Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno Komputera

Gangsta7946

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

42cm wysokości

61 cm szerokości

i 31 cm glębi

Żaden komputer w przynajmniej przeciętnej obudowie nie wejdzie do takiej dziury

Zanim złożą Ci tam PC poproś żeby dali kartkę z podzespołami jakie tam wsadzą

• Odpowiedzi 218
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Robią to na miejscu... będą składać to co ja podam i zależy czy mają na składzie... Czyli tak: Wejdę z kartką... Sprawdzą co mają... 1-2h i wychodzę z kompem...

Opublikowano

Za duże ryzyko, możesz kupić piece of shit.

http://www.morele.net/inventory/info/YhWgKQ/

Takie coś proponuję. Buda z matami wyciszającymi, dodatkowy cooler (panowie up chyba na głowe upadli żeby się męczyć z boxem w takim budżecie), xeon (i7) 4ghz w turbo, zasilacz BQ (można by wsadzić coś lepszego ale jak bez OC to nie ma po co) 8GB ramu, więcej nie ma co gadać.

Opublikowano

Takie coś proponuję. Buda z matami wyciszającymi, dodatkowy cooler (panowie up chyba na głowe upadli żeby się męczyć z boxem w takim budżecie), xeon (i7) 4ghz w turbo, zasilacz BQ (można by wsadzić coś lepszego ale jak bez OC to nie ma po co) 8GB ramu, więcej nie ma co gadać.

To ja na głowe upadłem xD Po prostu chcę dużo a kasy nie ma xD

PS. To nie jest aż taka bardzo dziura... Ja mam 17".

19" wejdzie tak samo jak 21"

image.jpg

Zdjęcie robione od dołu... Bo tak siedzę :D

to wreszcie Win 7 czy Win 8 - mam małe wątpliwości co do Win 8 bo prawie wszyscy uciekają od niego bo wiele nie działa... A i mam nowy Windows jeszcze zainstalować na laptopie i na jeszcze jednym komputerze... Mamy więc 3-trzy urządzenia... Nie wiem... Jest może jakaś strona z kluczami czy co ?

Opublikowano

Z tą dziurą to nie ogarnąłem, myślałem że chcesz tam pcta pchać. Powinien Ci wejść każdy monitor do 22/23 cali

Na win8 wszystko działa i jest wydajniejszy

Opublikowano

Z tą dziurą to nie ogarnąłem, myślałem że chcesz tam pcta pchać. Powinien Ci wejść każdy monitor do 22/23 cali

Na win8 wszystko działa i jest wydajniejszy

Czyli mam rozumieć, że jest lepszy i all działa i Ci którzy z Win8 wracają do Win7 to nooby... tak ? :D

Opublikowano

Czyli mam rozumieć, że jest lepszy i all działa i Ci którzy z Win8 wracają do Win7 to nooby... tak ? :D

Czasem coś starego może nie działać, ale większość programów i gier działa, a Ci, którzy wracają do Windows 7 nie znają się i słuchają głupot, że Windows 7 jest lepszy.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

No Dobra... To ja teraz bym was all prosił o najlepszy zestaw, bo jest ich tu...

Dużo podanych...

Tak jak już mówiłem... BF4, CoD Ghost na ultra z zadawalającą ilością FPS-ów

Będą gamepleye, piraciki typu antivirus tak jak teraz aktualnie ESET Smart Security 7...

Filmiki na yt będą...

I powiedzcie mi jak załatwić ten Win 8 na laptopcia i jeszcze jeden komp nie wydając więcej niż ile trzeba ?

Oczywiście w to monitek...

I na co mam patrzeć gdyby coś by się zmieniło i proponowali coś innego...

Wiem tylko, że wziąść 8GB Ram i 3gb grafę....

Nie wiem... Na co mam patrzeć w płycie głównej, na monit... Prosiłbym o szczegółowe wytłumaczenie jak dzieciakowi bo przyznam... do 2-giej gim chodzę... Ale się znam na rzeczach :)

Po prostu... W co każdym podzespole patrzeć

Bardzo mi zależy na porządnym kompie
Mam nadzieję, że będę mógł na wysokich FPS'ach + na ultra nagrywać gameplay z BF4

Głównie go biorę do gier i do obróbek

Opublikowano

Mój zestaw będzie najcichszy i najwydajniejszy w grach z tutaj podanych (nie biorąc pod uwagę ewentualnego OC)

A tak a propo - nie będę potrzebował monitora dotykowego pod windows 8 ?

Na co Ci ? :f

Opublikowano

A są jakieś strony z kodami ? Bo kiedyś czytałem na forum, że facet porzyczył od kogoś tam windows 7 oem i klucz wziął ze strony windowseven czy coś w tym stylu... Zapamiętałem, że było napisane seven bez s, bo windowS uzupełniało

Napisałeś xeon (i7)

Czyli to jest też i7 ?

Opublikowano

Tak, xeon = i7 pod inną nazwą (serwerowy odpowiednik, żre mniej prądu i nie ma wbudowanej karty graficznej która tobie i tak się nie przyda)

Opublikowano

A są jakieś strony z kodami ? Bo kiedyś czytałem na forum, że facet porzyczył od kogoś tam windows 7 oem i klucz wziął ze strony windowseven czy coś w tym stylu... Zapamiętałem, że było napisane seven bez s, bo windowS uzupełniało

Napisałeś xeon (i7)

Czyli to jest też i7 ?

To i7 bez integry, w gruncie rzeczy to samo.

@UP Szybszy :/

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Zaraz sprawdze

Tani a dobry to np. G2250, ale póki co możesz na swoim grać dla takiego zestawu.

Egrykhm... Mój ma 17 cali i ma rozdzielczość 1280x1024

Trzeba myśleć nad nowym :/

A możecie mi jeszcze złożyć komp do max. 4k ? Bo mam małe wątpliwości...

Opublikowano

Płyta główna i tak jest za dobra. i7 jest bardziej opłacalnym rozwiązaniem.

Windows 8 jest o wiele lepszy i proponowałbym raczej wersję OEM, bo wersja BOX jest o wiele droższa i trzeba pociąć na procesorze i płycie głównej:

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=77577&s=77563&s=79610&s=73528&s=78213&s=66627&s=50390&s=77781&s=27972&s=67056&s=15240

Przedtem Raptor coś takiego napisał... Mam nadzieję że na tym kompie za 4k i za 5k tak nie będzie... W dodatku myślę nad BOX'em... Ojciec zaszalał i chce jeszcze XBOXa z kinektem kupować :/ I w razie czego wolę zrobić za 5k i 4k...

Szkoda, że nie mogę porządzić kasą i za 8k kupić + monitor na ścianę xD xD

a moglibyście jakoś zmniejszyć, by się wyrobić w 5329zł w tym kompie za 5k ? + windows box

Opublikowano

Dobra... Teraz wezmę i złącze te 2-wa wasze propozycje... Ok ?

Chodzi mi o 4k i 5k - zobaczymy czy wyjdzie taniej czy drożej xD

Złoże to coś późnej, bo teraz do kościoła idę... Rodzice mszę zamówili a ja ministrantem jestem i nie dadzą mi żyć jak nie pójdę -_-

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...