Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak postawić serwer na plikach AlineMT2.pl

Sheila^^

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 142
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Witam mam problem na serwerze na poczatku dodam że na serwerze są wgrane pliki aline2 dodałem kilka rzeczy do mysql przez navicata zrobiłem reboot wpisałem passy /etc/rc.d/netif restart i pózniej /start i zaczynają mi wyskakiwać takie błady jak na ss'y jak to naprawić ?

post-914949-0-90628800-1385841449_thumb.png

Opublikowano

Witam mam problem na serwerze na poczatku dodam że na serwerze są wgrane pliki aline2 dodałem kilka rzeczy do mysql przez navicata zrobiłem reboot wpisałem passy /etc/rc.d/netif restart i pózniej /start i zaczynają mi wyskakiwać takie błady jak na ss'y jak to naprawić ?

na pewno nadałeś chmody 777? i możliwe, że nie będzie czytać z folderu mt2, usuń stary folder np. game i wrzuć mt2, a następnie zmień nazwę folderu mt2 na ten stary np.game.

Pomogłem daj lubię to!

Opublikowano

Co Wy na to abym zrobił gotową maszynę i wam ją udostępnił??

IM WIĘCEJ LAJKÓW TYM SZYBCIEJ UDOSTĘPNIĘ!

Zrób na maszynie od Terenzo i wrzuć na mega :D dostaniesz limit like

Opublikowano

sek odpale bo reboot dawałem i wpisałem tylko etc/rc.d/netif restart i dałem zaraz dam ss'y z odpalonym serwerem

attachicon.gifSNAG-13112819321100.png

@ jak odpala się serwer to mam coś takiego

attachicon.gifSNAG-13112819343800.png

I przy każdym dalej co wyskakuje mam to samo nor fund jak to naprawić ?

Dołączam się do pytania, również mam to samo... :/

World Of Metin - Batablehy

Zapraszam :)

Opublikowano

Odpal serwer i wejdź filezilla do /usr/home usuń cały folder z tej ścieżki -wrzuć pliki serwerowe to mt2.tgz w konsoli wpisz cd /usr/home && tar zxfv mt2.tgz - poczekaj aż sie rozpakuje -w konsoli wpisz cd / później enter i wpisz chmod -R 777 /usr/home/mt2 -teraz do filezilli wejdź do /var/db/mysql usuń wszystkie foldery co tam są ( tylko foldery - tego co pod nimi nie ruszaj czyli usuń folder account , common itd mają zostać tylko te pliki co są pod folderami ) -jak wykasujesz to wrzuć tam to co pobrałeś mysql.tgz (spakowane) -jak wrzucisz w konsoli wpisz cd /var/db && tar zxfv mysql.tgz -jak się wypakuje w konsoli cd / enter i dalej chmod -R 777 /var/db/mysql -teraz wejdź do /var/db/mysql/mysql i wrzuć tą łatke ( 3 pliczki user i podmień poprostu) -teraz na serwie reboot i jak się uruchomi to albo /start albo tak jak Ci kolega pisał cd /usr/home/mt2 && ./start.sh jeżeli zrobisz wszystko na 100% dobrze będzie działać

Opublikowano

Odpal serwer i wejdź filezilla do /usr/home usuń cały folder z tej ścieżki -wrzuć pliki serwerowe to mt2.tgz w konsoli wpisz cd /usr/home && tar zxfv mt2.tgz - poczekaj aż sie rozpakuje -w konsoli wpisz cd / później enter i wpisz chmod -R 777 /usr/home/mt2 -teraz do filezilli wejdź do /var/db/mysql usuń wszystkie foldery co tam są ( tylko foldery - tego co pod nimi nie ruszaj czyli usuń folder account , common itd mają zostać tylko te pliki co są pod folderami ) -jak wykasujesz to wrzuć tam to co pobrałeś mysql.tgz (spakowane) -jak wrzucisz w konsoli wpisz cd /var/db && tar zxfv mysql.tgz -jak się wypakuje w konsoli cd / enter i dalej chmod -R 777 /var/db/mysql -teraz wejdź do /var/db/mysql/mysql i wrzuć tą łatke ( 3 pliczki user i podmień poprostu) -teraz na serwie reboot i jak się uruchomi to albo /start albo tak jak Ci kolega pisał cd /usr/home/mt2 && ./start.sh jeżeli zrobisz wszystko na 100% dobrze będzie działać

Nie wiem od kogo to dostałeś ale skpojowałeś moją wiadomość pw pominołeś jedną rzecz mianowicie maszyne na której to działa a którą dałem na pw komuś ;) ( Na nowej od Terenzo też bd. działać symlinki poprawić tylko pozdr. )

Jeżeli chciał bym by to było pod tematem napisął bym jednak nie napisąłem i nie podpisuj się pod tym ...

2439476476.png
Opublikowano

Dam ci tyle lajków ile bede mógł ;p

Opublikowano

ZWYKŁE NACIĄGANIE NA LAJKI... Jak ktoś chce to mogę udostępnić vps z windowsem z uploadem 180Mbit/s, aby zrobić to na nim i wrzucić na kilka hostingów... Jak coś to proszę na PW!

Opublikowano

syser

1205 03:22:29296 :: LZObject: Decompress failed : ret -4, CompressedSize 0

1205 03:22:29296 :: Failed to decompress : uipopup.py
1205 03:22:29307 :: 
networkModule.py(line:194) SetSelectCharacterPhase
system.py(line:135) __pack_import
system.py(line:115) _process_result
introSelect.py(line:28) ?
interfaceModule.py(line:16) ?
uiMessenger.py(line:11) ?
system.py(line:69) __init__

networkModule.SetSelectCharacterPhase - exceptions.AttributeError:'NoneType' object has no attribute 'split'

1205 03:22:29307 :: ============================================================================================================
1205 03:22:29307 :: Abort!!!!

Pomoże ktoś...?:>

Po zalogowaniu na postać,łączy i od razu wywala..

Opublikowano

syser

1205 03:22:29296 :: LZObject: Decompress failed : ret -4, CompressedSize 0

1205 03:22:29296 :: Failed to decompress : uipopup.py
1205 03:22:29307 :: 
networkModule.py(line:194) SetSelectCharacterPhase
introSelect.py(line:28) ?
interfaceModule.py(line:16) ?
uiMessenger.py(line:11) ?
system.py(line:69) __init__

networkModule.SetSelectCharacterPhase - exceptions.AttributeError:'NoneType' object has no attribute 'split'

1205 03:22:29307 :: ============================================================================================================
1205 03:22:29307 :: Abort!!!!

Dodales latke?

"Lepiej umrzeć stojąc, niż żyć na kolanach"

https://www.twitch.tv/belgijskamalina   Taki tam stream :P

Opublikowano

Dziwna sprawa. A jakiego masz klienta? Tego z FB?

Tak,dokładnie.

Chociaż sry zapomniałem dodać że przy wklejaniu plików z łatki "errorlog" i "config" niechce się wkleić bo odmowa dostępu bo mówi że jest uzywany w tej chwili..(Sprawdzałem procesy itd.) nic...

Może i to jest jakąś przyczyną ale jak temu zaradzić..

Opublikowano

Tak,dokładnie.

Chociaż sry zapomniałem dodać że przy wklejaniu plików z łatki "errorlog" i "config" niechce się wkleić bo odmowa dostępu bo mówi że jest uzywany w tej chwili..(Sprawdzałem procesy itd.) nic...

Może i to jest jakąś przyczyną ale jak temu zaradzić..

Zobacz czy mozesz osobno dodac te pliki lub zrob restart komputera i napisz czy pomoglo.

Jesli nie da rady napisz mi na gg to cos wymyslimy.

"Lepiej umrzeć stojąc, niż żyć na kolanach"

https://www.twitch.tv/belgijskamalina   Taki tam stream :P

Opublikowano

Zobacz czy mozesz osobno dodac te pliki lub zrob restart komputera i napisz czy pomoglo.

Jesli nie da rady napisz mi na gg to cos wymyslimy.

Próbowałem już reseta wcześniej,tak samo wklejanie pojedyńczo-efekt oczywiście znany..

Opublikowano

syser

1205 03:22:29296 :: LZObject: Decompress failed : ret -4, CompressedSize 01205 03:22:29296 :: Failed to decompress : uipopup.py1205 03:22:29307 :: networkModule.py(line:194) SetSelectCharacterPhasesystem.py(line:135) __pack_importsystem.py(line:115) _process_resultintroSelect.py(line:28) ?system.py(line:135) __pack_importsystem.py(line:115) _process_resultinterfaceModule.py(line:16) ?system.py(line:135) __pack_importsystem.py(line:115) _process_resultuiMessenger.py(line:11) ?system.py(line:135) __pack_importsystem.py(line:69) __init__networkModule.SetSelectCharacterPhase - exceptions.AttributeError:'NoneType' object has no attribute 'split'1205 03:22:29307 :: ============================================================================================================1205 03:22:29307 :: Abort!!!!

Spakuj root-y innym packerem i zapewniam Cię że będzie działać ;)

Lub podeślij mi Ip na pw to Ci spakuje .

2439476476.png
Opublikowano

Ej.. ja wchodze do /usr/home i mam tam tylko folder game... mam wrzucic tam mt2.tgz i wypakowac ? ale co z tym folderem game ?

pre_1392135549__sygnatura_winter32.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...