Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

MORTIS [Dedyk] [Hard]

Kodexior

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Serwer jest bardzo dobry, a graczy przybywa. Wątpie, aby serwer padł w najbliższym czasie. Osobiście to serwer Polecam, ponieważ jest bardzo dobry. Trochę mało jest graczy, ale przybywa ich

• Odpowiedzi 332
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Serwer jest bardzo dobry, a graczy przybywa. Wątpie, aby serwer padł w najbliższym czasie. Osobiście to serwer Polecam, ponieważ jest bardzo dobry. Trochę mało jest graczy, ale przybywa ich

Masło maślane :D

Serwer polecam ;) Konkretna i rzetelna administracja.

Opublikowano

Administracja ogarnia kontakt z graczami - nie da się ukryć - i tutaj duży + dla serwera, ale zmian na serwerze już nie, a tym bardziej ekonomi która jest w opłakanym stanie. Jak chcesz grać body - odpuść sobie, aura chodzi po 1.5kk ++ gdzie za np. FMS +0 dostaniesz około 250k, medal konny 300k. Czyli NA DZIEŃ musisz wydropić i sprzedać 5 medali żeby mieć na sama KU Aura, a gdzie reszta KU, itemki, bilolog ? Innym postaciami też odradzam grać ponieważ dla nich z kolei nie ma itemków - zbroje dla sury/szamana/ninji na tym serwerze NIE ISTENIEJA. Jest dużo więcej, rozwiniętych, dopracowanych hardów z ogarniętą ekonomią. Wypowiedź jaką znalazłem na forum od jednego z adminów :

"Twoja propozycja jest bez sensu, ponieważ tak jak napisałeś, księgi nadal dla wojownika byłyby drogie. Teraz też są, czy to coś zmienia? Tylko ilość miejsca w ekwipunku, ale im bardziej grzebiemy w kodzie gry, tym bardziej robi się to niebezpieczne."

nick : Kodexior - jedyny admin który się udziela na forum.

Gracz zaproponwał jakąś zmiane w KU z powodu cen.

i jedna z wypowedzi innego gracza z Forum :

"Witam. A ja ponownie porusze temat KU Aury miecza. Aure ludzie już wystawiają po 1,6kk  (nawet 2kk) i co najlepsze schodzą.. i dzien w dzien cena aur rośnie, dlatego proponuje dodac wszystkie KU do Trenera Mocy i ustalić pewną cenę ich, tak by cena aury nie urosła już wiecej, bo to sie zaczyna robic chore.. cena wszystkich innych itemów w grze nie rośnie po za aurą(nawet ceny  zmianek po ostatnim update spadły o połowe) i jest coraz trudniej na nie zarobić. Jak ja zwykly gracz metina który ma też życie realne i który poswięca 3-4h na dzien na grę w metina ma wbić aure na g ; / kiedy tylko jestem staram się zarabiać wszelkimi sposobami, ale to troche zniechęca do gry, jak włazi 1 na 4 aury srednio i z pewnością nie tylko mnie. Piszecie dzien książki.. no tak mam 4 postacie KU pewnie będzie tak jak ostatnio ze 5-6 instrukcji aur z czego wejdą  2 max bo jakoś nie zauważyłem narazie czytajac je na tym serwerze by miały większą szanse na powodzenie. A może jakieś misje za które nagrodą będzie KU które sam wybierzesz dla swojej postaci..proszę zrobić coś z tymi ku,bo to tez strasznie zniechęca nowych graczy (wojowników body) i tych obecnych graczy którzy nadal mają tą aure na m i którzy stanowią największą rzesze graczy."

nick : Sentrilo

Cytaty pochodzą z forum gry, nie zostały w żaden sposób zmodyfikowane.

Zaraz ktoś napisze żebym nie zniechęcał itp, ale ten temat jest od dyskusji na temat serwera. Jeżeli komuś nie przeskadza exp prawie jak na globalu, malutko ludzi online i leżąca ekonomia to jest to serwer dla Niego, ale nie warto na nim grać, bo w porównaniu do globala może paść i to szybko.

Mnie osobiście zniechęciły nie ceny aury - bo nie grałem wojownikiem - ale to że itemki dla inncyh klas są niedostępne - z powodu małej ilości graczy na serwerze, mimo że serwer stoi ponad miesiąc.

Opublikowano

Administracja ogarnia kontakt z graczami - nie da się ukryć - i tutaj duży + dla serwera, ale zmian na serwerze już nie, a tym bardziej ekonomi która jest w opłakanym stanie. Jak chcesz grać body - odpuść sobie, aura chodzi po 1.5kk ++ gdzie za np. FMS +0 dostaniesz około 250k, medal konny 300k. Czyli NA DZIEŃ musisz wydropić i sprzedać 5 medali żeby mieć na sama KU Aura, a gdzie reszta KU, itemki, bilolog ? Innym postaciami też odradzam grać ponieważ dla nich z kolei nie ma itemków - zbroje dla sury/szamana/ninji na tym serwerze NIE ISTENIEJA. Jest dużo więcej, rozwiniętych, dopracowanych hardów z ogarniętą ekonomią. Wypowiedź jaką znalazłem na forum od jednego z adminów :

"Twoja propozycja jest bez sensu, ponieważ tak jak napisałeś, księgi nadal dla wojownika byłyby drogie. Teraz też są, czy to coś zmienia? Tylko ilość miejsca w ekwipunku, ale im bardziej grzebiemy w kodzie gry, tym bardziej robi się to niebezpieczne."

nick : Kodexior - jedyny admin który się udziela na forum.

Gracz zaproponwał jakąś zmiane w KU z powodu cen.

i jedna z wypowedzi innego gracza z Forum :

"Witam. A ja ponownie porusze temat KU Aury miecza. Aure ludzie już wystawiają po 1,6kk  (nawet 2kk) i co najlepsze schodzą.. i dzien w dzien cena aur rośnie, dlatego proponuje dodac wszystkie KU do Trenera Mocy i ustalić pewną cenę ich, tak by cena aury nie urosła już wiecej, bo to sie zaczyna robic chore.. cena wszystkich innych itemów w grze nie rośnie po za aurą(nawet ceny  zmianek po ostatnim update spadły o połowe) i jest coraz trudniej na nie zarobić. Jak ja zwykly gracz metina który ma też życie realne i który poswięca 3-4h na dzien na grę w metina ma wbić aure na g ; / kiedy tylko jestem staram się zarabiać wszelkimi sposobami, ale to troche zniechęca do gry, jak włazi 1 na 4 aury srednio i z pewnością nie tylko mnie. Piszecie dzien książki.. no tak mam 4 postacie KU pewnie będzie tak jak ostatnio ze 5-6 instrukcji aur z czego wejdą  2 max bo jakoś nie zauważyłem narazie czytajac je na tym serwerze by miały większą szanse na powodzenie. A może jakieś misje za które nagrodą będzie KU które sam wybierzesz dla swojej postaci..proszę zrobić coś z tymi ku,bo to tez strasznie zniechęca nowych graczy (wojowników body) i tych obecnych graczy którzy nadal mają tą aure na m i którzy stanowią największą rzesze graczy."

nick : Sentrilo

Cytaty pochodzą z forum gry, nie zostały w żaden sposób zmodyfikowane.

Zaraz ktoś napisze żebym nie zniechęcał itp, ale ten temat jest od dyskusji na temat serwera. Jeżeli komuś nie przeskadza exp prawie jak na globalu, malutko ludzi online i leżąca ekonomia to jest to serwer dla Niego, ale nie warto na nim grać, bo w porównaniu do globala może paść i to szybko.

Mnie osobiście zniechęciły nie ceny aury - bo nie grałem wojownikiem - ale to że itemki dla inncyh klas są niedostępne - z powodu małej ilości graczy na serwerze, mimo że serwer stoi ponad miesiąc.

Administracja nie ma prawa ingerować w ceny i gospodarkę serwera. To gracze ją kształtowali, kształtują i będą kształtować - tak było, jest i będzie na każdym serwerze. Jeżeli Gasparusie masz problem z tym, że cena KU Aura Miecza Ci nie odpowiada to zmień klasę postaci! Już nawet samą profesje jak zmienisz będzie lepiej, bo Silne Ciało chodzi po 50k maksymalnie!

To tak samo bezsensowne posunięcie, jakby cena Kamieni Duchowych była za duża! Zespołu to nie obchodzi, ponieważ mamy różne błędy w grze, które trzeba naprawić i wprowadzić usprawnienia, aby lepiej wam się grało. To nie jest tak, że my siedzimy i nic nie robimy. Ceny windujecie sami i jeżeli masz z tym problem - to pogadaj z graczami, którzy sami podnoszą te ceny.

Z każdego metina dropi księga umiejętności (nawet czasami po dwie!) - dodanie ksiąg do instruktorów jest beznadziejnym posunięciem na takim serwerze HARD. To jest zbyt duże obniżenie poprzeczki.

I tutaj mnie zastanawia jeszcze jedna rzecz: skoro grałeś inną klasą postaci, to dlaczego tak Cię boli cena Aury? Nikt Ci nie zakazuje gry na innych klasach (a ceny KU do nich nie przekraczają ceny 30k).

Pozdrawiam :)

Opublikowano

hehe ponieważ jak gram na serwerze to patrze na całość, a nie jestem zapatrzony tylko w jeden aspekt gry. Zgadza się administracja nie może zmieniać ceny na serwerze, ale może coś zmienić żeby była większa podaż ( zmienić drop) danych itemków - to ceny zmaleją. Gdzie napisałem żeby dodać je do instruktorów ? Jesteś chyba jedynym adminem który wypowiada się na forum, komentuje zmiany i angażuje się w serwer - dla Ciebie ++ dla reszty --.

edit: Ja odpadam, życzę powodzenia : )

Opublikowano

hehe ponieważ jak gram na serwerze to patrze na całość, a nie jestem zapatrzony tylko w jeden aspekt gry. Zgadza się administracja nie może zmieniać ceny na serwerze, ale może coś zmienić żeby była większa podaż ( zmienić drop) danych itemków - to ceny zmaleją. Gdzie napisałem żeby dodać je do instruktorów ? Jesteś chyba jedynym adminem który wypowiada się na forum, komentuje zmiany i angażuje się w serwer - dla Ciebie ++ dla reszty --.

edit: Ja odpadam, życzę powodzenia : )

Nie jestem tutaj by się kłócić, lecz cenię twoją decyzję i życzę powodzenia na innym serwerze.

Serwer jest bez przerwy aktualizowany. Wasze propozycje co do niego są brane pod uwagę (patrz -> forum) i przedyskutowywane w naszym zespole. Czujcie się wolni do zadawania pytań i sugestii.

Dodane zostało 19 nowych misji, przy których wykonywaniu otrzymujecie przedmioty z Item-Shopu:

CAtmPRQ.png

A także questy specjalne:

NvwTqHd.png

Serdecznie zapraszamy do gry.

Opublikowano

A ja mam propozycje, by gospodarka serwera związana z KU się poprawiła. Może lepszym pomysłem było by dodanie dropu jakiegoś itemka X do metinów. Drop byłby różny np metki 5-25 1 X, metki 30-55 2 X itd. Oczywiście wtedy zablokować drop KU. A własnie co z tym X, moim pomysłem jest by dodać specjalnego NPC który by wymieniał np. 5 X na dowolne ku dla swojej klasy. 

Mała uwaga by to X bylo możliwe do handlu. Mnie osobiście takie coś by zachęciło bo lubię grać healerem dla którego liczba KU wynosi praktycznie 0

Opublikowano

A ja mam propozycje, by gospodarka serwera związana z KU się poprawiła. Może lepszym pomysłem było by dodanie dropu jakiegoś itemka X do metinów. Drop byłby różny np metki 5-25 1 X, metki 30-55 2 X itd. Oczywiście wtedy zablokować drop KU. A własnie co z tym X, moim pomysłem jest by dodać specjalnego NPC który by wymieniał np. 5 X na dowolne ku dla swojej klasy. 

Mała uwaga by to X bylo możliwe do handlu. Mnie osobiście takie coś by zachęciło bo lubię grać healerem dla którego liczba KU wynosi praktycznie 0

Załóżmy:

5 - 25 (Cierpienia - Czerni) - 1 Tęczowy Kamień

30 - 60 (Ciemności - Upadku) - 2 Tęczowe Kamienie

65 - 90 (Pung-Ma/Śmierci - Jeon-Un) - 3 Tęczowe Kamienie

10 Tęczowych Kamieni == 1 KU wybrane przez siebie.

Cóż, kanałów jest 4, resp na każdym praktycznie taki sam, więc wyrobienie skilli było by prostsze. Aczkolwiek ciekawe.

Chociaż nie jestem pewien, czy jest to sprawiedliwe dla tych, co wbili już skille G+.

Jednak zapraszam na forum i proszę o przedstawienei tej propozycji. Tam odbywa się dyskusja i wszystkie pomysły są brane pod uwagę :)

A, zapomniałem dodać - wszyscy zbierają KU na kontach i myślę, że byś znalazł księgę na swoją profesję. Czemu? Dzień Książki. Wymieniasz dowolną ilość KU u Soon'a na instrukcje. Znajdzie się zawsze jakaś dobra dusza, co sprzeda te swoje KU np. Leczenie, bo przyjdzie jej do głowy myśl "A jak wymienie Leczenie i dostane Instr. Odbicie?".

Opublikowano

No może ale jak dla mnie to byłoby bardziej zrównoważone oraz by wyrównało gospodarke związana z KU

ze zrównoważeniem mi chodzi że ci który mają pecha(złe ku dropło czy nie mogą znależć sprzedawcy danego ku) to by też pomogło

Opublikowano

Serwer beznadziejny: brak autorskich nowosci, ogarniecia ze strony administracji. Do tego 5 shopow na CH handlowym w godzinach popoludniowych.

Dobrze wam radze: uciekajcie stamtad, sprzedawajcie eq poki cos warte bo serwer zaraz bedzie zamkniety

Opublikowano

Serwer beznadziejny: brak autorskich nowosci, ogarniecia ze strony administracji. Do tego 5 shopow na CH handlowym w godzinach popoludniowych.

Dobrze wam radze: uciekajcie stamtad, sprzedawajcie eq poki cos warte bo serwer zaraz bedzie zamkniety

I może mają jeszcze uciekać na rav*e? xD Sklepów jest sporo, chyba na CH1 nie byłeś. Na filmikach z OX wydaje się być dużo graczy

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

Przyzwalam na takie opinie, bo jednak żyjemy (chyba) w wolnym kraju.

Graczy jest coraz więcej, mimo że na początku było biednie.

Nie mamy zamiaru zamykać serwera przynajmniej przez rok (serwer jest już opłacony, na co miałby stać i się marnować).

Nie chcę Ci nic zarzucać, ale moim zdaniem nie wbiłeś nawet 30 poziomu. Od 30 poziomu (do 50) masz około 30 nowych misji - gra staje się łatwiejsza i przyjemniejsza, a i na tych misjach się dorobisz, więc na zarobek nie można też narzekać.

Radzę się wybrać do dobrego okulisty, bo na kanale handlowym (CH1) stoi dużo sklepów - szczególnie w godzinach popołudniowych.

Tak jak na singapurskiej wersji metina, codziennie (prócz wtorku) odbywają się eventy. Kalendarz można przejrzeć na stronie.

Na dzisiejszy dzień zaplanowane eventy to:

- Dzień Książki (27 dzień miesiąca - wymiana KU na losową instrukcje)

- Szukanie GMa

Serdecznie zapraszamy :)

Opublikowano

Wstawcie na stronie generator osób online na serwerze please.

Ogólnie serwer zapowiadał się ciekawie i tak jest! Naprawdę polecam wszystkim którzy na PL'u sobie nie radzą a tu bez isa idzie naprawdę fajnie pograć.

Szkoda że cały handel przeszedł do jinnoa w schinsoo/chunjo pustki no ale serwer to obyczaj ;)

Opublikowano

Serwer polecam, przyjemny hardzik z nutką PL z 2009r. Ale dla administracji, przydała by się porządna reklama, zainwestujcie w nią a zwróci wam się :) Pozdrawiam

Opublikowano

Serwer polecam, przyjemny hardzik z nutką PL z 2009r. Ale dla administracji, przydała by się porządna reklama, zainwestujcie w nią a zwróci wam się :) Pozdrawiam

Przecież mają Uzupatora ,niech on zapiernicza.

Server 5/10 gospodarka leży zupełnie zasadzka 200k aura 2,2k k

http://www.lolking.net/summoner/eune/41603982

Chcesz 1 vs 1 do 1 towera/ first blooda? Pisz na nick podany na lolkingu.

Opublikowano

Przecież mają Uzupatora ,niech on zapiernicza.

Server 5/10 gospodarka leży zupełnie zasadzka 200k aura 2,2k k

Gospodarka musi się ustabilizować, nie zapomnij że serwer ma dopiero miesiąc. Uzurpator to ciut za mało :P

Opublikowano

Przyjemny hardzik, jak najbardziej polecam ;)

07608296593848833931.png
~~ Obrałem sobie drogę że osiągnę mistrzostwo , nie zawsze idzie za tym pełen komfort pamiętaj MORDO ! ~~
~~ Lecimy kurwa tutaj , jest dobrze w chuj ~~

Opublikowano

Łatwo jest zrobić bojowca?

Znajdujesz gildie i piszesz, że potrzebujesz pomocy :D

A tak na serio to "podobno" można zrobić samemu.

Przy starcie gry otrzymujesz 1 poziom konia, a następne możesz zrobić w taki sposób -> Przeciągnięcie medalu na Stajennego oraz Jazda po mapach. Wykonując obie misje, robisz dwa razy szybciej.

Przy 10 lv robisz misje na bojowca. Od razu po misji na bojowca, masz misje na konia militarnego.

Opublikowano

Świetny serv, odrazu widać że porządny.. nie żeby zgarnąć hajs i się zmyć jak to się teraz spotyka.. Polecam każdemu, nawet jeśli jakieś wątpliwości to mogę od siebie doradzić.. "Na co czekasz?" :D Pozdro...  Oby server trzymał się jak najdłużej

Opublikowano

Ile typa w godzinach szczytu? Bo słyszałem, że grają tu tylko gracze-oddani fani uzurpatora xD To prawda, że ten serwer jest cięższy od PL'a?

10616653_1489419637980205_70507861520869

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...