Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Zapowiedź] BlueLineM2

wersa4

242 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy zagrasz na serwerze?

• Tak
      192
    • Nie
      52

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Polecam to jest pewniejszy serwer niz aline . I piszą że mają kase i zabezpieczenia nie to co aline który ich nigdy nie mial :P więc polecam . Ale dajcie pełniejsze prezke niedługo ^^ Napewno ja dam gameplaya .

44973787949231304450.gif

• Odpowiedzi 162
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Serwer nic ciekawego, nie dorówna serwerom które startują w podobnym czasie i tutaj będzie grać 100/150 osób

Nie zagram, powodzenia

fearless :
zaczęcie przygody z nimi : 23 sierpnia 2012
zakończenie przygody z nimi : 6 sierpnia 2013

Pozdrawiam osoby które w gildii są od początku - tylko te osoby tworzą tą gildie

Opublikowano

jakie raty ? jeśli 4fun to pewnie do 2 tyg max lv ? jak tak wbijam z ekipą

częste eventy ?

co z biologiem ? limit czasowy ?

system ulepszeń ile max zbroji / broni

administracja nie leci w huja jak z aline ?

ile max hp w rzeczy ogólnie jakie bony 1/5

są jakieś zabezpieczenia przeciw bs ?

czy szybko eliminujecie bugi / zgłaszane przez graczy ?

jak z dropem yang i dropem przedmiotów / ulepszaczy ?

są fms u handlarzy ?

jest coś takiego ze jak dany gracz wejdzie na mape np mapa od 150 lv a gracz ma 140 i bije to wywala go czy coś w tym stylu jakies zabezpieczenie ?

Opublikowano

y nie chce nic mowic ale macie maszyne z ovh.pl dostaniecie atak nawet z bootera to was wyrzuca a co do prezentacji to kurwa pierwszy raz takie gówno widze ;o tutaj NIC NIC NIC nie ma i jeszcze raz NIC! 0/10 lol

Opublikowano

y nie chce nic mowic ale macie maszyne z ovh.pl dostaniecie atak nawet z bootera to was wyrzuca a co do prezentacji to kurwa pierwszy raz takie gówno widze ;o tutaj NIC NIC NIC nie ma i jeszcze raz NIC! 0/10 lol

Drogi uzytkowniku nie musisz robic multi konto ,zeby hejtowac bonic Ci to nie da jesli ktos bd chcialzagrac toi tak zagra wiec ze tak sie wyslowie wypierdalaj i nie robwiecej multi konto .Pozdro ::)

Serwer nic ciekawego, nie dorówna serwerom które startują w podobnym czasie i tutaj będzie grać 100/150 osób

Nie zagram, powodzenia

Po pierwsze nie wiesz co jest na serwerze wiec nie mow , ze nie dorowna bo nie masz pojecia co mamy a co nie ,moze mamy lepszy serwer niz te co maja wystartowac ,zobaczymy jak wystartuje wtedy zobaczymy i nie pisz takich komow bo nie wiesz praktycznie nic na temat serwera .

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Bardzo chętnie wpadnę z ekipą ^^ Szykuję się super serwer : )

Jeśli macie maszynę z ovh, to to zmieńcie to jest gówno, nie maszyna.

1377531174-U173186.png
Opublikowano

na wszystko Ci nie odp bo jeszcze nie jest dokladnie ustalone

częste eventy ? Tak eventy bd bardzo czesto wiec nie bd nudy .

co z biologiem ? limit czasowy ? Biolog jest teraz edytowany ,oddawac bd mozna co 1 sec

system ulepszeń ile max zbroji / broni na chwile obecna jest po 5 szt

administracja nie leci w huja jak z aline ? nie my nie lecimy w "chuja" i interesujemy sie serwerem

ile max hp w rzeczy ogólnie jakie bony 1/5 co do bonu na HP to Ci dokładnie nie powiem bo ustawiam DMG broni wiec moze sie troszke zmienic bd jakos 3/4k jakos tak , co do bonow to bd wchodzily maxy lub bd z 85% na wejscie maksymalnego bonu a na te mniejsze bony z 65%

są jakieś zabezpieczenia przeciw bs ? Hmm co do zabezpieczen na BS'a to nie wiem czy sie oplaca wgl robic bo na wsystko jest obejscie a jak nie ma to po 3 dniach wychodzi nowe zreszta prawdopodobnie bd wchodzily kasymalne bony wiec bs nie bd raczej potrzebny

czy szybko eliminujecie bugi / zgłaszane przez graczy ? Tak eliminujemy jak najszybciej

jak z dropem yang i dropem przedmiotów / ulepszaczy ? drop jest ustawiany na dane moby wiec nie wiem jak ci to opisac , co do ulepek bd lecialy z bosow /metinow itp

są fms u handlarzy ? tak bronie sa u chandlarzy , zastanawiam sie tylko nad broniami na 75lv czy nie ustawic ich gdzies do dropu

jest coś takiego ze jak dany gracz wejdzie na mape np mapa od 150 lv a gracz ma 140 Hmm nie wiem czy da rade sie tam tak dostac bo przez slub bd to zablokowane a przez moda nie wiem czy juz tego nie blokowalem , a te zwoje powrotu czy jakos tak sa niedostepne

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Ale jak mam sie wypowiadać zagramy tak czy nie jak nic nie wiadomo nie ma npc tylko jakieś zbr pokazane nie ma nic to co kto ma się wypowiadać o czym ?!

A ja mam od siebie pytanie czy będzie anty exp ?

Opublikowano

Drogi uzytkowniku nie musisz robic multi konto ,zeby hejtowac bonic Ci to nie da jesli ktos bd chcialzagrac toi tak zagra wiec ze tak sie wyslowie wypierdalaj i nie robwiecej multi konto .Pozdro : :)

Po pierwsze nie wiesz co jest na serwerze wiec nie mow , ze nie dorowna bo nie masz pojecia co mamy a co nie ,moze mamy lepszy serwer niz te co maja wystartowac ,zobaczymy jak wystartuje wtedy zobaczymy i nie pisz takich komow bo nie wiesz praktycznie nic na temat serwera .

Drogi Damianku, to zadne multi nie jest, zaraz sie doszukam twoich wszystkich ip z boterow i tutaj podam ludziom zeby blokowali dziecko bo jedyne co umiales robic to wejsc w bootera i jebnac w tsa z laczem 1mb/s wywalic go i byc dumnym z siebie. Twoj team ma 15/16 lat jestescie zwyklymi dziecmi ktore nic nie potrafia robic. Uzywacie dedykowanej chmury w ovh i macie parametry jakie macie, wiesz czemu tak tanio? bo zarabiaja na tym ze to kupiliscie i wam zabiora odrazo po starcie po 1 ataku bo nie zezwalaja na atakowanie maszyn bez firewalla, i macie firewalla ktory filtruje ddosy do 50gb/s? wiesz co to kurwa jest 50gb/s?? polski port ma przeplyw 100gb/s debilu, czyli rozumiem tez ze macie prawie lepsze zabezpieczenia niz 3/4 europy <lol2>

Opublikowano

Ale jak mam sie wypowiadać zagramy tak czy nie jak nic nie wiadomo nie ma npc tylko jakieś zbr pokazane nie ma nic to co kto ma się wypowiadać o czym ?!

A ja mam od siebie pytanie czy będzie anty exp ?

SS'y zostana dodane juz niebawem . thx , ze przypomniales o pierscionku anty expa cos z nim pokminie

Drogi Damianku, to zadne multi nie jest, zaraz sie doszukam twoich wszystkich ip z boterow i tutaj podam ludziom zeby blokowali dziecko bo jedyne co umiales robic to wejsc w bootera i jebnac w tsa z laczem 1mb/s wywalic go i byc dumnym z siebie. Twoj team ma 15/16 lat jestescie zwyklymi dziecmi ktore nic nie potrafia robic. Uzywacie dedykowanej chmury w ovh i macie parametry jakie macie, wiesz czemu tak tanio? bo zarabiaja na tym ze to kupiliscie i wam zabiora odrazo po starcie po 1 ataku bo nie zezwalaja na atakowanie maszyn bez firewalla, i macie firewalla ktory filtruje ddosy do 50gb/s? wiesz co to kurwa jest 50gb/s?? polski port ma przeplyw 100gb/s debilu, czyli rozumiem tez ze macie prawie lepsze zabezpieczenia niz 3/4 europy <lol2>

Hłe Hłe kolego podaj z checia te IP sam zablokuje :) Po pierwsze udowodnij mi ,ze to moje bootery

i tak dla twojej wiadowmosci nie mam bootera tylko Botnet'a i nie pisz ze mam lacze 1mb/s bo nie wiesz co mam , a codo botera to chyba sobie napisze skrypt specialnie dla cb , i jakmasz cosdomnie to wejdz na ts'a serwerowegolub podaj swojego bo wgl nie wiem kto ty jestes :)

Uzywacie dedykowanej chmury w ovh i macie parametry jakie macie, wiesz

czemu tak tanio? bo zarabiaja na tym ze to kupiliscie i wam zabiora

odrazo po starcie po 1 ataku bo nie zezwalaja na atakowanie maszyn bez

firewalla tak dla twojej wiadomosci nie masz zielonego pojecia o naszej maszynie a po drugie maszyny nie zabiora po 1 ataku bo byly przeprowadzane ataki na serwer wiec trzymaj sie ramy to sie nie posramy Pozdrawiam cieplutko [HA]Admin (DejmieN )

PS a co do muli kont wystarczy wejsc na twoj profil i zobaczyc jak nabijales posty .

1377774857-U369478.png

Opublikowano

SS'y zostana dodane juz niebawem . thx , ze przypomniales o pierscionku anty expa cos z nim pokminie

Hłe Hłe kolego podaj z checia te IP sam zablokuje :) Po pierwsze udowodnij mi ,ze to moje bootery

i tak dla twojej wiadowmosci nie mam bootera tylko Botnet'a i nie pisz ze mam lacze 1mb/s bo nie wiesz co mam , a codo botera to chyba sobie napisze skrypt specialnie dla cb , i jakmasz cosdomnie to wejdz na ts'a serwerowegolub podaj swojego bo wgl nie wiem kto ty jestes :)

Uzywacie dedykowanej chmury w ovh i macie parametry jakie macie, wiesz

czemu tak tanio? bo zarabiaja na tym ze to kupiliscie i wam zabiora

odrazo po starcie po 1 ataku bo nie zezwalaja na atakowanie maszyn bez

firewalla tak dla twojej wiadomosci nie masz zielonego pojecia o naszej maszynie a po drugie maszyny nie zabiora po 1 ataku bo byly przeprowadzane ataki na serwer wiec trzymaj sie ramy to sie nie posramy Pozdrawiam cieplutko [HA]Admin (DejmieN )

PS a co do muli kont wystarczy wejsc na twoj profil i zobaczyc jak nabijales posty .

Oj gdybys ty wiedzial z kim piszesz, napisales nam na forum ze masz botneta? hahaha fajna administracja serwera.... Jak ty nawet nie wiesz co to botnet. robiliscie testy na maszyne? chyba z cmd windowsowego wez sie juz nie pograzaj..

Opublikowano

Kolego up chcesz zaatakować server rozumiem? Na starcie będziesz miał szansę. U nas w tej chmurze siedzą technicy ovh. Więc jak zapchasz all porty lub będziesz walił z dobrego botneta. To może zapchasz port na 2%. I aut. Wyłapią po twoim hoscie adr. Zamieszkania oraz zadzwonią do administracji twojego internetu. Więc nie pisz bzdur.Bo hacker z cb. Jak z koziej dupy trąba.

7KNm1Wb.png

Opublikowano

Kolego up chcesz zaatakować server rozumiem? Na starcie będziesz miał szansę. U nas w tej chmurze siedzą technicy ovh. Więc jak zapchasz all porty lub będziesz walił z dobrego botneta. To może zapchasz port na 2%. I aut. Wyłapią po twoim hoscie adr. Zamieszkania oraz zadzwonią do administracji twojego internetu. Więc nie pisz bzdur.Bo hacker z cb. Jak z koziej dupy trąba.

nigdzie nie pisze ze bede atakowal bo po co? prosze cie nie gadaj bzdur masz 15lat dziecko, technicy z ovh siedza? poczytaj sobie opinie. Druga rzecz boter za 5$ pozbawi was chmury (wiem na wlasnym doswiadczeniu ze wywalaja chyba ze zaplacicie za firewalla okolo 1,5k zlotych (czego nie zaplaciliscie)) a co do waszej filtracji atakow 50gb/s to ci powiem ze cale ovh nie ma takiej maszyny nawet :)

Opublikowano

Drogi uzytkowniku nie musisz robic multi konto ,zeby hejtowac bonic Ci to nie da jesli ktos bd chcialzagrac toi tak zagra wiec ze tak sie wyslowie wypierdalaj i nie robwiecej multi konto .Pozdro : :)

Mistrzu jak na gm'a przystało powinieneś krytyke przyjąć na klate :l

Widziałem już ss;y broni dla szamana i kilku zbroi i to mi wystarczy, aby to napisać że serwer to 'paint' nic nowego wszystko gotowce z mpc/epvp

Pozdrawiam

fearless :

Pozdrawiam osoby które w gildii są od początku - tylko te osoby tworzą tą gildie

Opublikowano

Mistrzu jak na gm'a przystało powinieneś krytyke przyjąć na klate :l

Widziałem już ss;y broni dla szamana i kilku zbroi i to mi wystarczy, aby to napisać że serwer to 'paint' nic nowego wszystko gotowce z mpc/epvp

Pozdrawiam

IMavex to jzu nie chodzi ze gotowce, bo gotowce są wszedzie, ale o to ze po co wstawiac prezke, która jest skonczona w 2% jak ich zapchany firewall z 1mln botnetów i wypisywać takie bzdury o maszynie.... Faktycznie ovh oferuje takie maszyny? Ale czemu tak tanio? bo to chmura i nikt nigdy nie zuzyje nawet 5% a druga rzecz wywalaja serwery za taki w nie...

Tyle w tym temacie...

Opublikowano

IMavex to jzu nie chodzi ze gotowce, bo gotowce są wszedzie, ale o to ze po co wstawiac prezke, która jest skonczona w 2% jak ich zapchany firewall z 1mln botnetów i wypisywać takie bzdury o maszynie.... Faktycznie ovh oferuje takie maszyny? Ale czemu tak tanio? bo to chmura i nikt nigdy nie zuzyje nawet 5% a druga rzecz wywalaja serwery za taki w nie...

Tyle w tym temacie...

No tak wiem, że ich maszyna to chmura .. a wiadomo, że lepiej kupić dedyka w hosteam z filtrami + pomoc administracji 24/7 ;x w ovh mało kto teraz kupuje, ponieważ hosteam jest o wiele lepszy ^^

fearless :

Opublikowano

Oj oj oj, chyba wasza chmura 50 gb zabezpieczeń wyłączyła stronę ;(

A tak fajnie się zapowiadało <3 :rolleyes:

Opublikowano

Oj oj oj, chyba wasza chmura 50 gb zabezpieczeń wyłączyła stronę ;(

A tak fajnie się zapowiadało <3 :rolleyes:

chyba cos masz nie tak z netem bo strona dziala caly czas

1377774857-U369478.png

Opublikowano

@Smetin. Twój server był robiony w Paincie :] . Zbroje jakieś gówna zielone itd. Po 2. Takie z Was są Hackery a w rly. nawet tyłka z przed monitora nie ruszacie. Po 3. Twój Poziom jest żałosny. Pewnie w domu zwalasz sobie na router i niby ddos ;/. Psuć servery potrafisz, i tyle nie ? Bo twój poziom IQ jest niższy niż dziecka 3letniego. Co z tego, że mam 15lat? Zrobiłem lepszy server niż te twoje gówno. Waliłeś w niego chyba swoim kutaskiem, a nie boterem. Jesteście ludzie żałośni. Zróbcie własny server Pogadamy. Na OVH jest więcej wykupionych serverów niż na Hosteam. Więc nie pierdol**e głupot. I dla twojej wiadomości mamy firewalla :] Taniej bo są teraz w promocji jak wykupisz drożej server.

@Czxx: Strona działała całą noc i teraz nawet działa. Już były takie hackerki na TS co dałem im root'y. Gówno zrobili. Zapchali porty na 6/7% więc czekam na te wasze ddosy na starcie. Nie dziwcie się jak wam zablokują botnety i zgłoszą sprawę na Policje. Bo dla was to tylko kraty w oknie i ani rusz.

7KNm1Wb.png

Opublikowano

@Koledzy ktr. chcą ddosować :] Oto napisał Technik OVH na Emailu bo dla Was specjalnie Napisałem :[

Odpowiedzialność karna sprawcy ataku Ddos

Przez atak typu DOS (Denial of Dervice Attacks) rozumie się różnego typu ataki na systemy komputerowe mające na celu utrudnienie lub uniemożliwienie funkcjonowania danej maszyny lub części sieci. Ataki tego typu polegają najczęściej na sztucznym generowaniu i przesyłaniu do komputera ofiary wielkiej ilości informacji. Komputer (ofiara) nie jest w stanie przeanalizować i odpowiedzieć na wszystkie napływające informacje co prowadzi do spowolnienia lub zablokowania jego działania (zawieszenia komputera). Do ataków tego typu należą między innymi: Chargen-Echo, Teradrop, DDOS, SYN flood, Nuke, Land, Smurf, Ping of Death.

Niezależnie od zastosowanej techniki ataku podstawowym jego celem jest "unieruchomienie" komputera, uniemożliwienie pracy oraz komunikacji z innymi maszynami. Działania tego typu stanowią zatem naruszenie jednego z podstawowych praw człowieka - wolności komunikowania się.

Jak stanowi art. 49 Konstytucji RP "Zapewnia się wolność i tajemnice komunikowania się. Ich ograniczenie może nastąpić jedynie w przypadkach określonych w ustawie i w sposób w niej określony." Powyższy przepis Konstytucji znajduje realizację zarówno w przepisach prawa karnego jak i cywilnego.

W omawianym przypadku znajdzie zastosowanie art. 268 kodeksu karnego stanowiący, że:

§ 1. Kto, nie będąc do tego uprawnionym, niszczy, uszkadza, usuwa lub zmienia zapis istotnej informacji albo w inny sposób udaremnia lub znacznie utrudnia osobie uprawnionej zapoznanie się z nią, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

§ 2. Jeżeli czyn określony w § 1 dotyczy zapisu na komputerowym nośniku informacji, sprawca podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

§ 3. Kto, dopuszczając się czynu określonego w § 1 lub 2, wyrządza znaczną szkodę majątkową, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

§ 4. Ściganie przestępstwa określonego w § 1-3 następuje na wniosek pokrzywdzonego.

Niewątpliwie skuteczny atak typu DOS będzie można zakwalifikować jako działanie udaremniające lub znacznie utrudniające zapoznanie się z informacją przez uprawnionego.

Jak wskazuje się w literaturze nie dochodzi do popełnienia przestępstwa gdy uprawniony posiada kopię danych i gdy ich odtworzenie nie stworzy przy tym szczególnych trudności.

Zauważmy, że w przypadku informacji zamieszczonych na serwerze www (podobnie serwerze poczty) osobą uprawnioną do zapoznania się z informacją będzie każdy użytkownik (internauta), a nie tylko osoba która zamieściła informację lub która administruje serwerem. A zatem możliwość zapoznania się z danymi przez administratora systemu oraz ograniczony krąg osób uprawnionych (np. po odłączeniu serwera od internetu dane mogą przeglądać jedynie użytkownicy sieci LAN ) nie wyłączy odpowiedzialności karnej sprawcy ataku. Pozostanie bowiem cała rzesza użytkowników ( uprawnionych) którzy w wyniku ataku nie będą mogli zapoznać się z informacją zgromadzoną na serwerze.

Na gruncie omawianego przepisu podlega ochronnie jedynie "istotna" informacja. Przestępstwem będzie zatem atak udaremniający lub utrudniający zapoznanie się z "istotną" informacją.

Jak wskazuje się w literaturze chodzi w tym przypadku o ISTOTNĄ informację w znaczeniu obiektywnym. Przy ocenie "istotności informacji" należy brać również pod uwagę interes dysponenta informacji oraz w pewnych przypadkach interes podmiotu którego dotyczy informacja. Słusznym wydaje się postulat oceny "istotności" informacji odnosząc jej wartość do pewnego standardu obowiązującego w dziedzinie której dana informacja dotyczy. Moim zdaniem oceniając "istotność" informacji należy kierować się również nakładem pracy i środków koniecznych do "uzyskania" danej informacji.

Ustawodawca wprowadził surowszą odpowiedzialność za udaremnienie lub utrudnienie zapoznania się z informacją zgromadzoną na "komputerowym nośniku informacji". A zatem zgodnie z art. 268 § 2 k.k. w przypadku ataków typu DOS sprawca będzie podlegał karze pozbawienia wolności do lat 3. Odpowiedzialność sprawcy będzie jeszcze surowsza jeżeli w wyniku ataku wyrządzona zostanie "znaczna szkoda majątkowa". Zgodnie z art. 268 § 3 k. k. sprawca wyrządzający znaczną szkodę majątkowa podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

Zgodnie z art. 115 § 7 k. k. w zw. z § 5 znaczną szkodę majątkową stanowi szkoda przekraczająca dwustukrotną wartość najniższego miesięcznego wynagrodzenia. Przestępstwo z art. 268 § 2 k. k. jest przestępstwem umyślnym. Nie będzie zatem podlegał karze użytkownik który np. w wyniku awarii programu lub sprzętu przypadkowo dokonał ataku DOS na inny host.

Więc radzę nie atakować servera bo to nie dla Nas a dla was źle skończy :]

7KNm1Wb.png

Opublikowano

Napewno zagram ! ;D

Można się już rejestrować ??? ;d

Serdecznie zapraszam na forum które jest już z nami 4 lata jest to MPG HForum z dopiskiem .pl ! (bez spacji)
Krótko o forum : Możemy na nim kupywać gry za pisanie postów czy też tematów ! Tak Postów czy tematów ! ;D
Nie jest to żaden Fake.
Administracja jest miła i pomocna.
Znajdziemy na nim publikacje serwerów, poradniki, cheaty do różnych gier i Wiele Wiele więcej ! ;p Poprostu musisz tutaj być ! Gorąco Polecam ! MPG HForum z dopiskiem .pl ! (bez spacji)

Opublikowano

Server ON albo jutro albo za 2 dni /3 dni wiesz. Trzeba skończyć to porządnie :]

@Panie Smetin : Na Hosteam ma pan filtry ddos 30Gbps+ więc nie piernicz Pan głupot.

7KNm1Wb.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...