Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

er007

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ehh...to teraz 2 rada :D Jak nie usuwasz/aktualizujesz modów to wrzucaj tylko "patche" czyli pojedyncze pliki do wrzucenia - łatwiej dla ciebie i dal nas ;)

TexturePack - zamiast tego co jest teraz daj Faithfula ze zmodowanymi texturkami ;) Wtedy więcej FPS wyciągniesz ;)

ein8.png

1378238828-U336505.png

• Odpowiedzi 196
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Mógłbyś zrobić najpierw zwykły server, a nie bukkit? Chyba tak było by szybciej i łatwiej, a po tem bukkit. Co do paczki to naprawdę super, a i jak będziesz kiedyś dodawał power armors to nie możesz już dodać optifine bo te dwa mody się gryzą.

Opublikowano

Mógłbyś zrobić najpierw zwykły server, a nie bukkit? Chyba tak było by szybciej i łatwiej, a po tem bukkit. Co do paczki to naprawdę super, a i jak będziesz kiedyś dodawał power armors to nie możesz już dodać optifine bo te dwa mody się gryzą.

Hm...

Być może zrobię pierw pod zwykły. (tak żebyście mogli pograć se z kolegami itp.)

ehh...to teraz 2 rada :D Jak nie usuwasz/aktualizujesz modów to wrzucaj tylko "patche" czyli pojedyncze pliki do wrzucenia - łatwiej dla ciebie i dal nas ;)

TexturePack - zamiast tego co jest teraz daj Faithfula ze zmodowanymi texturkami ;) Wtedy więcej FPS wyciągniesz ;)

Pracuję nad Launcher'em :) (Hosting pod pliki mam DropBox, może i nie najlepszy ale jest:>)

Na pewno będzie też no-premium, więc wszystko powinno wszystkim działać :)

Co do faithfula poczytam i zobaczę czy autor zastrzega se prawa do publikacji itp. jak nie to dodam :>

PS Dzięki za 5.5k wyświetleń oraz 1k pobrań :) (dokładnie 1024)

Opublikowano

Jeśli zastrzega sobie prawo to wyślij mi chociaż na PW xD Tak z innej mańki: masz może jakiegoś moda, który OD RAZU po wbiciu na świat albo daje 20hp lub daje regen z koxa? Lub jak wbijasz to daje ci creativa? :D

//EDIT
Już nie potrzebuję :p

Jak dla mnie OBOWIĄZKOWO DODAJ FORESTRY!

ein8.png

1378238828-U336505.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Nie działa mi :( Po uruchomieniu Launchera Każe mi się logować (ok niech będzie), a potem Zamiast przycisku mam przycisk (Nie ok, bo mam Kupione konto na minecraft.net). Dalej nie włącza się tylko natychmiast crashuje (Bardzo nie ok) Proszę cię o pomoc.~KakssPL

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ref

ErPack powraca!

Znów naszła mnie chęć pograć w klocki, dlatego reaktywuje projekt :]

Spodziewajcie się na dniach launchera =)

Jeżeli chodzi o aktualizacje do wersji 1.6.4/1.7.2 to trochę musicie jeszcze poczekać, ponieważ z tego co się orientuje to nie ma jeszcze wszystkich modów pod te właśnie wersje.

Dlatego najprawdopodobniej launcher będzie pobierał wersję 0.3 (aktualną), ale nie obawiajcie się jak wyjdzie wersja 1.0.0.0 (to będzie pierwsza wersja "normalna" - Alpha) wszyscy Ci co będą używać launcher'a ErPack będą poinformowani pierwsi =)

Jedyna rzecz, która stoi na przeszkodzie opublikowania Wam tego launchera jest grafika;/

Ja sam nie umiem stworzyć jakiejś ładniej grafiki dlatego poprosiłem Was drodzy użytkownicy, abyście zrobili dla mnie jakiś ładny obrazek o tematyce MC (technicznego)

Więcej informacji na ten temat znajdziecie tutaj:

http://www.mpcforum.pl/topic/1076899-tlo-ikona/

Z góry dzięki !

Przepraszam również, za to, że nic nie pisałem, nie aktualizowałem paczki, ani Was nie informowałem, wybaczcie :<

PS Na dzień dzisiejszy EP był pobierany AŻ 1711 RAZY (wszystkie wersje) <3

Dodatkowo ten temat był wyświetlany ponad 11k razy(Prawie 3 razy więcej, niż regulamin tego działu :D ) <3

A zapomniałbym dodać, że teraz ErPack, będzie pobierany z hostingu: DropBox.com, a więc będzie Wam się dość szybko pobierać =)

Ale niestety teraz nie będę widział ilości pobrań ;<

Opublikowano

Jest taka sprawa daje Wam launcher TYLKO I WYŁĄCZNIE DO PRZETESTOWANIA, a nie do tego jak on wygląda.

Chciałbym, abyście wszystkie błędy oraz propozycje pisali tutaj (w tym temacie) lub poprzez "Kontakt".

Launcher pobiera ErPack'a w wersji 0.3 oraz go uruchamia. Jest no-premium, wpisujecie tylko nick i ilość ram'u :)

Launcher ma wbudowanego autoupdater'a Launcher'a oraz ErPack'a.

DL (bezpośredni link)

https://dl.dropboxusercontent.com/s/8jm8ma6hhhznclo/ErPack.exe

Skan:

https://www.virustotal.com/pl/file/6ed90e0259385c5b251a06f8ecdf895c81dd81ebe33cb956d429521f6ca84050/analysis/1383762962/
Opublikowano

że jak sie pobierze to nieumie nacisnąć start i automatycznie sie nie włącza

A jakiś error wyskakuje ?

Opublikowano

ref

===========

że jak sie pobierze to nieumie nacisnąć start i automatycznie sie nie włącza

Wyłapałem błąd.

Cały czas nad nim pracuje.

Jak naprawię będzie będzie dostępna aktualizacja Launcher'a.

Edit:

Dostępna jest nowa wersja Launchera - 0.0.0.12.

Między innymi:

Naprawiono w nim błąd związany z wyłączaniem launcher'a.

Edit2:

Łatka do poprzedniej wersji ;P - 0.0.0.12a

Edit3:

Jednak "Brak odpowiedzi" pozostaje, ale znaczniej krócej, wystarczy tylko poczekać te 2-3 sekundy i ErPack się uruchomi =)

Postaram się zlokalizować błąd i jak najszybciej wydać łatkę naprawiającą ten błąd.

Link do launcher'a:

https://dl.dropboxusercontent.com/s/8jm8ma6hhhznclo/ErPack.exe

Edit: (10/11 - 10:23)

Nowa wersja Launcher'a - 0.0.1.0

- Naprawiono w pełni instalację/aktualizację/uruchamianie ErPack'a (U mnie działa bez zarzutu, napiszcie jak u Was;P)

- Nowe GUI <3 Napiszcie czy Wam się podoba, bo mi bardzo ;p

Opublikowano

Mi gra na tym launcherze w ogóle nie startuje. Nie mogłem znaleźć folderu Roaming więc wrzuciłem nową zawartość folderu .minecraft do czystego starego .minecraft Po odpaleniu gry jest ekran tytułowy paczki ale podczas gry na creative nie ma żadnych itemów z modów.

Opublikowano

Mi gra na tym launcherze w ogóle nie startuje. Nie mogłem znaleźć folderu Roaming więc wrzuciłem nową zawartość folderu .minecraft do czystego starego .minecraft Po odpaleniu gry jest ekran tytułowy paczki ale podczas gry na creative nie ma żadnych itemów z modów.

Tak, dostałem Twoje zgłoszenie.

Zaktualizowałeś launcher do wersji 1.0.0.2a ?

Opublikowano

Zaktualizowałem , problem nie zniknął, teraz przy włączeniu wyskakuje taki błąd : Wystąpił nieobsługiwany wyjątek w aplikacji. Jeśli klikniesz przycisk kontynuuj aplikacja zignoruje błąd i podejmie próbę kontynuacji. Nie odnaleziono pliku. Rozumiem że launcher ma być na pulpicie? Problem dotyczy czegoś związanego z Net Frameworkiem, mam zainstalowany 4.0

Opublikowano

Zaktualizowałem , problem nie zniknął, teraz przy włączeniu wyskakuje taki błąd : Wystąpił nieobsługiwany wyjątek w aplikacji. Jeśli klikniesz przycisk kontynuuj aplikacja zignoruje błąd i podejmie próbę kontynuacji. Nie odnaleziono pliku. Rozumiem że launcher ma być na pulpicie? Problem dotyczy czegoś związanego z Net Frameworkiem, mam zainstalowany 4.0

Nie, nie musi być na pulpicie.

Ustawiłem tak, żeby każdy mógł znaleźć najnowszą wersję;P

To wina Frameworka, (po części też moja, bo ustawiłem na najnowszą wersję czyli 4.5-_-)

Wystarczy, że pobierzesz to:

http://www.microsoft.com/pl-pl/download/details.aspx?id=30653

Skan chyba nie potrzebny bo to ze strony MS ;p

Btw

Łap like za zgłoszenie mi tych bugów.

Opublikowano

Chyba nie pogram :( Firework wyrzuca error że nie wspiera mojego systemu (mam XP).

Pograsz, postaram się w następnej aktualizacji ustawić 4.0, albo mniejszą wersję .Net framework'a :)

Wymagania .Net Framework'a 4.5, no niestety XP nie ma;x

Obsługiwane systemy operacyjne

Windows 7 Service Pack 1; Windows Server 2008 R2 SP1; Windows Server 2008 Service Pack 2; Windows Vista Service Pack 2

• Windows Vista z dodatkiem SP2 (x86 i x64)
      • Windows 7 SP1 (x86 i x64)
      • Windows Server 2008 R2 SP1 (x64)
      • Windows Server 2008 SP2 (x86 i x64)
    • Wymagania sprzętowe:
      • procesor 1 GHz lub szybszy
      • 512 MB pamięci RAM
      • 850 MB dostępnego miejsca na dysku twardym (x86)
      • Dysk twardy 2 GB (x64)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...