Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Próbowałem z 2 przeglądarek, nadal nic... wyskakuje jakiś błąd.

Zapytam.... dałoby radę na inny hosting wrzucić? Jak nie to rozumiem.

VNp6c2U.png

• Odpowiedzi 125
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Uczeń
Opublikowano

E tam, mi aktualna wersja, na ultra-high chodzi. Komputera z nasa nie mam.

Ram: 4GB

Karta : 1GB(tu nie jestem pewien :P )

Procesor: 18,4 Gh x 16 rdzeni.

I wszystko chadzA :D

To ciesze się xD

Próbowałem z 2 przeglądarek, nadal nic... wyskakuje jakiś błąd.

Zapytam.... dałoby radę na inny hosting wrzucić? Jak nie to rozumiem.

Tak mógłbym wstawić ale poczekał bys 10-15 minut? Bo zanim to się wrzuci to trochę zejdzie :P

aha i jaki błąd Ci wyskakuje?

Opublikowano

Dzięki i wyskakuje mi taki błąd.

Unable to access the network
Opera is having trouble accessing the network.

This may be because your firewall or antivirus software wrongly thinks Opera is an intruder on your computer and is blocking it from connecting to the internet.
Allow Opera to access the network in your firewall or antivirus settings.
If it is already listed as a program allowed to access the network, try removing it from the list and adding it again.

A na Chrome, że nie może się połączyć z siecią czyli to samo..

VNp6c2U.png

Opublikowano

//Bug klasy AA - Brak respawna po śmierci

Nie wiem jak u innych, ale mnie to wkurza że po śmierci muszę alt + f4 i od nowa włączać.

Zombi latają jak ty latasz helikoptrem.(Mogę dostarczyć ss albo filmik)

////A tak poza grą, Pev byłbyś zainteresowany robieniem gier w sparksie ? Znaczy do premiery sparksa jeszcze trochę czasu zostało, ale ja już powoli jakąs ekipę zbieram.

@up Antiwirusa i firewalla wyłącz na chwilkę

1378394466-U624308.jpg

Mój nowy projekt : Tutaj

Zapraszam wszystkich chętnych, szczególnie tych którzy zawiedli się na metro-crafcie.

Jedyne rzeczy, które mnie w całym mym życiu wzruszyły :

1. Zakończenie Metra 2033 i 2044

2. Zakończenie Scott-a Pilgrima

3.Zakończenie historii portala(1 i 2)

Uczeń
Opublikowano

Okej, już wysyłam na innym hostingu. Za 15 minut powinno być , może szybciej :)

Dzięki i wyskakuje mi taki błąd.

Unable to access the network

Opera is having trouble accessing the network.

This may be because your firewall or antivirus software wrongly thinks Opera is an intruder on your computer and is blocking it from connecting to the internet.
Allow Opera to access the network in your firewall or antivirus settings.
If it is already listed as a program allowed to access the network, try removing it from the list and adding it again.

A na Chrome, że nie może się połączyć z siecią czyli to samo..

Opublikowano

@wujekstaszek123 właśnie o to chodzi, że mam wyłączone wszystkie zapory. Nawet addblock.

@Pev dziękuje ^_^

VNp6c2U.png

Uczeń
Opublikowano

//Bug klasy AA - Brak respawna po śmierci

Nie wiem jak u innych, ale mnie to wkurza że po śmierci muszę alt + f4 i od nowa włączać.

Zombi latają jak ty latasz helikoptrem.(Mogę dostarczyć ss albo filmik)

////A tak poza grą, Pev byłbyś zainteresowany robieniem gier w sparksie ? Znaczy do premiery sparksa jeszcze trochę czasu zostało, ale ja już powoli jakąs ekipę zbieram.

@up Antiwirusa i firewalla wyłącz na chwilkę

Tak , tak wiem bug za bugiem. No ale to pre-alpha , w oficjalnej wersji mam nadzieje tego nie będzie.

Bo muszę to ogarnąć. A co to jest ten "Sparks"?

@wujekstaszek123 właśnie o to chodzi, że mam wyłączone wszystkie zapory. Nawet addblock.

@Pev dziękuje ^_^

11 min jeszcze zostało :)

Opublikowano

Project spark : Tworzenie gier w grze, + Skrypty.

Ogólnie łap filmik z Yt:

http://www.youtube.com/watch?v=F1roK1PMNt8 Trochę długi, ale dużo mówią. Można znaleść też krótsze :D

+ Intro

http://www.youtube.com/watch?v=ZGcAkK5h9fo

1378394466-U624308.jpg

Zapraszam wszystkich chętnych, szczególnie tych którzy zawiedli się na metro-crafcie.

Uczeń
Opublikowano

@Pev dziękuje ^_^

Proszę bardzo już jest :

Project spark : Tworzenie gier w grze, + Skrypty.

Ogólnie łap filmik z Yt:

http://www.youtube.com/watch?v=F1roK1PMNt8 Trochę długi, ale dużo mówią. Można znaleść też krótsze :D

+ Intro

http://www.youtube.com/watch?v=ZGcAkK5h9fo

Może by wyszło fajnie, ale mogę Ci pomóc dopiero jak skończe ten projekt.

Opublikowano

Spoczko, program mają wypuścić dopiero w grudniu tego roku, do tego czasu sam muszę własny projekt skończyć, który jest może w 1/4 gotowy, a dodatkowo mam aktualnie wymuszoną przerwę w pracach.

1378394466-U624308.jpg

Opublikowano

Kolejna rzecz do poprawy, Karabinem(tym automatycznym) pruje się z szybkością 30 pocisków/s. W dodatku po trafieniu 1 pociskiem zombiego okazuje się ze z magazynku znikneły 3-4 pociski.

PS: Jak się zmienia tryb strzelania ?

PPS: Własnie zombi mi przewrócił helikopter w którym stałem, po zabiciu zombiego to samo zrobił pająk(wielonożne stworzenie.).

1378394466-U624308.jpg

Uczeń
Opublikowano

Kolejna rzecz do poprawy, Karabinem(tym automatycznym) pruje się z szybkością 30 pocisków/s. W dodatku po trafieniu 1 pociskiem zombiego okazuje się ze z magazynku znikneły 3-4 pociski.

PS: Jak się zmienia tryb strzelania ?

PPS: Własnie zombi mi przewrócił helikopter w którym stałem, po zabiciu zombiego to samo zrobił pająk(wielonożne stworzenie.).

Musisz popróbować wszystkimi przyciskami, bo kod pisałem dawno i nie pamiętam .

Przewrócony helikopter przez zombie = wina unity 3d = szansa 1% na takie coś :P

@edit

Przed chwilą zmieniłem tryb z AUTO na BURST, ale klikalem wszystkie przyciski i nie wiem który to był :/

@edit2

Przyciskiem "Q" zmieniasz tryb strzelania, a dla ciekawskich to latarka nawet jest pod "F" :P

Opublikowano

łot ? 10d po 6h i takie coś?
rozumiem że to Twoja pierwsza gra i dopiero zaczynasz przygodę z Unity.
Ocenię teraz to co widzę na filmiku.
Oświetlenie jest do dupy, mimo tego iż teren jest oświetlony, broń oraz ręce są ciemne jak dupa.
"Roboty" wychodzą z ziemi, jak jakieś zombiaki albo coś takiego... Poczytaj trochę o spawnpointach/ spawnerach

Więcej nie oceniam, bo niema czego, bronie + "profesjonalne animacje" znajdziesz na stronkach typu Gamebanana, a dodanie ich to nic trudnego.

Zamiast dawać link do pobrania gry, zrób builda pod przeglądarkę, daj na jakikolwiek darmowy hosting, i tyle.

Powiem Ci, że ja dopiero po roku "zabawy" w unity, kilku "tygodniowych wyzwaniach" zaczynam myśleć o zrobieniu gry

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Latarkę sam odkryłem, ale dobrze wiedzieć o Q .

1378394466-U624308.jpg

Uczeń
Opublikowano

łot ? 10d po 6h i takie coś?

rozumiem że to Twoja pierwsza gra i dopiero zaczynasz przygodę z Unity.

Ocenię teraz to co widzę na filmiku.

Oświetlenie jest do dupy, mimo tego iż teren jest oświetlony, broń oraz ręce są ciemne jak dupa.

"Roboty" wychodzą z ziemi, jak jakieś zombiaki albo coś takiego... Poczytaj trochę o spawnpointach/ spawnerach

Więcej nie oceniam, bo niema czego, bronie + "profesjonalne animacje" znajdziesz na stronkach typu Gamebanana, a dodanie ich to nic trudnego.

Zamiast dawać link do pobrania gry, zrób builda pod przeglądarkę, daj na jakikolwiek darmowy hosting, i tyle.

Powiem Ci, że ja dopiero po roku "zabawy" w unity, kilku "tygodniowych wyzwaniach" zaczynam myśleć o zrobieniu gry

Fajnie że mówisz o starym projekcie który jest do dupy, leci warn za offtopic bo widzę nie śledzisz tematu :)

A czy ja mówiłem że robiłem modele SAM?! Nie?! No to wyp..

Weteran
Opublikowano

Tak, oczywiście będą nowe bronie ale to około tydzień po oficjalnej premierze.

Z brońmi jest najwięcej roboty. Do każdej broni animacja przeładowania, animacja wyciągania np pistoletu z pochwy ( dziwnie to zabrzmiało ) ;p

Skrypty moje. Pisane w javie :) . Kilka razy potrzebowałem pomocy pana youtuba jak mi jakiś skrypt nie działał :)

W javie? Chyba masz na myśli UnityScript/JavaScript. JavaScript to nie to samo co Java.

A co do samych gier: mam wrażenie, że to wszystko zostało poskładane z gotowców. Jest nawet filmik na youtube, w którym jest pokazane jak zrobić grę o takim samym tytule.

Opublikowano

Fajnie że mówisz o starym projekcie który jest do dupy, leci warn za offtopic bo widzę nie śledzisz tematu :)

Fajnie że mówisz, o tym że to Twój projekt, pokazując pracę innych.

A nie wiem czy wiesz, na forum plagiat jest duuuużo mocniej karany niż offtop.

@Edit

A kto mówi o samych modelach?

Modele, animacje, skrypty, jedyne co dodałeś

Tutaj

dysc.png

To trawa... i "wzniesienia"

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Uczeń
Opublikowano

Fajnie że mówisz, o tym że to Twój projekt, pokazując pracę innych.

Widzę że nie czytasz moich postów dzieciaku. Przylazłeś tu tylko po to żeby posty nabijać? Założę się że zaczniesz prowadzić teraz ze mną dyskusje tylko po to żeby

sobie nabić posty. Dziękuje, dowidzenia

W javie? Chyba masz na myśli UnityScript/JavaScript. JavaScript to nie to samo co Java.

A co do samych gier: mam wrażenie, że to wszystko zostało poskładane z gotowców. Jest nawet filmik na youtube, w którym jest pokazane jak zrobić grę o takim samym tytule.

Obojętnie jakiego tytułu bym nie nadał zawsze będę oskarżany o kradzież projektu .. -.-

Napisałem w skrócie "JAVA" tzn javascript... widzisz gdzieś w unity 3d jave?

Opublikowano

Nie, nie przyszedłem tutaj nabijać postów, bo mam je serdecznie w dupie. Przyszedłem zobaczyć grę której autor nazwał temat "Moja gra 3D", a to co zobaczyłem, to "Twoja gra 3D" w której duża większość jest od innych ludzi.

Swoja drogą, upominanie Xau o to że Cię poprawił, jest tylko i wyłącznie oznaką Twojej niewiedzy.
JavaScript ma skrót JS, Java to całkiem inny język...

Ahhhh... jak ja uwielbiam być 20letnim dzieciakiem :*

A swoją drogą, przypierdalam się, bo nie wiem czy wiesz, ale istnieje coś takiego jak prawa autorskie. Twórca tej paczki Assetów wyraźnie napisał, że jeżeli używasz jego paczki, masz to napisać że z niej korzystasz.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Broń niech będzie dobrze zrobiona. Jeśli strzela np. m4 30 pocisków/s, to trochę źle. Z moich obserwacji z bfa wynika, że bardzo szybko wali famas( francuski karabin, tzw. op broń w bfp4f), as val( rosyjski wytłumiony karabinek). Dodaj kałacha.

Opublikowano

Hmm gra o zombie jest w porządku, ale chyba bardziej wolę te roboty :P

Nie wiem co jest z moim kompem, ale dziwnie mi gra chodziła a przecież nie jest to bf3 ani inna nowa gra....

VNp6c2U.png

Opublikowano

Nie, nie przyszedłem tutaj nabijać postów, bo mam je serdecznie w dupie. Przyszedłem zobaczyć grę której autor nazwał temat "Moja gra 3D", a to co zobaczyłem, to "Twoja gra 3D" w której duża większość jest od innych ludzi.

Swoja drogą, upominanie Xau o to że Cię poprawił, jest tylko i wyłącznie oznaką Twojej niewiedzy.

JavaScript ma skrót JS, Java to całkiem inny język...

Ahhhh... jak ja uwielbiam być 20letnim dzieciakiem :*

A swoją drogą, przypierdalam się, bo nie wiem czy wiesz, ale istnieje coś takiego jak prawa autorskie. Twórca tej paczki Assetów wyraźnie napisał, że jeżeli używasz jego paczki, masz to napisać że z niej korzystasz.

Ehh... kolejna nieudana gra autora tematu ^^.

Jak przeczytałem zaawansowane animacje to prawie zawał dostałem.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Autorze tematu proszę cię przestań pisać, że tworzysz grę bo tak naprawdę wykorzystujesz skrypty z internetu, a także grafikę 3d i jedynie co robisz sam to Terrain który można zrobić w 5 minut na silniku gry.

Jeżeli tworzyłeś to 10 dni to ci współczuje. Nie nadajesz się do tego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...