Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Assassin's Creed IV: Black Flag - temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 113
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

To ja dodam tak na odświeżenie że Edward będzie przeciwieństwem Connora. "Edward ma żonę, od której bardzo się oddalił. By udowodnić że jest coś wart wybiera się na Karaiby gdzie szybko zaznajamia się z piractwem. Z czasem poznaje konflikt Asasynów i Templariuszy i dowiaduje się o artefakcie który mógłby go uczynić potężnym i bogatym - wtedy musi wybrać po której stronie się opowiedzieć. Edward ma dobre serce, Zakon to widzi i stara się mu wskazać właściwą drogę ale on nie chce tego słuchać. Historia w AC IV BF opowie o mężczyźnie który musi zadecydować jakim człowiekiem chce być."

Opublikowano

Nie przepadam za AC, ale 3 bardzo mi się spodobała - jako jedyna chyba, przeszedłem całą, a 4 nie dużo się różni, więc też za pewnę zagram.

Opublikowano

Ciekawie się zapowiada może znowu zostanie nam pokazany od środka w pewnym stopniu zakon Templariuszy, ciekawy czy zostanie wyjawione w jakisch okolicznościach Htham został Templariuszem?

b6b78815.png

Opublikowano

Ciekawie się zapowiada może znowu zostanie nam pokazany od środka w pewnym stopniu zakon Templariuszy, ciekawy czy zostanie wyjawione w jakisch okolicznościach Htham został Templariuszem?

Haytham został templariuszem bo Edward mu nie powiedział o asasynach a gdy umarł to opiekował się nim Birch, tamtejszy dowódca templariuszy.

Opublikowano

Ta seria jest jedną z moich ulubionych.

Brakuje mi klimatu II czy Brotherhooda,

ale jako iż jestem fanem Piratów z Karaibów, ta część też ma u mnie szansę.

III była dobra prawie pod każdym względem, tylko była troszkę nudna.

Liczę na więcej ciekawych akcji, miejsc, etc.

1352970251-U713459.png

By Maxiu
"Because limits, like fears, are often just an illusion"

Opublikowano

Wszystko jest idealnie, przechodziłem wszystko, ta seria jest identyczna jak seria Gothica, nie można w nią nie zagrać. Są to dwie serie, których normalny gracz
chyba raczej nie ominie.

OndteAw.png

Opublikowano

Czekam,czekam zobaczymy czy coś z tej 4 będzie bo 3 część miała być ostatnią no zobaczymy ale nie wiem czy będę miał już tyle czasu na gry...

Jeszcze mam do oblukania Diablo 3 na X360 i GTA V.

2hxtusn.png

East To West!

Arsenal Is The Best!

Fuck The Rest!

Opublikowano (edytowane)

Xbox one i PS 4? Ja da miesiące temu xboxa 360 kupiłem...

Ale i tak mało się różni od 3, jedynie co mnie zadowala to ten celownik w broni, bo wcześniej trzeba było zaznaczać cel.

Edytowane przez KashtanPL
Opublikowano

Podczas oglądania Gameplay'a miało się ochotę posterować Edwardem :D Ogółem rzecz ujmując, wymagania pewnie będą dość wysokie, także trzeba się liczyć z tym, że nie wszystkim uda się odpalić AC IV na Ultra. Gra zapowiada się nieziemsko, więc trzeba zbierać kaskę na Oryginał.

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Świeżutki gp z Kingston ;)

Jeden z ciekawszych gp jakich widzialem do iv wersji, czekam na wiecej, i w ogole czekam na calego asassina, bo jest na co czekac! ;)

random.jpg

Opublikowano

@Nowe info.

Kampania W Black Flag będzie starczyła na 15-25 godzin. To dość dużo biorąc pod uwagę dzisiejsze tytuły. Różnica 10 godzin jest ponieważ jest to czas w którym wykonuje się zadania poboczne, zdobywa nowe rzeczy aby być silniejszym i zadania z kampanii były łatwiejsze.

Opublikowano

Dyrektor kreatywny Assassin’s Creed IV: Black Flag, Jean Guesdon, zapewnił, że w najnowszej odsłonie serii nie odniesiemy wrażenia, iż misje poboczne zostały wciśnięte na siłę – tak jak w trójce – i na dłuższą metę nie będą irytować graczy.

"Mamy ogromny, otwarty świat Karaibów, w którym będzie dużo się działo i w którym będzie dużo misji pobocznych. Będą forty do odbicia, wraki do odkrycia, jaskinie przemytników do zbadania, statki do eskortowania, szlaki handlowe, na których trzeba będzie robić zamieszanie, zwierzęta do upolowania, przedmioty do kolekcjonowania i tak dalej. Kluczowym elementem jest to, że wszystkie te czynności mają sens w otwartym świecie gry i nigdy nie odniesiecie wrażenia, że są one zbyteczne, wszystkie będą tam umieszczone z jakiegoś powodu a ich ukończenie zapewni frajdę. Będziecie kończyć te misje, by stać się silniejszym piratem i lepszym asasynem."

Opublikowano

Główny scenarzysta Assassin’s Creed IV: Black Flag, Darby McDevitt, przyznał, że chciał poruszyć temat niewolnictwa, ale jego celem nie było pokazanie go od jak najgorszej strony – chciał po prostu skupić się na faktach. Podczas rozmowy z Polygonem McDevitt powiedział:

"Chciałem, by w grze pojawiło się niewolnictwo. To, oczywiście, delikatny temat. Ale pomyślałem, że najlepiej będzie podejść do tego zagadnienia jak do życiowych faktów. Nie chciałem pokazywać strasznych, brutalnych scen, żeby wzbudzić w graczach współczucie, ale pokazać, że niewolnictwo istniało tam przez cały czas. Zamierzamy skupić się na przedstawieniu go takim, jakim było naprawdę. Piraci, co prawda, byli bardziej egalitarni, ale i tak nie byli całkowicie tolerancyjni. Zbiegli niewolnicy często żeglowali razem z piratami, ale rzadko dawano im do ręki broń. Mam nadzieję poruszyć tę tematykę w scenariuszu i pokazać wydarzenia takimi, jakimi były naprawdę."

Jeden z przyjaciół Edwarda Kenwaya będzie właśnie zbiegłym niewolnikiem. McDevitt nie ma zamiaru robić z tego sensacji, ale w grze zostaną przytoczone niektóre anegdoty i straszne opowieści, które będą tłem dla przedstawionych zdarzeń.

filmik:

@

ale zapierdzelają z tym info

Plantacje w Assassin’s Creed IV: Black Flag będą dla graczy nie tylko wyzwaniem dla umiejętności skradania, ale też możliwością do zdobycia pieniędzy. Pozwolą one na obrabowanie właścicieli z „białego złota” — cukru, a także innych dóbr i pieniędzy zgromadzonych w magazynach. Jeden rajd na plantację to za mało, więc będziemy mieli możliwość obrobienia jej wiele razy, gdyż w stałych odstępach czasu jej zapasy się odnowią, w końcu tylko kradniemy, a nie ją niszczymy. Do tego za każdym razem stanowi ona inne wyzwanie, bowiem może się ona nieznacznie zmienić. ~ blog ubisoftu

@

kolejna część

Aby dobrać się do skarbów, musimy rozprawić się wcześniej z chroniącymi ich żołnierzami. Można to oczywiście zrobić jak Rambo - krojąc wszystkich na plasterki, nie zważając na latające w powietrzu kule. Lepszą opcją jest jednak zakradnięcie się tam i dobranie się do skarbów nie wszczynając alarmów. Edward może to zrobić podpływając ukradkiem statkiem pod plantację i udając się wpław na łowy. I tu kończy się łatwa część. Po co jednak ma się zabawki? Obwieszony bronią pirat ma przy sobie nie tylko masę pistoletów, czy broni śmiercionośnej, ale także plujkę z różnymi rodzajami strzałek. W arsenale znajdują się zarówno trucizny wprowadzające w szał, czy środki chwilowo usypiające przeciwnika. Używając ich, a także znanych dobrze z poprzednich części umiejętności skrytego zabójstwa z ukrywaniem zwłok, mamy się przekraść do strażnika posiadającego klucze i otworzyć magazyn. Większe nagrody możemy uzyskać, jeśli dobierzemy się do łupów bez wszczynania alarmu. Osiągnąć to możemy dzięki skutecznemu skradaniu. Błędy są możliwe, jeśli po drodze zlikwidujemy dzwony alarmowe, które nie pozwolą naszym antagonistom wezwać posiłki. Dodatkowym usprawnieniem jest możliwość gwizdania, która pozwala na zwrócenie uwagi przeciwników i zmuszenie ich do sprawdzenia naszej pozycji. Możemy to wykorzystać na wiele różnych sposobów - między innymi sprawić, by przeciwnik podszedł do naszej kryjówki, z której go zlikwidujemy, albo - gdy on będzie się zbliżał - niepostrzeżonego przemieszczenia się. Ogólną ideą jest pokazanie graczowi, że każdą rzecz możemy zrobić na wiele różnych sposobów.

Opublikowano

Nie mogę się doczekać w domu już mam wszystkie ac i czekam na tą ponieważ teksturki, grafika są dla mnie rewelacją mam nadzieję, że system walk będzie trochę ulepszony

Tak jak jestem tego samego zdania. Ciekawe czy rozwinął multiplayera.

Opublikowano

Ech... będzie mi brakować Connora :unsure: pasek zdrobia mi się zbytnio nie podoba mógłby być taki jak w AC3 oraz te kwadratowe jakby to powiedzieć w prawym dolnym rogu co pokazuje aktualne bronie (zapomniałem jak się to nazywa) ale grafika wyjebista można powiedzieć lecz na full detalach raczej nie uciągne ale na średnich da rade musze więcej RAMu kupić :/

x5ba.jpg

Opublikowano

Darzę serię Assassin`s Creed ogromną sympatią, jednak coraz mniej mi się ona podoba, np. AC 1 miało zajebistą fabułę fajnie się grało i w ogóle. AC 2 - Świetne AC:BH - Gorsze, ale wciąż dobre AC:R - Patrz AC:BH AC 3 - Indianin, Asasyn, którego ojciec jest Templariuszem, pól gry spędzamy na bieganiu w tę i z powrotem.

AC 4 - Srsly? Pirat-Asasyn który w dodatku jest ojcem Naszego głównego wroga AC3? Naprawdę nie wiem czy to kupię, nigdy nie zapomnę klimatu towarzyszącego mi gdy grałem w AC2, przeżywałem wszystko razem z Ezio, przy graniu w AC3 takiego klimatu nie było, wszystko było przewidywalne, Ubi skończyły się pomysły, ale moim zdaniem lepiej byłoby już zaprzestać na AC:BH i pomyśleć jeszcze nad czymś lepszym niż wypuszczać części które są ( moim zdaniem oczywiście ) o wiele gorsze od poprzedników. Przy Ewentualnych odpowiedziach: zanim zaczniecie hejcić ten post proszę zapamiętać to jest MOJE ZDANIE, do którego mam prawo.

Opublikowano

Takie tam ciekawostki

• Utrata całej załogi podczas abordażu spowoduje desynchronizację.
  • Zdobytych okrętów nie można sprzedawać. Mogą być wykorzystane do naprawy Jackdawa, obniżenia poziomu rozpoznawalności albo użyte jako flota. Poza misjami nie będzie możliwe aktywne sterowanie innym okrętem niż Jackdaw, tudzież zmiana go na inny.
  • System Horyzontu działa tylko z poziomu steru, używanie lunety w innych miejscach będzie niemożliwe z powodu ograniczeń technicznych.
  • Mechanika związana z łowieniem zwierzyny została uproszczona w stosunku do poprzedniej części.
  • Ekran ładowania będzie pojawiał się tylko podczas wizyt w dużych miastach, w pozostałych przypadkach świat będzie doczytywany automatycznie.
  • Interfejs Animusa ukazany w poprzednim demo jest bliski wersji finalnej.
  • Kolejne dwa miesiące przeznaczone są na łatanie bugów gry, w tym dopracowywanie wersji na PC.
  • W grze znajdzie się mniej przerywników filmowych - większa część opowieści zostanie ukazana bezpośrednio.
  • Znany z poprzednich części rozgłos został zastąpiony łowcami piratów aktywnie poszukującymi Edwarda w trakcie gry.
  • Zamiast zbroi, do gry trafią kostiumy i przebrania wpływające na rozgrywkę. Nie będą one rzutowały na poziom zdrowia Edwarda.
  • Niektóre przebrania i lokacje będą pozwalały na zdjęcie kaptura, w innych będzie to ustawione na sztywno.
  • Prawdopodobnie do gry trafi jakaś odmiana strzałki z liną.
  • Edward może być atakowany przez wielu przeciwników jednocześnie.
  • System walki będzie podobny do tego z poprzedniej części, z ulepszeniami wyboru przeciwników i pozwalający na walkę walkę dwiema broniami.
  • Postacie sterowane przez komputer potrafią pływać jeśli zostaną wepchnięte do wody. Same do niej nie wejdą, z wyjątkiem załogi Jackdawa. Przeciwnicy typu ciężkiego będą jednak tonąć.
  • Ukończenie gry na 100% może zająć nawet 80 godzin. Sama fabuła główna planowana jest na 15-20.
  • Podczas gry będziemy się kilkukrotnie przenosić do teraźniejszości, lecz rozbudowane elementy rozgrywki będą tam opcjonalne.
  • Jak nietrudno się domyślić, Assassin's Creed IV doczeka się DLC.
  • W grze znajdzie się Aveline, a posiadacze konsol Sony otrzymają trzy dodatkowe misje związane z tą postacią. Connora nie zobaczymy.