Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno Komputera

Gangsta7946

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 218
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To tak:

Windows- 529zł Win 8 pro box

Grafa- 1929zł msi gtx780

Procek- 1205zł xeon

Monitorek-378zł benq

Reszte bym prosił tak, żeby wyrobiło się w 5000zł

Możecie załatwić mi to ?

Fajnie by było gdyby w 1000zł się wyrobili... oks ?

Opublikowano

Chcesz to kupuj jakąś z laserami wyglądającą jak forteca, tylko że pewnie będzie gorsza od tego fractala.

jak to o mega okrojeniu ? wytłumaczysz ?

gorszy zasilacz, płyta, ramy, obudowa itd. po to aby zmieścić jeden podzespół

Opublikowano

a bf4 itd to pięknie też będzie chodził z tą kartą ?

jak to o mega okrojeniu ? wytłumaczysz ?

BF4 na ultra lub high w cięższych sytuacjach, na 780 pograłbyś na ultra z zapasem na jakieś 2 lata (po 2 latach pewnie wydajność w nowych grach na takim poziomie, jak 770 teraz).

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

BF4 na ultra lub high w cięższych sytuacjach, na 780 pograłbyś na ultra z zapasem na jakieś 2 lata (po 2 latach pewnie wydajność w nowych grach na takim poziomie, jak 770 teraz).

Za dwa lata to i gtx 780 ti nie da rady przy obecnym tempie rozwoju gier komputerowych.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Za dwa lata to i gtx 780 ti nie da rady przy obecnym tempie rozwoju gier komputerowych.

W nieskończoność w grafikę nie będą iść, już i tak jest na bardzo wysokim poziomie, więc musieliby dokonać jakiegoś przełomowego odkrycia. Myślę, że ważniejszy będzie RAM.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

W nieskończoność w grafikę nie będą iść, już i tak jest na bardzo wysokim poziomie, więc musieliby dokonać jakiegoś przełomowego odkrycia. Myślę, że ważniejszy będzie RAM.

Spokojnie konsole wszystko cofną w rozwoju. Nie zapominajmy o tym.

Gdyby nie one to może grafika dążyłaby do większego realizmu, a gry byłyby większe i bardziej rozbudowane.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Sory że zejdziemy troche z toru tematu ale.

Już prace nad urządzeniem do gier realnych trwają ;p Co za czym idzie będziemy się czuli jak w prawdziwym virtualnym świecie.

Kicak mylisz się, zobacz że jest 3d (chociaż wg. mnie to jest shit to jest). Grafika 4k? 7k? No skądś te nazwy biorą się.

Z resztą to jest raczej pewne że informatyka to aktualnie przyszłość, zobacz na najnowsze CPU / GPU coraz bardziej prądożerne i mocniejsze.

Pamiętacie jakim hitem było mieć w domu telewizor 720p? a koszt takiego telewizora nie sięgał realiów. 4-5k Teraz za tą sume możesz mieć smart TV + internet + w full HD oraz 3D..

Nie ma sensu się sprzeczać ale gry nie staną w miejscu, przecież w końcu przestana się sprzedawać konsole najnowsze (ps4/xbx one) i w końcu będą tracili więc trzeba bedzie na rynek wstawić coś nowego żeby zarobić. Taka jest polityka rynku.

graphic.png
Opublikowano

Ale nie pieprzcie durnot że BF4 na 770 nie pójdzie na ultra, bo pójdzie, nawet Crysis3 pójdzie bez problemu. I będzie tak pewnie długo, 770 to przecież prawie high end (licząc jednoprocesorowe gpu)

Opublikowano

Sory że zejdziemy troche z toru tematu ale.

Już prace nad urządzeniem do gier realnych trwają ;p Co za czym idzie będziemy się czuli jak w prawdziwym virtualnym świecie.

Kicak mylisz się, zobacz że jest 3d (chociaż wg. mnie to jest shit to jest). Grafika 4k? 7k? No skądś te nazwy biorą się.

Z resztą to jest raczej pewne że informatyka to aktualnie przyszłość, zobacz na najnowsze CPU / GPU coraz bardziej prądożerne i mocniejsze.

Pamiętacie jakim hitem było mieć w domu telewizor 720p? a koszt takiego telewizora nie sięgał realiów. 4-5k Teraz za tą sume możesz mieć smart TV + internet + w full HD oraz 3D..

Nie ma sensu się sprzeczać ale gry nie staną w miejscu, przecież w końcu przestana się sprzedawać konsole najnowsze (ps4/xbx one) i w końcu będą tracili więc trzeba bedzie na rynek wstawić coś nowego żeby zarobić. Taka jest polityka rynku.

Nikt nie mówił, że gry nie będą rozwijane przez konsolę tylko te konsole bardzo spowolnią ten rozwój.

Poprzednia generacja konsol porządnie ograniczała rozwój gier komputerowych.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Ale nie pieprzcie durnot że BF4 na 770 nie pójdzie na ultra, bo pójdzie, nawet Crysis3 pójdzie bez problemu. I będzie tak pewnie długo, 770 to przecież prawie high end (licząc jednoprocesorowe gpu)

Nikt nie mówił, że nie pójdzie. Ja dałem tylko margines bezpieczeństwa na największą mapę, 64 graczy i eksplozje.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Nikt nie mówił, że nie pójdzie. Ja dałem tylko margines bezpieczeństwa na największą mapę, 64 graczy i eksplozje.

I na przyszłość. Poza tym już są serwery dla 70 graczy. Dużej różnicy to nie robi, ale taka ciekawostka.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Chcesz to kupuj jakąś z laserami wyglądającą jak forteca, tylko że pewnie będzie gorsza od tego fractala.

gorszy zasilacz, płyta, ramy, obudowa itd. po to aby zmieścić jeden podzespół

A nie można jakiejś innej obudowy skombinować ??

A dobra... Niedoczytałem tej 4-tej strony... Czyli wystarczy mi ta gtx 770 ??? Na 100% jest ona spoko ?

Opublikowano

Obudowa nie jest wybierana pod kolorek jak to niektórzy sądzą ale dla przepływu powietrza i ładu środka.

To ma bardzo spore znaczenie dla podzespołów aby działały najwydajniej. Głównym problemem aktualnych podzespołów jest wydalane ciepło, a żeby się go pozbyć musisz mieć dobry przepływ. (Wiem tłumaczenie tego rodzicom jest bezsensowne już to przerabiałem xD)

A takto aby mieć fajną i porządną bude to koszt 300+ zł

graphic.png
Opublikowano

Czyli mam porządny zestaw już ? A posłuchajcie... Nie wiem czy ktoś się zna, ale...

To może zacznę tak...

Super komputer mam już na oku, ale teraz chodzi mi o dźwięk... Mam tylko słuchawki z mikrofonem za 50zł...

Nie wiem... Wystarczy to na razie czy też może za tą swoją kasę szukać porządnych głośników ? Tylko nie wiem co z mikrofonem by nagrywać na yt... Bo przecież dźwięk sam się nie nagra :/

Obudowa nie jest wybierana pod kolorek jak to niektórzy sądzą ale dla przepływu powietrza i ładu środka.

To ma bardzo spore znaczenie dla podzespołów aby działały najwydajniej. Głównym problemem aktualnych podzespołów jest wydalane ciepło, a żeby się go pozbyć musisz mieć dobry przepływ. (Wiem tłumaczenie tego rodzicom jest bezsensowne już to przerabiałem xD)

A takto aby mieć fajną i porządną bude to koszt 300+ zł

Aha no dobra... A jak ja mam takie miejsce na kompa, które jest schowane przed bratem by mi nie włanczał kompa ? Mam takie jakby dźwiczki... Biorę do góry te dźwiczki i jest okey... Mam jeszcze z boku biurka zrobione dziurki by te ciepło uciekało...

Opublikowano

Nie trzymaj tego tam!

Największy błąd, i często przez to spalają się części. Tak zwany Air Flow. Ja swojego intela tak usmażyłem..

Co do mikra możesz kupić teraz trust starzz microphone. Dobry tani mikrofonik. Dozbierasz pare zł (100-150) i kupisz jakieś lepsze słuchawki.

PS. true tylko prawe napisałem :D.

graphic.png
Opublikowano

Nie trzymaj tego tam!

Największy błąd, i często przez to spalają się części. Tak zwany Air Flow. Ja swojego intela tak usmażyłem..

Co do mikra możesz kupić teraz trust starzz microphone. Dobry tani mikrofonik. Dozbierasz pare zł (100-150) i kupisz jakieś lepsze słuchawki.

PS. true tylko prawe napisałem :D.

Dobra... Spoko, zaraz prześlę Ci zdjęcie jak bateria w telefonie się doładuje do 15% i obczaisz czy to jest w miarę wporządku... Mojego zdechlaka jak narazię nie słyszę...

Rok temu w zimę ten mój aktualny komputer wytrzymał ok. 14h. w dzień w niego grałem w ściągniętą gierkę a w nocy później znowu to samo ściąganie torentów.... Jak napisałem było to w zimę, a ja mam podłogowe ogrzewanie, więc...

Dodam, że głośność mojego kompa była taka sama jak teraz i za plecami mam akwarium i te akwarium jest głośniejsze niż komputer, a filtr i tak jest bardzo cichy xD

Opublikowano

Tu się nie patrzy na glośność ale na temperaturę :D.

Bo głośność to ja mam zawsze taką sama i ty też ;p. W starych PC nie ma możliwości kontrolowania wiatraczków (jest z poziomu BIOSU i hwmonitorem) ale np. u mnie 3 wiatraków hwmonitor nie kontroluje ale czemu? Tylko od zasilacza mogę manipulować..

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...