Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak postawić serwer na plikach AlineMT2.pl

Sheila^^

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no ty nie .... dużo serverów stawiałem .... i nigdy nie było takich przyjebanych problemów -_-

to jak masz z tym problem to odpierdol sie od tych plików. znajdź sobie jakiś sensowny team i zróbcie serwer na własnych plikach. -.-

nlcEZxg.png

• Odpowiedzi 142
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dokładnie

@topic

Jeszcze jakiś czas temu powstał jak odpalić serwer na plikach Grayst'a. Teraz powstał ten, a tak na prawdę niczym to się nie różni. Można stawiać serwer z tymi plikami nawet na tucie z 2010 roku, jednakże może to się przydać dla bardzo zielonych użytkowników, którzy chcą skorzystać z tych plików i rzeczywiście jest "jakiś" problem z nimi.

tak tylko wez pod uwagę że na mpc jest coraz więcej nowych użytkowników którzy zaczynają zajmować się tworzeniem serwerów i nie dla wszystkich jest to tak łatwe jak dla ciebie ty też wszystkiego nie umiałeś na samym początku

Opublikowano

tak tylko wez pod uwagę że na mpc jest coraz więcej nowych użytkowników którzy zaczynają zajmować się tworzeniem serwerów i nie dla wszystkich jest to tak łatwe jak dla ciebie ty też wszystkiego nie umiałeś na samym początku

no ale teraz umie i wie że gotowce są feeee xD więc robi serwery na własnych plikach a nie czepia się gotowego gówna.

nlcEZxg.png

Opublikowano

ja mam swoje pliki ...

tylko chciałem sobie postawić na tych , i wziąść pare rzeczy ...

niby problem banalny a nikt nie potrafi naprawić

lol <lol2>

//edit jebie te pliczki! idź pann w huj wracam do swoich plików ...

45025232242689268053.gif

Opublikowano

ja mam swoje pliki ...

tylko chciałem sobie postawić na tych , i wziąść pare rzeczy ...

niby problem banalny a nikt nie potrafi naprawić

lol <lol2>

Aby wziąć interesujące Ciebie pliki nie trzeba odpalać serwera ... Jeżeli chcesz game to masz w folderze game/ch/channel/ itd ... Jeżeli chcesz questy to /quest, jeżeli mapy to /map

Jeżeli coś z mysql to mysql-->player

Co do tego, że kiedyś też nie umiałem tego i owego to prawda, ale startowałem tak jak wszyscy inni czyli od plikow 2007 rain gdzie w Polsce na Mpcforum pojawiły sie pierwszy raz w 2009 roku.

Podstawowe błędy są takie, że ktoś podmienia folder mysql, nie nadaje chmodów mysql i plikom, ma złe ścieżki w start.sh, w mysql ma w locale zapisane np. hongkong, a w plikach jest germany lub nie ma jakiś symlinków. Móglbym więcej wypisywać, ale mi się nie chce xD

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

Aby wziąć interesujące Ciebie pliki nie trzeba odpalać serwera ... Jeżeli chcesz game to masz w folderze game/ch/channel/ itd ... Jeżeli chcesz questy to /quest, jeżeli mapy to /map

Jeżeli coś z mysql to mysql-->player

Co do tego, że kiedyś też nie umiałem tego i owego to prawda, ale startowałem tak jak wszyscy inni czyli od plikow 2007 rain gdzie w Polsce na Mpcforum pojawiły sie pierwszy raz w 2009 roku.

Podstawowe błędy są takie, że ktoś podmienia folder mysql, nie nadaje chmodów mysql i plikom, ma złe ścieżki w start.sh, w mysql ma w locale zapisane np. hongkong, a w plikach jest germany lub nie ma jakiś symlinków. Móglbym więcej wypisywać, ale mi się nie chce xD

co do game/ch... itd :D to mała poprawka: /usr/home/mt2/ch1/ :)

a tak dla waszej wiadomości to moja nauka zaczęła się półtora roku temu ;)

nlcEZxg.png

Opublikowano

pff... naprawa jest prosta . nie chce mi się rąk już brudzić ;)

możliwe iż naprawa jest w huyyyyyyyy banalna :)

ale wracam do swoich pracuje już nad nimi od paru miesięcy więc je skończę :)

45025232242689268053.gif

Opublikowano

tak. wystarczy. :) dzięki :D

A poza tym to co zrobiłeś że działa? :D

W sumie to nic normalnie jak każde inne pliczki na serwer wrzuciłem i rozpakowałem - tutek jest dobry z jednym ale - mi też nie chciało chodzić na tych nowych plikach od Terenzo a miałem gdzieś na dysku maszynke Terenza starszą frebsd9.0 ze stycznia tego roku i na niej wypakowałem , to na tyle ;)
2439476476.png
Opublikowano

&amp;nbsp;

ja nie moge wejsc do ftp (filezila) ;&amp;lt;

Jak zalogowałeś się na serwa wpisz /etc/rc.d/netif restart

i zobacz czy sie można zalogować wtedy do filezilli . (NIE WPISUJ TEGO NA DEDYKU )

2439476476.png
Opublikowano

Po pobraniu paczki poniżej wyeliminujecie "Oczekiwanie na połączenie"
Paczka zawiera nową binkę a game które macie po stronie serwera jest odifowane na nią, dlatego mieliście "Oczekiwanie na połączenie". (Myślałem że ktoś się domyśli, ale nie.. :p)
Ponadto pliki zawierają skyboxy (Lekko zbugowane, abyście sami sobie poradzili a nie mieli wszystko pod nos <ok>! =))
Paczka nie zawiera plików ETC które odpowiadają za skyboxy, co za tym idzie w miastach 1 możecie nie mieć nieba.
Klienta 1,6 GB wam nie wrzucę musicie sami go zdobyć był w sieci i napewno jest gdzieś, wystarczy poszukać.
Jak mówiłem łatka pozwala Wam wejść na serwer i się cieszyć grą.

Download

http://www3.zippyshare.com/v/29595388/file.html
Password
www.neiva.pl
Scan
https://www.virustotal.com/pl/file/5a8d812ec172e7ae368d3a950c2a592da66003c66b4bacdb8599a1375557b704/analysis/1385637770/

Enjoy! =)

Opublikowano

Witam, robiłem wszystko zgodnie z tutkiem i oto ofekt:

1385570501751.png

Może ktoś pomóc czemu takie cos wyskoczyło i jak to naprawic ?

Wymień mysql, masz pliki user w mysql --> mysql ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...