Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno Komputera

Gangsta7946

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

image.jpg

image.jpg

Nie jest chyba aż tak źle... Co ?

Oczywiście jest jeszcze cały tył wolny i z przodu mam takie małe wywietrzniki z przodu biurka, żeby się nie domykało :/

• Odpowiedzi 218
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jest źle niestety. Musiałbyś zdjąć całą boczną ściankę co najmniej. Nie lepiej przekonać brata? Hasło założyć?

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Przekonać 3-letniego brata nie będzie łatwo... Bo się bawi ciągle przyciskiem włączenia :/

A ten komputer jest na tyle dziwny, że resetu nie ma i z tyłu od zasilacza tego przycisku nie ma :/

Tylko w biosie sobie zrobiłem takie hasło... ekran startowy się pojawia, a potem hasło... 3x się źle wpisze i komputer trzeba jeszcze raz uruchamiać potem jeszcze raz uruchomię, wpiszę źle i zapamiętuje jako 4x A gdy wpisze porawnie pisze password corect i potem ładowanie systemu XP się wyświetla

A co do tego biurka to co wreszcie mam robić ?

przód cały rozebrać Czy jak mam pod nogami jeszcze porobić wszędzie dziurki ?

Opublikowano

Niektóre budy mają włącznik na górze, więc możesz coś wykombinować i zakryć tylko to. Albo podłączyć przez kostkę i gdzieś ją schować.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Niektóre budy mają włącznik na górze, więc możesz coś wykombinować i zakryć tylko to. Albo podłączyć przez kostkę i gdzieś ją schować.

Wiem i z tego względu są te drzwiczki...

A jak zrobię tutaj dziurki ???

image.jpg

Kude z flashem to żółte zdjęcia robi :/

Opublikowano

Obudowa nie jest wybierana pod kolorek jak to niektórzy sądzą ale dla przepływu powietrza i ładu środka.

To ma bardzo spore znaczenie dla podzespołów aby działały najwydajniej. Głównym problemem aktualnych podzespołów jest wydalane ciepło, a żeby się go pozbyć musisz mieć dobry przepływ. (Wiem tłumaczenie tego rodzicom jest bezsensowne już to przerabiałem xD)

A takto aby mieć fajną i porządną bude to koszt 300+ zł

A jest jakaś możliwość doczepienia większej ilości wentylatorów tkz. Zewnętrznych ???

Bo czasem w domu mam 25 stopni C aktualnie 21...

Opublikowano

Nawet nie próbuj wsadzać do takiej dziury komputera bo go ugotujesz niezależnie czy wydasz na budę 5 czy 500 zł. Większość obudów ma w zestawie 2-3 wentylatory, to zupełnie wystarczy

Opublikowano

Nawet nie próbuj wsadzać do takiej dziury komputera bo go ugotujesz niezależnie czy wydasz na budę 5 czy 500 zł. Większość obudów ma w zestawie 2-3 wentylatory, to zupełnie wystarczy

Nie wiem... A jakbym zrobił sporo dziurek w jednej ze ścianek to by coś dało ?

image.jpg

Tutaj bym porobił sporo dziurek, może by wtedy było lepiej ? Co ?

Opublikowano

Nic by nie dało, wypieprz to biurko czy co to jest albo wywal wszystkie ścianki z tego miejsca na komputer, inaczej będzie słabo.

Opublikowano

Bo niestety, ale nie mam innego miejsca na postawienie komputera...

Nic by nie dało, wypieprz to biurko czy co to jest albo wywal wszystkie ścianki z tego miejsca na komputer, inaczej będzie słab

No to... Co ja mam robić do... ?

A gdybym wyciąl z tej strony co na zdjęciu duży kwadrat + do tego z drugiej strony więcej dziurek i bez tych drzwiczek z przodu to by było lepiej ?? Wtedy bym mógł czy też nie pasuje ?

Bo ja nie mam innego miejsca, a za biurko się sporo zapłaciło...

Opublikowano

Wytnij dwie ściany albo przynajmniej jedną + ten przód i tył z tego miejsca. Jak chcesz to zostawić to niezbędna modyfikacja

Opublikowano

To tak... Przód da się łatwo... Tył jest do połowy, ale da się radę... Z prawej strony wytnę, ale zostawie po bokach, żeby się nie zawaliło (kwadrat) i z lewej strony sporo dziurek...

Bo konstrukcja musi być :D

Bez konstrukcji się zawali...

Opublikowano

Bo ja nie mam innego miejsca, a za biurko się sporo zapłaciło...

I chcesz ryzykować uszkodzenie komputera?

Jak sam nie umiesz to poproś kogoś, żeby Ci to przerobił.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

I chcesz ryzykować uszkodzenie komputera?

Jak sam nie umiesz to poproś kogoś, żeby Ci to przerobił.

Już napisał, że wytnie. Nie spamuj.

Zmierzyłeś wnętrze, czy się bez problemu zmieści?

@Down

Opcja "edytuj". Nie wiem jak teraz, ale kiedyś warny się za to sypały.

Piszę z mobilnej, a że na mojej przeglądarce jest dziwnie zmodyfikowana to nie mam godzin.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Już napisał, że wytnie. Nie spamuj.

Zmierzyłeś wnętrze, czy się bez problemu zmieści?

Patrz na czas napisania jego i mojego posta. Nie spamuje.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Powinno się zmieścić, ale zaraz zmierzę, bo na oko wygląda, że powinno wejść...

Wysokość [cm]
46.4
Szerokość [cm]
23.2
Głębokość [cm]
52.3
A ja mam:
Głębokość 71cm
Serokość 25cm
Wysokość 53cm
Opublikowano

Patrz na czas napisania jego i mojego posta. Nie spamuje.

Dobra chłopaki - spokojnie... :D

A tak pozatym, ja nawet lubię sam spamować i mi to nie przeszkadza :D

Może podsumujmy te dwie strony:

Bierzesz ten zestaw?

http://www.morele.net/inventory/info/la9XTQ/

Może SSD?

Tak biorę ten... I możecie mi wytłumaczyć co to te SSD ? Bo nie rozumiem :/

Opublikowano

Więcej na ten temat:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Solid_State_Drive

Ale chyba wystarczy Ci to, że przyśpieszy działanie systemu.

Czyli mi to przyśpieszy ? Słuchajcie... O tym SSD się za bardzo nieznam... Co zrobilibyście na moim miejscu ? z SSD czy bez ?

---

edit

Doczytałem się już... Chyba lepiej z SSD...

„Nośniki SSD mogą być przystosowane do stałej pracy w zakresie temperatur pracy od -40 °C aż do +85 °C, jednakże dotyczy to wyłącznie dysków opartych na pamięci NAND Flash typu SLC (bariera technologiczna nie pozwala tańszym dyskom SSD MLC pracować w temperaturach niższych niż -25 °C, gdyż wówczas szybko "gubią" dane).”

To mi wystarczy xD

Opublikowano

Czyli mi to przyśpieszy ? Słuchajcie... O tym SSD się za bardzo nieznam... Co zrobilibyście na moim miejscu ? z SSD czy bez ?

---

edit

Doczytałem się już... Chyba lepiej z SSD...

„Nośniki SSD mogą być przystosowane do stałej pracy w zakresie temperatur pracy od -40 °C aż do +85 °C, jednakże dotyczy to wyłącznie dysków opartych na pamięci NAND Flash typu SLC (bariera technologiczna nie pozwala tańszym dyskom SSD MLC pracować w temperaturach niższych niż -25 °C, gdyż wówczas szybko "gubią" dane).”

To mi wystarczy xD

Myślę, że jeśli mógłbyś dołożyć to może lepiej do gtx 780.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Myślę, że jeśli mógłbyś dołożyć to może lepiej do gtx 780.

A ile bym musiał dołożyć ?

Ajć sorki... Nie myślę a piszę xD

To nie wiem co ja mam wreszcie robić...

Opublikowano

Dobra... Jakoś się może namówi xD

Ojciec na początku gadał 4000-5000zł później że 4000zł, to akurat - same pudełko 4k, system, monitor mamy 5,5k dołoże jeszcze swoje 320zł i gites :D

Tylko, że gadał, że 4k all... Powiem, ze źle zrozumiałem, powiem, że to najlepszy wybór na pare lat i gites.

+ moglibyście jeszcze do rachunku załatwić 1gb ramu ? Bo win8 jest od 2gb a ten na którym siedze ma 1gb :/ Ten mój pójdzie do siostry xD Po raz 3-ci jej oddaje złom xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...