Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] RiseOfMetin - upadek Mt2

InQer`

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 103
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To że ty grasz na najnowszej kronice w lineage 2 to nie moja sprawa . Ja gram w kronike Interlude i nawet przy 10k ludu przy serwie nie tnie nic.

Ale tak to jest jak się nie zna gry a ocenia tylko po lagach / ścinach .

Wracając do RoM , Można spróbować zagrać ale jeśli nie będzie miał tak zajebistego klimatu i fabuły jak metin2 z lat 2006 ( nie porównuje gier ) to raczej nie ma co liczyć na oklaski.

Lineage odpalałem dosyć dawno... próbowałem chodzić po mieście ale ni chuj, freeze co kilka sekund, optymalizacja gorsza jak w metinie i mówili o tym nawet recenzenci :)

//Matzar - Okej, ale to dział na temat gry Rise of Metin więc nie schodźmy z tematu. :)

Opublikowano

Nie czytałem postów innych i chciałbym wyrazić swoją opinię na temat tego czy RoM spowoduje upadek Metin2.

Ja sądzę mimo wszystko,że nie. Z tego co widzę niektórzy nie mają zbyt dobrej opinii o RoM'ie lecz sądzę,że mimo wszystko zagrają w wersję Polską tejże gry. Na początku każdy rzuci Metina ten kto dowiedział się o RoM by po prostu sprawdzić o co chodzi i czy warto a gdy ich gra wciągnie to na pewno zostaną i teraz właśnie trzeba odpowiedzieć sobie na to pytanie i będziemy mieli odpowiedź do tematu tej dyskusji.

"Czy Rise of Metin mi się podoba?" Jeżeli większość stwierdzi ,że tak tych co grali w Metin2 to wiadomo ,że na pewien okres czasu odstawią zmagania w Azjatyckich królestwach Chunjo,Shinsoo,Jinno i zaczną odkrywać tajniki gry RoM.

Opublikowano

Uważam, że w żaden sposób to nie spowoduje upadku Mt2. Ta gra jest zbyt rozwinięta by upaść od takiego nowego tworu. Prędzej ten twór zostanie przygnieciony sławą i popularnością starego Metina.

Opublikowano

z tego co wiem rise of metin to bedzie jeden wielki nie wypał. Podobo zamiast 4 postaci bedzie 12. A rób tu kurw abs na 12 postaci -.-

pre_1392135549__sygnatura_winter32.png

Opublikowano

z tego co wiem rise of metin to bedzie jeden wielki nie wypał. Podobo zamiast 4 postaci bedzie 12. A rób tu kurw abs na 12 postaci -.-

W pewnym pliku Rise of metin są podane wszystkie nazwy postaci. Kilka z tych postaci nie jest dostępna w chinolu. ;] Na pewno nie jest ich 12.

Chyba, że mylisz postacie z profesjami.

Opublikowano

Ja powiem tak... jak to wgl nie bd podobne do Mt2 to będą dwie różne gry , ale jak będzie dość mocno podobne do Mt2 to zawitam.

denzel.png

Opublikowano

W pewnym pliku Rise of metin są podane wszystkie nazwy postaci. Kilka z tych postaci nie jest dostępna w chinolu. ;] Na pewno nie jest ich 12.

Chyba, że mylisz postacie z profesjami.

na gameplay jest 12 postaci do wyboru :)

pre_1392135549__sygnatura_winter32.png

Opublikowano

RoM = 4story.

W wersji chińskiej możę to tak wyglądać. Prawda.

gameplay jest 12 postaci do wyboru :)

6 męskich, 6 żeńskich.

Jak już będę wybierał to będę grał w starego metka a nie to jRPG-owe ścierwo...

Powtórzę znowu, że wersja EU/US (jak kto woli) będzie różniła się od wersji chińskiej, ponieważ rynek chińskich gier MMORPG jest całkowicie inny od europejskiego.

Opublikowano

Myślę, że tu będzie całkowicie inny system abs, więc nie ma co się martwić ;]

Ilość postów:

100-postów-[]
200-postów-[]
400-postów-[X]
800-postów-[X]

Pomogła ci lub spodobała ci się moja odpowiedź? Daj like ;]

Opublikowano

Mam pytanie czy pogram na takim sprzecie?

Procek 1.66ghz

Karta Graficzna zgodna z Direx 9.0 brak mozliwosci obslugiwania Shader Model 2.0

Reszta pasi. Co wy na to?

Opublikowano

Nie zagrasz ^^ xDD

Procek 1.66ghz
Karta Graficzna zgodna z Direx 9.0 brak mozliwosci obslugiwania Shader Model 2.0

Opublikowano

Jak dla Gra denna czekajac na "Metin3" myslalem ze doczekam sie ciekawej kontunuacji Mt2 a nie całkowicie innej gry która nie wygląda wg mnie obiecująco cóż zagram to zobacze ale jak narazie jestem za zostanie przy Mt2 ;P

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Oby cały chłam został w MT2 :) Mam nadzieję że ROM nie zostanie zniszczony przez Allegro (wirtualne pieniądze za złotówki) oraz cheaty.

apple.png

Opublikowano

Smiesza mnie takie tematy.Metin2 nadal jest bardzo popularna gra.Swiadcza to kanaly busy na danych serwerach po laczeniu mysle,ze dojda nowi gracze.Rom to calkiem inna gra.Nie bedzie mozna lurowac potworow a to wyroznia metina sposrod innych mmo.Metin ma swoj klimat,urok,ktorego nie zastapi zadna inna gra.

Opublikowano

12 profesji jak już coś, 6 postaci do wyboru. System bonusów będzie, ale inne bony będą.

RoM = 4story.

Ajj nie, nie. To tylko wersja chińska. Wersja europejska zupełnie inna.

Procek 1.66ghz

Zagrasz spokojnie, ja gram na zintegrowanej w chinola bez lagów.

Smiesza mnie takie tematy.Metin2 nadal jest bardzo popularna gra.Swiadcza to kanaly busy na danych serwerach po laczeniu mysle,ze dojda nowi gracze.Rom to calkiem inna gra.Nie bedzie mozna lurowac potworow a to wyroznia metina sposrod innych mmo.Metin ma swoj klimat,urok,ktorego nie zastapi zadna inna gra.

Chińska wersja ma taki system pvm, że nie możesz lurować, znacyz sam nie wiem, może i się da? Nie wiesz tego co można, czego nie można bo nie masz wersji europejskiej by to sprawdzać. Wejdź na forum ROM'u i zapytaj.

dziendobry1sygnatura6.png

Opublikowano

Metina2 niczym się nie zastąpi, jak widać YMIR nawet się za to nie łapał przez 6 lat. Nie bez powodu. To tak naprawdę będzie coś metinopodobnego, a w rzeczywistości to będzie 4story, po dodaniu jeszcze gorszej szaty graficznej w nazwie ujrzycie metin tylko w celach marketingowych. Jak widać na rynku istnieje sporo gier MMORPG. Raczej nie odnoszą większych sukcesów. Metin2 to dosyć udana gra, na której gameforge naprawdę dużo zarobił. Jak widać twórcom RiseOfMetin udało się wywołać dyskusje czyt. odpowiednio rozreklamować.

Opublikowano

Z YT co widziałem filmy to wg M2 lepszy jest.

Bo na youtubie znajdują się game-playe i trailery z chińskiej wersji gry. Europejska wersja będzie się różnić (i to nawet bardzo jak zapowiadają developerzy).

Opublikowano

A co do przypominania Metin2, to są dwie rzeczy, które w Metinie znajdziemy. Zielarstwo i górnictwo, nie wiem jeszcze dokładnie co z wydobytych kamieni się robi i ze zdobytych roślin, ale no zobaczymy w wersji europejskiej, bo aktualnie po chińsku nie ogarniam nawet do czego to jest.

dziendobry1sygnatura6.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...