Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno Komputera

Gangsta7946

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 218
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

motherboard

model 0WG864

Chipset P965/G965

Noi super.... Stara jak była w Biedronce, potem zajechała do komputerowego dopytać się i facet jej kit wmówił, że 3k komp to już jest super full wypas, a 4000zł to kombajn... Boże... Jak ja teraz mam jej wmówić ten za 5500 ?

Opublikowano

motherboard

model 0WG864

Chipset P965/G965

Noi super.... Stara jak była w Biedronce, potem zajechała do komputerowego dopytać się i facet jej kit wmówił, że 3k komp to już jest super full wypas, a 4000zł to kombajn... Boże... Jak ja teraz mam jej wmówić ten za 5500 ?

Powiedz jej ze za 3tys moze juz i wypas ale ten za 5k bedzie ci służył dłużej bardziej myslac o przyszlosci moze to ci sie uda xD

Opublikowano

motherboard

model 0WG864

Chipset P965/G965

Na pewno nie jest full wypas i za pół roku pewnie do modernizacji.

A już widzę jak w tym sklepie komputerowym daliby Ci dobry zestaw.

Pewnie zasilacz z czarnej listy i i7 z gt 9800.

http://stopgotowcom.pl/

Ten zestaw za 5500zł i tak starczy może na 3 lata bez modernizacji.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Facet powiedział jej, że załatwi mi jakąś „osiemsetkę wentylator” (chyba mojej starej chodzi o zasilacz 800W ) i coś tam jeszcze, że oprogramowanie sam mi wgra, ale nie wiem co on chce mi wkładać, jaką kartę on chce mi włożyć...

---edit

i cośtam, że silnik z super wentylatorem xD - słowa starej xD

---edit

Na 100% ma mi włożyć intel xeon i gtx 780 - bo nie daruję...

Albo chociaż intel i7 jakiś - to na pewno ma się znaleźć i to ja mówię...

Facet jej pokazywał myszkę z 11-stoma przyciskami i „superlekką” (jak moja siostra mówi) klawiaturę podświetlaną...

I facet jeszcze pwiedział, że jak ma mi zrobić, to raz a porządnie...

Tyle się dowiedziałem od starej

tak.

Opublikowano

Facet powiedział jej, że załatwi mi jakąś „osiemsetkę wentylator” (chyba mojej starej chodzi o zasilacz 800W ) i coś tam jeszcze, że oprogramowanie sam mi wgra, ale nie wiem co on chce mi wkładać, jaką kartę on chce mi włożyć...

Facet jej pokazywał myszkę z 11-stoma przyciskami i „superlekką” (jak moja siostra mówi) klawiaturę podświetlaną...

tak.

Nie bierz od niego i tyle. Albo podaj dokładnie te podzespoły, jakie proponowaliśmy (WSZYSTKIE), choć pewnie wyjdzie drożej.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Nom... To jak narazie się trzymam tego za 5,5k, ale bym jeszcze raz prosił o coś, żeby mieć na rezerwe... Ta sprawa mnie już wkurza !

Opublikowano

---edit

i cośtam, że silnik z super wentylatorem xD - słowa starej xD

---edit

tak.

Najlepiej weź w morele, bo Ci tam gówno jakieś wcisną.

http://www.morele.net/inventory/info/cMS5o/

Kod na darmową przesyłkę i złożenie:

http://www.mpcforum.pl/topic/989161-tut-kody-na-darmowy-montazwysylke-na-morelenet-oraz-techplanetpl/

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Rozmawiałem znowu - powiedziała, że tylko 4k... Powiedziałem, że system więcej i mam gdzieś tak 4,5k

+ moje 320 i mamy 5k wyciągnięte sprytem xD

Gadała, że facet chciał mi za free załatwić windowsa 8... I że podstępluje gwarancje na 5 lat... Zaczynam temu facetowi lekko wieżyć...

Gdy wychodziłem usłyszałem jak stara powiedziała coś do ojca, że musi po paru sklepach się popytać a nie

Ale tak jak mówiłem muszę zainstalować nowy system pod inne kompy więc windows box raczej musi być

Opublikowano

Windows box to koszt 410zł

http://www.morele.net/microsoft-windows-8-1-32-64-bit-pl-dvd-box-wn7-00934-599372/

Za czym idzie masz jeszcze 4500zł luzem.

Tu się nie ma co patrzeć tylko i7+gtx780Ti+8gb ddr3 w dualu, 1tb Seagate/ bądź WD BLACK, i dla tego że nie chcesz oc to można wsiąść budżetową płyte:)

PS. nie ufaj nigdy takim ze sklepu oni tyle wiedzią ile zjedzą. To tak samo jak byś kupował auto które na zdjęciach jest super miazga a jak trafi w twoje ręce to okaże się złom. Takim osobom się nie ufa ! Chyba że podasz im swoje podzespoły i powiesz jak ma to wyglądać. I pamiętaj oni muszą na tobie jakoś zarobić.

graphic.png
Opublikowano

Windows box to koszt 410zł

http://www.morele.net/microsoft-windows-8-1-32-64-bit-pl-dvd-box-wn7-00934-599372/

Za czym idzie masz jeszcze 4500zł luzem.

Tu się nie ma co patrzeć tylko i7+gtx780Ti+8gb ddr3 w dualu, 1tb Seagate/ bądź WD BLACK, i dla tego że nie chcesz oc to można wsiąść budżetową płyte:)

PS. nie ufaj nigdy takim ze sklepu oni tyle wiedzią ile zjedzą. To tak samo jak byś kupował auto które na zdjęciach jest super miazga a jak trafi w twoje ręce to okaże się złom. Takim osobom się nie ufa ! Chyba że podasz im swoje podzespoły i powiesz jak ma to wyglądać. I pamiętaj oni muszą na tobie jakoś zarobić.

Uzgodniłem też z rodzicami, że podam im to co ja chcę a oni zrobią...

Opublikowano

I nie bierz "super szybkich wydajnych zasilaczy 800W z niewiadomo jak cichym wentylatorem". Bierz sprawdzony sprzęt, porządnej firmy o realnej mocy, jak zasilacz nie będzie mieć co najmniej certyfikatu 80+ to się nie nadaje bo wcisną ci tani kicz.

Opublikowano

I nie bierz "super szybkich wydajnych zasilaczy 800W z niewiadomo jak cichym wentylatorem". Bierz sprawdzony sprzęt, porządnej firmy o realnej mocy, jak zasilacz nie będzie mieć co najmniej certyfikatu 80+ to się nie nadaje bo wcisną ci tani kicz.

Dobra dzięki... Już wiem więcej niż miesiąc temu o podzespołach itd...

Narazie nie mam pytań w razie czego to będę informował na bierząco gdyby coś się zmieniło o kompie... Dzięki wszystkim, że napociliście 117 postów... Nie wiedziałem, że mogę tak bardzo polegać na pomoc z internetu :)

Opublikowano

Dobra wszystko all okey, ale mam takie pytanko... Bynajmniej chodzi mi o gry typu BF3, BF4 itd... Z czego co ja wiem, to jest mnóóóóstwo tego BF3 i jego dodatków... Mogą mi jacyś fajni serii bf3 powiedzieć czym się różni np. bf3 premium itd ? Bo chcę jakieś gry na nim mieć xD Cena teraz nie ma znaczenia, ale cenię osoby, które napiszą ile co kosztuje :)

Opublikowano

Battlefield 4 - ok. 100zł

Battlefield 3 Premium Edition - ok. 80zł

To dwie najważniejsze pozycje, a na samą podstawkę Battlefield 3/Battlefield 4 premium szkoda kasy. Lepiej poczekać aż Premium Battlefield 4 stanieje, a kupowanie samej podstawki Battlefield 3 nie ma sensu.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Battlefield 4 - ok. 100zł

Battlefield 3 Premium Edition - ok. 80zł

To dwie najważniejsze pozycje, a na samą podstawkę Battlefield 3/Battlefield 4 premium szkoda kasy. Lepiej poczekać aż Premium Battlefield 4 stanieje, a kupowanie samej podstawki Battlefield 3 nie ma sensu.

Czyli bf 3 nie kupywać ???

+ dowiedziałem się czegoś

facet mi do kompa włoży 500 Watowy procesor i podkręci go do 800.

Podobno karta graficzna też jakaś zajebista + podkręcona...

Facet będzie składał za 4000zł wszystko i będzie mi za free podkręcał...

Nie wiem...

Wygląda na to, że facet dobrze się zna + mam w klasie kumpla z takim nazwiskiem... Może to jego stary albo zbieg okoliczności :D

Opublikowano

Czyli bf 3 nie kupywać ???

+ dowiedziałem się czegoś

facet mi do kompa włoży 500 Watowy procesor i podkręci go do 800.

Podobno karta graficzna też jakaś zajebista + podkręcona...

Facet będzie składał za 4000zł wszystko i będzie mi za free podkręcał...

Nie wiem...

Wygląda na to, że facet dobrze się zna + mam w klasie kumpla z takim nazwiskiem... Może to jego stary albo zbieg okoliczności :D

Nie kurwa!!! Nie ufaj mu i nie daj mu ani grosza.

Co on pieprzy? 500W procesor?

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

800 watowy procesor lol ? Jak byś coś takiego włączył to by pół domu nie było. Zgadzam sie z RADTOREM nie kupuj tego bo to jakis pseudo znawca który sie tak naprawde gówno zna.

Opublikowano

800 watowy procesor lol ? Jak byś coś takiego włączył to by pół domu nie było. Zgadzam sie z RADTOREM nie kupuj tego bo to jakis pseudo znawca który sie tak naprawde gówno zna.

Nie ma czegoś takiego jak 800W procesor.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak 800W procesor.

800 W procesor - słowa mojej starej... :D Mogła coś pokręcić, też się zdziwiłem xD xD Napisałem tak dla jaj xD

I widać się udało :D

Starej chodziło o zasilacz xD

800 W procesor - kurwa cały dom by mi rozsadziło xD xD

teraz na poważnie - 500 W zasilacz na 800 W... I ten sklep mam 6km od chaty... W Nasielsku... Ja na stacji Nasielsk mieszkam... (Nowe Pieścirogi)

Potem też jadę do MediaExpert po błyszczący nowością xbox 360 z kinektem...

Tam też sprawdzę jakiś sklep...

Jak byś coś takiego włączył to by pół domu nie było.

Też tak myślę xD

Nie zaszkodzi trochę śmiechu na nowy rok :D :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...