Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dla kogo złota piłka?

SUrban

Dla kogo należy się złota piłka 2013 ?  

49 użytkowników zagłosowało

1. 1. Dla kogo nale?y si? z?ota pi?ka 2013 ?

• Cristiano Ronaldo
    • Gareth Bale
    • Robert Lewandowski
    • Frank Ribery
    • Luis Suarez
    • Gianluigi Buffon
      0
    • Iker Casillas
      0
    • Mesut Oezil
      0
    • Zlatan Ibrahimovi?
    • Wayne Rooney
    • RvP
      0
    • Manuel Neuer
      0
    • Neymar
    • Sergio Aguero
      0
    • Xabi Alonso
      0
    • Xavi Hernandez
      0
    • Iniesta

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 131
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dziecko barcelony, taa <3 . Ronaldo to sam Real . I to widać. Przykryje się go lepiej i już w dupe dostają :) . Downie największy poziom ? Zero nie poziom, pierdolony symulant i nic więcej :** BTW. Dojebałeś do pieca . Ribery z nich 3 zasługuje najbardziej, a jak dostanie Messi albo Ronaldo to, to będzie jedno wielkie gufno .

No to właśnie pokazałeś, że to Cris bardziej zasługuje :) Dlaczego? A no dlatego, że mimo tego, że Real bez niego gra słabo on zdobywa więcej goli od Messiego ;x

Ribery nie powinien zdobyć, bo to drużyna wygrała, a nie on. Byli lepsi od niego, a on jest bardziej "wypromowany". Tutaj nie ma plebiscytu na najlepszą drużyne tylko na najlepszego piłkarza ;)

Chcesz mieć darmową uługe montażu/wysyłkę na morele.net albo techplanet.pl? Wejdź tu!

Opublikowano

FANBOY dla cb jest o Realu ? to nieźle !

wtf :D

ps: Leje na ten klub

Jak już tak lubisz oglądać filmiki to polecam obejrzeć:

http://www.youtube.com/watch?v=PdNqKhq2jrc

I tak jak powiedział Drogba, że "Większość kibiców Barcelony to dzieci, które pierwszy mecz oglądały wczoraj"

to ty się chyba do nich zaliczasz :c

Dobra idę stąd i nigdy tu nie wracam. Hmmm... może wrócę po wręczeniu ZP. ELO!

ab1aut.jpg

Opublikowano

Jak już tak lubisz oglądać filmiki to polecam obejrzeć:

http://www.youtube.com/watch?v=PdNqKhq2jrc

I tak jak powiedział Drogba, że "Większość kibiców Barcelony to dzieci, które pierwszy mecz oglądały wczoraj"

to ty się chyba do nich zaliczasz :c

Dobra idę stąd i nigdy tu nie wracam. Hmmm... może wrócę po wręczeniu ZP. ELO!

2 filmik nie ma nic wspólnego z barceloną, tylko jakieś hala dziecko wrzuciło i myśli, że jest fajnie . Równie dobrze można to nazwać filmikiem o Realu Madryt .

Powiedział to jakiś murzyn który dostanie wpierdol od swojego byłego klubu, ahh xDxD Wyjebane mam na niego ;) Niech idzie pracy szukać .

Żegnam .

Opublikowano

Robert Lewandowski :) --> Dobija bramki stojąc metr od niej ( w meczu z Marsylia na pustą bramke nawet nie trafił :) )

Ronaldo --> Ogólnie ten pilkarz jakoś nie przypada mi do gustu ale gra jak Beckham :)

Messi --> W tym sezonie jakoś słabo gra :( możliwe że to będzie drugi Ronaldinho który zniknie ze sceny po paru latach

Neymar --> To jest zajebisty gościu

Moim zdaniem pilke dostanie Neymar

Opublikowano

Nie trzymam nikogo tutaj na siłe, jeżeli macie takie problemy to zapraszam alt+F4

Przypominam wszystkim, że złotą piłkę dostaje się w postaci nagrody indywidualnej, a nie za zasługi drużyny.Nie mam nic do Riberego, jest to dobry zawodnik, ale on sam nie zdobył potrójnej korony, spójrzcie na takich piłkarzy jak Muller,Neuer czy Robben.Złotej piłki nie dostaje się za ilość pucharków tylko za grę.Moim zdaniem, to nawet zamiast Riberego w pierwszej 3 powinien być Ibrahimovic, ale to tylko moja opinia.Pozdrawiam i szczęśliwego nowego roku.

420101414077782925230.png

Nie zrozumiales mojej decyzji? Potrzebujesz pomocy? Napisz do mnie! :)

Opublikowano

Nie trzymam nikogo tutaj na siłe, jeżeli macie takie problemy to zapraszam alt+F4

Przypominam wszystkim, że złotą piłkę dostaje się w postaci nagrody indywidualnej, a nie za zasługi drużyny.Nie mam nic do Riberego, jest to dobry zawodnik, ale on sam nie zdobył potrójnej korony, spójrzcie na takich piłkarzy jak Muller,Neuer czy Robben.Złotej piłki nie dostaje się za ilość pucharków tylko za grę.Moim zdaniem, to nawet zamiast Riberego w pierwszej 3 powinien być Ibrahimovic, ale to tylko moja opinia.Pozdrawiam i szczęśliwego nowego roku.

Czyli Ronaldo ma zdobyć piłkę za ilość goli tym roku ?

Opublikowano

A za co zdobywał je Messi? Dla przykładu - w zeszłym roku?

W zeszłym roku Real wygrał ligę i superpuchar, za to Messi miał więcej bramek od Ronaldo i dlatego otrzymał ZP. W tym roku jest na odwrót - Messi wygrał ligę i superpuchar, a Ronaldo strzelił więcej bramek i prezentował wyższą formę.

Już nie dyskutujmy o Riberym - bo indywidualnie Ronaldo i Messi go miażdżą. Banalny przykład: Powiedz mi - chciałbyś za Messiego w drużynie Ribery'ego? Na pewno nie. A czy kibic Bayernu chciałby Messiego lub Ronaldo zamiast Ribery'ego? Wydaje mi się, że na pewno tak. Po prostu indywidualnie są najlepsi obydwaj i tyle, może i Suarez strzelił więcej bramek i Ibra od Messiego (1/2) ale jakby nie kontuzje, to Ronaldo z Messim biliby się o każdy "ułamek bramki". :D

Opublikowano

W zeszłym roku Real wygrał ligę i superpuchar, za to Messi miał więcej bramek od Ronaldo i dlatego otrzymał ZP. W tym roku jest na odwrót - Messi wygrał ligę i superpuchar, a Ronaldo strzelił więcej bramek i prezentował wyższą formę.

Już nie dyskutujmy o Riberym - bo indywidualnie Ronaldo i Messi go miażdżą. Banalny przykład: Powiedz mi - chciałbyś za Messiego w drużynie Ribery'ego? Na pewno nie. A czy kibic Bayernu chciałby Messiego lub Ronaldo zamiast Ribery'ego? Wydaje mi się, że na pewno tak. Po prostu indywidualnie są najlepsi obydwaj i tyle, może i Suarez strzelił więcej bramek i Ibra od Messiego (1/2) ale jakby nie kontuzje, to Ronaldo z Messim biliby się o każdy "ułamek bramki". :D

Szczerze? Żaden kibic Bayernu nie chciałby Messiego zamiast Riberyego. Dlaczego? A dlatego gdyż Messi nie poradziłby sobie z fizyczną grą w Bundeslidze. Ronaldo już co innego, bo ma jakiś staż w BPL i tam się gra siłowo, więc raczej z grą w Niemczech nie miałby problemów.

NateRobinson_zps5c418c8c.png

Opublikowano

Czyli Ronaldo ma zdobyć piłkę za ilość goli tym roku ?

Za ilość goli otrzymuję się złotego buta kolego :).Zapraszam do encyklopedi,wikipedi.Bo żeby takiej rzeczy nie wiedzieć a kibicować barcelonie? Wstyd.Pozdrawiam :)

420101414077782925230.png

Nie zrozumiales mojej decyzji? Potrzebujesz pomocy? Napisz do mnie! :)

Opublikowano

Messi powinien otrzymać złotą piłkę ponieważ potrafi strzelić bramke stojąc poza stadionem :)

Taki zawodnik jak Messi potrafi sam przejść całe boisko i strzelić bramke grając przeciwko reprezentacji Polski :)

Ronaldo już by tego nie dokonał bo on potrafi tylko faulować

Gdyby nie kontuzja Messiego pilke miałby na 100%

a teraz to 50%

@ dodaj Messiego do ankiety

Szukasz dobrego serwera MEDIUM ?

[ ZOBACZ ]

Link do prezentacji

http://www.mpcforum.pl/topic/1104825-illusionmt2dedyknowy-medium/

Opublikowano

Messi powinien otrzymać złotą piłkę ponieważ potrafi strzelić bramke stojąc poza stadionem :)

Taki zawodnik jak Messi potrafi sam przejść całe boisko i strzelić bramke grając przeciwko reprezentacji Polski :)

a teraz to 50%

Głupszego posta dawno nie widziałem xDDDDDDD.

Opublikowano

Nie rozumiem waszych spin dotyczących wygranej w ZP wygra Messi kibice Realu powinni to uszanować i zaakceptować wygra Ronaldo kibice Barcelony powinni to uszanować i zaakceptować.

450_9578.jpg

Co do mnie ja bym oddał głos na Kogoś z Barcelony (zaraz polecą hejty czemu skoro nic nie zrobili) nie obchodzi mnie to to mój głos i wy możecie się tylko z nim zgodzić lub nie ;)

xxxxxxxxD

Opublikowano

Messi nie ma szans na wygraną, przykro mi. Nawet bukmacherzy obstawiają - 1zł na Ronaldo - 1,20 zł, 1zł na Messiego/Ribery - 6 zł. Zdecydowanie wygra CR7.

Opublikowano

Z tego co pamiętam to w zeszłym roku płakaliście ( Kibice Ronaldo i Madrytu ), że Messi nie powinien zdobyć złotej piłki bo '' szczela bramki '' - cytat z fanpage Realu ;-)

Bez spin ziomek . Wygra Ronaldo to wygra, wygra Messi to wygra Messi, ale sądzę, że po 13 grudnia będzie wielki ból dupy i płacz ;/

Szczerze? Żaden kibic Bayernu nie chciałby Messiego zamiast Riberyego. Dlaczego? A dlatego gdyż Messi nie poradziłby sobie z fizyczną grą w Bundeslidze. Ronaldo już co innego, bo ma jakiś staż w BPL i tam się gra siłowo, więc raczej z grą w Niemczech nie miałby problemów.

Tak wiemy. Ronaldo jest doświadczony w starciach siłowych . Nie będę wrzucał już filmiku, bo zaczniecie płakać, że to robię . ''Starcie siłowe z Lampardem'' było rzeczywiście na czerwoną Kartkę! Dodam, że Frank wtedy ledwo co do niego podszedł ;-) Nie poradzi sobie z fizyczną grą ? Polecam trochę dłużej w internetach posiedzieć... Ten chłopak jest nie do zatrzymania . Wpisz sobie w Youtube '' Messi Never Dives 12/13 '' - A jeśli chodzi Ci o to, że się zmęczy, to dodam, że piłka hiszpańska jest wg mnie bardziej żywiołowa .

Tego czy by sobie poradził to nikt nie wie, bo od dawna gra tylko w Hiszpanii.

I to się nie zmieni bo wg Barcelony ma ogromny dług. Sam podczas wywiadu powiedział, że będzie grać w Barcie do końca .

Za ilość goli otrzymuję się złotego buta kolego :).Zapraszam do encyklopedi,wikipedi.Bo żeby takiej rzeczy nie wiedzieć a kibicować barcelonie? Wstyd.Pozdrawiam :)

Cersis nie jest za Barceloną . Tak na marginesie przed 'bo' stawia się przecinek, a nie kropkę . Polecam wrócić do 5 klasy podstawówki .

a teraz to 50%

Też chciałbym aby dostał, ale raczej nie ma szans . Przynajmniej jest złoty but . W tym roku niestety z bólem serce przyznam, że Ronaldo lepiej się zaprezentował . Chociaż gościa nienawidzę za jego nury, ale jest jednym z najlepszych piłkarzy w historii i może właśnie zasłużył w tym roku, lecz jedno co mnie wkur.wia to, że większość kibiców Madrytu są jebanymi hipokrytami . Rok temu taki płacz był, że dostał ''tylko za to'', że strzelił 96 goli, ale w tym roku Ronaldo musi dostać bo strzelił ile tam? 69 chyba .

Nie rozumiem waszych spin dotyczących wygranej w ZP wygra Messi kibice Realu powinni to uszanować i zaakceptować wygra Ronaldo kibice Barcelony powinni to uszanować i zaakceptować.

450_9578.jpg

Co do mnie ja bym oddał głos na Kogoś z Barcelony (zaraz polecą hejty czemu skoro nic nie zrobili) nie obchodzi mnie to to mój głos i wy możecie się tylko z nim zgodzić lub nie ;)

Ziomuś, Ronaldo i Ronaldinho są w jednej reprezentacji .

Messi nie ma szans na wygraną, przykro mi. Nawet bukmacherzy obstawiają - 1zł na Ronaldo - 1,20 zł, 1zł na Messiego/Ribery - 6 zł. Zdecydowanie wygra CR7.

. Jak by nie miał szans to by nie dotarł to finału . Każdy z tej trójki ma szanse . Co nas obchodzą jacyś bukmacherzy ? -.- Przypomnę, że zwycięzce wybierają kapitanowie drużyn, dziennikarze i trenerzy .

Opublikowano

Rozśmieszyłeś mnie do łez.

Ronaldo i Ronaldinho nie są w jednej reprezentacji. Bo jakbyś nie mógł zauważyć Ronaldo już nie gra w piłkę. Jedynie są jednej narodowości.

"Wpisz sobie w Youtube '' Messi Never Dives 12/13 ''"

Widzę, że się nie zrozumieliśmy. Nie chodzi mi o jakieś tam jego nie wywracanie się, bo jakieś nie ogary z Hiszpanii nie potrafiły go zatrzymać. Tylko chodzi mi o to, że jakby wpadł na taki duet w obronie Bayernu: Dante-Boateng to by go zmiażdżyli, albo by się od nich odbił jak piłeczka. Nawet zwinność by mu nie pomogła.

NateRobinson_zps5c418c8c.png

Opublikowano

Przypominam, że według ujawnionych głosów dominuje Ronaldo, a w większości nawet Riberyego nie ma w top3 (!!). Ronaldo zdobędzie złotą piłkę, jestem tego pewien.

Opublikowano

Zdecydowanie Robert Lewandowski :)

Bardzo ciężko pracował na to przez cały rok i zdobył mnóstwo bramek dla reprezentacji :)

Dziekujemy Robercie, oby tak dalej

to skończysz w klubie Legła Warszawa

Opublikowano

Rozśmieszyłeś mnie do łez.

Ronaldo i Ronaldinho nie są w jednej reprezentacji. Bo jakbyś nie mógł zauważyć Ronaldo już nie gra w piłkę. Jedynie są jednej narodowości.

"Wpisz sobie w Youtube '' Messi Never Dives 12/13 ''"

Widzę, że się nie zrozumieliśmy. Nie chodzi mi o jakieś tam jego nie wywracanie się, bo jakieś nie ogary z Hiszpanii nie potrafiły go zatrzymać. Tylko chodzi mi o to, że jakby wpadł na taki duet w obronie Bayernu: Dante-Boateng to by go zmiażdżyli, albo by się od nich odbił jak piłeczka. Nawet zwinność by mu nie pomogła.

Boże -.- Wytykasz jakiś szmieszny błąd człowieku . Byli* przepraszam . Nie ogary - Mistrzowie Świata . Ładne masz pojęcie . o.O To ciekawe co by ronaldo zrobił . Zanim by ich zobaczył chyba by zanurkował :]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...