Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] RiseOfMetin - upadek Mt2

InQer`

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem, ze to chińska wersja, ale mam nadzieję ze w tej dla nas zmienią grafikę, wygląd postaci skille itp. , bo to co właśnie widziałem na YT mnie przeraziło :D

• Odpowiedzi 103
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Rise of metin2 nie jest wcale podobne do metina . Global jak i prywatne serwery nie padną :)

A czytac potrafisz ? No wlasnie, wiec wyjdz stad zanim komus stanie sie krzywda.

Nie porównujcie Metina dwójki do RoM, bo to zupełnie dwie inne gry, chociaż podobne do siebie fabularnie jak i niektórymi systemami to jednak inne gry, jedna na drugiej nie straci o to sie nie martwcie. Wy to odbieracie tak, jakby Rise of Metin bylo kolejny serwerem typu global... a tak nie jest i nie bedzie :-)

1578145.jpeg

Zapraszam na najlepszy serwer 2013r - NarniaMt2! :) Wiecej informacji po kliknieciu w sygnature.

Opublikowano

Rise of metin2 nie jest wcale podobne do metina . Global jak i prywatne serwery nie padną :)

Apa prosze Tylko nie graj w ROM Blagam .... PRZECZYTAJ 50 razy to co napisales jak nie dojdziesz do tego co zle... to polecam skoncz ''internety'' bo naprawde komus sie stanie krzywda jak zacznie czytac twoje posty... . Wiemy ze chesz pokazac ze ''cos sie znasz/potrafisz'' ale przemysl to co piszesz ... przyszedlem zmeczony po Praktykach ( malo kogo to interere) ale po przeczytaniu tego co napisales rece mi calkiem opadly... FACE PALM . Boże Spraw aby ApaCzy wreszcie nabral rozumu..

Opublikowano

Lineage z tą swoją zjebaną optymalizacją (tnie się w mieście na komputerze który mieli BF3 na ultra) rzeczywiście jest Topką.

To że ty grasz na najnowszej kronice w lineage 2 to nie moja sprawa . Ja gram w kronike Interlude i nawet przy 10k ludu przy serwie nie tnie nic.

Ale tak to jest jak się nie zna gry a ocenia tylko po lagach / ścinach .

Wracając do RoM , Można spróbować zagrać ale jeśli nie będzie miał tak zajebistego klimatu i fabuły jak metin2 z lat 2006 ( nie porównuje gier ) to raczej nie ma co liczyć na oklaski.

­39566146920630933015.png

Opublikowano

Po pierwsze zrozumcie, że to jest 'Rise Of Metin', a nie Metin2.. Mówić jak do ściany, aww.
Global na pewno nie padnie, privy też, ewentualnie zmniejszy się ilość graczy na serwerach, w sumie można to zjawisko już zaobserwować. Wszystko robione na 2tygodnie, więc wydaje mi się, że interes nieopłacalny bo każdy kto ma trochę hajsu chce zainwestować w prywatny serwer, a za tym idzie zagęszczenie graczy.

Oby ROM zmienił cały pogląd na gry MMORPG, w końcu jakieś ożywienie się przyda.
._.

Opublikowano

znaczy Global może paśc ale czy privy to długo długo po globalu padną jak powstanie jakiś pierwszy priv

Opublikowano

Na PL'u przestałem grać trzy lata temu, na privach jakiś pół roku temu, więc chętnie zagram w RoM'a - pewnie jak reszta graczy i byłych graczy Metina. MT2 na pewno ucierpi, w sumie to już czas zejść dla nowego Metina, o ile on będzie tak dobry jak jego poprzednik ;)

Opublikowano

Nie ma opcji że Metin2 upadnie dlatego bo :

- To zupełnie inna gra między innymi grafika.

- Ludzie w PL'a wydawali tysiące PLN i wątpie żeby mieli na to wyjebane.

Może zmniejszy się liczebność graczy na jakiś około max miesiąc ponieważ ludzie będą testować tą gre :)

Opublikowano

Osobiście uważam, że metin2 już dawno upadł przez pazerność na kasę tych ludzi wyżej, dlatego ludzi będzie tam coraz mniej. Ale mam ogromną nadzieje, że ROM znajdzie swoich zwolenników wśród polskiej społeczności, ponieważ już można dostrzec spore zainteresowanie tym tytułem.

Opublikowano

społeczność metin2 na pewno nie zmaleje. przynajmniej nie póki gra będzie po angielsku.

testować rom pójdą tylko ludzie z mpc i ci którzy gdzieś tam coś tam o nim usłyszeli. społeczność metin2 z kolei nadal tworzą tysiące graczy, każdy z nich gra w innych porach, na innym serwerze. bez konkretnej reklamy rise of metin nie osiągnie sukcesu.

who cares?

Opublikowano

Po pierwsze PL już w sumie upadł,mało kto tam gra ,a serwery świecą pustkami ;)

Po drugie jest to tylko zwiastun,widzieliśmy tylko 2 filmy gameplay`owe i nic więcej , trochę info.

Jak to się przyjmie to zobaczymy,ale wątpie aby privy upadły ;)

Opublikowano

Moim zdaniem, nic nie zastąpi Metin2. Tak samo jak CS 1.6 wyszło CS GO z lepszą grafą a ludzie i tak nadal grają w 1.6. Po połączeniu serwerów w metinie dużo rzeczy się zmieni, jeszcze będziecie 2 godziny szukać wolnego spota.

gnYrBkB.png

Opublikowano

@up. forgame chce tylko zarobić na naiwnych ludziach, tak działają w sumie wszystkie firmy, które produkują mmo.. tak więc nie wydaje mi się, żeby było takie samo zainteresowanie globalem jak kiedyś, ponieważ taką samą atrakcję, lub lepszą możemy spotkać na prywatnych serwerach metin2, być może już niedługo na RoM.

na ich oficjalnym forum możecie podawać swoje propozycje dotyczące tego, co byście chcieli zmienić w europejskiej wersji w odróżnieniu od chińskiej, na pewno wezmą to pod uwagę, ponieważ administracja jest kompetentna. ;)

Opublikowano

Co wy gadacie. W metili ludzie lubią swobode i prostote, a to jest dokładnym przeciwieństwem. Żałosna grafika. kiepski system poruszania sie jak i walki, podaczas ładowania postaci wygląda to jakby doczytywało części postaci co jest okropne wizualnie, kiepsko zrobione postaci, wybór profesji na samym początku, a nie jak w metinie w grze gdzie wiemy juz co i jak.

Ta gra to śmieszny niewypał wowa i wy to z metinem porównujecie...? Metin jest lepszy bez porównania, to cos to smieszna gierka przypominajaca mmo która chce podpiąć się pod fabułę metina i zgarnąć jego graczy, ale ludzie zobaczą, że to gówno i nikt na tym nie bedzie gral. Zobaczcie chocby HUD, to 2-gi wow po 123123 skili buffow itp itd, w metinie jest 6 skili i tak nie wiadomo w co ladowac bo mozna robic postac na kilka sposobow, ta gra to kompletne 0. Nie wiem o co sie boicie.

Opublikowano

Mimo iż nie lubię takiej "bajecznej" grafiki to zagram i popatrzę.
Ja jakoś nie lubię gier za grafikę jak większość osób ale za nastrój panujący w niej i fabułę.
A więc pozostaje nam tylko czekać i modlić się żeby nie odchodzili daleko od MT2 :)

Alistria.eu

Opublikowano

I wez tu rob abs na 12 klas ;P

Nie dwanaście a bodajże sześć (sześć żeńskich i sześć męskich).

Co wy gadacie. W metili ludzie lubią swobode i prostote, a to jest dokładnym przeciwieństwem. Żałosna grafika. kiepski system poruszania sie jak i walki, podaczas ładowania postaci wygląda to jakby doczytywało części postaci co jest okropne wizualnie, kiepsko zrobione postaci, wybór profesji na samym początku, a nie jak w metinie w grze gdzie wiemy juz co i jak.

Ta gra to śmieszny niewypał wowa i wy to z metinem porównujecie...? Metin jest lepszy bez porównania, to cos to smieszna gierka przypominajaca mmo która chce podpiąć się pod fabułę metina i zgarnąć jego graczy, ale ludzie zobaczą, że to gówno i nikt na tym nie bedzie gral. Zobaczcie chocby HUD, to 2-gi wow po 123123 skili buffow itp itd, w metinie jest 6 skili i tak nie wiadomo w co ladowac bo mozna robic postac na kilka sposobow, ta gra to kompletne 0. Nie wiem o co sie boicie.

Kolejny użytkownik który wszedł do tego tematu nie czytając chociażby jednego poprzedniego tematu czy też posta. A szkoda. Powtórzę kolejny raz.

Wersja chińska =/= wersja europejska.

Opublikowano

Nie dwanaście a bodajże sześć (sześć żeńskich i sześć męskich).

Kolejny użytkownik który wszedł do tego tematu nie czytając chociażby jednego poprzedniego tematu czy też posta. A szkoda. Powtórzę kolejny raz.

Wersja chińska =/= wersja europejska.

A weź pomyśl czy będą przerabiać cały tok rozgrywki , 60% gry by zbliżyć ją do Metin2 ? Specjalnie dla Europejczyków zostanie wydany inny klient , większość pozmieniają (bo jak na razie to podchodzi pod kopie innych gier) byśmy my mogli się cieszyć? czy prędzej spolszczą to co tam mają a reszta , eventy , aktualizacje będą robione pod naszą perspektywe? jak było z Chińskim Metinem a jak było z EU/ PL ? Kiedy my graliśmy na update bonach jeszcze 500 pż , kiedy aura chodziła po 500k to te skośnookie skubańce miały już 6 skill i bronie na 80 . Nie wiem i naprawdę wątpie czy wersja tak diametralnie się zmieni jak podają użytkownicy ... czy wstępnie developerzy którzy i tak tego w 100% nie zatwierdzili.

chadasygn.png

"Boże chroń mnie przed przyjaciółmi z wrogami sam sobie poradzę . "

Opublikowano

Obecna wersja niezbyt mi się podoba, ofc. jeżeli wersja polska będzie inna (tj. bardziej zbliżona do Metin2) to zagram, chodź wątpię, że zostawię metina.

Do m2 mam 'sentyment' ;)

52287137559562145640.png

Opublikowano

Mam nadzieje ze tak bedzie.

Ja osobiscie pomiedzy Metin2 a ROM wybieram jak narazie pod wzgledem grafiki ROM, zobaczymy w ilu % bedzie przyblizona do metina i czy pvp bedzie chociaz troche podobne:)

Osobiscie nie podoba mi sie "expienie" na misjach oraz bicie za pomoca myszki a nie spacji, nad tym przewaza metin bo pvp jest naprawde fajnie zrobione:)

"Nie prowadzę po pijaku bo wole wysoki lot"

Opublikowano

A weź pomyśl czy będą przerabiać cały tok rozgrywki , 60% gry by zbliżyć ją do Metin2 ? Specjalnie dla Europejczyków zostanie wydany inny klient , większość pozmieniają (bo jak na razie to podchodzi pod kopie innych gier) byśmy my mogli się cieszyć? czy prędzej spolszczą to co tam mają a reszta , eventy , aktualizacje będą robione pod naszą perspektywe? jak było z Chińskim Metinem a jak było z EU/ PL ? Kiedy my graliśmy na update bonach jeszcze 500 pż , kiedy aura chodziła po 500k to te skośnookie skubańce miały już 6 skill i bronie na 80 . Nie wiem i naprawdę wątpie czy wersja tak diametralnie się zmieni jak podają użytkownicy ... czy wstępnie developerzy którzy i tak tego w 100% nie zatwierdzili.

Przekazuję to co jest oficjalnie od developerów. Niczego sobie nie ściemniam i nie dodaję "dodatków". Ufam im na słowo po prostu jak większość potencjalnych graczy z tego działu. ;-)

Opublikowano

Sluchajcie ale kazdy moze sobie stwierdzic iz ma kilku tam technikow w swoim skladzie z ekipy Ymira ktorzy brali udzial w projekcie gry. Jak w kazdej firmie jedni przychodza, a drudzy odchodza. Kwestia jest teraz tego typu iz co by oni sie nie podpinali tylko pod szyldem metin2 a tak naprawde to jakis japonski projekt w 100%. Czy jest juz jakies oficjalne oswiadczenie Ymira w sprawie tej kwesti?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...