Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zrobić serwer na plikach Aline2.

Rain™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wie kto jak to zminic zeby sie otwierao niebieskim kwadratem a nie VB ? bo ja jestem albo jebniety albo nie wiem....

i jak otwieram przez VB to nie otwiera tej maszyny tylko zwykego VB za pomoc oczywicie like'i.

t45l.png

• Odpowiedzi 263
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Serwer odpalony,lecz gdy ktos chce wejsc inny niz ja na niego to go wywala po wyborze postaci, w syser brak wpisów.Wyczysciłem tapele player i aucont bo było tam z 2tys kont,lecz gdy dodaje nowe konto to mam 3 postacje juz zrobione,bez nicków.Strona rej w bazie nie działa.Straszna Męczarnia jest na tych plikach.Tak jak rain napisał wczesniej Kupa straszna,ale jednak jak by ktos wiedział jak rozwiazac mój problem bym był wdzieczny.

81330142092000894794.png

Opublikowano

DurexMental - Odpal pliczek ktory zajmuje 14kb i ma rozszerzenie .VBOX to jest ten "niebieski kwadracik" (starter)

Serwer odpalony,lecz gdy ktos chce wejsc inny niz ja na niego to go wywala po wyborze postaci, w syser brak wpisów.Wyczysciłem tapele player i aucont bo było tam z 2tys kont,lecz gdy dodaje nowe konto to mam 3 postacje juz zrobione,bez nicków.Strona rej w bazie nie działa.Straszna Męczarnia jest na tych plikach.Tak jak rain napisał wczesniej Kupa straszna,ale jednak jak by ktos wiedział jak rozwiazac mój problem bym był wdzieczny.

Moim zdaniem co do plikow i do tego co ja zmienialem w nich, bo troszke sie różni od pliczkow Rain z tego co sam widze (a sciagalem jego i testowalem) to tak:

- Ja mam zmieniona binke w metin2bin i po stronie serwera rowniez (game)

- Strone rejestracyjna polecam derina aktualnie wszystko działa (sam na niej pracuje do testów)

Co do tego ze masz zrobione postacie do konta -

Tez tak mialem, usun account całe, wgraj strone derina (skonfiguruj) i stworz konto, zmien binke (serwer/client) i zapewniam ze tych postaci nie bedziesz mial ;)

PS. Jesli wam nie bedzie działalo po zmianie binki moge wam podrzucic łatke ktorą sam dostałem od pewnego usera tego forum. Wgrałem ja i gwarantuje chodzi all ;)

Opublikowano

Strona derina została wgrana,lecz pisze strona offline przepraszamy.Na derinie działała bez zarzutów.Może cos zrobiłem zle,ale watpie.Confin,config_acount,config player i config.inc zostało zmnienione na moje ip z koncówka 100+root i hasło 123456( tak skonfigurowane działa na plikach derina) Co do startera to ja bym poprosił jesli by była taka mozliwosc:)A ty jak Krystki 1910 masz skonfigurowana strone ?

81330142092000894794.png

Opublikowano

DurexMental - Odpal pliczek ktory zajmuje 14kb i ma rozszerzenie .VBOX to jest ten "niebieski kwadracik" (starter)

ale jak go odpalam to wyskakuje mi jak bym odpalał swój VB nie ma tej gotowej maszyny.

Opublikowano

odpalilem i to samo , nawet sciaglem pliki jeszcze raz ale zamiast otwierania przez kwadracik jest otwierane przez VB i nie ma zadnej maszyny...

Opublikowano

Jak się loguje na konto to loguje... i wywala clienta

sysyer:

1213 21:32:05342 :: LZObject: Decompress failed : ret -4, CompressedSize 0

1213 21:32:05342 :: Failed to decompress : uipopup.py
1213 21:32:05347 :: 
networkModule.py(line:194) SetSelectCharacterPhase
system.py(line:135) __pack_import
system.py(line:115) _process_result
introSelect.py(line:28) ?
interfaceModule.py(line:16) ?
uiMessenger.py(line:11) ?
system.py(line:69) __init__

networkModule.SetSelectCharacterPhase - exceptions.AttributeError:'NoneType' object has no attribute 'split'

1213 21:32:05347 :: ============================================================================================================
1213 21:32:05347 :: Abort!!!!

@F5 Wie ktoś?

syser w auth, ch1 itd..

SYSERR: Dec 14 12:38:03 :: socket_bind: bind: Address already in use
Opublikowano

* Porty odpalone , końcówka 100 ?

* Pobierz Launcher od Mcnc* v2

* Serverinfo od launchera : końcówka zwykła

* w root server info : końcówka 100

* Zapora off ?

* Antywirus off?

* w hamachi jest kumpel / gracz ?

* sysinstall poprawnie skonfigurowane ?

Jak to all masz to pisz do : Krysti1910 napisał że da launchera ;)

Ponawiam prośbę o dodanie skanu od kogoś kto ściągnął te pliczki ponieważ ja nie mam antywirusa na kompie a chcą temat zamknąć ;s

Opublikowano

Jak się loguje na konto to loguje... i wywala clienta

sysyer:

1213 21:32:05342 :: LZObject: Decompress failed : ret -4, CompressedSize 0

1213 21:32:05342 :: Failed to decompress : uipopup.py
1213 21:32:05347 :: 
networkModule.py(line:194) SetSelectCharacterPhase
introSelect.py(line:28) ?
interfaceModule.py(line:16) ?
uiMessenger.py(line:11) ?
system.py(line:69) __init__

networkModule.SetSelectCharacterPhase - exceptions.AttributeError:'NoneType' object has no attribute 'split'

1213 21:32:05347 :: ============================================================================================================
1213 21:32:05347 :: Abort!!!!

Przepakuj root File archiverem.

@TOPIC : Wydaje mi sie ze nazwa powinna wygladac tak : "Jak zbierac lajki za nic"

Piszesz ze jestes dobrym czlowiekiem i robisz to dla ludzi? A w temacie z plikami napisales ze maja Ci lajkowac.

Skoro udajesz ze robisz cos dla ludzi to nie wymuszaj lajkow jesli ktos bedzie chcial to i tak Ci go da.

"Lepiej umrzeć stojąc, niż żyć na kolanach"

https://www.twitch.tv/belgijskamalina   Taki tam stream :P

Opublikowano

Przepakuj root File archiverem.

@TOPIC : Wydaje mi sie ze nazwa powinna wygladac tak : "Jak zbierac lajki za nic"

Piszesz ze jestes dobrym czlowiekiem i robisz to dla ludzi? A w temacie z plikami napisales ze maja Ci lajkowac.

Skoro udajesz ze robisz cos dla ludzi to nie wymuszaj lajkow jesli ktos bedzie chcial to i tak Ci go da.

Gdybym nie był to miałbym wyjebke i mówił że mają się z plikami męczyć a co do lajków tylko tak napisałem , co mi po lajkach :)

Ważniejsza jest reputacja ;]

Może ktoś pomóc, przy uruchamianiu vb - po wpisaniu pasów - INCORRECT. Złe pasy...

Login : root

Hasło : 123456

PS: Mówiłem że nie odpalać PLIKÓW W VB przez NEW TYLKO KLIKNĄĆ NA NIEBIESKI KWADRAT 2x ponieważ przez NEW ODPALAJĄ SIĘ CAŁKIEM INNE PLIKI !!!!!!

Opublikowano

* Porty odpalone , końcówka 100 ?

* Pobierz Launcher od Mcnc* v2

* Serverinfo od launchera : końcówka zwykła

* w root server info : końcówka 100

* Zapora off ?

* Antywirus off?

* w hamachi jest kumpel / gracz ?

* sysinstall poprawnie skonfigurowane ?

Jak to all masz to pisz do : Krysti1910 napisał że da launchera ;)

Ponawiam prośbę o dodanie skanu od kogoś kto ściągnął te pliczki ponieważ ja nie mam antywirusa na kompie a chcą temat zamknąć ;s

wszystko ok pozatym ze w tym kliencie co dałes serverinfo jest tylko w rootach,porty w port mapie odblokowane all zkoncuwka 100,launchera mam od Kamila,zapora off ,antywirus off,w rotach dla graczy all ip dałem z normalna koncówką ,dla siebie z koncówką 100,w hamahi jest kumpel,sysinstall ok.Ja normalnie wbijam na serwer a kolege wywala przy wyborze postaci.

81330142092000894794.png

Opublikowano

wszystko ok pozatym ze w tym kliencie co dałes serverinfo jest tylko w rootach,porty w port mapie odblokowane all zkoncuwka 100,launchera mam od Kamila,zapora off ,antywirus off,w rotach dla graczy all ip dałem z normalna koncówką ,dla siebie z koncówką 100,w hamahi jest kumpel,sysinstall ok.Ja normalnie wbijam na serwer a kolege wywala przy wyborze postaci.

port logowania odpalony?

Opublikowano

naj bardziej spotykany błąd i tak mało odp xD wie ktoś dla czego nie moga inni wbić ? mam ten sam problem

8547014573848511113729.jpeg

Opublikowano

jak to odpalic?

jak go odblokowac?

w portmapie port 11002

Mógłby ktoś na inny host wrzucić pliki? Na MEGA przy 22% się zatrzymuje :(

mi też pare razy zatrzymało przy 90-80% , spróbuje wrzucić na inny hosting.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...