Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dlaczego ta gra się robi coraz gorsza ?

BonBox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dokładnie @UP

Srebro powinno grać ze srebrem. A te jebane szambo i te śmiecie z brązu powinny grać razem.

Never Silver z Bronze.

Powinno dobierać przeciwników do normali z podobną ilością wygranych, a nie, że typ ma 100 i gra razem ze mną jak mam 400.

Jakby była wielka różnica pomiędzy bronz a silver :P

Ale mimo to zgadzam się że ten dobór jest chujowy, gram rankeda i daje mi jakieś gówna, co dopiero grają kilka meczy albo coś.

//gif w sygnie

F.

RZAL :<

Do u wanna fight with me?

• Odpowiedzi 80
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Powody:

1. Coraz większa liczba noobów czyli tak zwanych 'niedzielnych graczy'.
2. Championi którzy mają wywalone w kosmos staty.
3. Dodają coraz dziwniejsze 'usprawnienia' które nikomu nie pomagają.

Czy Bóg istnieje? Zależy dla kogo i zależy jaki to jest Bóg.. Dla mnie jest to komputer, i wiem że on na pewno istnieje. B)

Damir_Avdic-2-800x200.jpg

Opublikowano

Dla mnie sama gra jest OK , ale ludzie w niej nie , na nordicu przynajmniej , bo jak na wescie grałem to wszyscy ogarnięci i nikt sie nie kłocił.

Ostatnio grałem z kolegą i jakiś koleś pisze do mnie że Moja Matka sie puszcza i w ogóle to ja mu odpisałem : A ja słyszałem że 2 tygodnie po porodzie ojciec dźgał cie widłami bo nie wiedział co to jest , i miałem spokój ;D

Play to have fun, not to win.

Opublikowano

Proszę was, to community. Napiszcie na początku GL HF, jak często się zdarzy, że ktoś wam odpisze? Raz na 20-30 gier? 0 kultury. O GG nie wspomnę.

Goście z RIOTu nie potrafią balansować tej gry.

Rework postaci? Po co, zróbmy ultimate skina - przynajmniej hajs będzie.

No i LoL jest na słabiutkim silniku, raczej nic efektownego się z niego nie da wyciągnąć. A taka DOTA2 ma możliwości.

LoL skończył się na kill em all.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Mi się jednak wydaje, że największy problem sprawiają gracze, który nie potrafią pogodzić się z porażką albo który płaczą o tak zwane KSy.

Zagrałem przed chwilą meczyk na koniec dnia. Skończę ten dzień wyzwany od "Je***ej ku*wy", ponieważ tamtemu nie wyszła próba KSa z ulta Lux. Aha, i jeszcze to, że początki w LoLu są teraz jeszcze gorsze. Kolega zaczął też grać w LoLa wczoraj. Jego pierwszy mecz: został powitany tekstem "FUKING FEEDER"

Ale jak jakiś polaczek (uwaga: chodzi mi o osobę flejmiącą cały czas, bez obrazy) pisze mi coś o mojej matce po angielsku odpisuje mu zazwyczaj "I doubt that". Wtedy milknie bo nie wie co to znaczy doubt :D

I jeszcze problem drugi: Lagi, Disconnecty i ściny. Dlaczego RIOT nie może po prostu zoptymalizować tej gry, tylko co każdy patch fala topiców odnośnie "Lag, wcześniej było OK", "Mam spadki FPSów, wcześniej działało perfekcyjnie". Ale nieee, nowe champy ważniejsze. Wykrywanie bugów zostawimy userom PBE.

Po trzecie: Słynne "lucker". Kiedy ktoś to pisze, mnie to trochę wpienia i wtedy na usta cisną mi się nieprzyjemne słowa. To że ktoś przeżył na ~50 HP to znaczy że miał fuksa? No chyba nie.

Po czwarte: Dzisiaj rano nie ukończyłem około 15 meczy. Chciałem sobie zagrać ale NIEEE, Próba odnowienia połączenia. I chce się reconnectnąć. Ale gry nie ma. (x15) Riot pls.

Skończ proszę się kompromitować. Jesteś nikim.

Opublikowano

League of Legends jest dla mnie grą coraz gorszą nie z powodu patchów czy remaków, ale z powodu (jak to wiele up'ów napisało) społeczności. Kiedyś (z rok temu) jak zaczynałem grę to nikt się nie flejmił ani nie wyzywał. A dzisiaj dowiedziałem się, że jestem:

- Debilem z IQ -10

- Adoptowany

- Nie mam matki

- Umrę na raka

- I żebym wypie****ał bo "ja tu gram dla statuw a jak ty chcesz dla fanu to ić grać na boty debilu" (ortografia oryginalna)

Aha, pare miechow temu zmienili system dobierania przeciwników. Miał być podobno "bardziej zbalansowany". Okej, gram jeszcze normale i mam ze 200 winów, ale czy muszę mieć przeciwników na normalu z goldem i 1300 winów!??

@Edit: BTW: Jedna czwarta społeczności LoLa to spinające się dzieciaczki które nie umieją zrozumieć że z gry należy czerpać jak najwięcej funu, a nie się spinać o statsy.

@Edit2: Wiele ludzi stają się takimi chamami, że jak ktoś pisze "CZ???????", a drugi odpisze to oni od razu po czesku do każdego.

Szczerze to 3/4.

Z resztą się zgadzam :)

Pamiętam jak grałem w S2, mało kto flejmił i ogólnie ludzie byli milsi.... a dzisiaj .... zostawię to bez komentarza

HmYDFyW.png

Opublikowano

Gry nigdy nie są niczemu winne, tylko i wyłącznie społeczność, która je tworzy (gracze) i twórcy niekiedy, kiedy zbyt często wprowadzają debilne zmiany, które nic nie zmieniają. W Lol'u niestety mało jest już ogarniętych graczy, którzy potrafią przegrywać i nie kurwić za ks'a czy porażkę.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Gra robi sie tragiczna, napierw zajmijmy sie poziomem graczy.

Na przyklad dam tutaj moje ostatnie 10 gier rankedowych, z ktorych wygralem 2 i spadlem 2 dywizje :) Mianowicie chodzi o to, ze poziom jest ponizej 30 lvl, 2x ie na ad carry, 90 ad w 20 minucie, najlepsze jest to, ze ci nie pomagaja a potem placza ze feedujesz.Wezme pod uwage moja ostatnia gre nunu na topie zakonczona 2/8 i oczywiscie podobno 9x report :) Poczatek gry (gralem vs singed), zgnebilem totalnie tego singeda do 2/0 (on 0/2) potem sie zaczyna, babysitting, to ja gram defa pod turretem, cos tam probuja zrobic ale im nie wychodzi. Dobra, obilem ich troche i masz junglerz przyszedl na counter ganka, dobra jest moc udalo nam sie odpushowac, junlger wraca. Teraz zaczyna sie moc. mid i bot pisza SS, oczywiscie 00000 reakcji. Wszyscy (5) przeciwnicy przyszli na topa, jest 2v5 (ja i jungler) stoimy pod wieza probujemy przezyc, jestesmy pokowani przez ponad pol minuty, po czym 5 gosci sie na nas wpierdala. A team co? Stoi na linii i farmi, powiedzialem ze powinni pomoc " fuck you tard i said ss/i pinged fuck you". Oczywiscie proby dalszego "uczenia teamu zdaly sie na nic, zostalem wyzwany i "stfu retard". Proby engagu tfow... pisze do wszyskich "group mid" WOW wszyscy sa na midzie, pisze ze zaraz zrobie engage, ok, wszyscy stoja i pokuja innych, ja sie wypierdalam a oni stoja w miejscu i pisza "report nunu 2/7" albo robia jungle. Probuj im powiedziec co powinni robic - fuck you feeder. Tak wyglada kultura i ujmiejetnoosci graczy silver eune. ( tak wyglada wiekszosc gier na silverze, no jeszcze sa feederzy i troll oraz afki ale to kazdy zna :) )

A co do zmian, to raz mi sie podobaja a raz nie, ale wiekszosc jest na +. Jedyne co mi sie naprawde nie podoba to nowe champy i client gry

Opublikowano

Powiem wam że mi też już powoli zaczyna się nudzić a gram nieco ponad pół roku mam ponad 11k IP i do tej pory nie wiem co kupić ;/ i tu nasuwa się pytanie czy jak zrobię sobie przerwę to zachce mi się grać czy raczej odstawie tą grę na bok ?? wiem wiem... głupi pytanie bo to zależy odemnie ale może wy byliście w podobnej sytuacji

64l7.png

Opublikowano

najbardziej nie nawidze ludzi

wiadomo dlaczego

ale rework mastera wkurwil mnie ,robia postac dla newbie i teraz mozna ja robic tylko pod ad szkda

gra robi sie dla dzieci nie myslacych

riot nie widzi np: ze kassadin musi miec visual reworka bo np: patrzac na lissandre to nie da sie tego opisac ,lepiej wydac kilka skinow

­

Opublikowano

Nie wiem o co wam chodzi. W każdej grze, bez wyjątku, są ludzie nie umiejący panować nad nerwami. Jak macie przyzwoite win ratio albo złoto/platynkę to kulturka jest na full poziomie, a grając na brąz V to nie dziwcie się że trafiacie na ragekidów.

Ps. Narzekacie na community lola? Stwórzcie własne. Znajdź sobie kolegów do gry i czerp z niej przyjemność

@up idiotyczny post. Master ad jest 50 razy przystępniejszy dla newbie niż ap.

Kassadin nie potrzebuje reworka, ważne że robi siekę na midzie. I nie rozumiem wzmianki o lissandrze

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

Coraz bardziej zjebany system dobierania przeciwników, oraz ich IQ. Jak widzę Kha 'Zixa który wpierdala się w 5 i myśli, że wyjdzie no to gg. Lol to nie to samo, gdy zaczynałem w s2. Wtedy 0 problemów, idziesz gdzie chcesz, nikt nie flejmi, a czo to teraz to ja ni wim ;_;

Opublikowano

najbardziej nie nawidze ludzi

wiadomo dlaczego

ale rework mastera wkurwil mnie ,robia postac dla newbie i teraz mozna ja robic tylko pod ad szkda

gra robi sie dla dzieci nie myslacych

riot nie widzi np: ze kassadin musi miec visual reworka bo np: patrzac na lissandre to nie da sie tego opisac ,lepiej wydac kilka skinow

Bo na skinie się zarobi, a na reworku nie.

86bc6d4645af3cdda12317a5756cdb8a.jpg

Opublikowano

zmiany nie są takie złe, mi nie robią większej różnicy bo szybko przyzwyczajam się do zmian, ale jest jeden mankament.

Community, które jest tak chujowe, że głowa mała. Każdy się wyzywa, riot nie banuje leaverów i afkerów, trybunał jest słabą sprawą, bo często wynik głosowania jest inny niż powinien być, nikt nie gra dla zabawy, tylko po to by wygrać, choć w rezultacie i tak nic nie osiągnąć.

Ludzie to największy minus tej gry xD

Opublikowano

Powiem wam że mi też już powoli zaczyna się nudzić a gram nieco ponad pół roku mam ponad 11k IP i do tej pory nie wiem co kupić ;/ i tu nasuwa się pytanie czy jak zrobię sobie przerwę to zachce mi się grać czy raczej odstawie tą grę na bok ?? wiem wiem... głupi pytanie bo to zależy odemnie ale może wy byliście w podobnej sytuacji

Sądzę, że wrócisz do niej i będziesz chciał w to grać, próbowałem i nie grałem przez pół roku :)

Ojejku jej, jestem silverem gram z platyną będę płakusiał :(

Przecież to świadczy o tym, że masz wysokie MMR, nie wiem z jakiego Wy powodu płaczecie, ale osobiście sądzę, że to jest dobre, masz przed sobą wyzwanie i próbujesz wygrać.

Btw, osiągnięcie Silvera I na EUNE to dobry wynik? Jeżeli tak sądzisz to nie dziwie się, że sądzisz źle o tej grze są tu wzloty i upadki..

"Przegrywaj by się czegoś nauczyć, wygrywaj by nauczyć czegoś innych"

FP8kfDX.jpg

Opublikowano

Dokładnie @UP

Srebro powinno grać ze srebrem. A te jebane szambo i te śmiecie z brązu powinny grać razem.

Never Silver z Bronze.

Powinno dobierać przeciwników do normali z podobną ilością wygranych, a nie, że typ ma 100 i gra razem ze mną jak mam 400.

aha, po pierwsze jakbys tak chciał aby tak było to bys mial jakes srebrowe gowna 1000 elo i bys gral ze swoim 1400 elo przykładowo, czemu bronze ma nie grac z silver jak maja taki sam poziom ? DYWIZJA nic nie znaczy o poziomie gry, bo sa gry ktorych wygrac sie nie da, i w teorii w tym systemie mozna nabic 2000-2500 elo i grac z platynami diamentami itp itd

Poza tym czemu ma typ co ma takie samo ratio/lepsze od twojego nie grac z toba ? O_o

Poza tym na bronze jest wiekszy poziom niz na silver, z racji ze o wiele wiecej smurfow i ogarnietych ludzi jest co zaczeli po kilkuset/tysiacach normali grac rankedy, a na silver masz trolli wlasnie ktorzy przeszli na farcie w silver ....

Opublikowano

Lol ma bardzo złą społeczność, gra jest dobrze zrobiona, ale nie lubię polaczków i anglików, którzy flamują i piszą teksty typu : ''top or feed'', dobrze że chociaż są te wstążki czerwone, bo honora za nic się nie dostaje.

KomaNdoRamBoo_eune_64_3_logo.png

Jestę w brązię i się nię wstydzę.

Opublikowano

Dobieranie przeciwników w LoL'u to tragedia... Ja mam serię do GOLDA, gdzie dobiera mi w przeciwnym teamie DIAMENT V (w ich teamie najsłabszym był silver I[tak jak ja], który nie był z nim premade..., reszta to goldy, u mnie tylko goldy). I gdzie tu jest logika? Nawet jeśli dobierałoby po ilości zagranych rankedów, to ja w tym sezonie miałem około 150 zagranych, a koleś z diamentu ponad 600.

Pozdrawiam Riot

Opublikowano

Moim zdaniem powinni zmienić system dobierania na normalach, a system rankingowy zupełni inny.Gracz który ma 300 winów nie ma szans żeby wygrać z kimś, kto ma 1200 winów, kwestia doświadczenia..

Co do systemu rankingowe powinno to wyglądać tak, żeby dawać szanse graczom.Chujowe jest to, że silver I musi grać z goldami i silverami III-IV.Chyba po to zrobili(zresztą beznadziejne) dywizje żeby silver I grał z silverem I?System ELO był dla mnie o wiele lepszy, nooby bardzo szybko upadali nisko do 900-1100 elo,a ci co mieli wyjść to wyszli.Na początku s3 wyszedłem kilka razy 1200->1400 a teraz nie moge się ruszyć z okolic silver II.

Prócz tego, zajebistą wadą jest to, że normalni gracze muszą grać z dziećmi.Powinni stworzyć coś co tworzy ranking lub coś w tym stylu i segreguje graczy na kretynów i tych normalnych.Dlaczego normalni muszą się meczyć z kretynami?Niech kretyni grają z kretynami i wszystko będzie w porządku

Opublikowano

System dobierania jest dobry, po prostu pokazuje "zakłamane" wyniki. Typu ja na Silver I grałem zawsze z przynajmniej 1 graczem z Platynki i reszta gold w enemy, bo miałem wysokie MMR, i dobierało przeciwników na moim poziomie. Kwestia że oni mieli pokazane Platinum III w profilu, a ja Silver I.Zdecydowanie jedna z większych wad tej gry to społeczność. Najgorsze jest to że większośc zapomina że gry mają bawić, a niektórzy piszą że zabiją ci matke za KS ;_;

Ja piszę, że ich zjem : ) xD

@top Riot ten s3 zjebał tymi nerfami, buffami, patchami i innymi syfami ..

lucyfergif.gif

Opublikowano

aha, po pierwsze jakbys tak chciał aby tak było to bys mial jakes srebrowe gowna 1000 elo i bys gral ze swoim 1400 elo przykładowo, czemu bronze ma nie grac z silver jak maja taki sam poziom ? DYWIZJA nic nie znaczy o poziomie gry, bo sa gry ktorych wygrac sie nie da, i w teorii w tym systemie mozna nabic 2000-2500 elo i grac z platynami diamentami itp itd

Poza tym czemu ma typ co ma takie samo ratio/lepsze od twojego nie grac z toba ? O_o

Poza tym na bronze jest wiekszy poziom niz na silver, z racji ze o wiele wiecej smurfow i ogarnietych ludzi jest co zaczeli po kilkuset/tysiacach normali grac rankedy, a na silver masz trolli wlasnie ktorzy przeszli na farcie w silver ....

Smurfy wychodzą z bronze w 2-3 dni. Nawet ja bym w tydzień dał rade. Racja, silver to gnój, jednak poziom jest troche lepszy, ale ludzie to i tak płaczki, polaczki, itp.

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Moim zdaniem to powinni wprowadzić takie coś, że premade duoQ można grać jak jest tylko 1 liga różnicy, np. silver 2 z gold 2, ale nie za przeproszeniem kurwa bronze 5 i plat 1...

Arayu_eune_67_3_logo.png

Opublikowano

Ja chyba usune lola bo przechwila gralem meczyka i po 15minutach 3 osoby se wyszly poniewaz padli i to byl normal a przeciez normal sluzy do zabawy a nie aby do wygrywania lol juz upadl aby sa sami flamerzy i ragekidy kiedys lol byl fajnieszy i rzadko widze mecz gdzie nie ma flamu i wolalem stare elo

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...