Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mjollnir.eu [Dedyk] [Medium]

lazarus.1988

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 115
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Gram na serwerze od samego początku i serwer ma więcej zalet niż wad, więc jeśli ktoś pisze, że serwer dno itp niech się stuknie w łeb.

Na początek może jednak wymienię wady serwera:

Wady

- Słaba reklama (prezka OK, nie jest oczojebna, a skromna wizualnie, ale bogata w treść)

- V1 klienta niedopracowane, V2 to już zupełnie inna bajka, widać chłopak się stara jak może

- Roztrzęsiony i znerwicowany administrator, łatwo wpada w panikę, ale jak trzeba coś naprawić, to naprawi.

- Mała liczba graczy (tutaj to wina reklamy i okresu startu)

- Brak sprawnego Autopatchera, ale tu ja osobiście nie widzę kłopotu.

Zalety

- Ogromna mnogość misji z ciekawymi nagrodami (owacje na stojąco za kreatywność przy tworzeniu przedmiotów)

- Interesujący Desing niektórych map.

- Bardzo dobre rozwiązanie z implementacją mapy do dropienia medali konnych, spotkamy tam wszystkie małpy ze wszystkich lochów.

- Powiększone expowiska, jest więcej mobów niż gdzie indziej, przez co expi się przyjemniej.

- Zwiększony resp metinów, także ich ilość na mapach

- Zwiększony resp BOSS'ów, także można je sobie kupić

- Bardzo dobry drop, niektóre rzeczy mogłyby lepiej dropić, ale Lazarus jak robił taki drop to miał ku temu powód.

- Bardzo rozbudowany pierścień teleportacji i podział map na 4 kategorie.

- Bardzo duży plus za opcję teleportacji bezpośrednio do biologa.

- Misje są pisane w bardzo ciekawy sposób, tylko niektóre polegają na przyniesieniu czegoś komuś. (Widać, że zadbano o to, żeby nudno nie było).

- Oddzielne misje dla biologa również są bardzo interesująco napisane i bardzo odbiegają od tych, które znacie.

- Każdy dzień na serwerze przynosi coś nowego i ciekawego.

- Interesujący system ulepszania Kamieni Dusz, oraz nowiutki zestaw Kamieni Dusz.

- Pomysłowy Lazarus, który zawsze coś ciekawego zrobi na serwer, choćby parametry mobów ;)

- Dwojaki sposób na rozwój umiejętności postaci, w tym także tych pasywnych :)

- Skarbiec gildii (nie powiem na czym to polega, zagraj i sam sprawdź :) )

- Zamiast ItemShop w kliencie jest pomoc do gry na serwerze (Złotą monetę zastąpiono literką "W")

Jak widać, serwer ma więcej zalet niż wad i tutaj krótki apel:

Jeśli masz około 15lat i jesteś pustym gimbusem, nawet nie wchodź na serwer, owszem, gra mało osób tu, ale te osoby

są zadowolone z serwera, więc jeśli szukasz zbyt łatwej rozgrywki to zapraszam na inny syf typu pandora, albo senthia.

Reasumując, Mjollnir to jest pierwszy serwer od ładnych paru lat, który wraca do korzeni i stosuje rozwiązania z metin2.pl A.D 2007 i tylko niewielki odsetek obecnych nowości tutaj zaimplementowano, co sprawia, że serwer odbiega daleko od standardów znanych obecnie, a co za tym idzie

serwer wyróżnia się na tle innych.

PS. Lazarus, napisałeś, że XP rate jest jak na PL, ale nie wspomniałeś nic, że po 60Lv exp jest już jak na klasycznym medium.

Może tu też leży problem z niską frekwencją na serwerze?

Opublikowano

Pobrałem i przeskanowałem i mam jednego jakiegoś złośliwego virusa w paczce jak dla mnie powinni dodać skan jak najszybciej albo prezentacja powinna zostać usunięta lepiej nie pobierajcie bo kiedyś jak wypakowałem to mi wszystko z komputera wywalało

28909980936393149125.png

Opublikowano

Wygląda na to że antywirus Ci coś szwankuje, chociaż też mam Avasta proszę ta sama binka (sprawdź sobie md5):

SKAN Avastem:

87305803816785806319.png

SKAN Virustotal:

Download binki:

Jak widzicie Virustotal coś wykrywa lecz popatrzcie na inne binki skanowane Virustotal:

Więc jak sami widzicie "wirus" jest nieszkodliwy, sami spróbujcie przeskanować Virustotal'em inne binki prywatnych serwerów.

8910814572903361049127.png

Opublikowano

Coś mi tutaj nie pasuje bo właśnie mamy te same antywirusy i mi wykrywa i nie pozwala mi wypakować gry a jak pobieram inne servery to wszystko mi działa bez żadnych problemów chętnie bym zagrał ale nie odważę się wyłączyć avasta bo mam co świeżo nowego kompa.

Opublikowano

Ludzie w kliencie nie ma wirusa tylko anyvirus wykrywa złośliwy kod. Mi tez wykrył ale wystarczy dodać do wyjątków np. w NOD32 dodajecie do wyjątku cały folder z wypakowanym metinem. Nikt z administracji nie będzię wam przecież wrzucał wirusów na kompa. Poprostu antyvir wykrywać coś nieszkodliwego i już.

@PS: Zapraszam na serwer. Stoi on już prawie 1 miesiąc bez żadnych problemów. Administrator dodaje nowości. Są fajne eventy. Exp fajny bo już 177lvl w topce. Zapraszajcie kolegów!

"Ten, który pokona samego siebie jest najpotężniejszym z wojowników."

Opublikowano

Weź nie bądź taki skromny, starasz się, aż za bardzo - co chwilę widzę, że coś nowego na serwerze jest.

Nie masz rl life, że co chwile coś na serwerze robisz i starasz się go zareklamować? Jak dla mnie to już podchodzi pod

obsesję, ale Twoja wola i dobrze świadczy o Tobie, że dbasz o swoje dzieło.

I dziękuję, że przychyliłeś się do próśb graczy, aby łączyć bodzie, broszki i kamole. :)

Przy okazji: Te egipskie piramidy jakie zrobiłeś są kapitalne, gratulacje pomysłowości :)

Skąd bierzesz takie pomysły?

Spalone miasto również ciekawy pomysł, ale na moim kompie mam pokaz slajdów, ale po wypłacie wymienię tego staruszka :D

Opublikowano

Weź nie bądź taki skromny, starasz się, aż za bardzo - co chwilę widzę, że coś nowego na serwerze jest.

Nie masz rl life, że co chwile coś na serwerze robisz i starasz się go zareklamować? Jak dla mnie to już podchodzi pod

obsesję, ale Twoja wola i dobrze świadczy o Tobie, że dbasz o swoje dzieło.

I dziękuję, że przychyliłeś się do próśb graczy, aby łączyć bodzie, broszki i kamole. :)

Przy okazji: Te egipskie piramidy jakie zrobiłeś są kapitalne, gratulacje pomysłowości :)

Skąd bierzesz takie pomysły?

Spalone miasto również ciekawy pomysł, ale na moim kompie mam pokaz slajdów, ale po wypłacie wymienię tego staruszka :D

Zgadza się, nie mam rl life, inaczej mówiąc jestem no-life.

arijh2.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Siema

Serwer ładnie się zapowiada,więc z wielką przyjemnością wbije, ale mam pytania :

1.Czy exp jest wprost proporcjonalny do MetinaPL?Czy moze nie bedzie tak ciężko wbic tego wyższego lvla?

2.Wykrylo mi trojana,fake i instalować i nie pobierać?

Pobieranie stoi na 1 sec ;(

Najlepsze są

ŚLĄSKIE KLUSKI I ROLADA!!

Opublikowano

Siema

Serwer ładnie się zapowiada,więc z wielką przyjemnością wbije, ale mam pytania :

1.Czy exp jest wprost proporcjonalny do MetinaPL?Czy moze nie bedzie tak ciężko wbic tego wyższego lvla?

2.Wykrylo mi trojana,fake i instalować i nie pobierać?

Exp jak na PL Poprzez slub czy zalozenie gildii mozna go stale zwiekszyc.

Haczyk jest taki, ze spoty sa GIGANTYCZNE i respia sie dosyc szybko :)

Opublikowano

Prezentacja no ładna jest choć szału nie ma.
Server też wydaje się good.
Ale 4 osoby online? Fake? o.O

Opublikowano

Server no Hmm w tabeli bonów nie wiem po co wartość 3% jak zmianek max 30 idzie kupić na 3 min dolicze do tego śmieszne KD typu mądrości (INT) więc zrobienie eq mieczyk np to już są 2wie sztyki woja sury i w/w inta bezsens totalny nie wsadze inta to ninji na statach w plecy. Czytanie medali albo raczej oddawanie co 1h kur.. człowieku jak ty graczy chcesz ogarnąć jak nayebałeś 5 ton syfu nikomu nie zdatnego exp rate przez ślub i na chu.. takie rozwiązanie będe sobie robić szamanke żeby 10% expa dostać więcej.

Dobra masz tam pare fajnych nowinek ale bez lipy exp to katorga na upartego wiadomo do ogarnięcia ale ty nie no rozyebałeś system ;p

Proponuje zastanów się co zrobiłeś i czy sam byś zagrał na takim privie nie krytykuje twojej pracy bo godna podziwu ale to jest typowy hard/medium z lipną tabelą bonów lipną ilością zmianek do kupienia z lipnymi KD (Inteligencji np ) sobie w buty wsadz może podziała :P

Pozdrawiam i nq bo godz 15 3 graczy nie no szał macicy i urwanych trampek

zamknij server popraw co do poprawienia i może ogarniesz z 400-500

75% kofeiny 15% nikotyny i jest kur**** moc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...