Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] Estius

Hooltras

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Estius_Logo.png
_____________________________________________________________________________________
estius.pl
Client do pobrania na stronie
TS3: ts.entergames.pl
tyk7.png

Estius. Magiczna kraina w której niegdyś panowały pokój i harmonia. Ludzie żyli w pokoju i ciszy. Lecz pewnego dnia na wszystko się zmieniło. Na ziemię bowiem rozpoczęła się inwazja potężnych kamieni metin
oraz potężnych wrogów. Trzej potężni wrogowie oraz ich władca: Lord Vaxer zawładneli całą ziemią.
Pod ciężkim rządem oraz surowymi zasadami królestwo w końcu nie wytrzymało i podzieliło się na dwie części. Obie mają ten sam cel: zniszczyć wrogów.
Jednakże nie ma tutaj mowy o żadnym sojuszu czy też pokoju. To samowolka. Każdy tutejszy wojownik robi co mu się żywnie podoba. To ty wybierasz gdzie rozpocznie się twoja przygoda, jak długo będzie trwać oraz jak ona się zakończy!

p2e.png
Nasz serwer powstał niedawno. Aktualnie jest on w fazie beta (faza testowa) która ma na celu wyeleminować wszystkie bugi znajdujące się na naszym serwerze. Serwer powstał z myślą o graczach, nie z myślą o zarobkach. Chcemy aby serwer na prawdę długo stał i aby ludziom przyjemnie się na nim grało. Na naszym serwerze nie zobaczycie 6/7 bonu oraz 6 skilla. Maksymalny level to 150, lecz z czasem będzie zwiększany.

k48z.png
DiabloxMetin66
Główny Administrator
Podejmuje kluczowe decyzje dla istnienia serwera. Ponadto zajmuje się przygotowywaniem i wdrażaniem aktualizacji.
Quarel
Technik, Administrator Gry
Pierwszy technik serwerowy. Jego zadaniem jest utrzymywanie serwera w porządnym stanie.
N3LSON
Administrator Gry
Jego zadaniem jest zachowanie porządku na serwerze oraz organizowanie eventów.
CaM
Technik EG. Spec LUA, Quest Master oraz inne...
4tef.png
Nie mogę podać dokładnych % jeżeli chodzi o szybkość expienia, szybkość dropu yang oraz szybkość dropu itemów, lecz mogę wam powiedzieć że na prawdę będzie wam sie przyjemnie grało. Exp nie jest szybki ani wolny. Jest wręcz idealny. Jeżeli chodzi o Yangi...
Wiemy że większość ludzi lubi gdy w EQ ma się dużą liczbę yang. Dlatego też yangi leczą w bardzo dużych ilościach. Do 80 lvl'a możemy zdobyć nawet od 2 do 4kkk! Jeżeli chodzi o drop z bossów czy też mobów jest on idealnie ustawiony i odpowiedni dla wszystkich graczy.

xren.png
xiro.png
67ik.png

fvfh.png
sodj.png
zsgt.png
qjkj.png
kmhb.png
pu3z.png
dqbf.png
v7c9.png
spd7.png
6i05.png
yqpk.png

Dodatkowo Istnieją bronie na 100 poziom które służyć nam będą w czasie expienia. Robi się je z broni na 75 poziom.

3mlh.png
8o1m.png
Na naszym serwerze jest dosyć duża liczba dungeonów. Każdy dungeon odpowiada za przyszłość naszych itemów, które będziemy nosić. Dungeony dzielą się na łatwe oraz trudne. Rozpoczynają się na DT, ciągnąc przez WW, Komnatę Smoka i kończąc na nowym dungeonie "Wrota Piekieł", w którym znajduje się potężny boss-Diablo. To oczywiście nie są wszystkie dungeony jakie będą występować u nas! Resztę musicie odkryć sami! Screenów na razie nie udostępnimy, lecz przed oficjalnym startem na pewno je ujrzycie! smile.png
lqb0.png
1exw.png
1e17.png
ajtw.png
4j1x.png
wcet.png
n312.png
1wwy.png
gzyg.png
eqsz.png
8dsn.png
0rk2.png
qbti.png
ql1l.png
c4pb.png
37m3.png
Na start otrzymujemy: całe eq +9, konia militarnego wszystkie skile na P (dowodzenie, poli, itd), combo na 2 pkt, oraz skile konne na M.
Dodatkowo otrzymujemy pierścień Księgę Gracza dzięki której możemy się teleportować, zapisywać własne lokalizacje, oraz korzystać ze sklepu! smile.png
spqb.png
Na naszym serwerze występuje lekko zmieniony system kostiumów. Kostiumy jakie możemy zdobyć to kostiumy Polskie + kostium pustynnego bojownika, strój salsy, itd. Kostiumy można zdobyć z bossów jak i kupić za PP! smile.png
6ppb.png
Pety... Pewnie każdy lubi je w grze posiadać czyż nie? Postanowiliśmy że tak na naszym właśnie będzie! Na start bowiem możemy udać się do NPC "Opiekuna Zwierząt" po czym możemy wybrać sobie zwierzaka który będzie nam towarzyszyć przez całą grę!
gak9.png
zrai.png
Dodatkowo mamy opcje wyposarzyć naszego zwierzaka w bonusy! Mamy do wyboru dwa typy bonusów: Bony Na Potwory czy też Bony Na Ludzi. Bony możemy zmienić za pomocą Zwierzęcej Zmiany.
p4f1.png
djp8.png
5swd.png
j1o3.png
Na naszym serwerze mamy do wykonania kilka misji pobocznych. Nie są one dostępne na czas trwania bety gdyż jest to niespodzianka, jednakże obiecuje wam że misje te się wam spodobają! smile.png
kzt2.png
lylx.png
Na naszym serwerze występuje biolog do maxymalnego poziomu. Nagrody za niego są dosyć przyzwoite. Jest on autorstwa jednego z techników- CaM'a. Biologa do 90 lvl'a oddajemy co sekundę, natomiast następne już co pewien okres czasu. Jednak to nie wszystko! Na naszym serwerze są dwie nowości związane z biologiem! Pierwszą nowością jest oddawanie biologa poprzez zwój od zadań przez co nie musimy po wydropnięciu itemku do niego iść!
Drugą nowością jest to że możemy oddać wszystkie przedmioty które oddajemy biologwi za jednym razem! Mianowicie chodzi tutaj o to że gdy np posiadamy 10 zębów to za oddaniem jednego zęba oddajemy wszystkie! Nowości te na pewno ułatwią wam tą "walkę" z biologiem smile.png
5rye.png
Kolejną nowością na naszym serwerze jest system AFK. Nowość ta pozwala nam na przejście w tryb AFK gdy chcemy np. zejść na chwilę z gry, bądź musimy przejść na inną postać mają jednocześnie odpaloną tą. Gdy mamy włączony tryb AFK u gracza który będzie chciał wysłać nam wiadomość pojawi się "Jestem w trybie AFK". Gdy jesteśmy w trybie AFK nie otrzymujemy żadnych wiadomości!
auho.png
x3sl.png
Jest to kolejna nowość na naszym serwerze. Prawdopodobnie statystki pod taką postacią nie znajdują się na żadnym innym serwerze. Statystki te znajdują się po klawiszem "TAB" (Coś ala CS). Mamy tam dostępną ilość zabójstw graczy, potworów, itd. Dodatkowo na dole mamy dostępne wszystkie osiągnięcia jakie możemy zdobyć podczas gry oraz sumę PP jaką dostajemy za zdobycie ów osiągnięcia smile.png
gf10.png
Prawdopodobnie jest to rzecz która umili wszystkim grę. Ile razy zdarzyło wam się że ktoś do was spami, denerwuje was na PW a wy nie chcecie blokować całego szeptu bo chcecie pisać z kim innym? U nas nie będzie z tym żadnego problemu! Mamy bowiem opcję dodawania "niechcianych" graczy do listy ignorowanych. Gdy dodamy naszego złośnika nie będzie mógł on już do nas pisać!
tda1.png
Na naszym serwerze możemy się spotkać z trzema nowymi umiejętnościami: Smoczy Zew, Smocze Uderzenie oraz Smocze Życie. Każda z tych umiejętności daje nam inną opcję: Smocze Życie- dodaje nam HP, Smocze Uderzenie- dodaje nam szansę na przeszywające oraz krytyczne uderzenie, Smoczy Zew- dodaje nam % silny przeciwko potworom.
Skile te szkolimy podobnie jak normalne. Książki możemy zdobyć zabijając bossy. Gdy przeczytamy taką książke i wejdzie ona pomyślnie dostajemy losowy bonus z danego skila, np. HP (od 500 hp do 3k!)
Na razie to tyle jeżeli chodzi o zapowiedź! Wraz z czasem pojawią się tutaj nowe rzeczy! Więcej już wkrótce! Teraz zapraszamy was na beta testy albowiem są one wynagradzane. Za odnalezienie kilku bugów wynagrodzimy każdego! Nikt nie zostanie ominięty smile.png
Wiemy, że prezka mogłaby być bardziej rozbudowana jednak wolimy na tą chwilę skupić się nad serwerem a nie nad prezką :) Jak to mówią ... Jakoś sama się obroni... :)
BpSd.png
  • Odpowiedzi 244
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jeden z najlepszych serwerów tego roku jak dla mnie.

Profesjonalna administracja, profesjonalny serwer.

Nic do dać, nic ująć.

Na taki serwer czekali gracze :D.

Zagram na pewno ;).

PS : Invoria i tak jest lepsza xD !

lg9a.png

Opublikowano

Zagram , wiadomo kiedy oficjalny start ?

PS : Invoria i tak jest lepsza xD !

Ta , w sraniu na krzywo chyba .... Syf jakich mało.

Opublikowano

Prawdopodobnie w Sobotę.

Na prezentacji nie ma wielu elementów jak np próby przetrwania, samouczki itd... Jednak wchodząc na kanał diablo, możecie dowiedzieć się więcej o serwerze.

Opublikowano

Prawdopodobnie w Sobotę.

Na prezentacji nie ma wielu elementów jak np próby przetrwania, samouczki itd... Jednak wchodząc na kanał diablo, możecie dowiedzieć się więcej o serwerze.

Wiesz , innych nie obchodzi jakiś kanał. Ludzie czytają wszystko z prezentacji i oceniają serwer właśnie po niej. Więc radzę dodaj wszystkie informacje na prezentacji :)

Opublikowano

Zagram , wiadomo kiedy oficjalny start ?

Ta , w sraniu na krzywo chyba .... Syf jakich mało.

Wiesz że Invoria a Estius prawie niczym się nie różnią ?

Prawie wszystkie nowości które ujrzysz na Estiusie są na Invori.

To jest serwer tego samego zespołu co Invoria a ty mi mówisz ze to syf jakich mało.

Puknij się w bańkę i pomyśl. A Invoria i Estius to jedne z najlepszych serwerów :).

Skoro mówisz więc że Invoria to syf to ciekawe co powiesz o Estiusie -_-.

I dodam jeszcze o tym co Hool napisał, wchodząc na kanał DiabloxMetin66 można zobaczyć co będzie na serwerze.

Zapraszam na jego kanał :P.

lg9a.png

Opublikowano

EnterGames wypuszcza kolejny świetny serwer:)

Nie mogę doczekać się oficjalnego startu Estiusa!;)

Na taki serwer czekałam!:)

Świetna robota chłopaki:)

Prezka świetna :)

Roventiuss
212528fc17.png

Opublikowano

dlaczego sura ma jeden miecz mniej? myślę, że zagram, ale uzupełnij zapowiedź, żebyśmy dowiedzieli się więcej o serwerze.

Opublikowano

mam takie pytanie.. mam clienta, odpalam, CH1 on, ale pisze, że złe dane. wklejam łatkę i wszystkie ch off i tak od 6 rano. to ta beta w końcu jest, czy jej nie ma? ;d chciałem potestować co tam Hooltras znów stworzyłeś z ekipą. ^^

Opublikowano

Oficjalny start mowicie ze w sobote ? :p. Szkoda ze nie Piatek bo bylyby 3 dni no lifienia. Zagram i nie moge sie doczekac. Powinno byc duzo ludzi ze wzgledi na Diablo

Opublikowano

mam takie pytanie.. mam clienta, odpalam, CH1 on, ale pisze, że złe dane. wklejam łatkę i wszystkie ch off i tak od 6 rano. to ta beta w końcu jest, czy jej nie ma? ;d chciałem potestować co tam Hooltras znów stworzyłeś z ekipą. ^^

będzie ON BBC niedługo:)

Opublikowano

wierzę, że serwer będzie zajebisty! pamiętam kilka lat temu początki Twojego Nexu*a. ;p może jakaś godzina w przybliżeniu kiedy będzie on?

@skąd bronie 75?

Opublikowano

Gdzie jest NPC Koe-Pung ze zmiankami ? Wczoraj się naszukałem i znaleźć nie mogłem :((

Właśnie . U NPC z broniami jest "yang bug" FMS za 15k a sprzedaje za 47k ;))

Opublikowano

Skończcie w końcu z tymi stronami by Zielsko. Rzygam już nimi. Większego syfu nie ma. Nie zagram, bo wiem po tej stronie że serwer szybko padnie.

Chory jesteś, stronka z Azmala by Zielsko jest chyba najlepsza jaką widziałem ;x Serwer dopracowany, nic nie padnie, każdy się przed chwilą bawił bo było gm mode on, wszystko jest idealnie dopracowane, zaraz będzie normalna beta . Polecam serwer ! NAPRAWDĘ JEST CO ROBIĆ ! :)

10616653_1489419637980205_70507861520869

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...