Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komenda dice + fix

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 117
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Racja w temacie był zły dif, własnie sam sie pofatygowałem i ten działa na 100%

A przy okazji jakie ma zastosowanie ta komenda, bo jakieś musiała mieć; bez celu raczej ktoś jej nie robił.

Jeśli żadne lub niepotrzebne to po co wgrywać diff, skoro można ją wyłączyć lub dodać tylko dla implementora.

Opublikowano

A przy okazji jakie ma zastosowanie ta komenda, bo jakieś musiała mieć; bez celu raczej ktoś jej nie robił.

Jeśli żadne lub niepotrzebne to po co wgrywać diff, skoro można ją wyłączyć lub dodać tylko dla implementora.

Mogę się mylić, ale zakładam, że ta komenda była najzwyczajniejszą w świecie luką.

szq9.png

SYGNATURA BY REEV

Jeżeli potrzebujesz questa, zakodowania strony WWW, podpięcie skryptów pod stronę czy jakiejś nowości do clienta, napisz - pomogę w miarę możliwości.

Opublikowano

A na kickowanie też może znacie bo kurwa bawią sie dzieci...

Zdradzi mi ktoś tą tajemniczą komende ?

/kicformdeczanelall -r * nał

#guwno.

Opublikowano

Mogę się mylić, ale zakładam, że ta komenda była najzwyczajniejszą w świecie luką.

zadna luka, zwykły błąd którego twórcy gry podczas tworzenia komendy nie przewidzieli, gdyby metin2 korzystał z innego typu niż int ta wartość by nie wywaliła serwera bo nie była by maksymalna, nie dodali blokady przez -/+ 1/100 gdyż jak widać zrezygnowali z planów i nie użyto tej komendy w praktyce. Komenda miała losować cyfry ale nie została uzyta i pozostawiona jak wiele rzeczy w plikach. Nie było w planach że pliki wyciekną i raczej nie myśleli ze komende z której zrezygnowali pozna ktoś i nie usuwali jej z plików.

Co do komendy lepiej zablokować możliwość kozystania z niej gracza a nie w jakieś dify sie bawić.

emaxx mieszkam w Francji to nie raz przytrafia mi sie popełnić błąd ;s

sygna1.png

Opublikowano

zadna luka, zwykły błąd którego twórcy gry podczas tworzenia komendy nie przewidzieli, gdyby metin2 kożystał z innego typu niż int ta wartość by nie wywaliła serwera bo nie była by maksymalna, nie dodali blokady przez -/+ 1/100 gdyż jak widać zrezygnowali z planów i nie użyto tej komendy w praktyce. Komenda miała losować cyfry ale nie została uzyta i pozostawiona jak wiele rzeczy w plikach. Nie było w planach że pliki wyciekną i raczej nie myśleli ze komende z której zrezygnowali pozna ktoś i nie usuwali jej z plików.

Co do komendy lepiej zablokować możliwość kozystania z niej gracza a nie w jakieś dify sie bawić.

Masz rację, dużo plików jest w cliencie i game (tzn funkcji w game), które są wcale nie używane. Również nie przypuszczali, że pliki wyciekną, ale co do globala PL to ta komenda tam nie działa, bo próbowałem. Więc nie wiem jak, ale zdążyli na czas to naprawić.

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano

zadna luka, zwykły błąd którego twórcy gry podczas tworzenia komendy nie przewidzieli, gdyby metin2 kożystał z innego typu niż int ta wartość by nie wywaliła serwera bo nie była by maksymalna, nie dodali blokady przez -/+ 1/100 gdyż jak widać zrezygnowali z planów i nie użyto tej komendy w praktyce. Komenda miała losować cyfry ale nie została uzyta i pozostawiona jak wiele rzeczy w plikach. Nie było w planach że pliki wyciekną i raczej nie myśleli ze komende z której zrezygnowali pozna ktoś i nie usuwali jej z plików.

koRZystać

@top #aw

Dobra sprawa. Ciekawe ile jeszcze takich komend w game siedzi ;x

Opublikowano

Skoro to takie niebezpieczne to po co to udostępniacie ?

Wystarczyło dać fixa, a nie tłumaczyć jak to działa.

Teraz byle 'nuub' wywali serwer który nie ma pojęcia o tym, że takie coś istnieje.

Udostępniając takie coś dobrze wiecie czym to grozi ;).

Btw. Mi się zawsze wydawało, że metin jest do grania, a nie do 'CHEATOWANIA' i 'KĄBINOWANIA'.

2thd.jpg

Opublikowano

Zasysam, +

Co zasysasz?o_0

Ludzie robicie taki szum, wiadomo ze takie cos moze byc i to napewno nie ostatni blad w plikach.

Nie wiem po co 50 odpowiedzi.

Zabezpieczcie sie jak najszybciej bo gracze tez tu wchodza i beda na 100% testowali.

table_name,9,10,11 from information_schema.tables

Opublikowano

Co zasysasz?o_0

Ludzie robicie taki szum, wiadomo ze takie cos moze byc i to napewno nie ostatni blad w plikach.

Nie wiem po co 50 odpowiedzi.

Zabezpieczcie sie jak najszybciej bo gracze tez tu wchodza i beda na 100% testowali.

Już zaczeli np: mt2.Divineworld.com.pl

j8d8.png

Opublikowano

Śmieszy mnie, że nagle każdy to znał i bawił się serwerami.

topic.

Rzadko przeglądam epvp, więc dzięki. Temat wręcz zmusił mnie to przejrzenia wszystkich komendy, aby uniknąć podobnych fajerwerków w przyszłości.

Śmieszne jest to, że tak naprawdę bawiło się maksymalnie 5 osób. W każdym razie ja na pewno.

szq9.png

SYGNATURA BY REEV

Jeżeli potrzebujesz questa, zakodowania strony WWW, podpięcie skryptów pod stronę czy jakiejś nowości do clienta, napisz - pomogę w miarę możliwości.

Opublikowano

Śmieszy mnie, że nagle każdy to znał i bawił się serwerami.

topic.

Rzadko przeglądam epvp, więc dzięki. Temat wręcz zmusił mnie to przejrzenia wszystkich komendy, aby uniknąć podobnych fajerwerków w przyszłości.

Też miałem to napisać, ale mnie wyprzedziłeś ;]

Z tego co widzę to nagle połowę osób to wiedziało i znało i korzystało z tego wcześniej ... Niemcy byli, są i będą o jeden krok przed nami. Tego raczej nie zmienimy ;). I nie próbujcie nas oszukiwać, że znaliście to wcześniej ;]

Widzę, że jakiś mod się pofatygował i zamaskował kilka cyfr w komendzie, ale jak zwykle jakiś debil się znajdzie, który udostępnił w poście tą komendę ...

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...