Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[START: SOBOTA 19:00] VULCANUS - EXP: 100X, DROP: 50% || SEASON: 6, EP: 3

Ozirus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:D

Ozi jak szukasz GMow to ja i Niebieski sie zglaszamy na chetnych

tak, tak ...gmy ozywia ten serwer  !!!

• Odpowiedzi 526
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Super,ze jest kandydatura na gm,szkoda tylko ze ozirus i tak wam nie odpisze moze za miesiac?;p gm owie moze i by ozywili i urozmaicili gre na tym servie,ale dodawanie crd za gr oraz kasowanie 3 rd postaci przy kupowaniu seali musi zrobic sam ozirus(chyba ze sie myle),wiec jezeli nawet bylo by paru wporzadeczku gm,to i tak i tak za pkt za gr 3ba by bylo czekac.Pozdrawiam

Opublikowano

Sa programy ktore umozliwiaja laczenie sie z glownym serwerem

,a nawet sa panlele administratorskie.

bylem dawno temu adminem i uzywalem takich programow ktore stworzyl kumpel SOBIEH.

wiec to nie problem dla GMa,tylko admin musi udostepnic.

wszystko sie da tylko to zalezy od wlasciciela servera :)

Opublikowano

powiem tylko take ze Oziii............ 

Ozirus

Użytkownik od 18 lis 2013
OFFLINE Ostatnio aktywny Dzisiaj, 17:01

i brak komentarzy wobec jego... kolo loguje sie  na forum a na wlasny server nie raczy sie zalogowac lub wyjasnic co i jak.... to juz przeginka....

myslalem ze mamy doczynienia z powazna osoba a tu niestety rozczarowanie...

bylo fajnie trzymajcie sie i do zobaczyska na innych servereach..

Opublikowano

Witam. Na wstępie przepraszam za brak informacji.

Jako, że utrzymanie serwera kosztuję nas miesięcznie ponad 500zł, a liczba graczy nie przekraczała przez dłuższy okres 50 online jestem zwyczajnie zmuszony zamknąć projekt ze względu na małe zainteresowanie. Po prostu nie ma dla kogo poświęcać naszego jakże cennego czasu. Myślę nad rozwinięciem serwera w przyszłości, jednak nie sądzę, żeby cokolwiek było w stanie w dzisiejszych czasach przyciągnąć dużo osób na serwery MUO. Być może spotkamy się w rozgrywce MMO innego typu. Nie postawiłem jeszcze kropki nad serwerem. Jak macie pomysły co by tu począć i pozmieniać, żeby to wszystko miało ręce i nogi to proszę o wypowiadanie się. Serwer jest odpalony cały czas i będzie na pewno odpalony przez następne kilka miesięcy, jednak musicie mi pomóc dobrać ustawienia. Grand Resety nie wchodzą w grę. Zależy mi na komfortowej rozgrywce bez potrzeby dłuższej ingerencji administratora technicznego w serwer. Jako gracze wiecie już co na serwerze nie stykało i denerwowało, więc prosiłbym o śmiałe wyrzucenie to z siebie. Myślę, że pierwszym krokiem była by zmiana wersji na Ex702. Pisanie wypocin odnośnie, że albo serwer ok, albo admini jest dość dziwne bo brzmi tak jakby serwer sam się ustawił. 

Opublikowano

No comment...

Tyle czasu wjebales na pliki zeby je zrobić a teraz bys dawal jakies gowno ex702 ...

Polecam duzy exp 500-1000. Bo teraz juz nikt prawie nie chce grać na małych expach bo wiadomo ze serwer padnie po 1-2 dniach , wiec szkoda czasu, może sie myle. Wybacz ale kurwa tylko publikacje  widziałem na mpcforum.pl ...

Zamiast zrobić jakis event na forum albo coś na facebooku. to ty nic, niestety taka prawda nawet na forum nie widze dzial eventy a gracze lubiba jak sie cos dzieje

50 Online to jest bardzo duzo nawet, a jak wiadomo kazdy z nas wie ze tyle nie było :)

zEBY TAK NIE BYŁO ZE GM SOBIE SPOTY DODAJE PO 20 MOBOW gdzie CHCE I KIEDY CHCE BO TO JEST IRYTUJACE, GM w top 10 a inni.....

Weź ogarnietych GM-ów co mają czas pilnowania porządku na serwie a nie że grają GM-owie i w dupie wszystko mają...

Ja rozumiem ze masz prace nie masz czasu, ale chcesz płaćić 500zł miesiecznie to szkoda tyle kasy a trzeba cos robic zeby taki serwer byl...

Zrób testy na tych p[likach, a nie ze puszczasz serwer z bugami na start co nie mozna nawet Q zrobic na darkstone ....nie mowie tylko o tym. itemy mi znikly z depo /ware 2 ale nikt nie smial mi oddać, ale jak napisales "na 100% depo Ci sie zacieło".. Więc to juz mnie zniechęciło grac na tym serwie.

Pomyśl a ato będzie najlepszy serwer polski.

Zamiast zrobić webshop i 500 np. crd za GR i mialbys w dupie dodawanie nagord ludziom bo by sobie sami kupywali itemki.

Raz na 2 tyg byles na serwerze... GM to raz widzialem na Serwerze był tylko 5 min nie całe, a jak sie go pytali cos to spierdalal, ale grał dalej.

Ale jak mieć w dupie serwer to w dupie, dokladnie jak Glory ktory Ci nie robi, tylko kase liczy...

Zawiodłeś graczy ktorzy myśleli ze jedna edycja bedzie trwala przynajmniej z 3 miesiace bo nie ma takiego serwera  ktory tyle stal.. prócz So...Mu  X-W.. itd

Codziennie patrzyłem na stronke i ilość online sie zmniejszała.... :(

Opublikowano

przykroscia powiem ci Ozi Tak

Postawienie servera  i utrzymanie go to sa duze koszta + duzo zajmowanego czasu.to chyba nie pierwszy server który masz wiec powinienes sie z tym liczyc.

Lecz sam jestes teraz winny takiej populacji na serverze bo zaniedbales go w duzym stopniu a ci GMowie ze tak powiem  nawet nie zaglądali.... ostatni GM jaki był na serverze był/a MELL...

Ludzie robili GR i czekali na swoje nagrody,mowili swe uwagi pisali PW Maile i było 0 reakcji....za dlugo to trwało wiec zrezygnowali.....

a takie lekceważenie człowieka ktory sie stara skontaktowac zniecheca i bardzo....

Jesli chcesz by Server stał i miał populacji to musisz niestety miec aktywnych GMow lub sam czesciej zagladał.

JA MOWIŁEM WCZESNIEJ ZE SERVER JEST DOBRY I NADAL TAK MYSLE TYLKO TYLE ZE ZOSTAŁ ZANIEDBYANY Z STRONY ADMINISTRACJI...

bo nie tylko ja tak mysle ale wiele osob ktory chciało sie dobrze bawic na tym serverze.

Pogram do znikniecia Sealów,co dalej to tylko odd ciebie zalezy.

P.S.

Czytaj maile i PW......

Opublikowano

Cytat :"Po prostu nie ma dla kogo poświęcać naszego jakże cennego czasu".

Ozirus...ty tylko postawiłeś i udostepniłeś nam serwer, po za tym żadnego czasu nie poswiecales !

Dałeś gm-a Xearth wziętego z "łapanki", bo troszku po udzielał sie w twojej prezentacji i to był wielki błąd ! Ten pożal sie Boże gm wiecej szkód przyniósł jak dobrego, o czym pisze każdy gracz wie !

A teraz do rzeczy :

Zadnych GR, sealów , wszystkie eventy do poprawki wzgledem dropu  o LOT nie wspomne ^^.

Tak na szybko nie przychodzi mi nie wiecej do głowy, zobaczymy co inni maja do powiedzenia.

Ale najwazniejsze ....zatrudnij aktywnych gm-ów , ktorzy beda miec b. dobry kontakt z graczami !

To na tyle, zycze udanej realizacji w postawieniu dobrego serwera :)

Opublikowano

Dałeś gm-a Xearth wziętego z "łapanki", bo troszku po udzielał sie w twojej prezentacji i to był wielki błąd ! Ten pożal sie Boże gm wiecej szkód przyniósł jak dobrego,

Mądre bardzo mądre słowa :)

Tylko wiedział gdzie ile spotów

Opublikowano

Piszesz ze 500zl miesiecznie i musisz zamknąć projekt,a zaraz niżej mówisz ze serv bedzie stał jeszcze kilka miesięcy.Albo ja jestem glupi albo Ty cos krecisz :D

Opublikowano

Znalazłem błyskotliwe rozwiązanie. Zamiast brać maszynę pod 3 serwery weźmiemy dedyka na 1  serwer MUO. Wrzucę wersję EX 702 ze względu na to, iż te pliki po prostu są sprawniejsze i świeższe. Pozostajemy w kontakcie niebawem więcej informacji.

Opublikowano

Tam też wbrew pozorą. Wszędzie zaglądam. Potrzeba jeszcze z 2 ogarninte osoby. Kto tam chętny i skory do pomocy niech się odzywa poprzez PW.

Opublikowano

pliki ex702 może i są świeże ale czy sprawniejsze.. jakoś nie widzę ich popularności wśród naszych rodaków.. co do doboru ekipy hmm nie jestem pewien czy pw od osoby chętnej to dobry sposób na rekrutację.. ale powodzenia pozdrawiam Ozi

Opublikowano

GuardianMu ...jak ida prace nad stawianiem serwa ^^^  (twojego )  ;) . Pilnuj swojej prezentacji , bo traci na zainteresowaniu  !

Ozirus rob swoje :)

Opublikowano

widze ze nikomu nic nie mozna zasugerowac np znalezienia innego rozwiazania? a skoro jestes taka obrotna kolezanko to czemu sama nie zalozysz serwera? widocznie umiesz tylko psioczyc na innych;-) widzialem pare twoich komentarzy i to mi wystarczy ;-) do tego Ozirus raczej umie sam odpowiadac na komentarze i zbedni sa tu obroncy "ucisnionych".. jakbym mial tyle wolnego czasu co ty willemo serwer dawno by stal ale niestety ciezko pracuje.. ;-) sorry za offtop i jeszcze raz pozdrawiam Ozi piatka za dobry serw:-)

Opublikowano

no wiesz to ze istnieje internet mobilny wiadomo nie od dzis.. do tego nie kazdy ma prace na caly etat i tyle;-) ale co sie bede tlumaczyl czas pokaze czy twoje podsmiechujki odrazu mozna bylo wyrzucic do kosza.. ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...