Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Motór do karty motorowerowej

Eraken

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja pierdziele, facepalm jak Was czytam, znawcy.. MOTÓRZYŚCI!

Po 1. Według przepisów, prawo jazdy AM upoważnia Cie do prowadzenia skuterów/motorowerów o pojemności 50ccm (pojazd zablokowany!!! v-max: 45km/h).

Po 2. Nie kupuj Zipp'a PRO 50 bo nie dość, że jest mułowaty to po 1k km się rozkręci pod górkę.

Po 3. Jeśli policja złapie Cie bez prawa jazdy, a jesteś niepełnoletni, otrzymujesz 500zł mandatu + zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych na lat 5.

Po 4. Nie ma już kart motorowerowych, były kiedyś, Ci którzy ją zrobili, muszą zapłacić 150zł za wymianę karty na prawo jazdy.

Po 5. Najpierw pomyśl o zabezpieczeniach typu kask, kurtka, rękawice, jeśli masz zamiar kupować jednak motorower i go rozblokowywać.

Po 6. Można jeździć na dowód osobisty pojazdami do 50ccm mając ukończone 18 lat.

• Odpowiedzi 160
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ja pierdziele, facepalm jak Was czytam, znawcy.. MOTÓRZYŚCI!

Po 1. Według przepisów, prawo jazdy AM upoważnia Cie do prowadzenia skuterów/motorowerów o pojemności 50ccm (pojazd zablokowany!!! v-max: 45km/h).

Po 2. Nie kupuj Zipp'a PRO 50 bo nie dość, że jest mułowaty to po 1k km się rozkręci pod górkę.

Po 3. Jeśli policja złapie Cie bez prawa jazdy, a jesteś niepełnoletni, otrzymujesz 500zł mandatu + zakaz prowadzenia pojazdów mechanicznych na lat 5.

Po 4. Nie ma już kart motorowerowych, były kiedyś, Ci którzy ją zrobili, muszą zapłacić 150zł za wymianę karty na prawo jazdy.

Po 5. Najpierw pomyśl o zabezpieczeniach typu kask, kurtka, rękawice, jeśli masz zamiar kupować jednak motorower i go rozblokowywać.

Po 6. Można jeździć na dowód osobisty pojazdami do 50ccm mając ukończone 18 lat.

1. Chyba skuter z tesco jedzie max 45 km/h :P

3. Z tym zakazem to się nie zgodze..

4. Nie muszą wymieniać, miałem ostatnio kontrole (w maju) i powiedzieli, że nie musze wymieniać ;)

5. Na 50'tke to wystarczy kask, bez przesady..

Opublikowano

1. Chyba skuter z tesco jedzie max 45 km/h :P

3. Z tym zakazem to się nie zgodze..

4. Nie muszą wymieniać, miałem ostatnio kontrole (w maju) i powiedzieli, że nie musze wymieniać ;)

5. Na 50'tke to wystarczy kask, bez przesady..

1. Każda 50'tka musi być zablokowana do 45km/h, tak mówi prawo, nie pierdziel głupot..

4. Wszędzie trąbią w internecie, że trzeba wymieniać. Karty moto po jakimś tam okresie staną się nieważne.

5. TZR 50 to też 50, a jednak odblokowana z 2013 ma 10KM i jedzie lekko ponad 100. Myślisz, że jak wywali się przy takiej prędkości bez ochraniaczy to nic się nie stanie? Good logic.

Opublikowano

1. Każda 50'tka musi być zablokowana do 45km/h, tak mówi prawo, nie pierdziel głupot..

4. Wszędzie trąbią w internecie, że trzeba wymieniać. Karty moto po jakimś tam okresie staną się nieważne.

5. TZR 50 to też 50, a jednak odblokowana z 2013 ma 10KM i jedzie lekko ponad 100. Myślisz, że jak wywali się przy takiej prędkości bez ochraniaczy to nic się nie stanie? Good logic.

1. Wiem, że tak prawo mówi. Ale pomysl logicznie która 50'tka tyle jedzie ;)

4. Hmm.. Nie wiem jak ty ale ja tam wierze policjantowi niż internetom... za dużo internetuf..

5. Tzr jedzie 90 realnie, sam uzytkowalem ten sam silniczek więc no. 100 dla am6'tki na serii, sorki 90 to już jest katowanie i normalnie się tyle nie jeździ ;)

Opublikowano

1. Wiem, że tak prawo mówi. Ale pomysl logicznie która 50'tka tyle jedzie ;)

4. Hmm.. Nie wiem jak ty ale ja tam wierze policjantowi niż internetom... za dużo internetuf..

5. Tzr jedzie 90 realnie, sam uzytkowalem ten sam silniczek więc no. 100 dla am6'tki na serii, sorki 90 to już jest katowanie i normalnie się tyle nie jeździ ;)

1. Te "skuterki" 50 jeżdżą zablokowane 45 a odblokowane ~75-80. Ciekawe po ilu kilometrach zaczną koła odpadać.

5. Moja TZR na zmienionej zębatce jedzie 98 przy ~9600 obrotów (2013r.)

To jest 2T, kręci się go więcej niż 4T.

Opublikowano

koleżko, podaj zębatki bo ja u siebie jak ( jeszcze miałem peżocika xps evo3 ) mając realną setke na zębatkach 14/52 miałem przy 12k rpm ;) więc tak jak powiedziałem nierealna predkosc :P Zawyza ci.

Tak czy owak twój kumpel czy kto tam (w/e) nie pojeździ legalnie :P

Opublikowano

Ehh no cóż, widzę, że mam doczynienia ze znawcą znawców motocykli, nie będę więc się z Tobą sprzeczał.

Jeśli masz wątpliwości to zapraszam na YT, ludzie zamykając budzik (katowanie) jeździli tym cudeńkiem ~110.

Tak, licznik elektroniczny, cyfrowy mnie przekłamuje XDDDDDDDDDDDD

Opublikowano

Zmierz sobie z autem albo innym moto to się zdziwisz mistrzu :P 110 to się na airshicie 70/80 osiąga, albo na malinie 75 po porcie i zmianie tloka. Oczywiście wymiana innych podzespolow to swoja droga. Masz full serie? jeżeli tak to nie masz się z czego cieszyc :D Bo ci zawyza o 15 xD

Opublikowano

Powiedziałem, że nie będę z Tobą dyskutował, bo kompletnie się nie znasz.

Nic mi nie zawyża. Było sprawdzane.

Możesz co najwyżej pozazdrościć.

P.S.

Opublikowano

Oczywiście.. jak ja nie cierpie ludzi, którzy twierdzą, że seria im jedzie ponad stówe.. po prostu śmieszni ludzie :D

Idź jeździj 110 gdzie indziej, nie wciskaj tu ludziom ciemnoty. Pokaż jakiś filmik, gdzie druga osoba jedzie obok/ za i mierzy

mistrzu. Oj nawet nie szukaj, bo nie ma :P

Opublikowano

HAHAHAHAHAHAHAAHAHAHA

jak chcesz otrzymać film gdzie jedzie dwóch motocyklistów prędkością 110km/h a drugi trzyma w ręce nawigację/telefon i mierzy?

Fuck logic.

Weź się palnij i wracaj na swój chiński skuterek szpanować pod szkołą.

Opublikowano

Miśku, jesteś jakiś inny :P Przeczytaj co napisales i sie zastanow :3

Po pierwsze starym peżotem xps bym cie objechał bez mydła, po drugie bujam się na gs500 ;*.

popatrz jak tpr się meczy przy 110 a co dopiero seria człowieku ;]

Opublikowano

Hahaha. Stary jak masz Simsona S51( ja też mam i na liczniku na full cisne 85km/h) to lepiej zrób mu Tune. 1500zł i masz zapierdalacza nawet do 100 km/h po wymianie cylka/gaźnika/tłumika na spawaka( koszt razem 600-700zł). Więc za 1500zł masz taki tjuning, że japier...

A nie jakieś Pierdziawki chińskie.

PS: Bez obrazy ale te TZR i TPR pierdzą na całą okolice.

"Ten, który pokona samego siebie jest najpotężniejszym z wojowników."

Opublikowano

zipp to szajs, lepszy simek ;]

@up. Pierdzą ale miażdzą każdą konkurencje, tzr to marka motoroweru, tpr to cylinder głombie :D

Opublikowano

Olśniło mnie :) Zamierzam albo zostać na simsku s51, albo kupić pierdzącą 50 :D Będę sobie po terenach polnych na wsi śmigał, ale też pasuje mi coś do asfaltu ( żeby móc sobie pośmigać na prostej, ew. do sklepu ;) ) Co mi polecicie ? Coś z dobrych enduro, wytrzymały, wygodny, z fajnym pierdzeniem :D

21515.jpg

Opublikowano

Rieju rrx, mrx

Yamaha dt

Peugeot xps/xp6/xps evo <3

Derbi senda

Beta rr

Cpi

Husqvarna

Honda hm

Tego jest w cholere. Niektorych modeli nie wypisalem bo nie pamietam wszystkiego. Kupuj pierdzaca 50tke najlepiej po tuningu bo wtedy miecie wszystko. Sima, bierze sie na 1/3 gazu a i tak jest za mocny ;D. Dawaj tutaj jakies oferty to ci cos o tych motorkach opowiem.

Opublikowano

A taki najlepiej do terenu i drogi? Ma nie być mułowaty, dobrze sobie radzić w warunkach ulicznych jak i terenowych ;). Btw. myślę nad yamahą tzr 50 tak coś bardziej na drogę. Co o niej sądzisz?

21515.jpg

Opublikowano

Człowieku wszystko ma ten sam silnik i pojedzie ci tak samo.. to sie rozni tylko ramą, plastikami, kołami itd. Jedynie derbi senda, derbi gpr, apka rs od 2k6r mają inny silnik, ktory mocowno nie rozni się od silnika am6 który siedzi w tzr i wszystkich tych motorowerach które wymieniłem.

Tzr jest fajna, tylko tak jak mówie szukaj czegoś juz zmodyfikowanego ;)

Do silniczka am6 jest więcej tanśzych części.

Prosze bardzo a oto kolejny dowód dla kolegi, który się kłóci ze seria tzr pojedzie 110. Airsal 70 racing i gbox jadą stówke, a to jest secik za uzywane czesci jakies 700 zł.

Opublikowano

Sąsiad za oknem śmiga takim crossem, zajebiście mi się podoba ten dźwięk i ogólnie wygląd jazdy :D Szkoda, że nie moge raczej podejść i się zapytać co to za model . Btw. czym się różni silnik 1 cylindrowy i silnik 2 cylindrowy?

21515.jpg

Opublikowano

W 50'tce nie ma silników dwucylindrowych. Ogólnie dwusuwowych silników nie ma dwucylindrowych. Różnica między 1 a 2 cylindrami, zalezy tez czy mowa o tej samej pojemnosci. Jezeli tak to wieksza zywotnosc, bo moc rozkładana na dwa tłoki, spalanie tez mniejsze chyba.. skad to pytanie ?

Opublikowano

TOP: Na początek kup sobie jakiegoś słabego piździka.

Niektórzy tutaj wymieniają TZR'ki, CBR'ki, Nie bierz tego, bo się zabijesz na tym.

Poza tym, nie ma już karty motorowerowej, tylko jakieś prawko, czy cuś.

Opublikowano

TOP: Na początek kup sobie jakiegoś słabego piździka.

Niektórzy tutaj wymieniają TZR'ki, CBR'ki, Nie bierz tego, bo się zabijesz na tym.

Poza tym, nie ma już karty motorowerowej, tylko jakieś prawko, czy cuś.

Co ty pleciesz.. nie zabije się.. nikt mu nie polecał cbr125 bo na to trzeba miec prawko a1. ja wsiadłem na pizdzika z am6'tka a wczesniej na niczym nie jezdzilem i bez problemowo się ogarnelo sprzęgło i jazde.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...