Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Miss Fortune - Dont get cocky, kid! Battlelet Guide #8

Battlelet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

VNuACbM.jpg

Witam mpcowicze i zapraszam do mojego tutoriala dot. Miss Fortune.

Chcesz zobaczyć inne moje poradniki? Zajrzyj do Sygnatury!

______Wprowadzenie______

Miss Fortune jest perfekcyjnym AD carry do robienia rzezi na naszym Summoner's Rift. Nie ważne jakiego enemy dostaniemy na linii, jeżeli mamy odpowiedni Team Setup to MF robi w TF'ach rzeź!

______Spis Treści______

1.Zalety i wady

2.Umiejętności i rady

3.Skille przywoływacza

4.Runy

5.Specjalizacje

6.Build

7.Opis faz

8.Końcowe słowa

______Zalety i wady______

• Wbudowany AS Buff.
  • Zmiejszenie Healingu enemy (W).
  • Dobra Pasywka dzięki której nie musimy rushować butów
  • OP Ulti!
  • CC - E. Mała efektywność, ale jest.
  • Podatna na CC (Jak każdy ADC)
  • Wymaga myślenia (używanie R i pozycjonowanie)

______Umiejętności i rady______

Co do umiejętności odsyłam was tutaj:

Po co wklejać to samo ? :)

http://pl.leagueoflegends.wikia.com/wiki/Miss_Fortune

Pasyw Komentarz - Bardzo dobra pasywka, pomaga w roamowaniu (np. po zniszczonej wieży), uciekaniu, doganianiu i wracaniu na linii (na wracaniu dużo zyskujemy, zawsze jesteśmy szybciej niż enemy = więcej CS)

!Pasyw Rada - Staraj się nie dawać przeciwnikowi okazji do zaatakowania Ciebie abyś zawsze miał gotową pasywkę do pościgu/ucieczki.

_________________________________________________________________________________________________
Q Komentarz - OP, nawet jeżeli przeciwnik stoi za minionem jesteśmy w stanie uderzyć go tym skillem.

_________________________________________________________________________________________________
W Komentarz - Coś jak Q Tristany, tylko że dodatkowo zmniejszamy healing enemy.

!W Rada - W walkach używaj zawsze kiedy możesz, nie oszczędzaj tego skilla.

E Komentarz - Małe CC i mały dmg...

!E Rada - Zawsze można rzucić gdy ktoś nas goni/my kogoś gonimy, slow jest b.mały ale zawsze coś da.

R Komentarz - Nasz najbardziej OP skill. Dobrze się ustaw i traf jak najwięcej enemy.

!R Rada - Pozycjonowanie jest tutaj ważne... zawsze musi być ktoś, kto podczas ulta Cie chroni.

______Combo______

Walka na linii/Ulti na CD

Miss_Fortune.Ska%C5%BCone_Pociski.jpg[W] ||Miss_Fortune.Dwustrza%C5%82.jpg[Q] ||Miss_Fortune.Deszcz_Kul.jpg[E]

TF:

Miss_Fortune.Czas_na_Ostrza%C5%82.jpg[R] ||Miss_Fortune.Ska%C5%BCone_Pociski.jpg[W] ||Miss_Fortune.Dwustrza%C5%82.jpg[Q] ||Miss_Fortune.Deszcz_Kul.jpg[E]

m9PUrQh.png

______Skille Przywoływacza______

HARD CC ENEMY:

TGhPP3Z.pnglOUStBc.png

Zwykła gra:

TGhPP3Z.pnger67TNr.png

______Runy______

WbMVjdb.png

Typowe pod ADC.

______Specjalizacje______

wJzmFzA.png

______Build______

Start :

w7QKb6v.gif2UfCY3Y.png

Core:

aDDrL9U.gifoFiaNHA.gifL4xIO2O.gifyIU8CKV.gifYsmPqAr.gif

Budujemy w takiej kolejności jaka jest pokazana. Rush BT jak najszybciej. Buty ulepszamy enchantem Fury (+ do MS przy ataku).

Push!:

m8ZX0eg.jpg

Czasami kupuje ten itemek, nie uznaje go za jakiś strasznie potrzebny ale przydaje się, jak już budujemy to wsadzamy po Berserkerach. Jest troszkę OP bo uruchamia go nasze Q (tak samo jak Q Eza)

Więcej przebicia!:

R53pTZv.gif

Enemy nas focusuje:

7ZEPULa.png

Hard CC:

Mercurial_Scimitar.png

______Opis faz______

Early:

Farma Farma Farma Farma i.... farma.

Mid:

Zaczynamy robić plejsy, forsuj team do robienia TFów bo gdy masz złożony BT stajesz się OP. Staraj się stać z tyłu żeby bezpiecznie odpalić ulta, najlepiej gdybyś w teamie miał AoE CC (Amumu, Zyra, Sejuani, Malph) wtedy odpalasz ulta jako drugi żeby mieć pewność że trafisz.

Late:

Baron+ TF'y, reszta jest identyczna jak Mid Game.

Miss Fortune łatwo skontruje:

USNJV4A.png

Te postacie z powodu mechaniki, a poza tymi MF kontruje wszystko co się leczy.

Będzie nam trudno z:

BBNAcU5.png

Reszta to tzw. "Skill matchup" - Kto lepszy, ten wygra (kto lepiej dodguje spelle, kto wykona szybciej combo itp).

Kto będzie dobrym supportem dla nas?:

1:mlif0ss.png - Najlepszy dla MF!

2sMp1yKQ.png- Ulti Synergy = OP

3: fSJdTsh.png Ma dwa cc, z czego jednym musi perfekcyjnie traić, jeżeli to zrobi będzie dobrym suppem dla nas.

Cała reszta dobrych:

iibkRa2.png

R

______Końcowe słowa______

Kolejny tut, mam nadzieje że was już nie zanudzam.

Dzięki wszystkim którzy przeczytali większość a nie zerknęli tylko na bulid i poszli niżej hejcić :)

Film nie jest mojego autorstwa.

Opublikowano

Troszkę na odpierdol imo. Srasz tymi poradnikami jakbys się o KidModa na siłę starał.

Osobiscie to poradniki takiej długosci, z dwóch można by zrobić jeden.. Ja nie odważyłbym się pisac tak krótkich poradników.

2nv8jzq.jpg

Opublikowano

W starcie masz opis można iść w maczetw ale po co jak doran da nam wiecej a Aatrox, to poradnik do MF popraw

Jasne, kopiowałem obrazki z tutów które już robiłem, i najwyraźniej skopiowałem trochę tekstu :D Dzięki!

Troszkę na odpierdol imo. Srasz tymi poradnikami jakbys się o KidModa na siłę starał.

Osobiscie to poradniki takiej długosci, z dwóch można by zrobić jeden.. Ja nie odważyłbym się pisac tak krótkich poradników.

Cel moich poradników już zostaw mi :)

Co masz do długości? Wole taką długość i treściwą treść (masło maślane) niż pieprzenie bez sensu :) Nie ma o czym więcej pisać.

Dziś będzie jeszcze jeden tut, tak żebyś nie dostał zgagi ;)

Opublikowano

Kuhwa i kto mnie carrnie jak całymi dniami piszesz poradniki ? zaraz iLux będę musiał użyć do carrowania =.=.

@top

dodaj malmortiusa do buildu vs ap

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano
Opublikowano

Malmortius jest tylko dla bruiserów :P

Jeszcze trochę i skończę pisać, możliwe że po 20 będę mógł zagrać brązie ty ;_;

nidalee to nie bruisier (chodzi mi o nidalee ad) a jakoś malmortius działa na niej dobrze ;).

jest 21:10 i nie ma Cie.Odpalam bola koniec zabawy xD

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

• 1 rok później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...