Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Motór do karty motorowerowej

Eraken

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 160
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

lokuero widze że w kolejnym temacie "mącisz" w głowach :/

Wszystko markowe jest na tym samym silniku, więc jeden chuj co weżmiesz. Weź to co Ci sie bardziej podoba i tyle w temacie :)

Btw. na 50tce enduro za dużo nie poskakasz ;) Jak tak strasznie chcesz to kup skuter za 500zł na allegro, a za zaoszczędzoną kase kup wyczynówke :)

Opublikowano

A ogólnie ( nie licząc silnika ) co lepsze, yamaha tzr 50 czy zipp pro 50 ;)?

@EDIT

Tym bardziej, że raczej będę kupował z salonu, a 13 tyś za 50 to troche za dużo , także sam nie wiem co kupić... :D

21515.jpg

Opublikowano

lokuero widze że w kolejnym temacie "mącisz" w głowach :/

Wszystko markowe jest na tym samym silniku, więc jeden chuj co weżmiesz. Weź to co Ci sie bardziej podoba i tyle w temacie :)

Btw. na 50tce enduro za dużo nie poskakasz ;) Jak tak strasznie chcesz to kup skuter za 500zł na allegro, a za zaoszczędzoną kase kup wyczynówke :)

Mące w głowach? bo mowie, ze nie warto kupowac zadnych zippow, kingłejów i innych shitów chinskich w 4t?

Wymienilem ci wczesniej modele, szukaj sobie ofert. Nie kupuj nowek, bo to sie kompletnie nie opłaca. Kup zadbaną używke,

to po pierwsze cie taniej wyjdzie a i tak pewnie dostaniesz na lepszych -nowych czesciach.

Opublikowano

REF.

A tak z innej beczki, to jak zwiększyć przyśpieszenie w simsonie s51? Mam tam cylinder od 70 lub 60 bodajże. Chce mieć coś takiego :

21515.jpg

Opublikowano

REF. A tak z innej beczki, to jak zwiększyć przyśpieszenie w simsonie s51? Mam tam cylinder od 70 lub 60 bodajże. Chce mieć coś takiego :

Wydech seria? Jak nie to spawaka kup.

dwDSnZq.png

by @Miyoshi

Opublikowano

Wystarczy zamienić zębatki

przód mały- tył duży = x-max

przód duży - tył mały v-max

Co mu z zębatek jak się bedzie rok rozpędzał do tych 80 :P porting cylka, gaznik wiekszy, spawak wydech..

Opublikowano

@Up

Pomyślę. Głównie mam tu 2 czynniki niezbędne przy wyborze : frajda z jazdy/dobre przyśpieszenie. Ale chyba niema w enduro/crossie przyśpieszenia jak w tzr 50 , dlatego też nad nią myślę. Tyle,że boję się , iż takie jeżdżenie mi się po prostu znudzi.Mam niedaleko do miasta "Dębica" (Kuchenne Rewolucje tu były xD) I myślę nad tzr 50 do jazdy po mieście. Trudny wybór ;_;

21515.jpg

Opublikowano

@Up

Pomyślę. Głównie mam tu 2 czynniki niezbędne przy wyborze : frajda z jazdy/dobre przyśpieszenie. Ale chyba niema w enduro/crossie przyśpieszenia jak w tzr 50 , dlatego też nad nią myślę. Tyle,że boję się , iż takie jeżdżenie mi się po prostu znudzi.Mam niedaleko do miasta "Dębica" (Kuchenne Rewolucje tu były xD) I myślę nad tzr 50 do jazdy po mieście. Trudny wybór ;_;

Miśku, tzr ci pojedzie dokładnie tak samo jak enduro/ supermoto typu derbi senda, yamaha dt, honda hm itd. itp. bo jakbyś mistrzu poczytał to oprócz derbi to we wszystkich innych markowych jest ten sam silnik - am6. A mocowo am6/derbi prawie nie ma różnicy, tyle że do derbi jest mniej tanich częsći.

Opublikowano

Czyli w takim chinolu mam tylko ładny wygląd , a w enduro mam taką samą prędkość jak w chinolu i możliwość jazdy po drodze/terenach :) Czyli wybór prosty, to dzięki, chyba będzie do zamknięcia.

21515.jpg

Opublikowano

Nie!! W chinolu jest silnik 4suwowy który jest tak słaby, że w 2 wogóle się nie da jechać. Całość się rozpada po 6tys jak nie wczesniej przejechanych km. Enduro/supermoto z silnikiem am6/derbi będzie w cholere szybsze, żywotniejsze i ładniejsze. Szukaj tak jak ci mówie czegoś z silnikiem am6/derbi.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Porozglądałem się za crossami . Doszedłem do wniosku, że opłaca się kupić kawasaki kmx 125 :) Dobra prędkość, wygląda spoko, podobno najlepszy cross. Ceny też nie duże, około 3,5 tyś. za używkę w b.dobrym stanie. Co o tym myślicie ? Mam jakieś 165 cm wzrostu i warzę 65 kg ok. . Doświadczenie mam z simsona ( ładnie wchodzę nim w ostre zakręty przy 70km/h ;) ) . I tutaj kilka pytań : 1. Czy jeśli policja mnie złapie w terenie to mogą mi coś zrobić jeśli będę w dobrym ubraniu, buty, rękawice, kask etc? 2. Czy za jazdę 125 bez prawka mi coś zrobia? 3. Czy za spotkanie mnie na ulicy coś mi zrobią? Czy może po prostu opłaca się pełna pizda i do lasu xD? 4. Takie dobre crossy są aż tak tanie, ponieważ nie ma na nie możliwości zrobienia rejestracji ? 5. Ojciec który zna się na motocyklach ( ma pełne A , to on mnie z nimi poznał :) ) mówił mi, że turystyka takiego jak simson się nie zrywa ponieważ popsuje łańcuch przy stawaniu na koło ( raz już do tego doszło), mówił mi , że crossy mają inny łańcuch, grubszy czy coś przez co można jest stawiać na koło i jest mniejsze ryzyko, że łańcuch pęknie. 6. Podobno nie opłaca im się crossów ścigać, ponieważ mogą spowodować tym wypadek ( albo ja mogę), czy to prawda? 7. Skoro za egzamin i to na pierdzika 50 płaci się 1000 zł, a za złapanie bez prawka 200/500 to chyba opłaca się bez jeździć, bo może złapią mnie 2 razy na rok ? Do tego też może mundurowy bardziej wyrozumiały i za ubezpieczenie, przegląd etc mi odpuści ;).

Sorka za tyle pytań, po prostu nie chce mieć wątpliwości ;) A no i tak , pytanie 8. Co myślicie o jeździe crossem w zimie ? Czy może taki quadzik 50 który mi się kilka lat w garażu kisi lepiej się do tego nadaje ;) ? Z góry dzięki za odpowiedzi.

21515.jpg

Opublikowano

co do jazdy w zime to zależy - quad będzie bezpieczniejszy bo ma 4 kółka, w teren jak najbardziej, na ulice w zime cross MOZE BYĆ ale nie ma mowy o ostrym wchodzeniu w zakręt przy 70km/h i takie tam ;] nie wiem jak to bardzo bez prawka, ale w terenie na wsi gdzie sie nie poruszaja samochody czy cos policja nie powinna Ci nic zrobic O ILE WGL TAM BEDZIE xD, za jazde bez uprawnien mandat + rodzice Cie odbierają a za jazde bez prawka wgl pewnie podobnie

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...