Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Death Note - problem moralnosci i takie takie. Dyskusja.

Gość horzilier

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie, bo KAŻDY kto korzystał z Notatnika Śmierci zostaje Shinigami.

Ryuk to tłumaczył, że użytkownik nie trafia ani do piekła, ani do nieba.

No tak dzięki że potwierdziłeś, nie trafia się do nieba czy do piekła tylko na wieczną tułaczkę w świecie shinigami gdzie jak ryuuk mówił jest to gorsza kara niż piekło.

NJxbd4x.png

• Odpowiedzi 100
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Obejrzyj sobie momenty z dt o shinigami to zrozumiesz. Sam ryuuk mówił ze zabijanie ludzi nie sprawia im zabawy i nikt tego nie robi więc przez wieczność grają w kości i obserwują świat, sam przyznał też że nie wiedzą w jakim celu zostali stworzeni.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Też nie widzę w tym kary jeżeli Light byłby shinigamim.

Teoretycznie bycie bogiem śmierci jest karą bo nie można się zabić ani nic tylko przez cały czas trzeba się nudzić.

Kira zna sposób jak zakończyć takie życie i zniknąć więc to dla niego żadna kara ;)

HBV27j.png

Opublikowano

Nadal to nie zmienia faktu, że nie widzę w tym żadnej kary.

Naprawdę Klaus? :D Karą dla Ciebie nie jest bezensowna egzysencja, jak roślina można by rzec. Bez sensu bez celu i bez możliwości. To tak jakby tkwić w miejscu i tkwić i tkwić bez możliwości zmiany czegokolwiek niczym roślina. Egzystencja a istota życia to dwa różne światy.

Opublikowano

Naprawdę Klaus? :D Karą dla Ciebie nie jest bezensowna egzysencja, jak roślina można by rzec. Bez sensu bez celu i bez możliwości. To tak jakby tkwić w miejscu i tkwić i tkwić bez możliwości zmiany czegokolwiek niczym roślina. Egzystencja a istota życia to dwa różne światy.

Jesteś sobie w świecie, zabijasz ludzi, pełno kumpli wokół, a jak już cholernie Ci się znudzi to możesz jak Ryuk "zgubić notes" lub po prostu zabić samego siebie.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

To że ryuuk miał dwa notesy było fartem z jego strony zresztą władca shinigami na ponowną taką sytuacje by nie pozwolił, bo cały czas w świecie shinigami była wrzawa o to co się stało i myślę że kolejna taka sytuacja beż żadnej reakcji była by co najmniej dziwna.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Obejrzałam, aczkolwiek nudziło mnie... o.O Ale bardzo ładna kreska, przynajmniej mi się podoba.

Do takich tytułów trzeba mieć podejście i się wczuć oraz analizować sytuację a nie sobie jebnąć popołudniu z nudów bo żadne anime nie podejdzie, ja ogólnie wolę oglądać anime wieczorem lepszy klimat jeszcze jak jest mroczne anime to wgl.

Akurat to oglądałam, bo mi znajoma poleciła. Oglądam, kiedy mam czas i ochotę, a nie, żeby "zaliczyć" Anime :) Raczej wieczorami/nocą oglądałam 21-2/4 rano :)

Opublikowano

Obejrzałam, aczkolwiek nudziło mnie... o.O Ale bardzo ładna kreska, przynajmniej mi się podoba.

Hej, ale to nie jest dyskusja/recenzja o anime, tylko dyskusja o głównych bohaterach i ich czynach :P

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Do takich tytułów trzeba mieć podejście i się wczuć oraz analizować sytuację a nie sobie jebnąć popołudniu z nudów bo żadne anime nie podejdzie, ja ogólnie wolę oglądać anime wieczorem lepszy klimat jeszcze jak jest mroczne anime to wgl.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Popieram.

Godz. 23-1 swietnie sie oglada. Osobiscie wczulem sie w klimat ale jesli mial bym wybierac lelouczu rebelion vs death note to raczej to 2. Krotsze (troche szkoda) a zarazem ciekawe. Sa na podobnym poziomie i godne oceny 9/10

graphic.png
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Tutaj się nie zgodzę. Sam oglądałem i pierwsze klilka + odc mega. Początek wciągnął od razu, dalsze wątki nakręcały fabułę coraz bardziej. Krótki epizod z żoną tego gościa z fbi cud, miód i orzeszki. Niestety mniej więcej od połowy poziom znacznie zmalał. Z czasem nie byłem nawet ciekaw zakończenia i dalszego biegu historii.

Są gusta i guściki. Trzeba to zapamiętać. Przy przynudzających anime dla danej osoby, nie pomoże podejście ani wczucie się.

; )

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ja tam do końca oglądałem z zachwytem, jedyne co mnie zawiodło to końcówka, nie spodziewałem się że tak łatwo umrze. 

A tak to wszystkie odcinki knułem co by mógł zrobić inaczej, jak według mnie się skończy itp. Ogólnie to jestem za tym 9/10

Opublikowano

Ja tam do końca oglądałem z zachwytem, jedyne co mnie zawiodło to końcówka, nie spodziewałem się że tak łatwo umrze. 

A tak to wszystkie odcinki knułem co by mógł zrobić inaczej, jak według mnie się skończy itp. Ogólnie to jestem za tym 9/10

Koncowka wlasnie byla najlepsza. Dobrze, że umarł, bo tego zakonczenia sie nei spodziewales i je zapamietales na dluzej. 

Opublikowano

Koncowka wlasnie byla najlepsza. Dobrze, że umarł, bo tego zakonczenia sie nei spodziewales i je zapamietales na dluzej. 

Jakby wyskoczył klaun z ckm i wszystkich rozstrzelał to też by było zakończenie którego się nie spodziewałeś. xD

NJxbd4x.png

Opublikowano

Jakby wyskoczył klaun z ckm i wszystkich rozstrzelał to też by było zakończenie którego się nie spodziewałeś. xD

Ale jest roznica pomiędzy zakonczeniem, ktorego sie nie spodziewalem i jest dobre, logiczne, sensowne, a zakonczeniem, ktorego sie nie spodziewalem i nie ma wgl sensu

Opublikowano

Niespodziewane zakończenie to ogromny plus tego anime. Niestety większość anime takich nie ma. Np. zakończenie w Code Geass było BARDZO do przewidzenia.

graphic.pnggraphic.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Tak , bardzo dobrego podstępu tutaj użyli . Na początku pewnie każdy mówi sobie " no może ten gość ma racje, może to jedyna droga do uchowania świata od przestępstw ." Lecz jest też ta druga strona : " co on robi ? Przecież zabijanie ludzi do niczego nie prowadzi " czyli przeciwieństwo 1 . Ja jak oglądałem DN to aż się w tym wszystkim pogubiłem . Do dzisiaj mam mieszane uczucia . Z jednej strony było o wiele mniej przestępców i Raito uważamy za "zbawiciela" lecz ma też swoje drugie oblicze . Przede wszystkim nie podobało mi się jak wykożystywał missę czy jak kolwiek to się zapisuje , Raito był bardzo sprytny lecz lekko myślny. Najbardziej było mi go szkoda .

Death Note jest to anime które odmienia ludzi , strasznie wykożystują psychikę ludzi .

Opublikowano

Ojj, czemu ja tego tematu nie zauważyłem wcześniej! 

Po pierwsze, moja opinia będzie bardzo subiektywna jako Death Note jest moim #1. 

Po drugie, od pierwszego, do ostatniego odcinka byłem i jestem do tej pory zafascynowany postacią Raito. Geniusz w najczystszej postaci. Pomimo wszystkich tych złych rzeczy, jestem zdania, że Raito robił dobrze, zabijając wszystko co stało mu na drodze. Wiem, zabrzmię jak cham bez uczuć, bo pomimo tego, że lubiłem Ryuuzakiego i to bardzo, to ucieszyłem sie gdy zmarł, liczyłem, że fabuła pójdzie w kierunku podobnym do Code Geass, gdzie Raito powoli łączy ludzkosć, tworząc utopię, z niezastąpionym notatniczkiem w ręku. 

Z samego zakończenia anime jestem troszeczkę zawiedziony, ale zdecydowanie nie zdziwiony. Od pierwszego odcinka miał zadatki na psychopatę.  

Ps. w sumie, gdybym dostał taki notatnik, to robiłbym dokladnie to samo co Raito. Po prostu, to anime wpłynęło na mój swiatopogląd :D 

Powiedzmy, że kiedyś już tu byłem <3/ Ryuozaki pozdrawia  :3

Opublikowano

Ps. w sumie, gdybym dostał taki notatnik, to robiłbym dokladnie to samo co Raito. Po prostu, to anime wpłynęło na mój swiatopogląd :D

Najpierw musisz mieć odwagę, której zapewne by Ci zabrakło.

Jak ktoś chce moją opinię zobaczyć to zapraszam na poprzednie strony, ja już się tutaj wypisałem.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Najpierw musisz mieć odwagę, której zapewne by Ci zabrakło.

Jak ktoś chce moją opinię zobaczyć to zapraszam na poprzednie strony, ja już się tutaj wypisałem.

Czy miałbym odwagę czy nie, tego się nie dowiemy. Więc będę utrzymywał, że bym miał :D 

A co do postów wczesniej - Zgadzam się w pełni z Tobą. Raito nie był osobą złą. Ba, smiałbym stwierdzić, że miał dobre zamiary. Tylko później lekko się pogubił. Co z taką Misą u boku nie było takie trudne, biorąc pod uwagę jej zachowanie ;_;

Powiedzmy, że kiedyś już tu byłem <3/ Ryuozaki pozdrawia  :3

Opublikowano

Czy miałbym odwagę czy nie, tego się nie dowiemy. Więc będę utrzymywał, że bym miał :D

A co do postów wczesniej - Zgadzam się w pełni z Tobą. Raito nie był osobą złą. Ba, smiałbym stwierdzić, że miał dobre zamiary. Tylko później lekko się pogubił. Co z taką Misą u boku nie było takie trudne, biorąc pod uwagę jej zachowanie ;_;

Jak to ku*wa nie był złą osobą?

On zawsze chciał czegoś więcej od życia, normalność napawała go obrzydzeniem.

Potem na szczęście dostał notatnik i zaczął być "evil". Szkoda tylko, że to tak krótko trwało.

A ten cały L czy srel, jakkolwiek mu tam na imię.. Szkoda, że wcześniej nie zginął, eh.

I ta Misa, co za głupi babsztyl, no ale czego się spodziewać po blondynce.

Ogólnie anime było naprawdę kozackie, aż do gry nie weszły te dwa małe pajace, nawet nie pamiętam jak się nazywali.

Popsuli tylko moją ocenę dla DN, a tak epicko było za czasów Kiry. Pfpfpfpfpfpfpff  :unsure:

417711489342956987022.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...