Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Log Horizon

ProUser

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.Odnośnie SAO i jeszcze daleko... Dla mnie niezbyt... Dlaczego? Bo SAO się "wypaliło" w połowie jak dla mnie, a nawet wcześniej niż połowa... Gdy znaleźli tą Yui czy jakoś tak to anime się dla mnie skończyło, jedynie ostatni epizodzik był nawet spoko jeszcze ^.- Jako całokształt Log Horizon > Sao

Ale jeśli liczyć 1część SAO do znalezienia Yui to SAO > Log Horizon  :) (AKTUALNIE)

W sumie skoro już tak porównujemy obie te produkcje to w Log Horizon moim zdaniem o wiele lepiej przedstawiono świat MMO.

Współpraca drużynowa jest nieodłącznym elementem każdej walki w Log Horizon podczas gdy w SAO Kirito robił wszystko praktycznie sam, a reszta była zwykłym mięsem armatnim.

Pod tym względem moim zdaniem działa to o wiele lepiej w LH. Tutaj kluczem do zwycięstwa jest taktyka i kooperacja całej drużyny bo samemu ciężko stawić czoła przeciwnikom.

2.Jest nowelka na necie z angielskimi napisami bo moje kumpela czytała jak dopiero 2epki były ^.^

Masz może gdzieś link do niej? Z chęcią bym sprawdził co i jak.

1373662483-U83583.png

• Odpowiedzi 145
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

20 ep pokazuje, że..ta seria pozostanie juz taką, jaką jest, czyli lekką fantasy :(

No to Rundel Haus jest już

adventurer'em i happy end, a ten pan od animy sobie promyk obserwował =| nudny ep

Opublikowano

A dla mnie odcinek bardzo ciekawy. Bardzo mi się podoba w tym anime kreska, świetnie pasuje do klimatu. Już tylko 5 odcinków do końca serii :( To anime jest bardzo dobrym materiałem na tasiemca.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Log Horizon to jedna z moich ulubionych serii. Shiroe odegrał świetną rolę wraz z przyjaciółmi. Szkoda, że seria niedługo się kończy. :(

Opublikowano

22 marca, wraz z odcinkiem 25, zostanie zakończona pierwsza seria Log Horizon, a co za tym idzie - dobiegnie końca nasza półroczna przygoda z tym anime. Jednakże bez obaw! Jest to jedynie koniec pierwszej części tej wspaniałej serii - w sumie zostały zaplanowane trzy 25-odcinkowe sezony, tak więc dopiero jedna trzecia historii Elder Tale za nami. Niestety na drugą i trzecią serię przyjdzie nam trochę poczekać - może rok, może dwa, tego na razie nie wiadomo.

end_art.jpg

Opublikowano

@up

Wielka szkoda, mi po ostatnich epach (19+) aż się niedobrze robiło, zero akcji i tylko to bezsensowne pie*dolenie.

Spodziewałem się czegoś więcej i w pewnym momencie nawet miałem nadzieję, że w końcu zacznie się coś dziać. Nie ma co ukrywać, jestem zawiedziony bo jednak potencjał był, a wyszło jak zawsze. Jedyny plus w tym wszystkim to Akatsuki, a szkoda bo mogło być naprawdę bardzo ciekawie.

417711489342956987022.png

Opublikowano

Jakoś nie wyczekuje teraz następnych serii. Przeciętne dla mnie to anime się zrobiło. Od kilku odcinków słabo to wypada. Trochę się zawiodłem, no trudno może kolejne serie będą ciekawsze.

; )

Opublikowano

Zgodzę się z kolegami wyżej, bo ostatnie odcinki to były tylko głównie rozmowe przez co bardzo mnie to zniechęciło. Mimo to liczę, że w następnej serii postarają się o dużo więcej akcji.

Opublikowano

Bo SAO się "wypaliło" w połowie jak dla mnie, a nawet wcześniej niż połowa... Gdy znaleźli tą Yui czy jakoś tak to anime się dla mnie skończyło

shutupandtakemymoney_zps3bbbd52e.jpeg

Pomimo tego, że ostatnie odcinki były w większości przegadane, to bardzo fajnie mi się je oglądało.

Może i nie było żadnych walk, ale to co się działo na ekranie ciekawiło mnie bardziej niż to, co się działo w jakże przepięknym sao.

LH>Sao 4ever

s2c77Oa.png

Opublikowano

10x Lepsze niż słabe i żenujące SAO, ale i tak tyłka nie urywa.

Ciekawi mnie świat gry, czytałem różne wywiady z autorem, nadal czuję niedosyt.

Za dużo mini filerów, ale i tak fajnie się ogląda. Jestem na bierząco.

Opublikowano

Ja jak tam kilku kolegów trochę wyżej, zastopowałem na 21 epie bo już straciłem jakąkolwiek wiarę w to anime. Dzisiaj wróciłem bo jutro ostatni ep, no i co ja tu patrzę - dalej nuda. Jakiś sobie wątek rozpoczęli na koniec :O przedostatni odcinek całkiem spoko, ale po zapowiedzi 25-tego nic ciekawego tam nie widać, ba, jeszcze gorzej się robi.

@Edit

przepraszam bardzo, za szybko oceniłem 25 odcinek, po obejrzeniu jednak można powiedzieć że jest to godne zakończenie pierwszego sezonu..a drugi sezon, który - jak tam powiedzieli - będzie tej jesieni będzie o wiele ciekawszy =)

Opublikowano

druga_seria.gif

Na końcu odcinka 25 potwierdzono prace nad drugą serią Log Horizon! Premiera już tej jesieni!

A precyzując dokładniej - premiera w kwietniu.

Brałeś coś przed napisaniem tego?

Opublikowano

A gdzie ja napisałem, że będzie w kwietniu?

@edit

O kurczę faktycznie. Nawet tego nie zauważyłem. Dzięki i wybacz. ;)

Opublikowano

sIkCx7S.png

Ludzie z mala rozwalają system.

Żeby oceniać ledwo dodaną informację o drugim sezonie, to trzeba być na wyższym poziomie xD

Jak dla mnie 10/10

Wszystkie odcinki mi się podobały i nigdy się nie nudziłem.

dbmc79B.png

Dat face

s2c77Oa.png

Opublikowano

Ostatni odcinek według mnie miał epickie zakończenie i słowa Shiroe na koniec.

Nie, zrobimy coś większego. Następnym celem Log Horizon będzie MMORPG Elder Tale.

Opublikowano

LH = SAO

xD Teraz ja dojebię to czego nikt się nie spodziewał :D

W obu seriach akcja trwa przez... pół serii, w SAO akcja trwała do wyjścia z 1 gry, potem to już zapychanie czasu gównem, tak samo jest w LH, początek był ciekawy a teraz taka kiszka, normalnie jakbym fillery oglądał

Opublikowano

Po tym evencie z królem goblinów miałem nadzieję, że akcja nabierze tempa i się zawiodłem.

Mimo to anime uważam za dość dobre i będę czekał na drugą serię - tego jestem pewien.

Dość przyjemnie się je oglądało i świat LH jest moim zdaniem bardzo dopracowany tylko zabrakło czegoś co utrzymałoby napięcie. :/

Ma  moim MAL oceniłem je na 8/10. :)

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Świetna seria, niezły ED. Jedyny minus jak dla mnie to wprowadzanie na siłę romansu pod koniec. 2 seria będzie na pewno bardzo dobra o ile romans będzie tutaj odgrywał mało znaczącą rolę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...