Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rosja igra z losem 3 wojny światowej? tak zwana "WIELKA GRA"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wejdź na tvn24.pl i poczytaj czemu nie wyjdą! 

TVN... Ziomuś, nie ośmieszaj się.

Top: Wsiądę do czołgu i będę miał wszystko w (...).

Jak będzie wojna, to będzie, póki mnie nie dotyczy i nikt mi nie każe się w BF'a bawić, mi to wisi. (Szczerze gdybym miał możliwość chciałbym czołgiem pojeździć ^^)

• Odpowiedzi 180
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Juri ty za dużo grasz w World of Tanks     :D   ale wy nadal sobie nie zdajecie sobie sprawy z tego że to może być wojna nuklearna ?    

Hilter też mówił że zaatakuje Polskę i zaatakował ;)  tak samo Ruski do Ukrainy :D

za wysoka sygnatura

Opublikowano

Juri ty za dużo grasz w World of Tanks     :D   ale wy nadal sobie nie zdajecie sobie sprawy z tego że to może być wojna nuklearna ?  

...

1 podstawowa zasada wojny nuklearnej. Zasada odwetu, mówiąca o tym, że gdyby starły się 2 mocarstwa to nieważne, które by uderzyło pierwsze. Rywal ma taki arsenał poza swoimi granicami, że agresor również zostanie zniszczony...

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Hilter też mówił że zaatakuje Polskę i zaatakował ;)  tak samo Ruski do Ukrainy :D

Jaka "wojna nuklearna"? Użycie broni atomowej przeciwko sąsiedniemu państwa nie ma sensu, bo państwo atakującej samo by sobie zaszkodziło przez skażenie.Broni atomowej to mogą przeciwko sobie użyć Rosja i USA, China i USA, ogólnie kraje, które leża w dużej odległości od siebie.Po za tym Ukraina od lat 90 nie ma broni jądrowej.

Opublikowano

pSlav rozbawiłeś mnie  nie mają  broni jądrowe

"Mocarstwami nuklearnymi są Stany Zjednoczone, Rosja, Wielka Brytania, Francja, Chińska Republika Ludowa, Indie, Pakistan, Korea Północna i Izrael"

za wysoka sygnatura

Opublikowano

pSlav rozbawiłeś mnie  nie mają  broni jądrowe

"Mocarstwami nuklearnymi są Stany Zjednoczone, Rosja, Wielka Brytania, Francja, Chińska Republika Ludowa, Indie, Pakistan, Korea Północna i Izrael"

Proponuje przeczytać sobie ostatnie zdanie.UKRAINA od lat 90 nie ma broni jądrowej.

Ale Ukraina nie jest państwem posiadającym broń jądrową w ogóle.

Gdzie niby napisałem kruwa, że Ruscy nie mają broni atomowej?

Opublikowano
Rosja ma najwięcej głowic atomowych. Ile mają pozostałe państwa, posiadające broń nuklearną?

W chwili obecnej na świecie znajduje się około 4,4 tysiąca gotowych do użycia głowic atomowych. Prowadzone wciąż długoterminowe programy modernizacyjne wskazują, że żadne państwo posiadające broń nuklearną nie zamierza z niej zrezygnować, choć od lat liczba bomb jest ograniczana na mocy różnych porozumień międzynarodowych.

Informacja z czerwca 2013  ja pisałem o Rosji  ;) trza było tematu nie zmieniać ;)   <3

za wysoka sygnatura

Opublikowano

Jak dojdzie do konfliktu zbrojnego między Rosją a Ukrainą to nikt nie będzie się w to mieszał. Tak samo jak podczas wojny w Gruzji.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Jak dojdzie do konfliktu zbrojnego między Rosją a Ukrainą to nikt nie będzie się w to mieszał. Tak samo jak podczas wojny w Gruzji.

a Kaczyński?     w 2008  jak się udał na Gruzję?  nie jako wojsko tylko jaka głowa państwa tam pojechał 

za wysoka sygnatura

Opublikowano

Rosja wejdzie na ukraine na 100% ;). Zabierze tą część ukrainy która jest przeciwko Janukowyczowi i dołączy do siebie. Następnie druga część Ukrainy która jest za Janukowyczem nadal będzie i Janukowycz będzie tam rządził sobie. USA tylko straszy Rosje, oficjalnie nie wejdą na 100% w konflikt z Rosją na Ukrainie. Polska i inne kraje Uni oraz NATO również bo nie mają po co się tam pchać. Jakby były tam pokłady ropy to tak a tak jak nic nie ma to napewno nie wejdą ;)

Opublikowano

a Kaczyński?     w 2003  jak się udał na Gruzję?  nie jako wojsko tylko jaka głowa państwa tam pojechał 

Raczej w 2008 roku.

Opublikowano

Rosja wejdzie na ukraine na 100% ;). Zabierze tą część ukrainy która jest przeciwko Janukowyczowi i dołączy do siebie. Następnie druga część Ukrainy która jest za Janukowyczem nadal będzie i Janukowycz będzie tam rządził sobie. USA tylko straszy Rosje, oficjalnie nie wejdą na 100% w konflikt z Rosją na Ukrainie. Polska i inne kraje Uni oraz NATO również bo nie mają po co się tam pchać. Jakby były tam pokłady ropy to tak a tak jak nic nie ma to napewno nie wejdą ;)

Ja myślę, że podzieli się na 3 części: Zachód, Wschód i Krym.

Opublikowano

Zacznijmy od tego, że delegacje dyplomatyczną zawsze można wysłać.. Ale nie ma mowy o konflikcie zbrojnym między NATO a Rosją. Z tego względu, że Ukraina nie należy do paktu... Inną sprawą są jej sojusznicy, jeśli takich mają. Poza tym w przeszłości były przypadki, że wkraczało się na obce w terytorium w celu ochrony swoich obywateli(chyba tak będzie dobrze). Tak samo robi Rosja, znowu.

Opublikowano

нерушимый, dlaczego wprowadzasz w błąd? Pakt NATO gwarantuje zbrojną interwencję pozostałych krajów w przypadku napaści na jednego z członków. W tym wypadku jakoś nie jesteśmy atakowani, więc samemu byśmy musieli sobie radzić...

Opublikowano

. USA tylko straszy Rosje, oficjalnie nie wejdą na 100% w konflikt z Rosją na Ukrainie. Polska i inne kraje Uni oraz NATO również bo nie mają po co się tam pchać. Jakby były tam pokłady ropy to tak a tak jak nic nie ma to napewno nie wejdą ;)

Również myślę, że USA nie będzie interweniować. Przecież podczas II wojny światowej również nie interweniowała, dopiero się ocknęli jak siłą zostali wciągnięci w wojnę. Co do Ukrainy, cóż, Polska jako kraj sąsiadujący powinien udzielić pomocy sąsiadom ale nie w postaci wojska tylko właśnie w postaci pomocy medycznej, schronienia dla poszkodowanych obywateli. Ukraina tworzy swoją historię więc Polska niech się w to nie angażuje.

Opublikowano

Polska nie wejdzie, mimo tego że jest sojusznikiem i sąsiadem Ukrainy. Bo jakby Polska weszła to też wejść by musiało NATO bo do niego należymy. Unia nie wejdzie dlatego my też nie wejdziemy.

Ukrainy jest jedynie członkiem ONZ, nie NATO.

Opublikowano

Bez niepodległej Ukrainy nie ma niepodległej Polski. Mówił to Piłsudski i jego słowa doskonale rozumiał Ś.P Lech Kaczyński, nie wiem dlaczego teraz jest to zapomniane..
"Dziś Gruzja, jutro Ukraina, pojutrze państwa bałtyckie, a później może i czas na mój kraj, na Polskę!"

Opublikowano

Jaka "wojna nuklearna"? Użycie broni atomowej przeciwko sąsiedniemu państwa nie ma sensu, bo państwo atakującej samo by sobie zaszkodziło przez skażenie.Broni atomowej to mogą przeciwko sobie użyć Rosja i USA, China i USA, ogólnie kraje, które leża w dużej odległości od siebie.

Olaboga, skąd te info? xD

Po pierwsze, to by używaliby góra 5 megaton. Więc nijak się to ma do zaszkodzenia atakującemu [z racji sąsiedztwa państwa] przez skażenie*. Po drugie bombardowaliby strategiczne obiekty, duże miasta, fabryki, centra przemysłu itd. A z tego wynika, iż byliby stosunkowo bystrzy. Co za tym idzie - nie bombardowali tak, by sobie zaszkodzić. Po trzecie nie ma sensu bombardować Ukrainy, a co za tym idzie przełamywać tabu ataku nuklearnego. 

* - Się chyba koleżka naczytał "Ostatniego brzegu" Shute'a...

[...]China[...]

So, niby po angielsku speaking, da?

1567846744.png
Opublikowano

@Cetizier

Faktycznie, mój błąd.Dobrze, że sprostowałeś.Nie pomyślałem na początku, że nie trzeba przecież od razu używać jakieś car bomby czy coś.A do niszczenia fabryk i miast, to chyba też się nadadzą zwykłe bomby?

@Iker

No, nie ma jak to mówić o niepodległości podpisując jednoczesnie traktat lizboński.Powinno nam zależeć na niepodległej Ukrainie ale niepodłegłej zarówno od Rosji jaki i UE.

Opublikowano

Olaboga, skąd te info? xD

Po pierwsze, to by używaliby góra 5 megaton. Więc nijak się to ma do zaszkodzenia atakującemu [z racji sąsiedztwa państwa] przez skażenie*. Po drugie bombardowaliby strategiczne obiekty, duże miasta, fabryki, centra przemysłu itd. A z tego wynika, iż byliby stosunkowo bystrzy. Co za tym idzie - nie bombardowali tak, by sobie zaszkodzić. Po trzecie nie ma sensu bombardować Ukrainy, a co za tym idzie przełamywać tabu ataku nuklearnego. 

* - Się chyba koleżka naczytał "Ostatniego brzegu" Shute'a...

So, niby po angielsku speaking, da?

@Cetizier

Faktycznie, mój błąd.Dobrze, że sprostowałeś.Nie pomyślałem na początku, że nie trzeba przecież od razu używać jakieś car bomby czy coś.A do niszczenia fabryk i miast, to chyba też się nadadzą zwykłe bomby?

@Iker

No, nie ma jak to mówić o niepodległości podpisując jednoczesnie traktat lizboński.Powinno nam zależeć na niepodległej Ukrainie ale niepodłegłej zarówno od Rosji jaki i UE.

Jaki sens ma atak, który zniszczy ośrodki wszelkiego handlu i przemysłu w kraju zajmowanym?

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Jaki sens ma atak, który zniszczy ośrodki wszelkiego handlu i przemysłu w kraju zajmowanym?

A ja nie wiem, to Cetizer o tym wspomniał, ja napisałem tylko, że nie trzeba do tego atomu.

Opublikowano

Jeżeli już będzie ta trzecia wojna Światowa to Polska nie będzie miała żadnych szans.

W dzisiejszych czasach nikt nie dorównuje USA.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...