Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Death Note - problem moralnosci i takie takie. Dyskusja.

Gość horzilier

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak to ku*wa nie był złą osobą?

On zawsze chciał czegoś więcej od życia, normalność napawała go obrzydzeniem.

Potem na szczęście dostał notatnik i zaczął być "evil". Szkoda tylko, że to tak krótko trwało.

A ten cały L czy srel, jakkolwiek mu tam na imię.. Szkoda, że wcześniej nie zginął, eh.

I ta Misa, co za głupi babsztyl, no ale czego się spodziewać po blondynce.

Ogólnie anime było naprawdę kozackie, aż do gry nie weszły te dwa małe pajace, nawet nie pamiętam jak się nazywali.

Popsuli tylko moją ocenę dla DN, a tak epicko było za czasów Kiry. Pfpfpfpfpfpfpff  :unsure:

No nie krótko bo z timeskipem to ładne parę lat to trwało przecież xDD polecam 26 ep odświeżyć tam jest zakończenie 1 części time skip i jak większość idzie lulu, można uznać nawet za zakończenie, już nie wspominając że mangowe było inne. A L i tak lepszy niż te oszołomy i to co już pisałem, że tak łatwo go zabili przecież to aż śmieszne że tego nie przewidział ale widać jak robią zakończenie filerowe.

NJxbd4x.png

• Odpowiedzi 100
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No nie krótko bo z timeskipem to ładne parę lat to trwało przecież xDD polecam 26 ep odświeżyć tam jest zakończenie 1 części time skip i jak większość idzie lulu, można uznać nawet za zakończenie, już nie wspominając że mangowe było inne. A L i tak lepszy niż te oszołomy i to co już pisałem, że tak łatwo go zabili przecież to aż śmieszne że tego nie przewidział ale widać jak robią zakończenie filerowe.

Wg. mnie lepszym zakończeniem byłoby gdyby Raito zabił jednak N, ogarnął jakies powstanie, w stylu Code Geass a na końcu został zabity przez Ryuuka/Króla shinigami. Ale to tylko moja opinia. 

A co do tego czy Raito był zły- Nie, nie był. Miał doskonałą wizję. Z wykonaniem też mu nieźle szło. Tylko ciągle dostawał kłody pod nogi (Głównie Misę i dodatkowy notatnik)...

Powiedzmy, że kiedyś już tu byłem <3/ Ryuozaki pozdrawia  :3

Opublikowano

Wg. mnie lepszym zakończeniem byłoby gdyby Raito zabił jednak N, ogarnął jakies powstanie, w stylu Code Geass a na końcu został zabity przez Ryuuka/Króla shinigami. Ale to tylko moja opinia. 

A co do tego czy Raito był zły- Nie, nie był. Miał doskonałą wizję. Z wykonaniem też mu nieźle szło. Tylko ciągle dostawał kłody pod nogi (Głównie Misę i dodatkowy notatnik)...

Już to sam pisałem z 5 razy w tym temacie ale on sam przyznał że jest zły ale to dla większego dobra i tutaj się zgadzam. A co do zakończenia to jak najbardziej, bo to co było jest co najmniej żałosne lekko.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Zakończenie Death Note było najlepsze, ale szkoda że tak późno. Ten bezwzględny i okrutny typ powinien o wiele wcześniej zginąć (znacznie bardziej lubiłem głównego bohatera w Code Geass).

Najbardziej żal tylko Misy, czyli że była aż tak głupia i dała się oślepić temu mordercy. 

Opublikowano

Zakończenie Death Note było najlepsze, ale szkoda że tak późno. Ten bezwzględny i okrutny typ powinien o wiele wcześniej zginąć (znacznie bardziej lubiłem głównego bohatera w Code Geass).

Najbardziej żal tylko Misy, czyli że była aż tak głupia i dała się oślepić temu mordercy. 

Czemu żal ci misy? Za głupote się płaci.

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Czemu żal ci misy? Za głupote się płaci.

Niby tak, ale ona po pierwsze nie była taka zła (sama z siebie), a po drugie była bardzo ładna. Po prostu żal jej.

Poza tym wydarzenia z siostrą głównego bohatera. To było bardzo smutne.

Opublikowano

Niby tak, ale ona po pierwsze nie była taka zła (sama z siebie), a po drugie była bardzo ładna. Po prostu żal jej.

Poza tym wydarzenia z siostrą głównego bohatera. To było bardzo smutne.

Nie wiem co ma argument z tym, że była ładna do tego, że ci jej żal, ale ok ;) Powiem ci tak. Ja mam tak, że anime mi się podoba jeśli wzbudza emocje. Żal, nienawiść do bohaterów, smutek to też są przeze mnie lubiane emocje. Dlatego dalem school days 9/10

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Nie wiem co ma argument z tym, że była ładna do tego, że ci jej żal, ale ok ;) Powiem ci tak. Ja mam tak, że anime mi się podoba jeśli wzbudza emocje. Żal, nienawiść do bohaterów, smutek to też są przeze mnie lubiane emocje. Dlatego dalem school days 9/10

Mi też żal Misy, bo przynajmniej Raito mógłby ją zaliczyć ;)

Zresztą, misa to jedyna NAPRAWDĘ dobra postać. (Dobra, w kontekscie charakteru) . ;)

Opublikowano

Mi też żal Misy, bo przynajmniej Raito mógłby ją zaliczyć ;)

Zresztą, misa to jedyna NAPRAWDĘ dobra postać. (Dobra, w kontekscie charakteru) . ;)

Nie tyle co dobra, a neutralna. Ona nie jst jakimś naruto co nawraca madarów, i innych chujów tajemną techniką rozmowa-no-jutsu.

Mam nadzieje, że to co napisales w 1 zdaniu to zart

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Nie tyle co dobra, a neutralna. Ona nie jst jakimś naruto co nawraca madarów, i innych chujów tajemną techniką rozmowa-no-jutsu.

Mam nadzieje, że to co napisales w 1 zdaniu to zart

Wręcz przeciwnie, Raito bez problemu mógłby zaciągnąć ją do łóżka, a tego nie zrobił. Co, jak sądzę, było celowym zagraniem ze strony twórców, żeby jeszcze bardziej pokazać jak dużą manię ma Raito. :)

Opublikowano

Wręcz przeciwnie, Raito bez problemu mógłby zaciągnąć ją do łóżka, a tego nie zrobił. Co, jak sądzę, było celowym zagraniem ze strony twórców, żeby jeszcze bardziej pokazać jak dużą manię ma Raito. :)

Dlaczego miałby ją ruchać? To nie hentai, a raito jej nigdy nie kochał

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Dlaczego miałby ją ruchać? To nie hentai, a raito jej nigdy nie kochał

Widzę że nie rozumiesz. 

I nie, Misa nie była neutralna. Ona jako jedyna w tym anime (poza rodziną Raito) naprawdę była dobra :D .

Opublikowano

Widzę że nie rozumiesz. 

I nie, Misa nie była neutralna. Ona jako jedyna w tym anime (poza rodziną Raito) naprawdę była dobra :D .

Jeśli nie rozumiem to mi wytłumacz. Jeśli ona byla dobra to czemu pomagała zabijać, wymienila dwa razy oczy shinigami wlasnie w tym celu? Co zrobila takiego dobrego? Tak jak powiedzialem ona nie jest naruto, ani Jezusem czy w kogo tam wierzysz. 

@Edit

zapomnialem napisac, ze nie uzywam emotikon, ale nie znaczy to, ze chcę, abyś odebrał moje zdania jako "hejt" na ciebie, po prostu sobie rozmawiamy ;)

1373637009-U477327.png

Opublikowano

A co w tym dziwnego? Chyba logiczne, że bardziej żal ładnej i młodej dziewczyny niż tej starszej i brzydszej.

Emocje to oczywiście podstawa, ale w dużym stopniu zależą od tego kto umiera. Chociażby w takim Corpse Party niektórych było mi niesamowicie żal (podobnie w Another). Śmierć nie ze swojej winy jest najsmutniejsza.

Wręcz przeciwnie, Raito bez problemu mógłby zaciągnąć ją do łóżka, a tego nie zrobił. 

Od tego są doujiny. :) I co ważne Raito ją nie kochał. Mógłby jedynie to zrobić dla osiągnięcia jakichś korzyści, ale twórcy się już do tego nie posuwali.

Opublikowano

Od tego są doujiny. :) I co ważne Raito ją nie kochał. Mógłby jedynie to zrobić dla osiągnięcia jakichś korzyści, ale twórcy się już do tego nie posuwali.

Widzisz, własnie o to chodzi, że on z nią był JEDYNIE dla korzysci, dlatego mnie dziwi brak takiego motywu. Ale jak mówię, sądzę że to celowa zagrywka ze strony twórców żeby pokazać, że Raito był zaslepiony wizją Nowego Świata.

Chyba, że jego nazwisko ma cos z tym wspólnego Yagami = Anagram  od: Im a gay. 

B)

Opublikowano

Widzisz, własnie o to chodzi, że on z nią był JEDYNIE dla korzysci, dlatego mnie dziwi brak takiego motywu. 

Ale nie było takiej potrzeby. Ona i tak robiła dla niego wszystko, więc nie musiał ją uwodzić. Poza tym byłoby to zbyt okrutne.

Opublikowano

Widzisz, własnie o to chodzi, że on z nią był JEDYNIE dla korzysci, dlatego mnie dziwi brak takiego motywu. Ale jak mówię, sądzę że to celowa zagrywka ze strony twórców żeby pokazać, że Raito był zaslepiony wizją Nowego Świata.

Chyba, że jego nazwisko ma cos z tym wspólnego Yagami = Anagram  od: Im a gay. 

B)

xx

Ale nie było takiej potrzeby. Ona i tak robiła dla niego wszystko, więc nie musiał ją uwodzić. Poza tym byłoby to zbyt okrutne.

Okrucieństwo jest wspaniałe. 

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Ale wy durnoty opowiadacie xDD ktoś z was pamięta wgl większość tego anime ? przecież oni byli ze sobą lata, mieli wspólne mieszkanie i łóżko później. A to że spali razem to nie trudno wywnioskować. Jeszcze z tą reporterką w epilogu były jakieś romanse, ale z tego nic nie wynikło raczej, a na końcu i tak poszła lulu.

Jak w innych anime nie mam co się przechwalać to death notę kilka razy (mało powiedziane) oglądałem wiec mam wyryte na pamięć prawie wszystko.

Mimo wszystko dosyć dużo spraw się działo po 26 epie.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Ale wy durnoty opowiadacie xDD ktoś z was pamięta wgl większość tego anime ? przecież oni byli ze sobą lata, mieli wspólne mieszkanie i łóżko później. A to że spali razem to nie trudno wywnioskować. Jeszcze z tą reporterką w epilogu były jakieś romanse, ale z tego nic nie wynikło raczej, a na końcu i tak poszła lulu.

Jak w innych anime nie mam co się przechwalać to death notę kilka razy (mało powiedziane) oglądałem wiec mam wyryte na pamięć prawie wszystko.

Mimo wszystko dosyć dużo spraw się działo po 26 epie.

Obejrzałem death note 2 razy. Może to mało przy twoich 7, ale jakąś tam wiedze mam. I wiem, że raito nie kochał misaki. Spał z nią w jednym lozku, mieszkal z nią, ale wątpie, żeby dochodzilo do kontaktów fizycznych. O tym mozemy tylko myśleć, gdybać, ale tak na prawde nic na ten temat nie wiemy, bo na szczeście te anime nie skupialo się na romansie. 

1373637009-U477327.png

Opublikowano

Obejrzałem death note 2 razy. Może to mało przy twoich 7, ale jakąś tam wiedze mam. I wiem, że raito nie kochał misaki. Spał z nią w jednym lozku, mieszkal z nią, ale wątpie, żeby dochodzilo do kontaktów fizycznych. O tym mozemy tylko myśleć, gdybać, ale tak na prawde nic na ten temat nie wiemy, bo na szczeście te anime nie skupialo się na romansie. 

Gdzie ja napisałem że on ją kochał i gdzie napisałem że to anime skupia się na romansie, krulu złoty.

NJxbd4x.png

Opublikowano

Z tego co pamiętam to Misa po prostu chciała mu pomagać bo się w nim nienormalnie zakochała, a on chyba nawet nie musiał się o to starać.

Opublikowano

Gdzie ja napisałem że on ją kochał i gdzie napisałem że to anime skupia się na romansie, krulu złoty.

A gdzie ja napisalem, ze ty napisales, ze on ją kochał i, że ty napisales, że anime skupia się romansie? Nigdzie. 

1373637009-U477327.png

Opublikowano

A gdzie ja napisalem, ze ty napisales, ze on ją kochał i, że ty napisales, że anime skupia się romansie? Nigdzie. 

A może zamknij ryj i wróćmy do tematu?

Jak sądzicie, czy to fillerowe zakończenie z N'em miało w ogóle sens? Na moje było popier*olone.. ;_;

Opublikowano

Właśnie nie wiem zacząłeś pisać o jakiejś misace a to nie temat Kaichou wa Maid-sama ani Anothera tylko Death Note xDDD

Misa Amane, czyli Misy a nie Misaki naucz się odmieniać. I nie ból dupuj proszę.

A to że jej nie kochał to tak oczywiste jak pisanie że notatnik zabija.

NJxbd4x.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...