Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer vs Konsole - Wasze przemyślenia.

YaszczuR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sam nie wiem, co ty chcesz udowodnić... Jesteś za, czy przeciw? Nikt nie każe ci brać najlepszej obecnie GPU do Tibii, ale sprzęt PC o wydajności PS4 nie będzie wcale droższy. Tylko po co się ograniczać, jeśli kogoś stać? My wydajemy dużo na podzespoły, a wy równie wiele na gry.

@UP

Masz rację, ale według mnie warto. Gra nie jest okrojona, zresztą na konsole chyba też wychodzą patche?

Ja nie jestem ani za, ani przeciw. Po prostu próbuję zdecydować w co AKTUALNIE lepiej inwestować.

Ale, jeszcze kwestią graczy na PC.. To jest jakiś żart,

Kupiłem Call of Duty Ghosts w pudełku, edycję limitowaną z mapą Free Fall...

Oczywiście, w pudełku był klucz do Steam (czyli grę mogłem kupić o połowę taniej ale poczekać, aż się ściągnie.

I.. po co mi super mapa Free Fall, skoro nie może mi znaleźć żadnego meczu z nią? Na konsolach tego problemu nie ma..

Ale z kolei w takim Crysisie 3 o wiele więcej graczy jest na PC. Oj trudny wybór trudny :)

Zbieracz warnów - Przetestowany w boju.

To co panowie. Kiedy warn za oczojebą sygnaturę? :P

• Odpowiedzi 126
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To nie było do ciebie, tylko do pana znawcy wyżej ;)

A na konsole też są takie bajery i nikt nie zmusza do korzystania z nich.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

I proszę nie wypisywać głupot, że na PC są cheaterzy, bo na konsolach jest to równie popularne zjawisko. W nowszych produkcjach nie widać cheaterów na PC i konsolach, ale w takim CoD: World at War jest teraz cyrk i nie da się grać.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

I proszę nie wypisywać głupot, że na PC są cheaterzy, bo na konsolach jest to równie popularne zjawisko. W nowszych produkcjach nie widać cheaterów na PC i konsolach, ale w takim CoD: World at War jest teraz cyrk i nie da się grać.

Oj zapomniałem dopisać, że to zależne od gier. W Call of Duty MW3 na PC również jest cyrk, na konsolach NIE (są cheaterzy ale nie aż tak dużo). A World at War to na wszystkich platformach..

A w nowszych produktach, to prawda. Spokój jest ;)

Opublikowano

Czy widzicie tu jakis plus dla konsoli oprocz krotszego czasu oczekiwania na uruchomienie gry ?

Nie, dla niektórych plusem może być gra na padzie, ale nie ma sensu zmuszać się do gry na padzie wierząc, że PC jest droższy.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

OK, podsumuję, i zrobię Wielkie Podsumowanie.

Opublikowano

Nie będę robił Wielkiego Podsumowania gdyż stado fanboy'ów rzuciłoby mi się do gardła :(

Niemniej mogę was zapewnić, że to czy wybierzecie Komputery czy Konsole zależy tylko od was.

Nie da się wybrać platformy najlepszej, tej która wywyższa inne. Wszystkie mają + i -. Dopiero teraz to pojąłem ;)

Wybrałem konsole, można zamknąć :D

Opublikowano

Cena gier na PC jest zależna od zawartości.

Bodajże przy premierze Skyrima, to cena kolekcjonerki była 600 zł. To była chyba wtedy najdroższa kolekcjonerka ever.

Opublikowano

Cena gier na PC jest zależna od zawartości.

Bodajże przy premierze Skyrima, to cena kolekcjonerki była 600 zł. To była chyba wtedy najdroższa kolekcjonerka ever.

Battlefield 4 na PC: ok. 70zł, na PS4 ponad 200zł :D

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Battlefield 4 na PC: ok. 70zł, na PS4 ponad 200zł :D

Tyle kosztują kody aktywacyjne do Origin, niewiadomej dystrybucji.

Przez tą promocję takie ceny jeszcze pewnie będą do wiosny, potem taniej niż 100zł się nie znajdzie.

Opublikowano

Tyle kosztują kody aktywacyjne do Origin, niewiadomej dystrybucji.

Przez tą promocję takie ceny jeszcze pewnie będą do wiosny, potem taniej niż 100zł się nie znajdzie.

Taa.. Nie ma to jak porównywać kod na PC z wersją pudełkową na konsolę.. W przypadku PS3 - PC, pudełkowe gry są podobne w cenie. Proszę nie zamykać, dyskusja chyba jeszcze jest ;D

Opublikowano

Taa.. Nie ma to jak porównywać kod na PC z wersją pudełkową na konsolę.. W przypadku PS3 - PC, pudełkowe gry są podobne w cenie. Proszę nie zamykać, dyskusja chyba jeszcze jest ;D

Wersja pudełkowa? Proszę bardzo.

BF4 - PS3: 150zł

BF4 - PC: 110zł.

Opublikowano

Wersja pudełkowa? Proszę bardzo.

BF4 - PS3: 250zł

BF4 - PC: 110zł.

Nie wiem z jakiego źródła brałeś ceny.. Pewnie: Empik, Rtv Euro Agd itp...

A o to co ja znalazłem:

Battlefield 4 PC - 99.90zł - http://www.ultima.pl/battlefield_4_pl_dlc/i13878/

Battlefield 4 PS3 - 148.90zł - http://www.ultima.pl/battlefield_4_pl_dlc/i13879/

I tak się będziecie kłócić..

I nie edytuj.. było 250zł, a teraz jest 150zł ;)

No chyba, że się pomyliłeś

Opublikowano

Nie będę robił Wielkiego Podsumowania gdyż stado fanboy'ów rzuciłoby mi się do gardła :(

Niemniej mogę was zapewnić, że to czy wybierzecie Komputery czy Konsole zależy tylko od was.

Nie da się wybrać platformy najlepszej, tej która wywyższa inne. Wszystkie mają + i -. Dopiero teraz to pojąłem ;)

Wybrałem konsole, można zamknąć :D

PC jest lepszy, bo mozna na nim zrobic cos innego poza graniem, a kosztuje tyle, co nowa konsola (mam teraz na mysli PS4).

Pozdrawiam wszystkich "konsolowcow", ktorzy :

1. Chca robic/mixowac muzyke

2. Chca grac we wszystko przy 60FPS

3. Chca wykonywac jakiekolwiek prace graficzne

4. Chca obrabiac video

5. Chca posluchac muzyki w wyzszej jakosci nie kupujac zewnetrznej karty dzwiekowej oraz instalujac lepsze sterowniki

6. Chca bezproblomowo katalogowac wszystko na dysku

7. Chca poruszac sie po interfejsie konsoli tak szybko jak przy dowolnym OS na PC

8. Chca grac tanio

9. Chca stworzyc animacje 3D

10. Chca w prosty sposob dostosowac interfejs do swoich potrzeb

11. Chca podlaczyc wiele monitorow

12. Chca pograc w FPS i strategie

To tylko kilka przykladow, znalazlo by sie duzo wiecej.

Czekam na odpowiedz jakiegos fanboy'a konsoli : )

Opublikowano

W każdym sklepie możesz znaleźć grę z ceną 10-15 zł wyższą/niższą ;)

To się nazywa marża :D. Ale 40zł to nie aż tak dużo.. Chipsy i colę można sobie kupić za to. Zawsze się lepiej gra :D

PC jest lepszy, bo mozna na nim zrobic cos innego poza graniem, a kosztuje tyle, co nowa konsola (mam teraz na mysli PS4).

Pozdrawiam wszystkich "konsolowcow", ktorzy :

1. Chca robic/mixowac muzyke

2. Chca grac we wszystko przy 60FPS

3. Chca wykonywac jakiekolwiek prace graficzne

4. Chca obrabiac video

5. Chca posluchac muzyki w wyzszej jakosci nie kupujac zewnetrznej karty dzwiekowej oraz instalujac lepsze sterowniki

6. Chca bezproblomowo katalogowac wszystko na dysku

7. Chca poruszac sie po interfejsie konsoli tak szybko jak przy dowolnym OS na PC

8. Chca grac tanio

9. Chca stworzyc animacje 3D

10. Chca w prosty sposob dostosowac interfejs do swoich potrzeb

11. Chca podlaczyc wiele monitorow

12. Chca pograc w FPS i strategie

To tylko kilka przykladow, znalazlo by sie duzo wiecej.

Czekam na odpowiedz jakiegos fanboy'a konsoli : )

No to akurat prawda, ale nie wyobrażam sobie, żeby ktoś w domu miał tylko konsolę.. PC jest zawsze ;D. No chyba, że mówimy tu o tym, że ktoś lubi All in One. Wtedy PC jest dla niego lepszy

Opublikowano

Dobry wybór - konsola jest lepsza, ponieważ nie trzeba jej ulepszać.

" Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady, a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz "

Trenuj do końca ... do upadłego. Bo trening to walka by dążyć do czegoś.

Opublikowano

Nie trzeba ulepszać, tylko kupić nową za 3 lata. Czyli wydać drugie tyle. W przypadku PC raz karta, później procesor, później ram... Wszystko w swoim czasie i taniej.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Nie trzeba ulepszać, tylko kupić nową za 3 lata. Czyli wydać drugie tyle. W przypadku PC raz karta, później procesor, później ram... Wszystko w swoim czasie i taniej.

Ten kto chce ten kupi nową - ten kto nie chce nie kupi

" Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady, a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz "

Trenuj do końca ... do upadłego. Bo trening to walka by dążyć do czegoś.

Opublikowano

Ten kto chce ten kupi nową - ten kto nie chce nie kupi

O właśnie! Konsole starej generacji (PS3, X360) jeszcze nieźle się trzymają, co prawda: jest to tylko 30FPS, ale nie jest tak źle. W przypadku kompa, jeżeli go przestaniesz ulepszać, w końcu przestaną chodzić na nim dobrze nowe gry.

Opublikowano

O właśnie! Konsole starej generacji (PS3, X360) jeszcze nieźle się trzymają, co prawda: jest to tylko 30FPS, ale nie jest tak źle. W przypadku kompa, jeżeli go przestaniesz ulepszać, w końcu przestaną chodzić na nim dobrze nowe gry.

Do gry w 30FPS moge Ci zlozyc NOWA jednostke za 1300zl.

30FPS to tak naprawde nie gra, dopiero jak sie zobaczy dzialanie w 60, to od razu sie wywali konsole : ]

Opublikowano

To nie argument, bo na starej konsoli nowych gier nie odpalisz. Możesz za 10 lat grać w Fifę 13 na PS3, ale równie dobrze możesz za 10 lat na tym samym kompie grać w BF4. Dlaczego komp z czasem ma nie wyrabiać w starych grach? Komp, na którym 5 lat temu działał płynnie CS 1.6, teraz już go nie odpali?

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

A co z kosztem gier? Pisałem: produkcje wychodzą częściej niż na miesiąc. Kupując grę 100zł taniejpod koniec roku zostaje Ci 1200zł na modernizację kompa.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Do gry w 30FPS moge Ci zlozyc NOWA jednostke za 1300zl.

30FPS to tak naprawde nie gra, dopiero jak sie zobaczy dzialanie w 60, to od razu sie wywali konsole : ]

No dobrze.. Tu się muszę zgodzić D: . 60FPS jest bardzo przyjemne. No nie wiem.. chyba jednak zostanę przy kompach ;D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...