Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Darmowy server na |ROK| !

marcell2k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemka
Dzisaj wam poaze jak miec darmowy server na

|ROK|

1.Wchodzimy na:

http://instantserv.pl/client/game/game_order.php

2.Ustawiamy tak jak na ss:

23pEVPe.png?1

3.Klikaamy oblicz cene,Następnie "Oplać serwer"

4.Rejestrujemy się:

OPu8SZH.png?1?3530

5.wpisujemy swojedane i klikamy "Rejestracja"

5mRMzlv.png?1?1988

6.Pozniej potwierdzamy swojemail!
7.Klikamy w link do aktywacj konta na swojm email'u

8.Byc moze niektorzy po rejestracj muszom ponownie zakladac server!!

9.Server sie instaluje ;)

Klikamy "Moje Usługi"

aGtC6K4.png?1?4753

10.Nastepnie klikamy "Zarządzanie"

Q6I2kj7.png?1?4066

11.Kopiujemy Adres IP i wklejamy do minecrafta ;)
i gramy sami bądź z kolegami!
12.Mozemy rowniez zażądźać serverem ;d

Poradnik sie przydał ?

Daj Like ;) to nie boli!

1RkW7od.png

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Hosting ma ciekawą ofertę lecz sądzę że taki krzak padnie po kilku dniach, tygodniach.

PS. Popraw ortografie, bo ja widzę niektóre wyrazy "zażadźać" To aż chcę się płakać :F

Opublikowano

Hosting ma ciekawą ofertę lecz sądzę że taki krzak padnie po kilku dniach, tygodniach.

PS. Popraw ortografie, bo ja widzę niektóre wyrazy "zażadźać" To aż chcę się płakać :F

Jprd co za czlowiek! to nie jest krzak!

Tylko server..

Mam go juz z 2miesiace.. i sobie gram ze znajomymi!

A lagow 0! nawet przy wysadzaniu tnt ;) Polecam gorąco!

1RkW7od.png

Opublikowano

Serwer jest git lecz jeden problem to tylko 10 slotow!

zobaczymy ile postoi serwer

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Serwer max 10 slot więc jesli ktos chce po prostu pograc z kolegami to dobre rozwiązanie ale tworzenie tego serwera z pluginami na dużą skalę jest nie opłacalne. Serwer po wgraniu pluginu SurvivalGames wywalał podczas odpalania areny. Nie polecam ogólnie.

Opublikowano

hmm skusileś mnie ... wkoncu jakas oferta za free .. spróbujcie hejtować to was utłuke .. -.- już jeden darmowy hosting padł przez was nooby bo wy nic nie umiecie docenic ;/ tylko same ataki puszczać :/ ..

Dzięki przyda się !

Opublikowano

Tylko server..

Po pierwsze trochę grzeczniej może? Po drugie ciekawe jakim sposobem oni mają zarobić... takie maszyny kosztuję i to nie mało...

Opublikowano

to 24/7?

ogólnie fajnie ma to ftp? przeniósłbym się z freeservers.pl

Tak ma to ftp

I jest 24/7

Ogolnie gralem ze znajomymi i jest GIT!

Po pierwsze trochę grzeczniej może? Po drugie ciekawe jakim sposobem oni mają zarobić... takie maszyny kosztuję i to nie mało...

Tak wiem ile kosztują..

Moze poprostu ktos mial dużo kasy i zalozyl serverownie ? ;p

PS: sory

1RkW7od.png

Opublikowano

Tylko server..

A w tej bajce były smoki?

created: 2013.08.29 20:13:05
last modified: 2013.08.29 20:19:57
renewal date: 2014.08.29 20:13:05
Opublikowano

Jednak jest dużo minusów tego hostingu. :/ Niby maksymalnie ma 1500Mb Ramu, a w rzecziwistości to tylko 700Mb. Jeżeli nastąpi przeciążenie serwera, nie wyłącza się on tak jak na innych, płatnych hostingach. Dostajesz ostrzeżenie.
Po przekroczeniu limitu 5 ostrzeżeń serwer zostanie automatycznie zablokowany. Każde ostrzeżenie kasuje się po miesiącu od daty jego otrzymania. Aktywuje się jeżeli zostanie usunięte jedno z ostrzeżeń. Polecam więc nie instalować tam wymagających i ciężkich pluginów w dużej ilości oraz nie bawić się WorldEditem :D

Po drugie ciekawe jakim sposobem oni mają zarobić... takie maszyny kosztuję i to nie mało...

Takie maszyny jeżeli zakupisz, są bardzo tanie w utrzymaniu. Najprawdopodobniej mają oni jakiegoś sponsora.

Opublikowano

Jednak jest dużo minusów tego hostingu. :/ Niby maksymalnie ma 1500Mb Ramu, a w rzecziwistości to tylko 700Mb. Jeżeli nastąpi przeciążenie serwera, nie wyłącza się on tak jak na innych, płatnych hostingach. Dostajesz ostrzeżenie.

Po przekroczeniu limitu 5 ostrzeżeń serwer zostanie automatycznie zablokowany. Każde ostrzeżenie kasuje się po miesiącu od daty jego otrzymania. Aktywuje się jeżeli zostanie usunięte jedno z ostrzeżeń. Polecam więc nie instalować tam wymagających i ciężkich pluginów w dużej ilości oraz nie bawić się WorldEditem :D

Takie maszyny jeżeli zakupisz, są bardzo tanie w utrzymaniu. Najprawdopodobniej mają oni jakiegoś sponsora.

Tak lub sami wykupują!

ale do pogrania ze znajomymi czy cos to serv jak marzenie :)

1RkW7od.png

Opublikowano

Dla mnie osobiscie to jest nieoplacalne, niewiem jak zarobia na to aby te serwery oplacic.

Bo pomyslmy: zarejestruje sie powiedzmy 1000 serwerow, kazdy z tych serwerow jest oczywiscie 24/7, wychodzi na to ze jezeli w OVH wykupia serwer 128GB dla przykladu, to potrzebuja na taki serwer 800zl. Wychodzi 10 slotow, 150mb na slot to mamy 1500MB, wychodzi nam okolo 80 serwerow na 1 serwer dedykowany 128GB. Policzmy to realistycznie gdzie 10 takich serwerow dedykowanych bedzie ich kosztowac 8k zl.

I tutaj pytanie?

Skad oni wytrzasna te 8k na wszystkie "darmowe serwery", jak dla mnie to jest projekt na mala mete, predzej czy pozniej upadnie na kolana.

Pozdrawiam serdecznie,

Administrator serwisu FreeServers.pl

Opublikowano

Dla mnie osobiscie to jest nieoplacalne, niewiem jak zarobia na to aby te serwery oplacic.

Bo pomyslmy: zarejestruje sie powiedzmy 1000 serwerow, kazdy z tych serwerow jest oczywiscie 24/7, wychodzi na to ze jezeli w OVH wykupia serwer 128GB dla przykladu, to potrzebuja na taki serwer 800zl. Wychodzi 10 slotow, 150mb na slot to mamy 1500MB, wychodzi nam okolo 80 serwerow na 1 serwer dedykowany 128GB. Policzmy to realistycznie gdzie 10 takich serwerow dedykowanych bedzie ich kosztowac 8k zl.

I tutaj pytanie?

Skad oni wytrzasna te 8k na wszystkie "darmowe serwery", jak dla mnie to jest projekt na mala mete, predzej czy pozniej upadnie na kolana.

Pozdrawiam serdecznie,

taa... administrator serwisu freeservers? acha.. i tak nie uwierze.

Moze ktos ma duzo kasy?

A pozatym jak masz ten server a ROK! i 1500mb ramu?to po co ci tow wiedziec? poczytaj na necie otym!jak cie to tak bardzo interesuje.

1RkW7od.png

Opublikowano

I tutaj pytanie?

Pozdrawiam serdecznie,

taa... administrator serwisu freeservers? acha.. i tak nie uwierze.

Moze ktos ma duzo kasy?

A pozatym jak masz ten server a ROK! i 1500mb ramu?to po co ci tow wiedziec? poczytaj na necie otym!jak cie to tak bardzo interesuje.

Twój wybór ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...