Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dlaczego ta gra się robi coraz gorsza ?

BonBox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moim zdaniem to powinni wprowadzić takie coś, że premade duoQ można grać jak jest tylko 1 liga różnicy, np. silver 2 z gold 2, ale nie za przeproszeniem kurwa bronze 5 i plat 1...

A co jest w tym złego, że grasz z platyną?

FP8kfDX.jpg

• Odpowiedzi 80
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Prócz

tego, zajebistą wadą jest to, że normalni gracze muszą grać z

dziećmi.Powinni stworzyć coś co tworzy ranking lub coś w tym stylu i

segreguje graczy na kretynów i tych normalnych.Dlaczego normalni muszą

się meczyć z kretynami?Niech kretyni grają z kretynami i wszystko będzie

w porządku

A co jeśli, to ty jesteś kretynem ?

Opublikowano

Moim zdaniem powinni zmienić system dobierania na normalach, a system rankingowy zupełni inny.Gracz który ma 300 winów nie ma szans żeby wygrać z kimś, kto ma 1200 winów, kwestia doświadczenia..

Co do systemu rankingowe powinno to wyglądać tak, żeby dawać szanse graczom.Chujowe jest to, że silver I musi grać z goldami i silverami III-IV.Chyba po to zrobili(zresztą beznadziejne) dywizje żeby silver I grał z silverem I?System ELO był dla mnie o wiele lepszy, nooby bardzo szybko upadali nisko do 900-1100 elo,a ci co mieli wyjść to wyszli.Na początku s3 wyszedłem kilka razy 1200->1400 a teraz nie moge się ruszyć z okolic silver II.

Prócz tego, zajebistą wadą jest to, że normalni gracze muszą grać z dziećmi.Powinni stworzyć coś co tworzy ranking lub coś w tym stylu i segreguje graczy na kretynów i tych normalnych.Dlaczego normalni muszą się meczyć z kretynami?Niech kretyni grają z kretynami i wszystko będzie w porządku

Jakieś argumenty na poparcie tego ze 300 winów nie ma szans z 1200 winów ? Liczba winów nic nie oznacza, ktoś z 300 winami może być bardziej ogarnięty niż 1200, a wiem to z własnego doświadczenia gdy mam te 350 winów i często gnoję ludzi na linii co mają 1200.

Silver II to właśnie elo 1200-1400 więc wszystko jest w porządku....

Opublikowano

Moim zdaniem powinni zmienić system dobierania na normalach, a system rankingowy zupełni inny.Gracz który ma 300 winów nie ma szans żeby wygrać z kimś, kto ma 1200 winów, kwestia doświadczenia..

Co do systemu rankingowe powinno to wyglądać tak, żeby dawać szanse graczom.Chujowe jest to, że silver I musi grać z goldami i silverami III-IV.Chyba po to zrobili(zresztą beznadziejne) dywizje żeby silver I grał z silverem I?System ELO był dla mnie o wiele lepszy, nooby bardzo szybko upadali nisko do 900-1100 elo,a ci co mieli wyjść to wyszli.Na początku s3 wyszedłem kilka razy 1200->1400 a teraz nie moge się ruszyć z okolic silver II.

Prócz tego, zajebistą wadą jest to, że normalni gracze muszą grać z dziećmi.Powinni stworzyć coś co tworzy ranking lub coś w tym stylu i segreguje graczy na kretynów i tych normalnych.Dlaczego normalni muszą się meczyć z kretynami?Niech kretyni grają z kretynami i wszystko będzie w porządku

tak kur wa Perpetum mobile pozdrawiam .

Ktos juz napisal ze dywizja nie odzwierciedla naszego skilla , To kto mi wyjasni co ona odzwierciedla?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Co jest zjebane w tej grze

-Zbyt bardzo zależy od teamu (wiem moge grać premade, ale to nie o to chodzi)

-Kiedyś stara sr miała inny klimat

-Dodają beznadziejne champy, które trzeba nerfić (przykład jayce pół roku brak większych zmian, to samo fizz, ahri, brand)

-System dobierania (mowa o wylvlowanych 30 na botach)

-Powinni dodać jakiś próg do gry ranków (min 300 win), nawet coś w stylu "testu skilla" (mowie tu o nobach co składają full ad/ap i ogólnej przydatności, jugla w tfach te klimaty)

-W sumie tyle, wiem że to wygląda jak bym napisał swoje marzenia ale po prostu dla mnie ta gra schodzi na psy, może każdy tak ma jak troche pogra.

xxx

Opublikowano

Dla mnie wszystko jest okej, bardzo fajne zmiany choć nie powiem... zmiany w jungli potrafiły mnie czasami wku*wiać (jungluje od s1). No ale cóż... trzeba iść ze zmianami i grać dalej.

Jedyne co bym wprowadził to Premade Ranked tylko z tej samej ligi (ligi, nie dywizji)... no do kurwy jak widze premade Plat IV z Bronze V (ja jestem Gold) i ten bronze feeduje wszystko jak leci..

Opublikowano

Silver I i diament V ma te same mmr? Ty sobie ze mnie kpisz?

Może mieć, dlaczego nie? Jeżeli ktoś jest w Diamencie 5 i przegrywa ostro to może osiągnąć 1200 elo..

FP8kfDX.jpg

Opublikowano

Gra nie robi sie gorsza. To kwestja gustu jakie zachodza zmiany jedym sie podoba drugim nie. Ja uwazam ze oni daza do doskonalenia stad te nefry, bufy postaci. Chca jak najbardziej zbalansowac wszystkie postacie i dodac duzo bysmy sie nie nudzili.

Na graczy niestety nic nie mozna poradzic. Jesli kogos wkurzaja zle dobrani sojusznicy niech gra z calym swoim teamem przeciez nie chodzi o wbijanie na wyzsze dywizje tylko przyjemnosc z gry

u1lc.png
Opublikowano

Gra się okej, tylko to wybieranie, balansowanie i community. Koszmar... A najgorsze jest jak ktoś napisze "Lucker", "fuck u noob ks omg", "stop feed idiot", "fuck ur mom" (co prawda zdarza mi się to napisać ale to tylko w szczególnych wypadkach i raz na kilka meczy, chyba, że po prostu piszę to, żeby wkurzyć enemy. Bardziej się skupiają na zabiciu ciebie niż reszty drużyny i można łatwo wygrać:), a najgorsze jest to zasrane "learn english". NO KURWA. Wtedy to zaczynam pisać po polsku a jak nie zrozumie to piszę coś w stylu "learn polish". Proste. Wtedy już po prostu nic do mnie nie pisze.

Opublikowano

Mi rowniez wiele osob mowiło:

-Ze moja mama jest dobra w łozku

-Zebym zginął w prawdziwym zyciu

-Ze mam reporta x3 (ofc PRIMEJDY)

-Ze jestem słabym ryzem, bo za mało AP mam

To nie gra się pogarsza, lecz społecznosc w tej grze. Najbardziej mnie szczerze irytują #1 czesi #2 Polacy. Jak widzę w lobby Polakow to nie pisze nic po polsku. Chyba, ze zobacze ze w miare ogarniają to dopiero po polsku pisze.

Z takimi to też są akcje.

Piszesz do niego coś to Ci odpisuje w lobby "omg, wtf.. polish kid", a przyjdzie co do czego to gra taki na midzie i jak go zabiją to piszę na ogólnym "co za jebany fart" :D

//gif w sygnie

F.

RZAL :<

Do u wanna fight with me?

Opublikowano

Po prostu znudziła się wam ta gra, i oskarżacie riot że ją zniszczył. Jaki problem pograć w coś innego? I błagam, niech osoby z łajna ( bronze i silver, ja jestem w I i sie nie licze bo jestem fajny ) się nie wypowiadają, bo jak grają na tym syfie a później się qrwa dziwią. Ja nie narzekam, community jest fajne, dzisiaj koleś mi linie odstąpił, i poszedł na suppa. A wy qrwa płaczecie

No dobra niektóre zmiany są chujowe, ale taki jest riot

@down to moja wina że masz takie problemy? u mnie problemem jest tylko ten zjebany spam

mid

mid

mid

no i mid

mid

bot

jungle

troll

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Po prostu znudziła się wam ta gra, i oskarżacie riot że ją zniszczył. Jaki problem pograć w coś innego? I błagam, niech osoby z łajna ( bronze i silver, ja jestem w I i sie nie licze bo jestem fajny ) się nie wypowiadają, bo jak grają na tym syfie a później się qrwa dziwią. Ja nie narzekam, community jest fajne, dzisiaj koleś mi linie odstąpił, i poszedł na suppa. A wy qrwa płaczecie

No dobra niektóre zmiany są chujowe, ale taki jest riot

Przepraszam bardzo, czy ja właśnie przeczytałem "COMMUNITY JEST FAJNE"? To, że pojedynczy gracz był miły i Ci odstąpił linię, to nie znaczy iż community jest fajne... Ja na przykład nie mogę powiedzieć tego samego, bo ile razy moja matka umarła, ile ludzi chce bym miał raka, ile graczy mnie flejmiło za KSa? Co najmniej z 500* osób. A szczególnie takie premady na rankedach: "we premade top no jungle or afk".

Aha, jedna rzecz co do @up'a. "niech osoby z łajna się nie wypowiadają". Przykro mi, ale tak nie może być, iż w "łajnie" jest niższa kultura... Może skill niższy, no ale to że na diamencie nie ma wyzywania, a na brązie - srebrze jest, to niedopuszczalne :<

* liczba osób może nie być poprawna

A w załącznikach Community LoLa :)

post-358546-0-52419000-1373649119_thumb.jpg

post-358546-0-81670000-1373649123_thumb.jpg

post-358546-0-14898600-1373649130.jpg

post-358546-0-71673500-1373649133_thumb.jpg

post-358546-0-29511300-1373649140_thumb.jpg

post-358546-0-36315100-1373649147.jpeg

post-358546-0-51815300-1373649151_thumb.jpg

Skończ proszę się kompromitować. Jesteś nikim.

Opublikowano

nie powinno być możliwości grania duo typu plat 1 + silver 5 ( a juz widzialem takie ) bo to komlpetnie niszczy równowage na rankedach... silver powinen grac z silverem ewentualnie z goldem a nie z platyną czy diamentem w tym samemym meczu, to po ktoś wbijał platyne zeby teraz grać z silver?...

a druga sprawa to niestety kultura, niektórzy są tak negatywnie nastawieni do gry, ze po 1 dedzie oczywiście z ich winy potrafią obrazić cały team, wyjsc z gry i nie wrócić aż do jej końca. takie osoby powinny być wyłapywane przez riot i otrzymywać perm bany.

Opublikowano

UP
Jak grasz premade Platyna-Silver to reszta dobranych to beda ludzie ze zlota.Dziwne bo ja tak nie mam, ze padna raz, pozniej placz QQ flame i afk.
To moze napisz takiemu, ze zaraz to nadrobi. Tak w ogole to moze ty zaczynasz sie dopierdalasz do niego, ze padl?

Opublikowano

Może mieć, dlaczego nie? Jeżeli ktoś jest w Diamencie 5 i przegrywa ostro to może osiągnąć 1200 elo..

Człowieku ten gość był soną ad na bocie z lulu i wygrał linie, jeżeli dobrze pamiętam, to jego końcowe staty to 8/0/x

Opublikowano

Gra się okej, tylko to wybieranie, balansowanie i community. Koszmar... A najgorsze jest jak ktoś napisze "Lucker", "fuck u noob ks omg", "stop feed idiot", "fuck ur mom" (co prawda zdarza mi się to napisać ale to tylko w szczególnych wypadkach i raz na kilka meczy, chyba, że po prostu piszę to, żeby wkurzyć enemy. Bardziej się skupiają na zabiciu ciebie niż reszty drużyny i można łatwo wygrać:), a najgorsze jest to zasrane "learn english". NO KURWA. Wtedy to zaczynam pisać po polsku a jak nie zrozumie to piszę coś w stylu "learn polish". Proste. Wtedy już po prostu nic do mnie nie pisze.

A więc obrażasz przeciwników i mówisz, że oni są źli? Człowieku weź przestań w dodatku to 'learn polish' od razu wiadomo dlaczego polacy mają złą opinie we wszechświecie..

FP8kfDX.jpg

Opublikowano

UP

Jak grasz premade Platyna-Silver to reszta dobranych to beda ludzie ze zlota.Dziwne bo ja tak nie mam, ze padna raz, pozniej placz QQ flame i afk.

To moze napisz takiemu, ze zaraz to nadrobi. Tak w ogole to moze ty zaczynasz sie dopierdalasz do niego, ze padl?

widocznie masz szczescie, takie sytuacje maja miejsce bardzo czesto.

jestem spokojnym graczem i nawet jak ktos padnie to nie flamuje.

Opublikowano

xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Opublikowano

JASNE DORDO, xD

#topic

Zmiany są w porządku, gra która zmian nie ma (nawet czasem słabych) zwyczajnie się cofa, zresztą w poprzednich sezonach też było pełno słabych zmian (przez które Phreak dostawał tony dislajków na YT) a nikt nie narzekał. Mnie osobiście lol nie nudzi w ogóle, czasem tylko lekko denerwuje.

Społeczność jest jaka jest, ale nie można tego ogólnikować bo każdemu może zdarzyć się rozgrywkach, w której jest mniej kulturalny, a poza tym w każdej grze znajdzie się pewien % osób, które nie mają za grosz kultury osobistej.

System dobierania przeciwników: powiem Wam tak, system gier rankingowych jest moim zdaniem jak najbardziej w porządku, działa tak jak powinien i jest w miarę logiczny - trochę jego działania wytłumaczyłem w tutku. System w grach normalnych jest moim zdaniem nieco gorszy, bo drużyny są dodawane na podstawie stosunku win/lose, a ilość rozegranych gier ma mniejszą zależność, przez co dobry gracz z słabym win/lose jest często "zmuszany" do gry ze słabszymi graczami, a co za tym wszystkim idzie ludzie czasem rezygnują z gier normalnych na rzecz rankedów.

Opublikowano

gra robi się gorsza prawdopodobnie przeze mnie , bo czasem mam zły dzionek to feeduje , flamuje , afcze , bo mnie wkurwiają jebane dzieci .. nie rozumiem co robie nie tak.. jestem dobrym graczem co najmniej zasługuje na challenger ale przez tych jebanych troli siedze w tym III silver ;/ , podam wam taką sytuacje , jestem w lobby pickuje sobie katarine na jungle lub mida , a te jebane trole się plują coś o+ komunikacji.. i w dodatku ja mam first picka , więc to oni powinni dobierać postacie które są potrzebne dla teamu.. , jak już jesteśmy w grze piszą "report katarina trol pick" żałosne.. ja wtedy musze z fejmować bo nie dam się gówniarzom , pod koniec gry nafeedowałem ich troszke bo top mi nie pomógł na midzie jak mnie gankowali..

Dlatego ta gra jest taka..

Opublikowano

gra robi się gorsza prawdopodobnie przeze mnie , bo czasem mam zły dzionek to feeduje , flamuje , afcze , bo mnie wkurwiają jebane dzieci .. nie rozumiem co robie nie tak.. jestem dobrym graczem co najmniej zasługuje na challenger ale przez tych jebanych troli siedze w tym III silver ;/ , podam wam taką sytuacje , jestem w lobby pickuje sobie katarine na jungle lub mida , a te jebane trole się plują coś o+ komunikacji.. i w dodatku ja mam first picka , więc to oni powinni dobierać postacie które są potrzebne dla teamu.. , jak już jesteśmy w grze piszą "report katarina trol pick" żałosne.. ja wtedy musze z fejmować bo nie dam się gówniarzom , pod koniec gry nafeedowałem ich troszke bo top mi nie pomógł na midzie jak mnie gankowali..

Dlatego ta gra jest taka..

I co sie dziwisz ze siedzisz w silver III realy kata jungler -_-

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...