Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Uczeń
Opublikowano

Witam Cie kolego/koleżanko!

Chciałbym Ci przedstawić moją grę, w fazie otwartych testów pre-alpha.

Gra ma grafikę 3D, i profesjonalne animacje przeładowania broni.

W fazie pre-alpha, gra jeszcze nie ma fabuły. Chodzi o sam test rozgrywki oraz grafiki.

Gra będzie darmowa, możecie zobaczyć filmik i pobrać o tutaj:

Serdecznie zapraszam i dziękuje jeśli obejrzałeś filmik / zagrałeś.

Napisz podspodem co jeszcze mógłbym dodać :)

Za fajne pomysły nagradzam +

Jest to moja 2 gra.

Pozdrawiam ! :)

• Odpowiedzi 125
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja, proszę, otóż na pierwszy rzut oka, gra jak gra amatora, wiesz o co mi chodzi, oprawa graficzna itp, ale sam pomysł i chęć. Może jak byś poszedł w inną stronę to było by lepiej (java,c.) Jak dla mnie gierka 6/10, sama w sobie ma klimat.

Pograłem, nawet, nawet, jak mi się nudzi i nie wiem co z pulpitu odpalić, zawsze mogę sobie chwile pozabijać robota ;), oczywiście łap kolego + za prace.

mhraed.png

Uczeń
Opublikowano

Ja, proszę, otóż na pierwszy rzut oka, gra jak gra amatora, wiesz o co mi chodzi, oprawa graficzna itp, ale sam pomysł i chęć. Może jak byś poszedł w inną stronę to było by lepiej (java,c.) Jak dla mnie gierka 6/10, sama w sobie ma klimat.

Pograłem, nawet, nawet, jak mi się nudzi i nie wiem co z pulpitu odpalić, zawsze mogę sobie chwile pozabijać robota ;), oczywiście łap kolego + za prace.

Dziękuje bardzo. Oczywiście dalej będę pracował nad tą grą. :)

Ile robiłeś taką grę?

Tą wersje pre-alpha, w stanie surowym to 10 dni :)

Opublikowano

Dziękuje bardzo. Oczywiście dalej będę pracował nad tą grą. :)

Tą wersje pre-alpha, w stanie surowym to 10 dni :)

10 dni ? Powiedz ile około godzin spędziłeś ;).

mhraed.png

Uczeń
Opublikowano

10 dni ? Powiedz ile około godzin spędziłeś ;).

10 dni około po 6 godzin. Dla chcącego nic trudnego. PS: Gra w wersji oficjalnej będzie miała o wiele wyższe wymagania. Ponieważ w wersji pre-alpha nie umieściłem shaderów.

Dopiero teraz dodałem shadery, i uwierzcie mi gra wygląda bosko :)

Opublikowano

Załóż strone na manifo o tej grze.

Lasewiner, o co chodzi w tym. Bo jestem na fonie.

Opublikowano

Grę ocenię 4/10 taką grę można w kilka godzin zrobić. Na stronie unity dużo fajnych skryptów jest napisanych w js i c#. Krajobraz jakoś nie przemawia do robotów, zrób tak aby działo się to na jakiejś planecie oraz, żeby te roboty strzelał bo tak to tylko lecą na ciebie i nic nie robią i jeszcze dodaj celownik.

Mój pro złomek:

Procesor: Intel Pentium Dual-Core E5300 2.66 ghz | Karta graficzna: Asus Radeon HD 4350 | Mobo: Foxconn G31MX | RAM: 2gb ddr2 | Monitor: 1280x960 PnP | Zasilacz: Delta 300W

Uczeń
Opublikowano

Grę ocenię 4/10 taką grę można w kilka godzin zrobić. Na stronie unity dużo fajnych skryptów jest napisanych w js i c#. Krajobraz jakoś nie przemawia do robotów, zrób tak aby działo się to na jakiejś planecie oraz, żeby te roboty strzelał bo tak to tylko lecą na ciebie i nic nie robią i jeszcze dodaj celownik.

Spoko. To tylko wersja pre-alpha, beta będzie za 4 dni o wiele bardziej udoskonalona.

A stronę już przygotowuje do startu :)

Opublikowano

Ok, to może opowiem... Jesteś na polanie, jesteś wyposażony w karabin i rozwalasz roboty, które wyglądają jak kleszcze ;).

@Edit ile postów, nie zdążyłem napisać :X

PS: Tak jak powiedział hrabia, planeta, trochę dopracuj i będzie miodzio, może będzie drugi sukces, podobnie jak z slendermanem, powodzenia ! :D

mhraed.png

Uczeń
Opublikowano

Ok, to może opowiem... Jesteś na polanie, jesteś wyposażony w karabin i rozwalasz roboty, które wyglądają jak kleszcze ;).

@Edit ile postów, nie zdążyłem napisać :X

PS: Tak jak powiedział hrabia, planeta, trochę dopracuj i będzie miodzio, może będzie drugi sukces, podobnie jak z slendermanem, powodzenia ! :D

Hehe, spadłem z krzesła! xD

Kleszcze :P

W becie będą już 2 rodzaje robotów nie przypominających kleszcze.

Ten "Kleszcz" ma 100 HP

Ten 2 będzie miał już 300 HP :P

Opublikowano

Powiem Ci, że mi się bardzo podoba 8/10. Lubie tego typu gierki, że przykładowo coraz więcej "czegoś" wychodzi i trzeba się bronić czy coś :P

Ja bym chciał widzieć w tej grze jeszcze jakieś obrażenia jak się strzela do robotów, ale rób co chcesz. Mi się już podoba, łap + ;)

VNp6c2U.png

Uczeń
Opublikowano

Powiem Ci, że mi się bardzo podoba 8/10. Lubie tego typu gierki, że przykładowo coraz więcej "czegoś" wychodzi i trzeba się bronić czy coś :P

Ja bym chciał widzieć w tej grze jeszcze jakieś obrażenia jak się strzela do robotów, ale rób co chcesz. Mi się już podoba, łap + ;)

Tak tak, dodam HP robotów, ilość amunicji, oraz nasze życie :)

Opublikowano

Osobiście w to nie pogram, nie przepadam za FPS-ami. Ale czekam na twoją 2 grę, tą rpg. Fajnie ty wygląda i da się w to zapewne grać.

Tylko sceneria nie pasuje do robotów :P

1378394466-U624308.jpg

Mój nowy projekt : Tutaj

Zapraszam wszystkich chętnych, szczególnie tych którzy zawiedli się na metro-crafcie.

Jedyne rzeczy, które mnie w całym mym życiu wzruszyły :

1. Zakończenie Metra 2033 i 2044

2. Zakończenie Scott-a Pilgrima

3.Zakończenie historii portala(1 i 2)

Opublikowano

Właśnie kilka razy pograłem, nawet wyszedłem na jakąś pustynie a dalej nic nie było, ale nieważne :D

Czy ilość tych robotów jest ograniczona? Włączyłem kilka razy grę, pozabijałem do 10 robotów i STOP, nie pokazują się dalej.

VNp6c2U.png

Uczeń
Opublikowano

Właśnie kilka razy pograłem, nawet wyszedłem na jakąś pustynie a dalej nic nie było, ale nieważne :D

Czy ilość tych robotów jest ograniczona? Włączyłem kilka razy grę, pozabijałem do 10 robotów i STOP, nie pokazują się dalej.

W wersji alpha są ograniczone roboty.

W becie już będą nie ograniczone.

strona gry:

PS: Dla tych co się nudzą to jutro wyjdzie wersja ALPHA. nie pre-alpha tylko ALPHA. I będą w niej shadery, nieskończone roboty oraz nowe modele na planszy :)

A i ważne pytanko mam do was:

Wolicie O wiele lepszą grafikę z tym że wymagania będą wiekszę czy może zrównoważona grafika z dobrą optymalizacją?

Opublikowano

Dla mnie grafika nie jest ważna, kiedyś to się grało i w gorsze gry. A na moim komputerze (win 8) słabo gry działają pod względem grafiki.

Więc dla mnie chyba ten 2 pomysł.

VNp6c2U.png

Uczeń
Opublikowano

Dla mnie grafika nie jest ważna, kiedyś to się grało i w gorsze gry. A na moim komputerze (win 8) słabo gry działają pod względem grafiki.

Więc dla mnie chyba ten 2 pomysł.

Zrobiłem lepszą optymalizacje, a i zapomniałem powiedzieć że gra będzie słynąć z tego że większość otoczenia będzie można zniszczyć. Na samym początku dałem możliwość zniszczenia statku

kosmicznego.

:)

Opublikowano

Dodaj więcej karabinów np. pm, pistolety i karabiny snajperskie oraz rpg, miotacz ognia.

Opublikowano

Co tak ostatnio jakoś dużo zapowiedzi gier? :D

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Weteran
Opublikowano

Rozumiem, że tylko skrypty są zrobione przez ciebie? Korzystałeś z jakiś gotowców/tutoriali? W czym je pisałeś?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...