Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Motór do karty motorowerowej

Eraken

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A gdzie mogę sprawdzić jaki to model quada? Jako 7 letnie ( chyba , nie pamiętam już :P ) dziecko dałem pojeździć siostrze. Chciała przy większej prędkości skręcić na podwórko. Skończyło sie na zahaczeniu kołem o płot przy wjeździe, ujebanym kołem, quadem w rowie... U niej była przebita stopa przez biegi w quadzie, a u mnie otarcia i wylecenie na jakieś 5 m w górę i wstrząśnieniu mózgu. Quad po naprawie stał już 6 zim. Nie wiem więc jak mam sprawdzić jaka to marka i model. Macie pomysły jak to sprawdzić oprócz zaglądnięcia w instrukcję? Bo nigdzie na obudowie tego nie pisze.

21515.jpg

• Odpowiedzi 160
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Pokaz zdjecie, obstawiam chinola 50.. To w terenie nie ma szans ujechac, to mocy wogóle nie ma..

1. Mogą, ubranie nie ma nic do tego.

2. Mandat, a jak nie masz 17 lat to twoi rodzice mają z deka przesrane. Za jazde po lasach jest chyba duzy mandat ;]

3. Będą próbowali cie zatrzymać, nie opłaca sie stawać - spierdzielać gdzie pieprz rosnie

4. Dobre crossy tanie? Ja jakoś nie moge znalezc dobrej crki, kxa, rmki do 3500 zł..

5. Crossy mają wytrzymalszy łańcuch, ale sranie w banie z tym simsonem. Kumpel ma od 5 lat sima i robi z nim takie rzeczy co ci się nawet nie śniły i łańcucha to nigdy nie zerwał.

6. Może..

7. A sprawa w sądzie? Nie dopilnowanie rodziców? To nie jest takie hop siup.. Pozatym skoro kupujesz 125 to po uj ci motorowerowa..

8. Wiadomo, że lepiej jezdzic crossem 125 ... w zime spokojnie sie jezdzi..

Jak kupisz full crossa to licz się z remontami, nie mam pojęcia czy kupisz 4t czy 2t ale w 2t remont jest duzo tanszy bo kupujesz tylko tłok i korbe ( co 2 tłoki). A w 4t jak ci pierdzielnie zawór (ktorych jest 5 w głowicy w nowych yamaszkach) to jednego koszt to 400 zł minimum.. nie licząc rozrządu, łańcuszka, tłoka, korby itd..

I 4t 125 jest słabe :D

Opublikowano

http://allegro.pl/kawasaki-kmx-125-50-po-remoncie-nie-dt-kx-rm-yz-i3533066041.html Ten jest boski <3 Wprawdzie to enduro, ale jest zarejestrowany na motorower. Do tego po remoncie, jak nuwka sztuka. Dał bym nawet za niego 7k, ale teraz nie mam kasy ;( I szkoda, że tak zajebisty motorek mi przemknie przed oczami... :angry:

P.s

Mój ojciec kupił tego quad'a na jakiejś giełdzie :D Cena to jakieś 4k o ile dobrze pamiętam. Niestety pewnie jest to chinol, bo pamiętam, że ojciec lał do niego czystą benzynę, a 4t raczej długo mi nie będzie działać przy obecnych wymaganiach... :( Btw. ma taki jakby zderzak z przodu, i takie kratki na tyle ;). Zaraz porobię trochę zdjęć.

21515.jpg

Opublikowano

51d04a270833c.jpg

Nie spinaj.. potocznie można mówić motor.. Ten quad to na stówe chinol..pozatym 50 4t.. nie ujedziezs na tym :P

A ten kmx dobry i z homologacją, ale skoro ma ci sluzyc tylko w teren to nie wiem czy to lepiej czy gorzej..

Opublikowano

A i ten kmx ma mi służyć w teren, ale też dużo po asfalcie. Kocham przyśpieszać na prostej, a ten enduro ma zajebiste przyśpieszenie. a tak btw, to jest enduro czy cross? Bo się już nie mogę połapać :D. Tam pisze, że cross. Tu ,że enduro. xD

21515.jpg

Opublikowano

Mam straszne wątpliwości, czy kupić ścigacz 125 zarejestrowany na 50 czy enduro 125 zarejestrowane na 50... :C Czy osoba sprzedająca z allegro i oferująca jazdę próbną dała by się przejechać 12 latkowi? Miałbym porównanie :)

21515.jpg

Opublikowano

Rieju RS2, Yamaha TZR 50, Aprillia RS 50, Derbi gpr-500, albo popatrz za jakimiś skuterami japońskimi jak chcesz coś bez biegów. Tylko nie bierz żadnych złometów ani innych chinoli.

Opublikowano

Mam straszne wątpliwości, czy kupić ścigacz 125 zarejestrowany na 50 czy enduro 125 zarejestrowane na 50... :C Czy osoba sprzedająca z allegro i oferująca jazdę próbną dała by się przejechać 12 latkowi? Miałbym porównanie :)

12 lat? za co ty sie czlowieku bierzesz... Nie dałbym ci nawet skutera chinskiego, chyba ze po zapłacie.. Jezdziles na czyms wczesniej?

Opublikowano

Hah. Wbrew pozorom mam dużo siły żeby opanować taki motorek. Ważę 65 kg przy wzroście 170 :) Przejechałem już kilka tysięcy kilometrów na simsonie s51, więc umiem jeździć dość dobrze. Ćwiczyłem dużo razy na simku jazdy slalomem, 8-emke ( i to nie taką jak na egzaminach, trochę mniejszą bez podpierania :) ) Umiem przepisy drogowe (uczyłem się z książek do egzaminu na prawo jazdy). Umiem składać się na zakrętach tak, aby ładnie w nie wchodzić i nie zaliczyć szlifa. Nie będzie to mój pierwszy motorek. Nie jestem byle amatorem który do kontaktu z jednośladami jedyne co zalicza to jazdę rowerem. :)

21515.jpg

Opublikowano

Jeżeli się czujesz na siłach.. karta motorowerowa jest chyba od 13/14 lat.. polecałbym zdać. I nie chce być w twojej skórze jak będziesz uczestnikiem wypadku mając 125/50 ^^

Opublikowano

A kto powiedział, że będę? :) Mam 12 lat, więc chwilę poczekam. Zamiast jeszcze jeden rok na darmową kartę muszę czekać 2 na AM, które powstało w sumie głównie żeby zarobić na młodych motocyklistach :(. Bo jakieś koksiki na skuterkach się rozbijają wyjeżdżając bez umiejętności na asfalt, to panom z rządu już się dolary w oczach świecą... Nie mówię, że jestem bogiem motocykli, ale swój mózg mam i wiem co na drodze robię :) Z wypadkiem byłby problem, grzywna po kilka tysięcy i prokurator na szyi :c. A jakbym leciał taką yamahą 125/50 przez miasto to jakie by były szanse, że w ogóle zaczną mnie gonić ^^?

21515.jpg

Opublikowano

Jak będziesz jechał więcej niż 45 km/h to masz przypał (teoretycznie :D). Ja przejechałem bez prawka 3kkm i nadal jezdze i ani razu mnie nie złapali, chociaz jeszcze w cholere po miescie..

Opublikowano

Ile mnie wyniesie taki zestaw ubrań na crossa/enduro :)? Zbroja/kask/google/ochraniacze etc. Mógłbym jeździć w dżinsach i dresie, ale chmmm... Na enduro tak nie wypada xD...

21515.jpg

Opublikowano

Pierdole. Jak sie na coś nadzieje to trudno. Ja na motocykl mam ledwo te 5 tysi, a tu mi słabe ubrania za tyś proponujesz. No way! :angry:

I właśnie przez ubrania odechciało mi się enduro :C

21515.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...