiące.

Ale minimalne, jeśli nie znikome.

Zależy jakiej siły te głowice :D

Opublikowano

Zamiast zrealizować szybciej projekt "PL01 Concept" to wolą zakupić używane leopardy które zaraz się rozpierdolą. Przydałby się jakiś czołg średni bo pt-91 twardy jest strasznie słaby na dzisiejsze czasy...

Opublikowano

nie powiedziałbym

z tego co wiem usa ma takie uzbrojenie że w ciągu minuty bomba atomowa wysłana na moskwę mogłaby rozpętać 3 wojne światową .

Geje to banda chamów importowanych z zagranicy

Opublikowano

Jak Rosja zaatakuje Ukraine, to państwa ONZ nie pozostaną obojętne i wypowiedzą wojne Rosji.

Tak czy siak czy srak to Rosja zawsze przepierdoli wojne, bo w ONZ i NATO są potężniejsze państwa.

rosja miała szanse na wygraną w czasach zimnej wojny. 

z tego co wiem usa ma takie uzbrojenie że w ciągu minuty bomba atomowa wysłana na moskwę mogłaby rozpętać 3 wojne światową .

No bo tak jest. Sluchaj się debili co gówno wiedzą o militariach. Ruskie mają te głowice ale w technologii wojskowej są 100 lat za murzynami.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...