Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Log Horizon

ProUser

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W sumie możesz mieć rację. Ale mnie osobiście to nie przekonuje. W anime, gdzie bohater wpada do innego świata zawsze jest jakaś fabuła. Musi coś zrobić, by się z niego wydostać ewentualnie ma jakiś ważny, inny cel do wykonania. A tutaj na chwilę obecna takiego nie widzę. Chociaż cóż, dopiero dwa odcinki, może w 3 będzie coś wiadomo.

• Odpowiedzi 145
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

W dog days to tam na początku też celu nie było:P pojawiał się na 3 ostatnich epach, by ponownie zniknąć w kolejnej serii xD Niee, 3ci będzie identyczny jak poprzednie:) jak cud to tylko na koniec

Opublikowano

Tylko, że właśnie pierwsze odcinki powinny mieć najwięcej ikry, żeby zachęcić widza do oglądania.

Tutaj co dostaliśmy ? Jednego pajaca zboka, drugiego okularnika maga i drobną kawaii:33 do osrania ninję.

Fabuły jak nie było tak dalej nie ma więc co tu dużo gadać, może jako komedię można to zaliczyć? Cóż, chyba tylko to zostaje.

417711489342956987022.png

Opublikowano

Jest wiele anime, popularnych anime, które swoją sławę rozpoczęły dopiero na którymś z kolei odcinku. Ale fakt, nie sa zaliczane do grona najlepszych. Takie zapierają dech już od pierwszych minut, pierwszego odcinka i człowiek cierpi na bezsenność, nie mogąc doczekać się kolejnego za tydzień. Ja na chwile obecna oglądam, pożyjemy, zobaczymy. Mimo to już wychwyciłam tytuł, który bardziej mi sie podoba :D Ale nie zniechęcam się zawczasu...

A Edit:

Co do postaci. Ok, nie jest źle, aczkolwiek tego maga z chęcią bym usunęła ;x Taki bezbarwny się wydaje.

Aczkolwiek, jak zostanie podana nam informacja dlaczego nie chce do gildii i co się stało z jego grupą, wtedy może nabierze kolorytu..

Opublikowano

Mi gorzej przetrawić rycerzyka i te dwie paniusie z gildi ;d

Co do spojlera, heh to raczej niemożliwe. Nie w tym anime - to przejdzie koło nosa nie ruszając nawet 1% mózgu:D

Niech zgadne, ten tytuł to Yowamuchi Pedal? hehe:) chyba najlepszy opening z sezonu ma. Ale pewnie chodziło Ci o Kikou czy coś podobnego, bo nawet nie ma co się zastanawiać, praktycznie wszystko z góry na dół na średniaki się prezentują;d

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Anime mi się bardzo podoba. Trochę za dużo pierdolenia ale myślę że w następnych odcinkach już będą jakieś akcje. Już w sobote następny odcinek :D

Opublikowano

No ja myślałem że to bd kopia sao, ale jest zupełnie inne :D Ogólnie jakieś rewelacji nie ma, ale całkiem przyjemnie się ogląda. Ciekawe co wymyślą by złączyć tą fabułę, bo takie przenikanie między światami bardzo naciągane jest.

NE8h1XT.png

Opublikowano

Sao miałem ochotę wyrzucić przez okno po kilku odcinkach

Asuna i Yui strasznie mnie irytowały.

Log Horizon ogląda mi się o wiele lepiej.

s2c77Oa.png

Opublikowano

Pomysł - świetny

Kreska / muzyka - bardzo dobra

Niby wszystko ok ale same podejście do tej fabuły jest jakieś takie dziwne , jak bym oglądał power rangers na CN.

Klimat w Sao bardziej mnie przyciągnął albo w Accel World.

mirajane_tag_by_raaims-d4f56kb.png

Komp:

Procesor: i5-4670k , Karta: Asus GTX 780 Ti , Płyta: ASRock H97 Perf. Cooler CPU: Raijintek NEMESIS

Opublikowano

Jest ok takim jakim jest :) materiał na tasiemca, tylko takiego, co się je 40 odcinków dziennie, a nie czeka tydzień na 'nic specjalnego' :D

niektórzy nie dorośli do wolno rozwijającego się fantasy :P

Opublikowano

Pomysł - świetny

Kreska / muzyka - bardzo dobra

Niby wszystko ok ale same podejście do tej fabuły jest jakieś takie dziwne , jak bym oglądał power rangers na CN.

Klimat w Sao bardziej mnie przyciągnął albo w Accel World.

Nie byłam przekonana do Log Horizon, kiedy przeczytałam, że bazuje na podobnej fabule, co SAO, bo sądziłam, że nic nie jest w stanie w tej kwestii SAO dorównać. Jednak myliłam się i LH wciągnął mnie bardzo. Muszę powiedzieć, że nawet lepiej mi się ogląda niż samo SAO. ;x

Opublikowano

Jestem na razie na czwartym odcinku iii... Za pierwszym razem było śmieszne, gdy uderzyła go z kolana, dopiero po czynie zapytała, czy może to zrobić... W drugim odcinku zaczyna to być irytujące... Jak tak będzie przez pół lub całe anime to ja chyba zgona zalicze .__. Druga sprawa to konie, wtf? To bardziej LAMĘ przypomina niż konia :P Poza tymi dwoma rzeczami jest całkiem, całkiem.

Akatsuki, Akiba - te nazwy kojarzą się z Naruto :p

Bywalec
Opublikowano

Jak mogli mu taką krzywdę zrobić i go nazwać 'Rudy'?:< To coś jak Dick z Tajemniczego Ogrodu.

Ale anime całkiem dobre, przypomina mi SAO.

Opublikowano

Jak mogli mu taką krzywdę zrobić i go nazwać 'Rudy'?:< To coś jak Dick z Tajemniczego Ogrodu.

Ale anime całkiem dobre, przypomina mi SAO.

No to jest zdecydowanie w klimacie SAO, ale mimo wszystko takie inne. Najbardziej rozśmiesza mnie zawsze postawa Akatsuki, kiedy mówi "panie, czy mogę uderzyć kolanem tego zboczeńca?". xD

Bywalec
Opublikowano

No to jest zdecydowanie w klimacie SAO, ale mimo wszystko takie inne. Najbardziej rozśmiesza mnie zawsze postawa Akatsuki, kiedy mówi "panie, czy mogę uderzyć kolanem tego zboczeńca?". xD

No dokładnie, a najlepsze jest to, że ona się go pyta po tym jak go uderzy xD

Nie no anime na propsie.

Ciekawe co będzie dalej ^^.

Opublikowano

No dokładnie, a najlepsze jest to, że ona się go pyta po tym jak go uderzy xD

Nie no anime na propsie.

Ciekawe co będzie dalej ^^.

Mnie z kolei zastanawia to, czy Shiroe i Akatsuki coś będzie łączyć. :P Bo jakby nie patrzeć ona wykazuje pewne zainteresowanie nim. Chociażby po balu, kiedy tańczyła na dziedzińcu. :x

Bywalec
Opublikowano

Mnie z kolei zastanawia to, czy Shiroe i Akatsuki coś będzie łączyć. :P Bo jakby nie patrzeć ona wykazuje pewne zainteresowanie nim. Chociażby po balu, kiedy tańczyła na dziedzińcu. :x

W sumie też się nad tym zastanawiałem, z kolei może być tak, że Shiroe będzie z tą co przebiera Akatsuki <jak jej było?>

Opublikowano

Jeśli chodzi o Akatsuki

to mnie zastanawia jak wyglądała na początku i dlaczego nie chciała pokazać się Shiroe, tylko od razu tego pota od niego na zmianę wyglądu wypiła xD może to się wyjaśni tzw. pewnie zna go a on o tym nie wie ;d

NE8h1XT.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...