Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mjollnir.eu [Dedyk] [Medium]

lazarus.1988

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 115
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

ja jakoś nie mam zadnych misji na 20 lvl i też zbyt mało expa mi leci? do tego jak widzę rzeczy drogie w uj... czasami tam lota po te 5kk... a skille? ku po 5kk -.- bez jaj ... 55ku...

Masz problem z NosTale, Metinem bądź z robieniem for ? pisz do mnie, z chęcią Ci pomogę ;)

Opublikowano

Po kolei:

1. Po co 3% W wartościach bonusów

- po to, żeby trochę czasu na EQ porobić, wstawienie wszystkich bonów z MAX wartościami wydaje mi się bez celowe.

2. Exp rate jak na PL? - Nie dokońca tak jest, dwa dni temu dwoje graczy pokazało (na moich oczach - bez hacków), że exp rate jest większy niż na PL, co do waszych przeliczników nie będę się wypowiadał, bo rozbierzność przeliczników pomiędzy serwerami jest zbyt duża.

3. Zmianki co 5 min

- wina jest w twórcach Bonus Switcher, nie ma 100% ochrony przed tym botem i nawet najbardziej złożony mechanizm można obejść, wystarczyłoby, że Terenzo, JachuPL i inni userzy MPC ich kalibru by się tym zajęło - TRACH! Zabezpieczenie zdjęte. Więc jeśli już ktoś będzie używał BS'a to niech ma to jakoś utrudnione (wiem, jestem wredny i się z tym nie kryję.

4. KD INT/SIŁA/ZRĘCZNOŚĆ/WITALNOŚĆ

- stworzyłem je w zamyśle, że pozwoli to otworzyć przed graczami nowe możliwości tworzenia EQ.

Inni wolą zrobić EQ pod PvP/Wojny inni zaś wolą EQ pod Exp/BOSS-RUN, każdy coś ma dla siebie i przynajmniej nie ma narzekań, że któraś

grupa graczy jest zaniedbana.

5. Medale konne i przedmioty dla biologa nie mają limitów czasowych, wyjątkiem jest militar, na którego czeka się 6godz. Przez ten czas można skorzystać z jednej z czterech pieczęci od NPC (od 60Lv), albo wykorzystać Tygrysa Bengalskiego z misji. Natomiast misje na tradycyjnego konia

nie są ograniczone czasem.

6. Skille i 55Instr.

- Drop Yang, oraz wysokość nagród w postaci Yang jest na tyle duży, że spokojnie do G1 można dobić w kilka godz. gry (udokumentowane)

co do wbijania na P, no może i jest trudno, ale jest przynajmniej satysfakcja, że się uda P zdobyć. Do 70Lv kamole z metków i BOSSów, po 70Lv

jak uznasz, że jesteś słaby, to możesz i na psach je dropić.

7. Bonus expa za ślub i gildię

- Uznałem, że obie funkcje w standardowej formie są niewystarczające, więc je rozszerzyłem, po poście borowa24 można wywnioskować, że

zbędny dodatek. Ja jednak twierdzę, że nie.

8. Exp katorga? - Katorga jest wtedy, kiedy starasz się dogodzić jak największej liczbie osób, a i tak słyszysz słowa krytyki (choć nie mówię, potrafią być budujące), nawet od rodziny, generalnie ja na to olewam i robie swoję, byleby to się trzymało kupy i choć kilka osób było zadowolonych - Balder, autor GamePlay'a chyba popadł w swojego rodzaju fanatyzm i mnie to trochę przeraża...

Konkludując exp-rate, jak twierdzisz, że katorga, to po co robiłem dodatki do expa? DLA JAJ!? Po za tym pierścionek expa jest u handlarki.

Musiałem trochę ten exp rate przystopować bo każdy trzeźwo myślący gracz znudzi się grą, jeśli w ciągu - załóżmy hipotetycznie -

3godz. Zrobi FULL EPIC EQ i wbije max lv.

9. borowa24 - Twierdzisz, że to Hard z domieszką medium, słowo daję, nie ja dopisałem [medium] w nazwie tematu, tylko jakiś moderator.

Na prawdę, nawet ja po stworzeniu swojego serwera nie potrafię go jednoznacznie sklasyfikować, to jest taki odmieniec jak ja i choćbyś nie wiem

jak kombinował, rozkładał pliki serwerowe na czynniki pierwsze, analizował różnice LVL EQ i ich wartości takie jak DMG/DEF nie jesteś w stanie jedno

znacznie powiedzieć co to za typ serwera.

10. Borowa24 Dziękuję bardzo za konstruktywną krytykę i na poważnie - wezmę sobie Twój post do serca i w wolnej chwili przeanalizuję jeszcze raz serwer.

Ok, co do reszty Panów, którzy się wypowiadali:

@Kerri - Tak, licznik jest pier***ty, ale strona internenotwa to broszka sponsora i jedyne co od niego słyszę (niby programista), że nie potrafi ogarnąć co z nim nie tak (Sranie w banie...)

@ReccFart - Spróbuj wcisnąć kombinację klawiszy CTRL+Q (Ukryj / pokaż misje), ew. spróbuj się tepnąć gdzieś.

@Patcher się klinuje na 1% - wina serwera FTP, ale do konfiguracji FTP nie mam dostępu, jedyny dostęp jaki mam to tylko wgranie plików

klienta. Co oznacza, że mój sponsor musiał zmieniać konfigurację serwera, bo rano nikt nie zgłaszał z nim problemów (w momemcie pistania tej ostatniej linijki również włączyłem patcher i jakimś dziwnym trafem działa - http://scr.hu/1yl7/3otd1)

Ważna informacja na sam koniec - w pliku mjollnir.exe nie ma żadnego wirusa, trojana ani innego złośliwego syfu, antywirusy zgłaszać będą, że coś tam jest ponieważ plik mjollnir.exe poddałem hashowaniu programami typu UPX, niektóre antywirusy takie pliki widzą jako zainfekowane, bo nie mogą odczytać pewnych informacji z pliku i błędnie interpretują jego zawartość

Nie wierzysz? Trudno, Wierzysz, Ok, jest mi bardzo miło i krata piwa leci.

arijh2.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...