Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

*Owocowy Sad* II Edycja Serwera Sv+Frakcje*Mody*Nowe Biomy*Własny Launcher*START 1/11/13*

Miodq

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 310
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@Nightingale Od czasu Twojego ostatniego postu:

1. Można sobie w bazie powiesić sztandary/herby na ścianach.

2. Twillinght forest

3. Nowy end

4. Możliwość wieszania sztandarów

5. Ukośne klocki

.

Opublikowano

Ciekawe zmiany, jutro przyjrzę się im z bliska, bo dziś już nie mam czasu. Jeśli masz czas i sposobność, to zobacz czy plugin Grief Prevention nie zabezpieczy modów magicznych, może urozmaicił byś swój serwer.

@Edit: kto robił luncher? Bo widzę kawał dobrej roboty. Nareszcie coś co można nazwać luncherem i spać spokojnie :)Alchemik

bipsMal.png

Opublikowano

Wykonawca to DeMoN, jest jego nick wrzucony w pasek launchera.

Za jakiś czas będę testował zabezpieczenia przed modami magicznymi. Skłaniam się ku ars magica. Z Thaumem jest o tyle problem, że na techpacku niektóre golemy crashują serwer, więc z góry tego się wystrzegam.

Jeżeli nic nie zabezpieczy claimów przed ars magica, to ostatecznie będę mógł zablokować konkretne spelle.

.

Opublikowano

Poproś DeMoNa żeby dodał możliwość użycia 2 giga ramu, bo ja zawsze na tyle gram (i pewnie nie tylko ja), 1 to ciut za mało. Myślę, że na 1.6.2 już tego typu problemów z Thaumcraftem nie będzie, tak w ogóle to pierwszy raz na serwerze z tym modem spotkałem się z crashem przez golemy. Ars Magica jak najbardziej jestem za ale lepiej zabezpieczyć niż blokować spelle (sprawdzałeś już Grief Prevention?). i sprawdź ten mod: http://www.minecraftforum.net/topic/1444108-162forge-craft-and-enchant-v213a-better-enchanting-extended-repair-system/ , czy ci się spodoba. Zmienia trochę system enchantu i naprawy. Koniecznie looknij też na: http://www.minecraftforum.net/topic/1633516-162152sspsmp-magical-crops-version-30-farm-your-resources-forge-306/ (jeśli dodasz go nim wrócę jutro z SQL, będę wniebowzięty xD).

bipsMal.png

Opublikowano

Zapoznać to się jutro zapoznam, dodawanie najwcześniej pojutrze. Rzuciłem okiem na to Magical crops i są chyba w porządku o ile nie będą dawały większych efektów niż bieganie z kilofem. Dodanie lepszych ore do wykopania miało zachęcić do częstszego kopania, więc roślinki nie mogą być korzystniejsze. Szczególnie pod względem zrobienia ogromnej farmy i zostawienia postaci online.

Grief Prevention - dobry jako zamiennik lub uzupełnienie dla cuboidów, jednak nie nadaje się na zamiennik factions. Kwestia powera i możliwości podbijania.

@EDIT zastanawiam się też pod co to ewentualnie podpiąć w mcmmo. Pod mining czy harvester?

.

Opublikowano

Aha, dobrze że spodobał ci się ten mod, a co do tego, że ktoś zrobi farmę i oleje kopanie, to prawie niemożliwe, bo na 4 nasionka diaxów idzie w ciul magicznej rudy, a żeby ją wykopać trzeba się na prawdę zmęczyć. Poza tym diamenty rosną bardzo wolno i trzeba kilka zbiorów (w przypadku 4 nasion to chyba 2 zbiory) żeby otrzymać 1 diamencik. Jedna moja uwaga, nie wiem czy nie gryzie się ten mod z Pam's Harvest ale raczej nie. Jeśli chcesz to mogę ci doradzić wiele ciekawych modów, na 1.5.2 znałem prawie wszystkie, z 1.6.2 niedługo też tak będzie. A zastanawiałeś się nad tym modem zmieniającym enchanting? Działa on tak, że zamiast normalnych bonów mamy tzw. sloty i dopiero w nie wkładamy takie bony jakie chcemy. Niepotrzebne itemki możemy przerobić na proszki, którymi naprawiamy eq. Taki bajer :D

bipsMal.png

Opublikowano

@bigos rudy są, gracze już poznajdowali.

@Nightingale Zaraz wrzucam te magiczne nasionka na single i będę testował. Mam nadzieje, że rudy wygenerują się w TW, bo normalna mapa jest już wygenerowana w 100% i nie ma mowy o restarcie.

EDIT:

O 3:50 jestem w stanie stwierdzić, że nie ma przeszkód by dodać magical crops. Trzeba mieć niezniszczalną cierpliwość, by wyhodować diaxy, a ile essence ore nakopać... W każdym razie generuje się w netherze, ale nie wiem czy w TW. Na normalnej mapie z bazami na pewno nie z uwagi na brak restartu. Z całego moda nie rozkminiłem tylko przeznaczenia Wand Essence, więc przybliż mi zastosowanie tego itema.

Naprawa itemów: normalna, mcmmo, hardcore ender dragon. Trzy systemy są wystarczające :-)

enchant: normalny +2 dodatkowe nad którymi wciąż pracuję - więc również trzy systemy.

Chyba też wiem jak zabezpieczyć spawn i bazy przed ars magica, ale i tak nie ma arsa na 1.6.2 :x

Przychyliłbym się również do GRIMOIRE OF GAIA, ale niestety z wersją na 1.6.2 autor moda czeka na ustabilizowanie się FML.

Możliwe, że przykokszę bossy, bo radzicie sobie z nimi bez problemu nawet bez ekwipunku pheritium, a w założeniu miało być ciężko. Zabrałbym możliwość bycia bossem już standartowym bossom z TW, bo jak to wygląda hydra i dodatkowo boss. Może dodałbym drop złota, żelaza, pheritium i glow stick.

.

Opublikowano

Super. Co do tej różdżki to z tego co się orientuję nie ma ona jeszcze żadnego zastosowania. Prawdopodobnie to jeden z beta itemów. Może w kolejnej aktualizacji coś dodadzą. Grimoire of Gaia też ciekawy, szczególnie jak wyleci paczka diamentów xD

bipsMal.png

Opublikowano

Nie będzie za łatwo, jak będziesz miał diaxy tylko i wyłącznie z farmy to będziesz bidował i jadł dirta :P

To wygląda na coś dorywczego. 90% majątku to kopalnia, a farma taki przydupas.

.

Opublikowano

Może i racja, a teraz pomyśl, że dodajesz Thaumcrafta, tworzysz golemy i ta.. dam.. automatyczna farma diaxów, chodź niskiej wydajności ale zawsze :) Dlatego mam nadzieję, że TC będzie :]

bipsMal.png

Opublikowano

Nawet golemy by wiele nie dały bez załadowanych chunków. A chunk loadery odpadają, gracze zawsze z tym przeginają :-/

.

Opublikowano

Pracowałem nad serwerem w nocy i tyle to trwało, że zasnąłem nad nim :-D

Przepraszam was, już odpalony.

@EDIT:

Przy aktualizacji paczki wyrzuca wam teraz okienko o możliwości update launchera. Na razie tego nie róbcie, nie działa jak powinien i nie pobierze paczki. Stara wersja działa jak powinna.

.

Opublikowano

Poproś DeMoNa żeby dodał możliwość użycia 2 giga ramu, bo ja zawsze na tyle gram (i pewnie nie tylko ja), 1 to ciut za mało. Myślę,

Zastanawia mnie po co aż tyle ramu ;o na FHD wystarcza 384 :) i tak zje Ci wiecej permsize niz java. Mimo wszystko launcher zostal poprawiony, rozpoznaje jave 32/64 mozna dodac wiecej ramu. Mimo wszystko zalecam jak jej najmniejsza ilosc wtedy najlepiej działą minecraft, optymalnie przy 7xx.

Z tym należy eksperymentować jednemu lepiej działa na 512 a drugiemu na 1G.

Poprawiony launcher jest już dostepny lecz trzeba poczekać na nową paczke bo zmieniły sie adresy do pobierania, wymagała tego modernizacja. Gdy bedzie oficjealnie wydany nalezy skasowac cały folder wczesniejszy gdzie pobierał paczke, w innym wypadku nie bedzie działał prawidłowo.

Edytowano:> Nowy launcher ma juz pełą funkcjonalnośc.

Podrawiam

Jeśli pomogłem wciśnij

"Like"

To nic nie kosztuje, a daje mi wiele przyjemności

:)

Opublikowano

Nowy launcher, to i nowa paczka.

Przed pobraniem nowej paczki musicie zrobić update launchera. Starą wersją już nic nie zdziałacie. Update w tej samej zakładce co paczka.

Zmiany w modach:

- dodano Magical Crops

- dodano Inventory Tweaks

- dodano DIvine Smoker

- update Twillight Forest

gracza.png

launcher:
http://www.speedyshare.com/zWMVF/TechpackLauncher-v1.6.2.3.exe
Skan dla launchera
https://www.virustotal.com/pl/file/82b48e17e3158d8cfdd509df976268c303a18003b86d1d0efce301ab3ba9175c/analysis/1379592658/
Instalacja:

Otwierasz pobrany plik, zakładka aktualizacje, klikamy Owocowy Sad > pobierz paczkę.

Następnie zakładka start > wpisujemy nick, klikamy Owocowy Sad i gramy.

.

Opublikowano

Launcher updatowany. Dostępne nawet 4 GB ramu.

@Bigos dźwięki też naprawione :-)

.

Opublikowano

server dla mnie wydaje się Hardcore na modach

czemu ?

wbiłem poszedłem jakieś 3k od spawna i nagle zaatakował mnie pająk w dzień BOSS 65hp rzuca potami na truciznę+ wali po 4 serca na hita masakra xD

ale chyba bd grać :p

oczywiście to moja opinia

jedno pytanko są na servie organizowane jakieś eventy?

rageguydajdiaxa.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...