Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno Komputera

Gangsta7946

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. :)
Niedawno pisałem tutaj temat, lecz nikt w nim już mi nie odpowiada, lecz do rzeczy...
Chodzi mi o nowy komputer do BF4...
Ale najpierw historyjka :D
W 2006 roku, rodzice mi kupili komputer... Jak wiadomo Windows XP w tamtych latach był najnowszy, więc z komputerkiem zakupiony oryginalny Windows XP Home Edition (x32bit OEM)
Pewnego słonecznego dnia, 3-rzy lata temu złapałem wirusa, który mi popalił wszystkie podzespoły w tym nawet router -_-
Komputer miał 4GB RAM'u i jeszcze coś tam i to był komputer za 5000zł (licząc w tym drukarkę)
No niestety... Rodzice zakupili mi kumputer za 400zł... Tak - dobrze słyszycie... 400... -_-
A w nim:
-0,5GB RAM,
-karta graficzna ATI Radeon HD 3300 Graphics
-dalej nie pamiętam, powinienem włączyć tego zdechlaka :P
Byłem z tym komputerem przez 2-wa lata !
Rok temu ojciec wyjechał pracować do Angli (tak, wyjechał samochodem przez wodę... - Samochód + prom, albo Samochód + pociąg, który jedzie tunelem pod wodą...)
I tam jego szef chciał zmienić komputer i właśnie oddał monitor i pudełko :D
Ale... Mała jest różnica...
-1GB RAM DDR3,
-NVIDIA GeForce 7300 LE (0,5GB)
-Intel Core Duo E4300 1.80Ghz
I nareszcie przyszedł ten czas na zmianę komputera...
Dodam, że ten 2. komputer (0,5GB RAM) stoi u siostry, bo naprosiłem ojca :D I niestety ma lepszy monitor odemnie. bo ja mam jeszcze ten stary z 2006roku LG Flatron L1715S
I...
Do czego zwlekam ?
Przedtem jak dodałem temat, panowie mi podali dość dobry zestaw
http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=78384&s=77332&s=77772&s=68603&s=80130&s=79259&s=74977&s=66454&s=78973&s=40156&s=74254&s=74527&s=75301&s=79858&s=80464&s=74155&s=54407&s=67056&s=78214&s=66509&s=74901&s=78055&s=77563&s=77577&s=15240&s=77718

I zauważyłem różnicę pomiędzy GTX 770, a GTX 780...

Sami zobaczcie... GTX 770 jest lepsza + tańsza... Niemal wszystko jest lepsze, oprócz Szerokości magistrali pamięci !

I mam takie pytanka:

• Czy na ten zestaw pójdzie mi BF4 z dużą ilością FPS'ów ?
  • Czy jest taka możliwość, że BF4 pójdzie na ultra ?
  • Czy na ultra pójdzie mi na Multiplayer w BF4 ?
  • Co wreszcie brać ? GTX 770 czy GTX 780 (proszę o zapoznanie się z tą listą wyżej...)

Proszę o pomoc !

Z góry dziękuję :)

PS. Sorki za nieporządek w tym linku, ale różne rzeczy przeglądam i jakoś tego nie usuwam...

• Odpowiedzi 218
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Witam. :)
Niedawno pisałem tutaj temat, lecz nikt w nim już mi nie odpowiada, lecz do rzeczy...
Chodzi mi o nowy komputer do BF4...
Ale najpierw historyjka :D
W 2006 roku, rodzice mi kupili komputer... Jak wiadomo Windows XP w tamtych latach był najnowszy, więc z komputerkiem zakupiony oryginalny Windows XP Home Edition (x32bit OEM)
Pewnego słonecznego dnia, 3-rzy lata temu złapałem wirusa, który mi popalił wszystkie podzespoły w tym nawet router -_-
Komputer miał 4GB RAM'u i jeszcze coś tam i to był komputer za 5000zł (licząc w tym drukarkę)
No niestety... Rodzice zakupili mi kumputer za 400zł... Tak - dobrze słyszycie... 400... -_-
A w nim:
-0,5GB RAM,
-karta graficzna ATI Radeon HD 3300 Graphics
-dalej nie pamiętam, powinienem włączyć tego zdechlaka :P
Byłem z tym komputerem przez 2-wa lata !
Rok temu ojciec wyjechał pracować do Angli (tak, wyjechał samochodem przez wodę... - Samochód + prom, albo Samochód + pociąg, który jedzie tunelem pod wodą...)
I tam jego szef chciał zmienić komputer i właśnie oddał monitor i pudełko :D
Ale... Mała jest różnica...
-1GB RAM DDR3,
-NVIDIA GeForce 7300 LE (0,5GB)
-Intel Core Duo E4300 1.80Ghz
I nareszcie przyszedł ten czas na zmianę komputera...
Dodam, że ten 2. komputer (0,5GB RAM) stoi u siostry, bo naprosiłem ojca :D I niestety ma lepszy monitor odemnie. bo ja mam jeszcze ten stary z 2006roku LG Flatron L1715S
I...
Do czego zwlekam ?
Przedtem jak dodałem temat, panowie mi podali dość dobry zestaw
http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=78384&s=77332&s=77772&s=68603&s=80130&s=79259&s=74977&s=66454&s=78973&s=40156&s=74254&s=74527&s=75301&s=79858&s=80464&s=74155&s=54407&s=67056&s=78214&s=66509&s=74901&s=78055&s=77563&s=77577&s=15240&s=77718

I zauważyłem różnicę pomiędzy GTX 770, a GTX 780...

Sami zobaczcie... GTX 770 jest lepsza + tańsza... Niemal wszystko jest lepsze, oprócz Szerokości magistrali pamięci !

I mam takie pytanka:

• Czy na ten zestaw pójdzie mi BF4 z dużą ilością FPS'ów ?
  • Czy jest taka możliwość, że BF4 pójdzie na ultra ?
  • Czy na ultra pójdzie mi na Multiplayer w BF4 ?
  • Co wreszcie brać ? GTX 770 czy GTX 780 (proszę o zapoznanie się z tą listą wyżej...)

Proszę o pomoc !

Z góry dziękuję :)

PS. Sorki za nieporządek w tym linku, ale różne rzeczy przeglądam i jakoś tego nie usuwam...

Wut? Może podaj po prostu budżet na sam komputer i złożymy...

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

3000zł-3500zł

Bardzo mi zależy na porządnym kompie + będę na nim także obrabiał filmy, gameplaye robił itd...

Mam nadzieję, że będę mógł na wysokich FPS'ach + na ultra nagrywać gameplay z BF4 (fajnie by było gdyby też był )

Opublikowano

3000zł

Nie rozumiem, przecież sama skrzynka w twoim zestawie to ponad 3400 nie licząc nagrywarki Blu-Ray. Na pewno 3k?

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

w takim razie coś takiego:

http://www.morele.net/inventory/info/IKoAuv/

+ dostajesz 3 gry gratis

lub leciutko przyciąć by dysk ssd wsadzić

Hmmm... Interesujące....

A i czy ten monit wziąść czy jakiś lepszy?
Raptor - sam wybierałeś mi xD
W dodatku ostatnio zarobiłem... 320zł a ja dopiero 14 lat xD No dobra... To jak z tym monitem ??

A i mam Windows 7 Ultimate x64bit BOX wybierać czy co ?

Opublikowano

Przypominam, że to ma być komputer, który pociągnie na ultra CoD Ghosta i BF4... + na multi i żeby ilość FPS-ów była naprawdę zadawalająca :)

8GB RAM jest obowiązkowe... Bo CoD wchodzi od 6GB RAM...

Opublikowano

Przypominam, że to ma być komputer, który pociągnie na ultra CoD Ghosta i BF4... + na multi i żeby ilość FPS-ów była naprawdę zadawalająca :)

8GB RAM jest obowiązkowe... Bo CoD wchodzi od 6GB RAM...

działa od 4gb to chcesz by przyciąć by wszedł dysk ssd czy nie ?

Opublikowano

działa od 4gb to chcesz by przyciąć by wszedł dysk ssd czy nie ?

Za 5k chcesz dawać 4GB ramu, czy czegoś nie zrozumiałem?

Będzie OC?

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Wszystko mi się w tym komputerze podoba, tylko, że jest mały problem... Chodzi mi o Windows...

Problem jest w tym, że mam jeszcze jeden komputer i laptop w domu, więc jak narazie mam 3-rzy urządzenia, a zaraz kupię 4-ty komputer i raczej OEM się nie opłaca mi brać :/ W dodatku słyszałem, że wielu powraca do Win8 na Win7, bo mają problemy z programami z Windows 7... I tak mnie zastanawia czy nie lepiej wziąść boxa win 7 czy boxa win8...

Nie wiem... Doradźcie mi :/

Opublikowano

Zamiast i7 dałbym większy monitor, można też do MOBO dorzucić jeśli autor życzy sobie coś ponad standard.

Płyta główna i tak jest za dobra. i7 jest bardziej opłacalnym rozwiązaniem.

Windows 8 jest o wiele lepszy i proponowałbym raczej wersję OEM, bo wersja BOX jest o wiele droższa i trzeba pociąć na procesorze i płycie głównej:

http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=77577&s=77563&s=79610&s=73528&s=78213&s=66627&s=50390&s=77781&s=27972&s=67056&s=15240

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Zależy jeszcze co będzie z tym cepem robił.

Ewentualnie dedykowany dźwięk, w tej cenie dlaczego nie.

Inna opcja - SSD.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Rozmawiałem z rodzicami...

Wczoraj prawdopodobnie dzwonili do Nowego Dworu Mazowieckiego i tam złożą mi komputer - podobno tanio.

Będą mi składać na miejscu i to co mają....

Chciałbym się dopytać na co mam zwracać uwagę, by w razie gdyby nie mieli na składzie czegoś to co mam wziąść...

Mam zrobić listę o kompie z 4000zł i 5000zł...

Monitor musi mi się zmieścić z

42cm wysokości

61 cm szerokości

i 31 cm glębi

Mam takie miejsce na monitor w biurku....

Gdybym miał 23" to bym miał super wielki wywietlacz !

Ale tak jak mówiłem...

Chodzi mi teraz o to na co mam patrzyć... Na Hz itd...

Wytłumaczycie mi ?

Zależy jeszcze co będzie z tym cepem robił.

Ewentualnie dedykowany dźwięk, w tej cenie dlaczego nie.

Inna opcja - SSD.

gameplaye, małe piraty typu antivirus.... Dlatego myślę nad Windows 7 :/

Filmiki na yt będę robił, bo narazie, to mi konstrukcja uniemożliwia nagranie filmiku... 25FPS w call of duty 4 modern warfare na minimalnych :/ Czasem mi spada jak nagrywam do 15FPS i później lagi :/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...