Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Log Horizon

ProUser

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak tam wrażenia po ostatnich odcinkach? Mnie cieszy to, że wreszcie zaczyna się coś dziać.

Wojna mam nadzieję, że będzie ciekawa, a nie zrobiona tak beznadziejnie jak rozbicie tego oddziału przez Rudiego i resztę.

Ciekawi mnie też co się stało z tymi rycerzami Izumo. :f

1373662483-U83583.png

• Odpowiedzi 145
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jak tam wrażenia po ostatnich odcinkach? Mnie cieszy to, że wreszcie zaczyna się coś dziać.

Wojna mam nadzieję, że będzie ciekawa, a nie zrobiona tak beznadziejnie jak rozbicie tego oddziału przez Rudiego i resztę.

Ciekawi mnie też co się stało z tymi rycerzami Izumo. :f

Czy ja wiem czy się zaczyna coś dziać, zapewne walka to będą tak jak pokazali wielkie wybuchy w lesie i to wszystko, w końcu wątpię że pokażą te 20tys goblinów. Nie mniej jeśli chodzi o to całe przemówienie księżniczki.. Cukier puder, trochę lukru i wszyscy są podjarani bo księżniczka jest przecież taka piękna, jedyne co mi się w tym odcinku podobało to ostatnie zdanie/słowo Crusty'iego. Nie wiem czemu ale kojarzy mi się z Suisei no Gargantia i rozwaleniem całej floty piratów. xD

https://www.youtube.com/watch?v=zEUceQ9w3sY

417711489342956987022.png

Opublikowano

Może i masz rację niemniej jednak skoro ponad tysiąc PP się zebrało to ja mam nadzieję, że ciekawiej się rozprawią z nimi. :f

Z drugiej jednak strony jestem trochę zawiedziony, że porzucony został wątek z tym magiem. Miałem nadzieję, że wreszcie pojawi się jakiś fajny czarny charakter, a tutaj okazało się, że to tylko zwykły event. Liczę na to, że jeszcze się pojawi. ;)

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Jak myślicie, kim jest Rudi? :D

Jak to kim, człowiekiem - graczem - PP.

Jeśli się zastanawiasz czemu jest taki tajemniczy to przeczytaj post selwerona

Nie. Przecież

jak uważnie się oglądało, to z dedukcji wiadomo, że zginął sporą ilość razy podczas swoich treningów i zapomniał nawet, jak się nazywa

Opublikowano

Ale dlaczego w takim razie nie mógł zostać dodany na listę przyjaciół?

Przecież ginąc powinien tracić tylko wspomnienia, a nie kolejne opcje w grze.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Możliwe, że utrata pamięci w znacznym stopniu równa się utracie właśnie niektórych opcji.

Coś w stylu "zgiń za dużo razy to pozostaniesz w tej grze na zawsze <huehuehue>"

Lub jest jakimś połączeniem NPC i PP, pewnie niedługo się tego dowiemy.

Opublikowano

Dobra, już wiadomo że Rudy is..

one of the People of the Land.

Opublikowano

Oglądałeś angielską wersję? Dzisiaj wieczorem wyjdzie tłumaczenie na wbijam.

Z tego co widziałem wreszcie pora na wojenkę. Swoją drogą skoro jest tak jak mówisz to zastanawia mnie to:

Jakim cudem może korzystać ze skilli i posiadać klasę postaci skoro nie jest graczem. 

Dodatkowo z tego co pamiętam w którymś tam odcinku była wzmianka, że on już parę razy zginął.

W takim razie skoro jest LTZ-em to powinien zginąć na amen.. Dziwne. Było to jakoś wytłumaczone w tym odcinku?

Jeszcze go nie oglądałem i tylko pojedyncze ssy widziałem więc poprosiłbym tylko o potwierdzenie bądź zaprzeczenie bo nie chcę sobie spoilerować za bardzo odcinka.  :D

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Nie było jeszcze..

poza tym dla mnie to też dziwne

w końcu chodził z naszą drużyną i tego dungeona zdobywali, nie przyglądałem się dokładnie ale był leczony chyba - a tutaj takie bum i się okazuje, że people of the land nie mogą być uleczeni magią co pokazuje dzisiejszy odcinek - ale to też się przełamie zapewne bo w zapowiedzi trochę pokazali..

A co do angielskiej wersji, ja wszystkie emitowane po eng oglądam :)

Opublikowano

Kozacki ten 19 odcinek, dobrze się oglądało :D Lubię te ich kombinacje skili.

Trzymało w napięciu jak tohya walczył z tymi 2 wilkami i jestem ciekawy czy Shiroe przywróci Rudy'ego do życia.

Opublikowano

Kozacki ten 19 odcinek, dobrze się oglądało :D Lubię te ich kombinacje skili.

Trzymało w napięciu jak tohya walczył z tymi 2 wilkami i jestem ciekawy czy Shiroe przywróci Rudy'ego do życia.

Fakt odcinek był dobry. Fajnie walka była przedstawiona, a to i tak dopiero początek tej wojny. :)

Z każdym kolejnym odcinkiem LH coraz bardziej przekonuje mnie do siebie.

W dalszym ciągu zastanawia mnie to jak wytłumaczą to, że Rudy miał skille, level, klasę postaci i manę.

Swoją drogą sam fakt, że Rudy mógł stać się kimś kto miał siłę porównywalną do PP pokazuje, że LTZ wcale nie są tacy słabi. ;)

Zaś co do ożywienia to też jestem ciekawy jak to będzie.

btw. Dawno już nie było "Mistrzu czy mogę go kopnąć?" :D

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Oglądałeś angielską wersję? Dzisiaj wieczorem wyjdzie tłumaczenie na wbijam.

Z tego co widziałem wreszcie pora na wojenkę. Swoją drogą skoro jest tak jak mówisz to zastanawia mnie to:

Jakim cudem może korzystać ze skilli i posiadać klasę postaci skoro nie jest graczem. 

Dodatkowo z tego co pamiętam w którymś tam odcinku była wzmianka, że on już parę razy zginął.

W takim razie skoro jest LTZ-em to powinien zginąć na amen.. Dziwne. Było to jakoś wytłumaczone w tym odcinku?

Jeszcze go nie oglądałem i tylko pojedyncze ssy widziałem więc poprosiłbym tylko o potwierdzenie bądź zaprzeczenie bo nie chcę sobie spoilerować za bardzo odcinka.  :D

Odnośnie twojego spoilera

Wydaję mi się, że z Rudym może być bug który zmienił go po części w PP(Poszukiwacza Przygód)

Odnośnie drugiej części z wzmianką, że parę razy zginął(nie pamiętam tego odcinka jak coś to może mi ktoś napisać numer odcinka?^.-) to wydaję mi się, że mogło to być "lekkie nagięcie prawdy"

Nie było jeszcze..

poza tym dla mnie to też dziwne

w końcu chodził z naszą drużyną i tego dungeona zdobywali, nie przyglądałem się dokładnie ale był leczony chyba - a tutaj takie bum i się okazuje, że people of the land nie mogą być uleczeni magią co pokazuje dzisiejszy odcinek - ale to też się przełamie zapewne bo w zapowiedzi trochę pokazali..

A co do angielskiej wersji, ja wszystkie emitowane po eng oglądam :)

Mogą być uleczeni ale nie wskrzeszeni ^.-

Fakt odcinek był dobry. Fajnie walka była przedstawiona, a to i tak dopiero początek tej wojny. :)

W dalszym ciągu zastanawia mnie to jak wytłumaczą to, że Rudy miał skille, level, klasę postaci i manę.

Swoją drogą sam fakt, że Rudy mógł stać się kimś kto miał siłę porównywalną do PP pokazuje, że LTZ wcale nie są tacy słabi. ;)

^.^ Wyjaśniłem/Napisałem to co mi się wydaję wyżej :)

A tak po za tym to może Rudy ma/miał coś wspólnego z tamtą drużyną LTZ'ów co mieli siłę porównywalną z PP??

Nie było "Misczu czy mogę go kopnąć" bo Naotsugu jest z dala od Shiroe i Akatsuki jakbyś nie zauważył(chodzi mi o najnowsze odcinki) ;)

@@Edit

Rundel Haus Code, nie uważacie, że to

dziwny nick? Mniej więcej po przetłumaczeniu mógłby znaczyć "Kod Domu Rundel"

Kod gry... może się zepsuł... Nie wiem, próbuję coś wykombinować odnośnie umiejętności naszego

Ltz'ta

graphic.png

Opublikowano

A tak po za tym to może Rudy ma/miał coś wspólnego z tamtą drużyną LTZ'ów co mieli siłę porównywalną z PP??

Nie było "Misczu czy mogę go kopnąć" bo Naotsugu jest z dala od Shiroe i Akatsuki jakbyś nie zauważył(chodzi mi o najnowsze odcinki)

Właśnie. Dobrze, że o tym wspomniałeś. Ciekawe co się z nimi stało i dlaczego nagle wyparowali.

Zaś co do tego legendarnego zdania Akatsuki to wiem, że jest to tym spowodowane tylko po prostu ciekawi mnie kiedy je znów usłyszymy. ^^

A teoria z Rudym ciekawa.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Właśnie. Dobrze, że o tym wspomniałeś. Ciekawe co się z nimi stało i dlaczego nagle wyparowali.

Zaś co do tego legendarnego zdania Akatsuki to wiem, że jest to tym spowodowane tylko po prostu ciekawi mnie kiedy je znów usłyszymy. ^^

A teoria z Rudym ciekawa.

Musi być ciekawa bo w końcu to ja ją napisałem ^.^

@@

Odnośnie twoich poprzednich postów Razor(te o zniszczeniu Akiby) to wydaję mi się, że:

• Regan, może być jednym z członków "Legendarnej Drużyny Izumo(tak się nazywała?)", który się "zbuntował",a także zniszczył/uwięził resztę grupy i chcę on zawładnąć światem...
  • Regan, ma wspólnego coś z tymi atakami stworów co atakowały na plaży i  z tymi goblinami, bo możliwym jest też to, że został on w jakiś sposób ich "leaderem" lub coś w ten desen ^.- i chcę on zawładnąć światem...(gdzieś już to pisałem ^.^)

@@@

A tak po za tym, jak ktoś chce mieć wrażenia jak ludzie w SAO(czyli, że zginiesz to twój koniec) to zagrajcie sobie w Shaiye na najwyższym poziomie trudności ^.^ Mój kolega miał 58lvl i się wydupcył... Cała postać papa... :D

graphic.png

Opublikowano

Musi być ciekawa bo w końcu to ja ją napisałem ^.^

@@

Odnośnie twoich poprzednich postów Razor(te o zniszczeniu Akiby) to wydaję mi się, że:

• Regan, może być jednym z członków "Legendarnej Drużyny Izumo(tak się nazywała?)", który się "zbuntował",a także zniszczył/uwięził resztę grupy i chcę on zawładnąć światem...
  • Regan, ma wspólnego coś z tymi atakami stworów co atakowały na plaży i  z tymi goblinami, bo możliwym jest też to, że został on w jakiś sposób ich "leaderem" lub coś w ten desen ^.- i chcę on zawładnąć światem...(gdzieś już to pisałem ^.^)

Ta druga wersja jest tą do której bardziej się w chwili obecnej skłaniam chociaż po ostatnich odcinkach to już niczego nie można być pewnym*

Z drugiej jednak strony Ta pierwsza jest ciekawsza i łatwiej ją rozwinąć. Jak zaś będzie w rzeczywistości pewnie dowiemy się niedługo. :P

*Nawiązuję tutaj do tego o czym rozmawialiśmy powyżej. 

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Ta druga wersja jest tą do której bardziej się w chwili obecnej skłaniam chociaż po ostatnich odcinkach to już niczego nie można być pewnym*

Z drugiej jednak strony Ta pierwsza jest ciekawsza i łatwiej ją rozwinąć. Jak zaś będzie w rzeczywistości pewnie dowiemy się niedługo. :P

*Nawiązuję tutaj do tego o czym rozmawialiśmy powyżej. 

To anime jest akurat bardzo zaskakujące więc równie dobrze może się okazać, że bohaterowie Izumo się zbuntowali i teraz prowadzą hordy goblinów i innych stworów :D

@@

Teraz przeglądając tłumaczenie tego Rudego "nejmu"

Rundel Haus Code to możliwe, że Rudy jest w jakiś sposób kodem dzięki któremu PP uda się wrócić do domu?

Wyszło mi to tak:

• Usunołem Rundel
  • Zostało Haus Code
  • Haus - Dom Code - Kod
  • Wysnułem sobie, że może to znaczyć Kod do domu, czyli powrót do realnego świata ^.^

Więc teoretycznie mogło to by być prawdopodobne ^.^

Nic, trzeba czekać, tę parę odcinków do końca by się wszystkiego dowiedzieć, a może się okaże, że jestem Wróżbitą Maciejem :D

@@@

Macie muzyczkę z loghorizon.wbijam.pl tą na początku nie z anime ^.-

http://www.youtube.com/watch?v=CCke8u3_c5I

graphic.png

Opublikowano

Mi

To anime jest akurat bardzo zaskakujące więc równie dobrze może się okazać, że bohaterowie Izumo się zbuntowali i teraz prowadzą hordy goblinów i innych stworów :D@@Teraz przeglądając tłumaczenie tego Rudego "nejmu"Rundel Haus Code to możliwe, że Rudy jest w jakiś sposób kodem dzięki któremu PP uda się wrócić do domu?Wyszło mi to tak:
  • Usunołem Rundel
  • Zostało Haus Code
  • Haus - Dom Code - Kod
  • Wysnułem sobie, że może to znaczyć Kod do domu, czyli powrót do realnego świata ^.^

Więc teoretycznie mogło to by być prawdopodobne ^.^Nic, trzeba czekać, tę parę odcinków do końca by się wszystkiego dowiedzieć, a może się okaże, że jestem Wróżbitą Maciejem :D@@@Macie muzyczkę z loghorizon.wbijam.pl tą na początku nie z anime ^.-http://www.youtube.com/watch?v=CCke8u3_c5I

Hehe rozwalają mnie Twoje rozkminy ale to z tym powrotem do realnego świata może się sprawdzić, tylko na pewno wystąpią jakieś problemy bo chyba na tej pierwszej serii się nie skończy. Ach juz się nie mogę doczekać następnego odcinka :)
Opublikowano

Mi

Hehe rozwalają mnie Twoje rozkminy ale to z tym powrotem do realnego świata może się sprawdzić, tylko na pewno wystąpią jakieś problemy bo chyba na tej pierwszej serii się nie skończy. Ach juz się nie mogę doczekać następnego odcinka :)

Ahhh... W końcu mam fejm :D

Nudzi mi się to myślę, czekam na kolejny epizodzik, a że lubię spamić/trollować, to stwierdziłem, że jak forum 4lata ponad śledzę to można w końcu coś tu popisać ^.^

Zaraz coś nowego wymyślę tylko małego rewatcha sobie zrobię!

@@

Mod nie rzucaj warna za spam, bo zaraz coś wymyślę, nie pozwolę na kolejnego warna, trzeba procenty zbijać, a nie na odwrót ^.^

@@@

Ha Ha Ha, już wymyśliłem!

Odnośnie drużyny Izumo...

Możliwe, że zostało rzucone na nich zaklęcie typu World Fraction i dlatego zniknęli?? ^.-

@@@@

Hue Hue Hue, kolejna!

Odnośnie Rundel Haus Code i jego wskrzeszenia przez Shiroe:

• Możliwe, że zostanie wskrzeszony jakimś specjalnym itemkiem, który dropnoł Shiroe jeszcze przed Apokalipsą
  • Shiroe użyje któregoś z zaklęć opisywanych przez Regana
  • Rudzielec zmartwychwstanie, dlatego że jest rudy(if u know what i mean?? ^,^)
  • Rudy/Shiroe lub obaj podpiszą jakiś kontrakt...^.^
  • Znajdą chirurga i zrobią mu operację :D :D :D (jak na zasadzie z jedzeniem ^.^)
  • Shiroe użyję jakiegoś starożytnego zaklęcia związanego z jego rasą: Półalvy (Mocno powiązani ze starożytną magią i ruinami.)

@@

NEXT!

Regan jest kimś w stylu Akihiko Kayabi(twórca SAO) i uwięził graczy na podobnej zasadzie co w SAO

"Przedstawmy go jako naszego sprzymierzeńca, który nam wszystko ładnie wytłumaczy, to nikt się nie będzie spodziewał, kiedy wbije nóż w plecy." 

@@@

Odnośnie Rudego i jego mocy:

• Jest LTZ'tem zbugowanym
  • Został tak specjalnie zaprogramowany przez kogoś ^.^
  • Jest dzieckiem PP i LTZ'ta(najmniej prawdopodobne)
  • Jest Prekursorem
  • Jest jednym z Drużyny Izumo
  • Był potomkiem jakiegoś paringu z drużyny Izumo tj. X + Y = Rudy
  • Jest LTZ'tem który przez ciężki trening osiągnął MOCZ!

Bardzo możliwe, że:

• Rudy jest adminem ^.^

@@@@

Paczta kogo znalazłem(ang forum przeglądam o lh)

DATABASE.jpg

Jakby ktoś nie ogarnął to obczajta sobie Man with a mission - database na youtube

Potem screen ^.^

@@

Kolejne przemyślenie na temat lh odnośnie... samego anime i gry w której bohaterowie są uwięzieni

1. Umiejętności z „menu” nie działają tak jak powinny ale można ich używać „intuicyjnie” 

2. Potrawy przyrządzane z „menu” nie mają smaku podczas gdy przyrządzone są „normalnie” posiadają smak lecz wciąż wymaga to odpowiedniego poziomu „kucharstwa” 

3. Pewne technologie można przenieść z świata rzeczywistego do elder tale, np. silnik parowy który może całkowicie zmienić owy świat 

4. Npc, nie zachowują się już jak npc, a jak żywe postacie, maja swoje pragnienia, motywacje, i są 100% interaktywne tak jak „poszukiwacze przygód” z tym że prawdopodobnie są słabsi i nie mogą się wskrzeszać (ich smierć jest definitywna)...

^^^^^

Nie wygląda wam to jak rzeczy, ze świata żywego?

Nawet można odnośnie pkt.2 jako przyrządzanie z menu wsadzić kupowanie gotowych i odgrzewanie :D

Wyglądałoby by to tak

2. Potrawy gotowe zakupione z sklepów nie mają smaku podczas gdy przyrządzone normalnie posiadają smak lepszy jednak wymagają praktyki ^.^

Ogólnie chodzi mi o to, że te 1-4 można przełożyć na świat realny

W skrócie

W grze chcą zatrzymać głównych bohaterów elementami znanymi z realnego świata... Przekładany jest tak jakby świat realny na ten w grze, tylko niektóre rzeczy odpowiednio podmienione. Utrata wspomnień kumuluję się z poprzednimi rzeczami w taki sposób, że skoro w wirtualu mamy to co w realu tylko trochę inaczej przedstawione, i stracimy niektóre wspomnienia z realu to co? Przecież mamy to samo co w wirtualu więc nie zauważymy różnicy co prowadzi do tego, że wszystko jest tak zaplanowane, żeby PP zapominali, że są inni i zapomnieli o realnym świecie, przyzwyczaili się do tego i w pewnym stopniu stali się Ltz'tami, a także zapomnieli o ich głównym celu, czyli wydostania się z tej gry ^.^

Sory, że zagmatwałem ale polonistą nie jestem i nie umiem ładnie pisać tego co myślę, jak ktoś to zrozumie to niech przełoży na j. polski.

@@ 

Sory za spoiler, jak coś to niech mod to ospoileruje odpowiednio bo się gubię...

Mi

Hehe rozwalają mnie Twoje rozkminy ale to z tym powrotem do realnego świata może się sprawdzić, tylko na pewno wystąpią jakieś problemy bo chyba na tej pierwszej serii się nie skończy. Ach juz się nie mogę doczekać następnego odcinka  :)

Będą 3 serie na każdą (chyba) 5 tomów noweli, planowane jest ich 15! Wyjdzie około 75 epków ^.^

graphic.png

Opublikowano

Odnośnie Rundel Haus Code i jego wskrzeszenia przez Shiroe:

• Rudy/Shiroe lub obaj podpiszą jakiś kontrakt...^.^

To wygląda na najbardziej prawdopodobne, takie domysły po zapowiedzi jeszcze.

To może jest uwięzienie w grze, ale póki co raczej będziemy koncentrować się na sielankowych podróżach i takich, no..po prostu dość luźnych wątkach jak to ma miejsce (jakieś poważne dla mnie to nie jest :D). Więc takie coś jak regan=admin, rundel=zbugowany i inne.

No, jakby to ująć - to co dzieje się obecnie w anime nie powinno nas strasznie zszokować a po prostu płynąć swoim kierunkiem. Więc wg. mnie sprawa z rycerzami Izumo nie jest jakaś super-odlot-nie-spodziewałem-się-tego, a zostanie to wyjaśnione dość zwyczajnie.

Więc spokojnie, powtarzam to nie SAO i jakieś heroskie przedstawienia. My tu stratega mamy i strategiami teraz gramy, czyli dysponujemy ludem który ew. uzupełniamy w niektórych momentach:D

Opublikowano

To wygląda na najbardziej prawdopodobne, takie domysły po zapowiedzi jeszcze.

To może jest uwięzienie w grze, ale póki co raczej będziemy koncentrować się na sielankowych podróżach i takich, no..po prostu dość luźnych wątkach jak to ma miejsce (jakieś poważne dla mnie to nie jest :D). Więc takie coś jak regan=admin, rundel=zbugowany i inne.

No, jakby to ująć - to co dzieje się obecnie w anime nie powinno nas strasznie zszokować a po prostu płynąć swoim kierunkiem. Więc wg. mnie sprawa z rycerzami Izumo nie jest jakaś super-odlot-nie-spodziewałem-się-tego, a zostanie to wyjaśnione dość zwyczajnie.

Więc spokojnie, powtarzam to nie SAO i jakieś heroskie przedstawienia. My tu stratega mamy i strategiami teraz gramy, czyli dysponujemy ludem który ew. uzupełniamy w niektórych momentach:D

Taki domysł miałem oglądając odcinek, a zapowiedzi nigdy nie oglądam....

@@

Anime, jedne z najlepszych tego sezonu... Dużo lepsze od SAO ;)

graphic.png

Opublikowano

Wg. mnie do SAO jeszcze daleko,

ale tak to jest obecnie jedyna seria poniżej 25 epów którą oglądam regularnie co tydzień czekając na eng suby, mimo iż czegoś wspaniałego jeszcze nie pokazała:) więc ma 'to' coś^^

zapowiedzi też nie oglądam, poza log horizonem! :D nie ma mangi to wiele zrobić nie można

Opublikowano

Wg. mnie do SAO jeszcze daleko,

ale tak to jest obecnie jedyna seria poniżej 25 epów którą oglądam regularnie co tydzień czekając na eng suby, mimo iż czegoś wspaniałego jeszcze nie pokazała:) więc ma 'to' coś^^

zapowiedzi też nie oglądam, poza log horizonem! :D nie ma mangi to wiele zrobić nie można

1.Odnośnie SAO i jeszcze daleko... Dla mnie niezbyt... Dlaczego? Bo SAO się "wypaliło" w połowie jak dla mnie, a nawet wcześniej niż połowa... Gdy znaleźli tą Yui czy jakoś tak to anime się dla mnie skończyło, jedynie ostatni epizodzik był nawet spoko jeszcze ^.- Jako całokształt Log Horizon > Sao

Ale jeśli liczyć 1część SAO do znalezienia Yui to SAO > Log Horizon :) (AKTUALNIE)

2.Jest nowelka na necie z angielskimi napisami bo moje kumpela czytała jak dopiero 2epki były ^.^

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...