Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] InstantServ.pl - Cała prawda ....

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A czy ja pisze ze olewali? Napisalem wczesniej ze taki hosting jest nieoplacalny, wiedzialem od poczatku ze zamkna sie dosyc szybko i mialem racje, bez roznicy na to czy ich BOK byl dobry czy tez zly.

• Odpowiedzi 58
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A czy ja pisze ze olewali? Napisalem wczesniej ze taki hosting jest nieoplacalny, wiedzialem od poczatku ze zamkna sie dosyc szybko i mialem racje, bez roznicy na to czy ich BOK byl dobry czy tez zly.

On sie nie zamknol.. tylko padł przez "was" uzytkowników nie przez nikogo inego..

Pisałem ze "użytkownicy" wgrywali obciazajace pluginy i maszyna padla najpierw w polsce pozniej we francj...

1RkW7od.png

Opublikowano

Wgrywali "obciążające pluginy", prawie oplułem sobie monitor. Jak trzymacie swój hosting na 16G Kimsufi to wiadomo dlaczego wszystko sie przeciąża, człowieku, jeżeli masz zamiar coś hostować to zainwestuj w pożądne serwery, FreeServers działa na 128G serwerze w Polsce, i jakoś użytkownicy nie wrzucają "obciążających pluginów". Ale przecież kogoś trzeba obwinić, najlepiej użytkowników, wkońcu to ich serwery.

Widać ze mało sie znacie, może i dobrze że ten pseudohosting padł, nie bedziecie wrzucać gówna na internet.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Sami doprowadziliście do zniszczenia tego hostingu :P A jeśli chodzi o mapy/pluginy itp, to trzeba było stworzyć sobie kopię zapasową (każdy mądry człowiek, raczej to zrobił) :P

Opublikowano

Marcel jak widzę co piszesz mam ochotę skoczyć z mostu, wszystkie "darmowe" serwerownie które polecałeś upadły, przynajmniej w tego typu tematach się nie udzielaj.Lepsze to niż pieprzenie głupot :)

49yxrs.png

Opublikowano

Marcel jak widzę co piszesz mam ochotę skoczyć z mostu, wszystkie "darmowe" serwerownie które polecałeś upadły, przynajmniej w tego typu tematach się nie udzielaj.Lepsze to niż pieprzenie głupot :)

ahahah...a jakie ja darmomwe hostingi poelcałem?? wymien mi je. hahahah

nie no padlem ze smiechu...

nie moja wina ze padly,tylko uzytkownikow.

a san sie w takich tematach nie udzielaj bede sie udzielał ile chce ;)

devent a z kad wiesz ile maszyna miala Ramu??bo chyba nie wiesz....wiec sie nie wymądzaj.

1RkW7od.png

Opublikowano

ahahah...a jakie ja darmomwe hostingi poelcałem?? wymien mi je. hahahah

nie no padlem ze smiechu...

nie moja wina ze padly,tylko uzytkownikow.

a san sie w takich tematach nie udzielaj bede sie udzielał ile chce ;)

devent a z kad wiesz ile maszyna miala Ramu??bo chyba nie wiesz....wiec sie nie wymądzaj.

Sugeruje tylko po tym co widzialem.

Opublikowano

No choćby byłeś autorem tematu "darmowy serwer na rok" Gdzie właśnie namawiałeś do korzystania z usług InstantServ'a od początku tematu pisałem ze hosting na pewno upadnie co zresztą się stało ty jednak dalej namawiałeś użytkowników do korzystania z owego Hostingu zapewne w celu zdobycia + ;)

49yxrs.png

Opublikowano

No choćby byłeś autorem tematu "darmowy serwer na rok" Gdzie właśnie namawiałeś do korzystania z usług InstantServ'a od początku tematu pisałem ze hosting na pewno upadnie co zresztą się stało ty jednak dalej namawiałeś użytkowników do korzystania z owego Hostingu zapewne w celu zdobycia + ;)

?namawialem? zal mi takich ludzi jak ty..

zrobilem TuT'ka jak zalozyc darmowy server na ROK!!! a nie namawialem zeby z niego kozystali!

Lepiej czytaj ze zrozumieniem,a jak nie umiesz to idz do szkoly.

1RkW7od.png

Opublikowano

xanter Czlowieku ty gowno wiesz!

To co ze ci tak pisal na GG jak go zprowokowales?

Maszyny im padly najpierw w polsce pozniej we francj..

Dlatego ze uzytkownicy nie szanowali serverow! przeciazali je!

wgrywali fakeslots itp! bardzo obciazajace pluginy!

a ty gowno tu piszesz ze olewali! gowno sie znasz to nie pisz? jasne!

Nie broń tego debila i to nie są moje screeny a screeny kolegi Metonatora .... Obciążające pluginy? Jebłem z krzesła ..... od kiedy fakeslots i reszta to obciążające pluginy.... skoro nie umie się zabezpieczyć hostingu przed wgrywaniem takich pluginów, to nie powinno się go robić..... To nie obciążające pluginy, tylko stawianie 1080 serwerów na jednej maszynie ....

A co do prowokacji, pisałem do niego wczoraj z całkiem normalną prośbą o wyjaśnienie sprawy z moim serwerem jaki wygrałem, on na to : "nie ma to dla mnie znaczenia my juz nie prowadzimy darmowego hostingu.. a backupy powinienes trzymac na dysku". Więc po co go bronisz? Lizanie dupy poziom 100%?

Opublikowano

Wgrywali "obciążające pluginy", prawie oplułem sobie monitor. Jak trzymacie swój hosting na 16G Kimsufi to wiadomo dlaczego wszystko sie przeciąża, człowieku, jeżeli masz zamiar coś hostować to zainwestuj w pożądne serwery, FreeServers działa na 128G serwerze w Polsce, i jakoś użytkownicy nie wrzucają "obciążających pluginów". Ale przecież kogoś trzeba obwinić, najlepiej użytkowników, wkońcu to ich serwery.

Widać ze mało sie znacie, może i dobrze że ten pseudohosting padł, nie bedziecie wrzucać gówna na internet.

Pozdrawiam.

128G serwer w polsce , prawie się zesrałem ze śmiechu :) , cudaku moje maszynki to 256G we francji , i 32G w polsce , a ty wyczarowałeś 128G w polsce , jaka serwerownia? daj linka kupie od nich maszyne i postawie instantserv na nowo ;)

Opublikowano

128G serwer w polsce , prawie się zesrałem ze śmiechu :) , cudaku moje maszynki to 256G we francji , i 32G w polsce , a ty wyczarowałeś 128G w polsce , jaka serwerownia? daj linka kupie od nich maszyne i postawie instantserv na nowo ;)

Panu już podziękujemy, dość mamy felernych hostingów.

Jeśli twoja maszyna 256G nie dawała rady (każdy kto bierze się za robienie hostingów powinien umieć przydzielić limit ramu/cpu, którego nie da się przekroczyć + mieć wolne tak z 5-10% ramu i cpu żeby w razie 100% obciążenia z serwerów mc maszyna dalej mogła chodzić i się nie potykać.

Skoro tego nie ogarniasz to nie bierz się za tak odpowiedzialny projekt jakim jest serwis hostingowy. Unikniesz rozczarowania siebie i innych.

417711489342956987022.png

Opublikowano

Panu już podziękujemy, dość mamy felernych hostingów.

Jeśli twoja maszyna 256G nie dawała rady (każdy kto bierze się za robienie hostingów powinien umieć przydzielić limit ramu/cpu, którego nie da się przekroczyć + mieć wolne tak z 5-10% ramu i cpu żeby w razie 100% obciążenia z serwerów mc maszyna dalej mogła chodzić i się nie potykać.

Skoro tego nie ogarniasz to nie bierz się za tak odpowiedzialny projekt jakim jest serwis hostingowy. Unikniesz rozczarowania siebie i innych.

To nie ja siebie rozczarowałem mój przyjacielu , Jako jedyni rozkładaliśmy serwery mc zgodnie z tym jak są stworzone.. odpowiedni system odpowiednia architektura oraz ram dyski :) To nie z winy serwerów maszyna padła a bezpośrednio z winy ovh :) Bo to oni dali nam trupa który stał w kontenerowym shicie w ich serwerowni :) Polecam poczytać opinie klientów ovh na temat ich kontenerowej serwerowni a potem udzielać się na temat instantserv bo bladego pojęcia nie masz o czym mówisz a jednak dalej się udzielasz i komentujesz nie potwierdzone plotki.

Opublikowano

Jakbyś czytał moje posty to byś wiedział jakie mam zdanie o ovh, ale jak to już pisałem - konkurencji zbytniej nie mają.

To jest jedyny powód dla, którego bierze się od nich maszyny. Jeśli to była wina ovh to współczuję, a mimo wszystko nadal coś mi tu nie pasuje.

Raz twierdzisz, że to wina użytkowników, drugi raz że wina ovh.. Zdecyduj się człowieku, albo rzeczywiście idź do tego psychiatry niech ci da coś na rozdwojenie jaźni.

Z resztą jakby tyłek nie bolał to byś się tu nie odzywał, ot cała prawda.

Opublikowano

Jakbyś czytał moje posty to byś wiedział jakie mam zdanie o ovh, ale jak to już pisałem - konkurencji zbytniej nie mają.

To jest jedyny powód dla, którego bierze się od nich maszyny. Jeśli to była wina ovh to współczuję, a mimo wszystko nadal coś mi tu nie pasuje.

Raz twierdzisz, że to wina użytkowników, drugi raz że wina ovh.. Zdecyduj się człowieku, albo rzeczywiście idź do tego psychiatry niech ci da coś na rozdwojenie jaźni.

Ja nie twierdzę że to wina raz tego raz tego.. Polecam nauczyć się czytać ze zrozumieniem bądź czytać dokładnie każdego posta którego napiszę.. Napisałem raz że wstrzymujemy darmowe serwery ze względu na zachowanie użytkowników jednak nie wstrzymujemy hostingu mc i będziemy go prowadzić w formie sponsoringu a nie na zasadzie rejestrujesz się i masz. Kolejna sprawa.. Dałem dodatkowo informacje dlaczego maszyna padła oraz dlaczego z niej plików nie odzyskacie bo pliki są usunięte jeśli maszyna przechodzi wymianę dysków oraz płyty głownej..

Opublikowano

Zależy co masz na myśli pisząc "sponsoring".

Był tu jakiś gość, który niby wygrał w konkursie i przysłowiowo zrobiłeś go w jajo.

Definicje tego słowa są więc różne, wyrażaj się więc jasno żeby każdy nawet najgłupszy człowiek zrozumiał.

Poza tym to nie mój interes, ja się już tutaj nie będę wypowiadał. Tobie też radzę wyjść i nie spinać się o byle gówno, no chyba że ten temat to kolejna okazja na reklamę nowej odsłony instantserv, bo jakby nie było twój oryginalny temat został zamknięty.

Opublikowano

Zależy co masz na myśli pisząc "sponsoring".

Był tu jakiś gość, który niby wygrał w konkursie i przysłowiowo zrobiłeś go w jajo.

Definicje tego słowa są więc różne, wyrażaj się więc jasno żeby każdy nawet najgłupszy człowiek zrozumiał.

Poza tym to nie mój interes, ja się już tutaj nie będę wypowiadał. Tobie też radzę wyjść i nie spinać się o byle gówno, no chyba że ten temat to kolejna okazja na reklamę nowej odsłony instantserv, bo jakby nie było twój oryginalny temat został zamknięty.

InstantSerV jest już wystarczająco rozreklamowane, co do konkursu nie ja go robiłem i nie ja przydzielałem nagrody.

Opublikowano

Nie broń tego debila i to nie są moje screeny a screeny kolegi Metonatora .... Obciążające pluginy? Jebłem z krzesła ..... od kiedy fakeslots i reszta to obciążające pluginy.... skoro nie umie się zabezpieczyć hostingu przed wgrywaniem takich pluginów, to nie powinno się go robić..... To nie obciążające pluginy, tylko stawianie 1080 serwerów na jednej maszynie ....

A co do prowokacji, pisałem do niego wczoraj z całkiem normalną prośbą o wyjaśnienie sprawy z moim serwerem jaki wygrałem, on na to : "nie ma to dla mnie znaczenia my juz nie prowadzimy darmowego hostingu.. a backupy powinienes trzymac na dysku". Więc po co go bronisz? Lizanie dupy poziom 100%?

...fakeslots to nie obiazajacy plugin?? pomysl! jak zamiast 10 graczy wbije ci 35?

to obciaza maszyna,a oni nie mieli 1 tylko 2 :)

1RkW7od.png

Opublikowano

No chyba cie poje**** do reszty, konkurencji bede dawal swoje serwery, smieszny jestes.

To nie ja siebie rozczarowałem mój przyjacielu , Jako jedyni rozkładaliśmy serwery mc zgodnie z tym jak są stworzone.. odpowiedni system odpowiednia architektura oraz ram dyski :) To nie z winy serwerów maszyna padła a bezpośrednio z winy ovh :) Bo to oni dali nam trupa który stał w kontenerowym shicie w ich serwerowni :) Polecam poczytać opinie klientów ovh na temat ich kontenerowej serwerowni a potem udzielać się na temat instantserv bo bladego pojęcia nie masz o czym mówisz a jednak dalej się udzielasz i komentujesz nie potwierdzone plotki.

A tutaj juz sie z toba zgodze, OVH ma beznadziejny hosting, przynajmniej z tymi nowymi ofertami.

Opublikowano

@ DO TEMATU

To było jasne że darmowy hosting szybko padnie z problemów finansowych :)

@ NIE DO TEMATU

@UP zgłaszam za reklamowanie "twojego" hostingu.

Opublikowano

Ja nie twierdzę że to wina raz tego raz tego.. Polecam nauczyć się czytać ze zrozumieniem bądź czytać dokładnie każdego posta którego napiszę.. Napisałem raz że wstrzymujemy darmowe serwery ze względu na zachowanie użytkowników jednak nie wstrzymujemy hostingu mc i będziemy go prowadzić w formie sponsoringu a nie na zasadzie rejestrujesz się i masz. Kolejna sprawa.. Dałem dodatkowo informacje dlaczego maszyna padła oraz dlaczego z niej plików nie odzyskacie bo pliki są usunięte jeśli maszyna przechodzi wymianę dysków oraz płyty głownej..

A niby gdzie taka informacja była podana, bo jakoś jej nigdzie nie widziałem. Skoro się robi wymianę dysków, to należało poinformować dzień przed żeby zrobić backupy, teraz wszyscy zostali z niczym i ty myślisz, że ktoś po takim postępowaniu pójdzie do was? Sponsorowane serwery? Śmiechu warte.... i znów będziesz trzymać 1089 serwerów na jednej maszynie? A potem się dziwić, czemu serwery graczy nie chcą działać? Skoro wiedziałeś, że to wina OVH, że dali ci trupa, to po co dawałeś tam tyle serwerów, nie sztuka jest upchnąć milion serwerów na jednej maszynie, sztuką jest zapewnić im jakość .... Co do fakeslots, naprawdę nie można było pójść po rozum do głowy i zrobić instalator wybranych przez siebie pluginów a zabronić instalacji ich z ftp?

Opublikowano

No chyba cie poje**** do reszty, konkurencji bede dawal swoje serwery, smieszny jestes.

A tutaj juz sie z toba zgodze, OVH ma beznadziejny hosting, przynajmniej z tymi nowymi ofertami.

Jak wspomniałem 128G w polsce jest nie realne.. Pozdrów chłopaków z serwerowni którzy wepchną w polskie realia więcej niż 6U . także miłego użytkowania 128G w polsce :) życzę szczęścia oraz dobrej kariery w bajko pisarstwie

IP address [?]: 37.187.57.124 [Whois] [Reverse IP] IP country code: FR IP address country: fr.png France IP address state: n/a IP address city: n/a IP address latitude: 48.8600 IP address longitude: 2.3500 ISP of this IP [?]: OVH Systems Organization: OVH Systems

No to powiadasz że twój fsrv.xxx znajduje się w polsce i ma 128G? Z tego co widzę to rbx1 tam nie układają maszyn powyżej 64G więc na oko masz mSP za 200zł , więc jak to jest z tymi bajkami u ciebie kolego z freeservers?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...