Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Efekt mojej dzisiejszej pracy, skrypt na kupowanie enchantów przez tabliczki. Jeszcze jest kilka małych poprawek do zrobienia, głównie wizualnych.

6d5k.png

Format tabliczki:

[Ulepsz]

NazwaEnchantu

PoziomEnchantu

CenaZaZrobienieEnchantu

• Odpowiedzi 182
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dobre wieści!

Plugin który był nam bardzo potrzebny został zaktualizowany do wersji 1.7.2/4 co oznacza spory postęp w tworzeniu serwera.

Pozdrawiam.

PS.Zaraz pojawi się w spojlerze lista rzeczy które zostały nam do zrobienia!

Opublikowano

Napisaliśmy dzisiaj kolejnych kilka questów i naprawiliśmy w nich drobne, ale dosyć uciążliwe bugi. Jestem w trakcie pisania kolejnych, autorskich skryptów. Mam kilka pomysłów by urozmaicić grę ;)

Opublikowano

SebastianxD

Odrazu mówię mam to samo ip co "PoWinglo" mam nadzieję ze nie stanie to na przeszkodzie gry na tym serwerze :>

Wiec tak co do opinii to serwer zapowiada się świetnie fajnie opisany itd, lecz mały postęp prac na serwerze mogliście napisać później ten temat

1390404700-U112610.png

Sygnaturę wykonał SylverWolf któremu dziękuje za nią :>

Opublikowano

My szybko się uwijamy ;)

Tylko dzisiaj miał być ten plugin na klasy gotowy, ale bukkit musi dopiero go "zaakceptować" więc nici z planów na dziś, miały być klasy gotowe no ale trudno.

Teraz piszemy questy.

Opublikowano

Nick: kajsks

Podejrzewam, że Yonji mnie pamięta ;x. Czekam z niecierpliwością, zresztą jak na każdą edycję :D. Na wszystkich mi się podobało, ale wszystkie były już po rozruszeniu trochę zaniedbane przez yonjiego. Mam nadzieję, że teraz tak nie będzie.

PS Jak miałem VIP'a na serwie, a on upadł ( przed zakończeniem okresu VIP'a ) to dostanę go też tutaj?

Opublikowano

Nick: kajsks

Podejrzewam, że Yonji mnie pamięta ;x. Czekam z niecierpliwością, zresztą jak na każdą edycję :D. Na wszystkich mi się podobało, ale wszystkie były już po rozruszeniu trochę zaniedbane przez yonjiego. Mam nadzieję, że teraz tak nie będzie.

PS Jak miałem VIP'a na serwie, a on upadł ( przed zakończeniem okresu VIP'a ) to dostanę go też tutaj?

Coś tam pamiętam xD Zaniedbanie w poprzedniej edycji wynikało z tego, że po prostu miałem za dużo roboty z konfigurowaniem serwera, aktualizowaniem, naprawianiem bugów i nie było za bardzo czasu aby wchodzić na sam serwer by jeszcze ludziom odpowiadać. Była za mała ekipa, teraz będzie większa bym mógł się zająć tym co jest faktycznie ważne, a nie odpowiadaniem na pytania, które były już zadawane milion razy.

Teraz tego VIPa nawet nie miałbym jak sprawdzić, więc raczej nie.

Opublikowano

@up Mówiłeś coś o pracy albo o szkole, nie jestem pewien. (Bo była taka noc, kiedy wbiłem, a nikogo na serwie oprócz yonjiego to trochę pogadałem ;x)

Opublikowano

A Co, Jeżeli ma się Screeny z Vipem, SuperVipem, bądź inną rangą? :D

To i tak jest problem, bo nie mogę sprawdzić ile go miałeś w tamtym momencie. Poza tym system VIPow chyba będzie trochę zmieniany.

Opublikowano

Serwer oczywiście polecam,grałem na wcześniejszej wersji i serw był zajebisty :D

Pozdro ViVatek

Mam nadzieje,że ktoś mnie pamięta xD

W szczególności Yonji jak się o Questera starałem :D

Opublikowano

Dobre wieści, plugin który był nam potrzebny jest już na 1.7

A teraz złe wieści, plugin ten jest trochę zbugowany i nie działa w nim kilka funkcji...

Dlatego też mamy trochę opóźnienie

Mamy już 10 questów na serwerze i kolejne 10 w drodze

Teraz piszę klasy, obecnie są 2 ale zaraz będzie ich kilkadziesiąt :D

Opublikowano

Krótki opis podstawowych klas, jak zrobię wszystkie klasy to dodam je do zapowiedzi:

1.Wojownik

Najwytrzymalszy na początku

Posiada skille które

-Biją dmg, stunuja (0.5 sec) i slowuja (1sec)

-Przyspieszają go

-Przybliżają przeciwnika do ciebie

-Powodują krwawienie

2.Lucznik

Zwinny, ma luk i miecze

Skille:

-Podpala strzały

-Przyzywa strzały

-Duży skok

-zmniejszają ilość trafień o 30%

3.Kaplan

Healer

Skille:

-Leczy

-Bije troche dmg

-Posiada sieć która zatrzymuje przeciwnika

-Trzęsie ekranem przeciwnika

4.Mag

Czarodziej

Skille:

-Fireball, każdy chyba wie co to robi :D

-Piorun

-Teleport

-Utrudnia przeciwnikowi trafienie celu

5.Lotrzyk

Zwinny, używa miecza

Skille:

-Zatrucie miecze

-Niewidzialność

-Kop :D

-Większy dmg od tyłu

To tylko podstawowe klasy, potem się rozwijają i mają więcej hp, większy dmg i więcej skilli, a to tylko opis ogólny na serwerze będziecie mogli przyjrzeć się im bliżej.

Opublikowano

W prezentacji jest napisne, moby będą się respić na specjalnych spotach np jak w WoW'ie albo Aionie czy innych mmorpgach, więc mobów będzie DUUUŻO

Opublikowano

W0oogii, sam wiesz, że to było wówczas jedyne wyjście.

To właśnie było za czasów tego całego Spigota, gdyż twórcą Heroesa odechciało się wspierać Bukkita. Tym razem powinno być dobrze, osobny plugin będzie za to odpowiadał. Przetestujemy to dokładnie najpierw.

Opublikowano

Jeżeli chcielibyście zobaczyć jakąś klasę na serwerze która specjalizowała by się w czymś i opisali ją, to mogę zrobić coś podobnego, ale nie obiecuje że będzie miała podobne skille :D

Tylko napiszcie czy ma podchodzić pod Łotrzyka czy np pod Maga

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...