Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer vs Konsole - Wasze przemyślenia.

YaszczuR

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 126
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Komputer wydajniejsze. PS4 według mnie najlepsze o gier, reszta to komputer ; )

Ale my tu mówimy o konflikcie PS3 czy PC ;)

Zbieracz warnów - Przetestowany w boju.

To co panowie. Kiedy warn za oczojebą sygnaturę? :P

Opublikowano

PC kupujesz raz, i za jakiś czas musisz robić upgrade.
Konsolę kupujesz raz i nie martwisz się o to że jakaś gra będzie Ci nie działać przez dłuuuugie lata (7 generacja konsol 2005 - 2013).

Ale na PC zawsze będziesz miał lepszą grafę niż na konsoli. Więc wg. mnie tutaj PC wygrywa.

Grać lubię zarówno na PC jaki i na Xboxie. Oczywiście że w niektóre gry łatwiej gra się na PC (FPS) a inne na konsoli (większa precyzja w niektórych grach)

Po prostu kto co lubi ;)

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

PC kupujesz raz, i za jakiś czas musisz robić upgrade.

Konsolę kupujesz raz i nie martwisz się o to że jakaś gra będzie Ci nie działać przez dłuuuugie lata (7 generacja konsol 2005 - 2013).

Ale na PC zawsze będziesz miał lepszą grafę niż na konsoli. Więc wg. mnie tutaj PC wygrywa.

Grać lubię zarówno na PC jaki i na Xboxie. Oczywiście że w niektóre gry łatwiej gra się na PC (FPS) a inne na konsoli (większa precyzja w niektórych grach)

Po prostu kto co lubi ;)

Tak. No ja mam wybór.. albo kupić sobię płytę główną do kompa i podkręcić cały zestaw LUB pełno gier na PS3 :D.

Jak oceniam poszczególne aspekty gry?

Grafika - 3/5

Grywalność - 5/5

Gracze - 4/5

Grafika nie musi być super ekstra tinki łinki zaje*****, ale nie chcę, żeby to były piksele.. Co mi polecacie?

Opublikowano

Tak. No ja mam wybór.. albo kupić sobię płytę główną do kompa i podkręcić cały zestaw LUB pełno gier na PS3 :D.

Jak oceniam poszczególne aspekty gry?

Grafika - 3/5

Grywalność - 5/5

Gracze - 5/5

Grafika nie musi być super ekstra tinki łinki zaje*****, ale nie chcę, żeby to były piksele.. Co mi polecacie?

To moze napisalbys co masz i jakim budzetem dysponujesz ?

Opublikowano

To moze napisalbys co masz i jakim budzetem dysponujesz ?

Chodzi tu o zestaw PC?

CPU: Intel Core i5 2550k

GPU: Asus Radeon HD 7870

MOBO: AsRock P67 Pro3 B3 <--- Kupiłbym

RAM: 8GB DDR3 1333MHz

lub

Parę gier na PS3

Budżet 300zł

Opublikowano

Masz kompa do nowszych gier, a chcesz kupić PS3 do starych gier?

Czytaj uważnie, ma PS3, chce gry na tę konsolę.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

No nie wiem. Co wam nie pasuje w tych 30FPS? Wrażenie płynności zaczyna się bodajże od 24FPS (albo 25FPS) (cos takiego), obie platformy mają zalety i wady. Która z nich będzie najlepsza? I od razu dlaczego :P

Opublikowano

No nie wiem. Co wam nie pasuje w tych 30FPS? Wrażenie płynności zaczyna się bodajże od 24FPS (albo 25FPS) (cos takiego), obie platformy mają zalety i wady. Która z nich będzie najlepsza? I od razu dlaczego :P

30FPS to można mieć w menu gry, a nie podczas rozgrywki.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

30FPS to można mieć w menu gry, a nie podczas rozgrywki.

Ta? A ile jest średnio klatek podczas rozrywki?

Opublikowano

Najlepiej 60 ;]

Chyba, ze producent upadl na glowe i chce z komputera zrobic konsole. Przyklad : NFS Rivals.

A co z tym NFS Rivals? :D Niedoinformowany jestem :D

Opublikowano

Ta? A ile jest średnio klatek podczas rozrywki?

Jak grasz w FPS to najlepiej ponad 60.

A co z tym NFS Rivals? :D Niedoinformowany jestem :D

Jest ograniczona liczba klatek do 30.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

OK dzięki za info. Od konsol odstrasza mnie parę rzeczy:

- Grafika w niektórych grach..

- Framerate w niektórych grach..

I jeszcze coś:

Z ps4 będzie tak samo jak jest teraz z ps3.. będą wychodziły super gry, a za pare(naście) lat znowu zacznie się to co jest teraz:

zaczną ucinać grafikę bo konsola sobie nie radzi, wyjdzie ps5 i potem będzie znowu tak samo! I powiedzmy, że zachce mi się pograć powiedzmy w

Battlefield 3.. muszę wyciągnąć starą konsolę z szafy (A jeżeli ta się zepsuje? To nic...)

Z kolei, jeżeli PC się zepsuje, to stracę wszystko :P (Jak padnie np. procek, to wystarczy go wymienic, ale powiedzmy jak dysk.. O_o.

Co o tym myślicie?

EDIT: Mam jeszcze jeden problem dotyczący konsoli ps3.

Gdy gram na niej w Battlefielda 3, czuję, że obraz nie jest do końca płynny.. (Niby jest 30FPS ale coś nie gra).. Też tak macie?

Opublikowano

Bo 30FPS to nie jest plynnosc : )

Twoj PC bez problemu uciagnie ta gre w 60FPS na Ultra z ew. ucietym AA.

Gram na Ultra i mam ponad 100 FPS. Na komputerze jest płynność.. hoho.

Ale do tej pory mi mówili, że ludzkie oko uważa 30FPS za płynność (taką 100%)...

Czyli co? Na prawdę nie opłaca się inwestować w konsole?

Opublikowano

OK dzięki za info. Od konsol odstrasza mnie parę rzeczy:

- Grafika w niektórych grach..

- Framerate w niektórych grach..

I jeszcze coś:

Z ps4 będzie tak samo jak jest teraz z ps3.. będą wychodziły super gry, a za pare(naście) lat znowu zacznie się to co jest teraz:

zaczną ucinać grafikę bo konsola sobie nie radzi, wyjdzie ps5 i potem będzie znowu tak samo! I powiedzmy, że zachce mi się pograć powiedzmy w

Battlefield 3.. muszę wyciągnąć starą konsolę z szafy (A jeżeli ta się zepsuje? To nic...)

Z kolei, jeżeli PC się zepsuje, to stracę wszystko :P (Jak padnie np. procek, to wystarczy go wymienic, ale powiedzmy jak dysk.. O_o.

Co o tym myślicie?

EDIT: Mam jeszcze jeden problem dotyczący konsoli ps3.

Gdy gram na niej w Battlefielda 3, czuję, że obraz nie jest do końca płynny.. (Niby jest 30FPS ale coś nie gra).. Też tak macie?

W konsoli też może paść dysk.

Gram na Ultra i mam ponad 100 FPS. Na komputerze jest płynność.. hoho.

Ale do tej pory mi mówili, że ludzkie oko uważa 30FPS za płynność (taką 100%)...

Czyli co? Na prawdę nie opłaca się inwestować w konsole?

Wciskali ci kit. 30 FPS oko odbiera jako animację (tak naprawdę 24), nie całkowitą płynność. Przypatrz się:
A to tylko niezmienna animacja. Inaczej to wygląda w przypadku przemieszczania się w grze 3D, gdzie wszystko jest generowane "na poczekaniu". Przykład: filmy są standardowo wyświetlane w 24 klatkach. Powiedziałbyś, że tak mało, mając doświadczenie z grami? Gra w 24 FPS zupełnie inaczej wygląda ;)
Podsumowując, dopiero 60 klatek jest w pełni grywalne.
YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Bierzmy pod uwagę kto ma jakie zarobki bo np.

W Stanach Zjednoczonych, bardziej powszechne są konsole bo tam większość ludzi na nie stać. W Polsce natomiast PC'ty bo u nas cena konsol to jest albo zawyżona specjalnie przez sklepy, albo przez producentów. Ale bardziej skłaniam się ku sklepom.

Kiedyś widziałem u siebie w Empiku, pakiet Xbox360 z kilkoma grami za 1500 zł. Gdyby odjąć od tego gry, to cena by się wahała w granicach 1000 zł.

To już nie te czasy, kiedy Pegazusa z kilkoma grami można było kupić za grosze.

Opublikowano

Bierzmy pod uwagę kto ma jakie zarobki bo np.

W Stanach Zjednoczonych, bardziej powszechne są konsole bo tam większość ludzi na nie stać. W Polsce natomiast PC'ty bo u nas cena konsol to jest albo zawyżona specjalnie przez sklepy, albo przez producentów. Ale bardziej skłaniam się ku sklepom.

Kiedyś widziałem u siebie w Empiku, pakiet Xbox360 z kilkoma grami za 1500 zł. Gdyby odjąć od tego gry, to cena by się wahała w granicach 1000 zł.

To już nie te czasy, kiedy Pegazusa z kilkoma grami można było kupić za grosze.

No ja akurat PS3 nabyłem w abonamencie więc no.. A gdyby cena w Polsce nie była zawyżana? Jak myślisz? Co by górowało? Kompy czy konsole? :P

Opublikowano

No ja akurat PS3 nabyłem w abonamencie więc no.. A gdyby cena w Polsce nie była zawyżana? Jak myślisz? Co by górowało? Kompy czy konsole? :P

I tak kompy, bo na czym odpalilbys np. LoLa ? Sa gry, ktore nie beda popularne na konsolach.

Poza tym hamerykanskie spolszczenstwo to iMac + Iphone + Ipad + PS4.

Opublikowano

I tak kompy, bo na czym odpalilbys np. LoLa ? Sa gry, ktore nie beda popularne na konsolach.

Poza tym hamerykanskie spolszczenstwo to iMac + Iphone + Ipad + PS4.

A strategie? Nie porasz na PS3.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

OK podjąłem decyzję ostatecznej dezyzyjności panowie! Jest nią kon.. to znaczy PC ;). Na konsoli będę grał jedynie w gry które się do tego nadają (Exclusive itp.). Dzięki za pomoc! Teraz już można zamknąć.. (No chyba, że jeszcze ktoś będzie pisał) :D

To był najdłuższy temat jaki założyłem :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...