Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rosja igra z losem 3 wojny światowej? tak zwana "WIELKA GRA"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak Rosja zaatakuje Ukraine, to państwa ONZ nie pozostaną obojętne i wypowiedzą wojne Rosji.

Tak czy siak czy srak to Rosja zawsze przepierdoli wojne, bo w ONZ i NATO są potężniejsze państwa.

rosja miała szanse na wygraną w czasach zimnej wojny.

No bo tak jest. Sluchaj się debili co gówno wiedzą o militariach. Ruskie mają te głowice ale w technologii wojskowej są 100 lat za murzynami.

To właśnie napisałem. Technologia dostają bardzo.

Dodam do tych co myślą ze Korea będzie pomagać Rosji. Kto wam takie głupoty napierdzielił... Korea płn jest odizolowana od wszystkich także powodzenia.

• Odpowiedzi 180
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dokładnie  Rosyjskie wojskowo ma jeszcze wyposażenie rodem ZSRR, np wozy opancerzone itd a Polska już ma nowsze czołgi, my mamy rosomaki a oni jakieś jeżdżące blaszaki, polecam obejrzeć  film 9 kompania i tam w Gruzji właśnie Rosjanie są i widać ich technologie..  jedynie co Rosję szczyci to że mają dużo żołnierzy 

za wysoka sygnatura

Opublikowano

po 1!!!!!!!!!

Nie będzie wojny ponieważ jest to nie opłacalne dla nikogo

po 2!!!!!!!!!!

Każdy już ma atomówki i nawet głupia Rosja nie za atakuje nikogo bo sie boi że ich zniszczą

po 3!!!!!!!!

Oni się tylko straszą nawzajem żeby potem lepsze negocjacje prowadzić ....

NIE BĘDZIE ŻADNEJ WOJNY !! MOŻE ZA 100 lat.

bądźcie realistami..

Opublikowano

Jak Rosja zaatakuje Ukraine, to państwa ONZ nie pozostaną obojętne i wypowiedzą wojne Rosji.

Tak czy siak czy srak to Rosja zawsze przepierdoli wojne, bo w ONZ i NATO są potężniejsze państwa.

rosja miała szanse na wygraną w czasach zimnej wojny. 

No bo tak jest. Sluchaj się debili co gówno wiedzą o militariach. Ruskie mają te głowice ale w technologii wojskowej są 100 lat za murzynami.

Szkoda słów. Zero pojęcia o funkcjonowaniu tych organizacji... BTW. Specnaz należy do czołówki sił specjalnych, więc wysuwasz zbyt daleko idące wnioski.

Dokładnie  Rosyjskie wojskowo ma jeszcze wyposażenie rodem ZSRR, np wozy opancerzone itd a Polska już ma nowsze czołgi, my mamy rosomaki a oni jakieś jeżdżące blaszaki, polecam obejrzeć  film 9 kompania i tam w Gruzji właśnie Rosjanie są i widać ich technologie..  jedynie co Rosję szczyci to że mają dużo żołnierzy 

Pozdro 600 dl Ciebie i Twoich kolegów, którzy tak w to wierzą. Jeżeli dla Ciebie w latach 79-89 już posiadano technologię co dziś, to walnij głową w mur. Po drugie ten film o propaganda, która miała na celu pokazanie heroizm, niezłomność itd. rosyjskich żołnierzy, wtedy radzieckich. W ogóle Specnaz należy do czołówki sił specjalnych, więc wysuwasz zbyt daleko idące wnioski.

@edycja

Swoją drogą, dobrze, że Polska podsiada takie "super" uzbrojenie, ale uja da, ponieważ jest nas niewielu...

Opublikowano

@up poczytaj ;) 

Zdaniem Amerykanów, rosyjska armia "to cień swojej radzieckiej poprzedniczki". My, Polacy, ostatni raz rzuciliśmy ją na kolana dokładnie 89 lat temu. Niektórzy rosyjscy eksperci twierdzą, że i dziś ich wojsko nie pokonałaby Polski. Czy rzeczywiście?

Złom na lotniskach i w portach

Myli się zatem ten, kto sądzi, że za złą kondycję rosyjskiej armii odpowiada światowa recesja. Ona pogłębia tylko problem, który jest wynikiem kilkunastu lat zaniedbań. Weźmy kolejny przykład: "Niemal jedna trzecia wszystkich myśliwców bombardujących armii rosyjskiej jest niesprawna" - alarmował pół roku temu moskiewski dziennik "Kommiersant". Najwięcej problemów przysparzały MiG-i-29, co oficjalnie przyznał resort obrony Rosji, informując, iż dwieście tego typu maszyn - z niemal trzystu, którymi dysponuje lotnictwo wojskowe - "nie tylko nie jest w stanie wykonywać zadań bojowych, lecz nawet wystartować z ziemi". Powód? Kłopoty z... korozją.
W nielepszym stanie są również Su-27 - kolejna duma rosyjskiej armii. Cytowani już Makijenko i Puchow tak mówią, w rozmowie z dziennikarzem "GW", o rozlokowanym w obwodzie kaliningradzkim, gwardyjskim (więc elitarnym), pułku myśliwskim im. Pokryszkina: "Tam mamy 40 Su-27, 40 pilotów. Latać mogą tylko dwie maszyny". I zaraz dodają: "W innych miejscach jest podobnie."...

Te inne miejsca to również porty. Co z tego, że Rosjanie ponowienie zaczęli wysyłać okręty podwodne na Atlantyk, w pobliże granic morskich Stanów Zjednoczonych i Kanady, skoro większość ich łodzi to szmelc? Zachód, i nie tylko, nadal obawia się kolosów z Murmańska, Archangielska czy Władywostoku - jednak nie zawartości ich silosów i wyrzutni, ale rdzewiejących pokryw reaktorów.

za wysoka sygnatura

Opublikowano

ConnaS, śmiech na sali. Każesz mi czytać coś, co jest nieaktualne i nie prawdziwe. Jeżeli myślisz, że artykuł z 2009 i to jeszcze z onetu("bardzo rzetelny") oddaję aktualne informację, to jesteś w błędzie.Sam zauważyłeś, że nawet Polska wymienia sprzęt... Z reszta zobacz sobie chociażby relację z targów zbrojeniowych w 2013 roku i się przekonasz.

@edycja

Odnośnie polskiej technologi też bym się nie ekscytował, bo jedna jaskółka wiosny nie czyni. - Posiadamy i tak większość starego sprzętu...

Opublikowano

@up  Rosyjski najnowszy czołg to T-90  z 1993 roku  później T-80 Z 1975 samolot Su-27 z 1977  Rosja z wojskiem jest 10 lat za Polską nie licząc broni jądrowej... 

za wysoka sygnatura

Opublikowano

Szkoda słów. Zero pojęcia o funkcjonowaniu tych organizacji...

W wojnie nie ma zasad i wszystkie reguły idą się pieprzyć . USA nie pozostanie obojętne i wypowie wojnę Rosji, kiedy ta zaatakuję Ukrainę. Wojna jest jak najbardziej realna.

Opublikowano

rosja dupa, sie obawiacie ich wojska oni maja 850 tys aktualnie i 20 milionow w rezerwie, ale i tak stawiaj na jakość nie na ilość

<>

Opublikowano

@up  Rosyjski najnowszy czołg to T-90  z 1993 roku  później T-80 Z 1975 samolot Su-27 z 1977  Rosja z wojskiem jest 10 lat za Polską nie licząc broni jądrowej... 

Brawo! Ładnie skorzystałeś z Wikipedii, ale popatrz też sobie na Polskę... Jak już się bawimy w wikipedie(na monie też jest) np.:

WZT-2 - 1973 - 1992

WZT-3 - od 1988

I masz jeszcze więcej tego. "Twojego nowoczesnego" sprzętu nie ma(są zamówienia) albo są niewielkie sztuki, więc wyhamuj.

W wojnie nie ma zasad i wszystkie reguły idą się pieprzyć . USA nie pozostanie obojętne i wypowie wojnę Rosji, kiedy ta zaatakuję Ukrainę. Wojna jest jak najbardziej realna.

A gdzie masz tu wojnę.. Już masz wojskie rosyjskie na Ukrainie, więc? Ludzie douczcie się lub zorientujcie się w temacie, bo robicie się idiotów. Jak w przypadku, że Polska pożyczy pieniądze Ukrainie.

Opublikowano

rosja dupa, sie obawiacie ich wojska oni maja 850 tys aktualnie i 20 milionow w rezerwie, ale i tak stawiaj na jakość nie na ilość

co ??  :huh:  :huh:  :huh: 

Aktualnie zdolnych do służby w Rosji jest 46 mln osób, a obecnie służy 1,2 mln żółnierzy,a w rezerwie jest ok. 800 tyś.

Skąd ty masz te informację?

A gdzie masz tu wojnę.. Już masz wojskie rosyjskie na Ukrainie, więc? Ludzie douczcie się lub zorientujcie się w temacie, bo robicie się idiotów. Jak w przypadku, że Polska pożyczy pieniądze Ukrainie.

Nie ucz mnie, bo akurat na wojsku i militariach to ja się znam. USA nie przegapi okazji, być może jedynej by pokonać Rosję.

Opublikowano

Nie ucz mnie, bo akurat na wojsku i militariach to ja się znam. USA nie przegapi okazji, być może jedynej by pokonać Rosję.

Dowód? Prosiłbym o jakieś argumenty dla twojej tezy... Jaki ma w tym cel?  I z tego co mówisz, to Zimna wojna się nie skończyła. - made my day!

Opublikowano

@Cetizier

Faktycznie, mój błąd.Dobrze, że sprostowałeś.Nie pomyślałem na początku, że nie trzeba przecież od razu używać jakieś car bomby czy coś.A do niszczenia fabryk i miast, to chyba też się nadadzą zwykłe bomby?

@Iker

No, nie ma jak to mówić o niepodległości podpisując jednoczesnie traktat lizboński.Powinno nam zależeć na niepodległej Ukrainie ale niepodłegłej zarówno od Rosji jaki i UE.

Kazdy o tym traktacie. Ale co mial zrobic Kaczynski? Ludzie sami chcieli wstapic do tej gownianej Unii wiec juz tak nie szalej z tym traktatem ;)

Opublikowano

Brawo! Ładnie skorzystałeś z Wikipedii, ale popatrz też sobie na Polskę... Jak już się bawimy w wikipedie(na monie też jest) np.:

WZT-2 - 1973 - 1992

WZT-3 - od 1988

I masz jeszcze więcej tego. "Twojego nowoczesnego" sprzętu nie ma(są zamówienia) albo są niewielkie sztuki, więc wyhamuj.

Przynajmniej jeden dobrze gada :)

co ??  :huh:  :huh:  :huh: 

Aktualnie zdolnych do służby w Rosji jest 46 mln osób, a obecnie służy 1,2 mln żółnierzy,a w rezerwie jest ok. 800 tyś.

Skąd ty masz te informację?

Tak,USA już wysyła wojska,bo chcą Ruskim pokazać kto tutaj rządzi...

Człowieku pomyśl trochę,a później pisz.

Wszyscy piszą,że Rosja nie ma szans z USA(bo to taka potęga haha),ale ludzie nie zapominajcie o sojusznikach Putina...

805491408806070489277.png

Opublikowano

Przynajmniej jeden dobrze gada :)

Tak,USA już wysyła wojska,bo chcą Ruskim pokazać kto tutaj rządzi...

Człowieku pomyśl trochę,a później pisz.

Wszyscy piszą,że Rosja nie ma szans z USA(bo to taka potęga haha),ale ludzie nie zapominajcie o sojusznikach Putina...

USA nie będzie patrzyć jak Rosja wszczyna wojnę, człowieku.

Czy ja napisałem, że Rosja nie ma szans? Zalecam poczytać wszystkie posty, za nim się napiszę głupotę.

Opublikowano

USA nie będzie patrzyć jak Rosja wszczyna wojnę, człowieku.

Czy ja napisałem, że Rosja nie ma szans? Zalecam poczytać wszystkie posty, za nim się napiszę głupotę.

USA nie będzie się mieszało,bo wiedzą,że jak zaczną to już na 100% będzie lll wojna światowa,a na pewno nikt tego nie chce.

805491408806070489277.png

Opublikowano
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/usa-testuja-bombe-atomowa-po-raz-pierwszy-od-lat,389462.html.

Trochę informacji . A mi się wydaję że Ameryka to wiedziała co mogło się stać na Ukrainie . Dobrzy informatycy i logistycy potrafią wszystko przewidzieć .

A więc jednak stało się to, czego obawiał się cały świat! Rosja wkroczyła na Krym. Powoli, stopniowo – ale z żelazną konsekwencją – zajmuje Krym. Rosjanie, bo już wprost tak się nazywa ludzi w mundurach bez oznaczeń, zajmują coraz większy obszar republiki. Jak podała "Ukraińska Prawda" Rosja wypowiedziała wojnę Ukrainie!

Hello ? Czy tylko ja tutaj myślę ? Rosja zajmie Ukrainę a ONZ mimo gdyby chciał pomóc to Putin i tym bardziej zgodził by się na wysłanie większej ilości wojsk !!!

WYSTARCZALNY ;P2340228944.png

Opublikowano

USA nie będzie się mieszało,bo wiedzą,że jak zaczną to już na 100% będzie lll wojna światowa,a na pewno nikt tego nie chce.

Zacznijmy od tego, że USA nic nie zacznie. Dobrze, utrzymuj się dalej w tym przekonaniu, że Rosja od tak sobie rozpier*oli Ukraine i wszystko pójdzie do lamusa.

Opublikowano

Co z tego że Rosja ma przewagę w wojsku. Liczy się taktyka,technika, oraz sposób wykorzystania militarii

Pomyliłeś czasy gdzie rządzi broń jądrowa, ze średniowieczem.

Opublikowano

Tak naprawdę to Chińczyki wygrają wojnę bo oni mają swoją taktykę! oni wysyłają małe odziały po 100mln ludzi! xD 

a tak serio, wojny nie będzie bo nie i chuj. rosja w tej wojnie nie będzie miała żadnego sojusznika (no chyba że niemcuf). 

Opublikowano

Wiecie jakby teraz wyglądała trzecia wojna? W skrócie:

• Jeb, atomówka.
  • Jeb, atomówka.
  • Jeb, atomówka.

Nie ma nic.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...