Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer vs Konsole - Wasze przemyślenia.

YaszczuR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak, myślę, że temat już mówi wiele, ale coś dopisze.

Możecie tu pisać (taa..) na której z tych platform gra się wam lepiej, którą z nich preferujecie i lubicie.

Temat uważam za otwarty. ;)

Zbieracz warnów - Przetestowany w boju.

To co panowie. Kiedy warn za oczojebą sygnaturę? :P

• Odpowiedzi 126
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Padem umiem grać tylko w Fifę. Wolę grać na PC.

Biorąc pod uwagę ceny gier, konsol to wcale nie jest to tańsze rozwiązanie i cena dobrego PC jest podobna.

A na konsoli jest o wiele gorsza grafika.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Pc są lepsze bo tam wymienisz jeden podzespół i już masz lepszą wydajność a w konsoli nic nie wymienisz.

To samo ceny gier, na konsole gry są droższe i wcale nie lepiej dopracowane niż te na pc.

1378331621-U719057.png

Opublikowano

a ja tam nie wiem w pc trzeba wiecej pakowac dałem za kompa w wakacje 2900 prawie i i tak niedlugo zadna gra na ultra nie poleci, a komp nie jest z zadnego media czy cos skladany tutaj na mpc. konsola grasz i grasz bez scin wydatek to jakies 2 k co 5 lat tak jakos, moge sie mylic a w kompa trzeba wkladac, bralbym konsole zeby nie pady, wg mnie na padzie sie nie da nauczyc grac zajebiscie dla mnie jest to nie mozliwe, po prostu nie umiem.. a no i konsoli + ze gry wychodza wczesniej jak np kazdy w gta 5 juz gra a ja na pc musze poczekac jeszcze troche ale sa drogie bardzo chyba ze sobie konsole przerobisz

Opublikowano

Już tyle tematów o tym było . . . . . PC : nie ma ograniczeń jest poprostu Multimedialny , można rozbudowywać (wymieniać części) Konsola: Zamknięta architektura , służy tylko do grania (streamowania), droższe gry , exlusivy i nic poza tym .

Temat uważam za otwarty. ;)

Ja uważam że odwrotnie.

Opublikowano

Widzę, że większość gra na PC. A jak sobie radzicie z graczami w niektórych grach? Mam na myśli sajgon (hackerzy, camperzy itp.) w COD'zie, hackerów w Crysisie itp.? Nie przeszkadza wam to?

Opublikowano

A co sądzicie o konsolach (już teraz) obecnej generacji? Chodzi mi tu o PS4 a także Xbox One.

Opublikowano

A co sądzicie o konsolach (już teraz) obecnej generacji? Chodzi mi tu o PS4 a także Xbox One.

W tym momencie są lepsze od komputera randomowego "Kowalskiego" Ale za 1-2 lata, będzie niczym.

Opublikowano

Dobrze dziękuje. Przekonaliście mnie do kompów. Można zamknąć ;)

Opublikowano

trudny wybór. raczej konsole bo nie trzeba wymieniać części i też przez KONTROLERY RUCHU np.kinect . gram też na pc ale często też na konsoli.

wojownik024_gameplay.png

Opublikowano

Dobra proszę jeszcze nie zamykać. ;)

No akurat exlusivy to tutaj są mniej więcej na równie. O ich jakości nie dyskutujemy, to gusta..

Kontrolery ruchowe są na plus dla konsol. Sam mam ps move i po prostu cud :)

Nie wiem, bardzo trudny wybór..

Opublikowano

W czwartek przyszła mi konsola i powiem ci , że jestem zadowolony ;) Padem mi się gra o wiele lepiej w większość gier oprócz fpsów . Teraz pc będę używał do gier Free2Play . Konsola , którą mam to Xbox 360 . Słyszałem , że Xbox One ma wiele bugów jak już to brałbym PS4 . Pozdro

?????

Opublikowano

W czwartek przyszła mi konsola i powiem ci , że jestem zadowolony ;) Padem mi się gra o wiele lepiej w większość gier oprócz fpsów . Teraz pc będę używał do gier Free2Play . Konsola , którą mam to Xbox 360 . Słyszałem , że Xbox One ma wiele bugów jak już to brałbym PS4 . Pozdro

Kwestia pad vs mysz i klawiatura jest tutaj względa i zależna od gier.

Myszka i klawiatura radzą sobie lepiej w grach strategicznych (Silent Hunter, SimCity)

Z kolei pad radzi sobie lepiej w grach (nie wiedziałem jak to nazwać) typu Heavy Rain, God of War, The Last of Us.

Strzelanki na padzie po prostu trzeba wyrobić, wtedy może być nawet lepiej. Dobrze, jeszcze parę postów i robimy Wielkie Podsumowanie, no chyba, że nikt nie wyrazi już swojej opinii

Opublikowano

Posiadam komputer i konsole ps3. Z konsolami jestem związany od playstation 1 ;D Pada ogarniam już na maksa i szczerze, lepiej we wszystkie rodzaje gier gra mi się na konsolce ;D Komputera używam tylko do internetu ; )

skpUo.png

Opublikowano

Posiadam komputer i konsole ps3. Z konsolami jestem związany od playstation 1 ;D Pada ogarniam już na maksa i szczerze, lepiej we wszystkie rodzaje gier gra mi się na konsolce ;D Komputera używam tylko do internetu ; )

Dzięki za opinię, chociaż używając komputera tylko do internetu, trochę go marnujesz :D. Nie chciałbyś pograć w gry typu SimCity, Ace of Spades, Gothic, Silent Hunter? ;)

Opublikowano

Zdecydowanie polecam konsole. Na wielkim ekranie o wiele przyjemniej się gra. Nie masz żadnych problemów ze spadkami fps. Nie martwisz się czy gra ci zadziała czy nie. Po prostu wkładasz i grasz. Zauważ także że konsole są o wiele tańsze od dobrego PC. Nie mówiąc już o bezawaryjności. Bo przyznam szczerze moje ps3 od kupna a zakupiłem je w premierę ani razu się nie zepsuło. Co nawet mnie dziwi.

Opublikowano

Komp wydajniejszy, wszechstronniejszy, możliwość rozbudowy. Osoba, która pisała o tym, że komp za 3k nie odpali gier na ultra za 2 lata chyba nie pomyślała o tym, że na PC mamy wiele ustawień graficznych i za te 2 lata pogramy w takiej jakości, jak na konsolach teraz, bo grafika z konsol to zwykle ustawienia medium z peceta.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Ja polecam do gier konsolę a konkretnie PS4 :) a do multimediów itd PC :)

891211407265765932522.png

Asus Motherboard H81M-E

Intel Core i5-4690,s1150

Corsair Vergeance 1x8GB DDR3 x2 = 16GB

Cooler Master G650M Modular

Corsair Hydro H110

Asus NVIDIA GeForce GTX 770 DCII OC 2GB GDDR5

Creative Sound Blaster Z

Western digital blue 500gb 3.5'' 7200RPM

Samsung 840 EVO 500GB

Opublikowano

Zdecydowanie polecam konsole. Na wielkim ekranie o wiele przyjemniej się gra. Nie masz żadnych problemów ze spadkami fps. Nie martwisz się czy gra ci zadziała czy nie. Po prostu wkładasz i grasz. Zauważ także że konsole są o wiele tańsze od dobrego PC. Nie mówiąc już o bezawaryjności. Bo przyznam szczerze moje ps3 od kupna a zakupiłem je w premierę ani razu się nie zepsuło. Co nawet mnie dziwi.

To czy są obecne spadki fps jest zależne tylko od tego jak napiszą grę - od niczego więcej. Optymalizacja może zdziałać cuda. Na przykład, Naughty Dog zna tajniki procesora Cell, dlatego tworzy tak dobre gry (chodzi tu o grafikę - klatki).

Komp wydajniejszy, wszechstronniejszy, możliwość rozbudowy. Osoba, która pisała o tym, że komp za 3k nie odpali gier na ultra za 2 lata chyba nie pomyślała o tym, że na PC mamy wiele ustawień graficznych i za te 2 lata pogramy w takiej jakości, jak na konsolach teraz, bo grafika z konsol to zwykle ustawienia medium z peceta.

Tak, to prawda. Grafika na konsolach ustępuje tej z pc, lecz należy pamiętać, że grafika na konsolach też nie jest taka zła. Poza tym grafika to problem drugorzędny ;)

Opublikowano

To czy są obecne spadki fps jest zależne tylko od tego jak napiszą grę - od niczego więcej. Optymalizacja może zdziałać cuda. Na przykład, Naughty Dog zna tajniki procesora Cell, dlatego tworzy tak dobre gry (chodzi tu o grafikę - klatki).

Tak, to prawda. Grafika na konsolach ustępuje tej z pc, lecz należy pamiętać, że grafika na konsolach też nie jest taka zła. Poza tym grafika to problem drugorzędny ;)

Masz rację. Podstawowym problemem jest granie na tych cholernych padach!!!

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Osobiście?

Do konsol nic nie mam, ale bardziej skłaniam się ku Xboxowi niż PS'owi, gdyż kiedyś jak grałem na PS3 w Killzone 2, nie mogłem ogarnąć sterowania. Z kolei w Halo 3 na Xbox360 szło na loozie.

Osobiście to bawią mnie te wojenki między konsolowcami.

PS. Jestem PCtowcem z krwi i kości w sumie.

Opublikowano

Masz rację. Podstawowym problemem jest granie na tych cholernych padach!!!

Hę? Wyczuwam fanboystwo.. Do padów idzie się przyzwyczaić.. Trzeba po prostu dostosować czułość, nauczyć się sterować i inne takie

Opublikowano

Dochodzą jeszcze limity klatek, co daje się we znaki np. przy nagrywaniu, kiedy dodatkowe 10 FPS-ów jest mile widziane.

YGsMv3q.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...