Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Courageous online

PAx

Rekomendowane odpowiedzi

Pomocnik
Opublikowano

GRZYBIARZ12, dnia 03 Cze 2013 - 02:21, napisał:

podoba nie podoba :D moim zdaniem zawsze coś nowego i warto pograć pomysł fajny tak że gorąco polecam serwer

Jako że gra jest drużynowa postanowiliśmy wprowadzić parę zmian, codziennie będzie godzina o której otwieramy(przynajmniej na razie) żeby pomóc graczom się poznać, zorganizować i poczuć miodność rozgrywki, do tej pory było tak że ludzie wchodzili w różnym czasie i nie dało się osiągnąć grywalnej liczby graczy :) zrobię w odcinkach poradnik po polsku żeby łatwiej było zacząć grę :)+ dodamy czat na stronie żeby można było się zgadać.

EDIT:

Dużo ludzi skarży się na wylogowywanie kiedy restartuje się runda, system został zmieniony i będzie nowy klient do pobrania i nie będzie już trzeba się logować po restarcie. Dodaliśmy też:

-nowy system detekcji kolizji i poprawiliśmy pliki kolizji.

-dodaliśmy automatyczne dodawanie build mastery kiedy logujecie się budowniczym.

-Zmienilismy ikonkę build mode

-Dodaliśmy nowy loading screen

-naprawiliśmy atak swordem(był zbyt wolny)

-dodaliśmy możliwość budowania przekaźnika mocy(repeatera) u ludzi na 1 stagu.

-dodaliśmy nowy obiekt upiększający wygląd bazy ;)

Wszystkie te nowości będą dostępne dzisiaj po południu(wtorek), będzie trzeba pobrać nowego klienta!

SERVER ONLINE (pobierzcie nowego klienta)

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

5minutek i zagram ;) Straciłem trochę czasu na czytaniu tych postów ale warto było, zdam Ci relacje PAx jak chwilę pogram i choć trochę ogarnę ;)

b577e893e102f.png

Pomocnik
Opublikowano

5minutek i zagram ;) Straciłem trochę czasu na czytaniu tych postów ale warto było, zdam Ci relacje PAx jak chwilę pogram i choć trochę ogarnę ;)

ok :)

Właśnie kompiluje wersje i zaraz zaktualizujemy server, zwiększyliśmy precyzję obliczeń podczas ataku, prawdopodobnie jest ona nawet lepsza niż na plikach vsro. Za parę godzin zaczniemy pracę nad wielopoziomowym spawnem(przyda się kiedy server będzie full). Oprócz tego jak zawsze proszę was o sugestię zmian jeśli coś wam się nie podoba :).

PS.

Jeśli macie znajomych to wbijajcie z nimi, chciałbym żebyśmy mieli zgraną ekipę na serverze :)

28196895.jpg

screen z gry nowo wprowadzonych pochodni dla tych co jeszcze się zastanawiają czy zagrać ;)

Opublikowano

Juz Pobieram i Lookam ;) Jak widać zapowiada się ciekawie ;) lecz zobaczymy

@PAx na pw ci coś napisze :) prosił bym o Odpowiedź

xxx

Pomocnik
Opublikowano

Zaraz Następna aktualizacja wprowadzająca:

-kolejne poprawki techniczne do ataku.

-dwupoziomowy system spawnu.

-techniczne poprawki w znacznikach na mapie.

Pracujemy także nad hitboxami obiektów i usunięciem hitboxa z flagi i wizualizacji stawianych budowli (to ułatwi budowanie i poruszanie się), ale to w kolejnej aktualizacji :)

Edit:

Podjeliśmy decyzję i server został wyłączony z uwagi na to że przez większośc czasu stoi pusty bo ludzie nie bardzo rozumieją jak się gra.

Dzięki wszystkim za wzięcie udziału w pierwszym etapie bety. Przed kolejnym etapem postaramy się poprawić parę rzeczy i nakręcić video game guide żeby ludzie orientowali się o co chodzi w rozgrywce.

Wiele nauczyła mnie ta beta, ale najważniejsza lekcja jest taka że trzeba dużo bardziej przyłożyć się do game guide'a ^^

Opublikowano

Czekam z niecieprliwoscią na wersje stabilną gry. Wreszcie jakis sensowny polski projekt! Powodzenia:)

CS GO PLAYING

Global Elite

Lenovo Y50-70 Geforce GTX 860m Intel i7 4700HQ SSD 240GB + Monitor zęwnetrzny 60hz FHD

Tesoro Aegis X4

Steelseries Kinzu v3

Creative Aurvana Live!

Steam :

http://steamcommunity.com/profiles/76561198056403525

Czasem potrzeba ludzi do mixa/faceita. Zapraszajcie.

Pomocnik
Opublikowano

Na pierwszej becie zanotowaliśmy sytuację mijania się w grze przez graczy z uwagi na brak możliwości expienia kiedy niema jeszcze nikogo z przeciwnej drużyny. W rezultacie w godzinę co parędziesiąt sekund logował się nowy gracz i wylogowywał nie widząc nikogo w grze. Żeby zatrzymac graczy w grze do czasu kiedy pojawią się inni postanowiliśmy dodać dzikie zwierzęta i unikalne moby na mapie bitewnej, to pozwoli łapać doświadczenie w czasie kiedy oczekujemy na innych graczy i zapobiegnie mijaniu się.

Pomocnik
Opublikowano

Kiedy będzie online ?

Na teraz nie jestem w stanie określić, czekaj na newsy. Data otwarcia zostanie podana z wyprzedzeniem wraz z opublikowaniem downloadu do nowego klienta, obecnego klienta możecie wykasować.

Pomocnik
Opublikowano

Jakieś info świeżutkie pax można ?

Właśnie kończymy robić nową mapę, za chwilę dodamy miniony defensywne i unikaty. Po tym wszystkim sprawdzimy czy wszystko gra i zajmiemy się filmikami obrazującymi o co chodzi w grze. Ostrożnie szacuję że zajmie nam to jeszcze z 2-4 dni, po tym czasie zacznie się beta phase 2.

Opublikowano

Gralem w mod DotA na warcrafcie 3 około 2 lat teraz League of Legend mam 22 lvl konto. W między czasie liznąłem Dote 2. Mam duże doświadczenie w tego typu grach oraz mam kilku przyjaciół którzy też znają się na rzeczy . Więc jak byś PAx chciał to piszę się na beta testera oraz werbuje kolegów i przetestujemy twoj projekt naprawde profesjonalnie . odzywaj się na priv

battles,proportional,340,200,e269b98d2ac

Pomocnik
Opublikowano

Gralem w mod DotA na warcrafcie 3 około 2 lat teraz League of Legend mam 22 lvl konto. W między czasie liznąłem Dote 2. Mam duże doświadczenie w tego typu grach oraz mam kilku przyjaciół którzy też znają się na rzeczy . Więc jak byś PAx chciał to piszę się na beta testera oraz werbuje kolegów i przetestujemy twoj projekt naprawde profesjonalnie . odzywaj się na priv

Cieszę się że ludzie tacy jak wy są zainteresowani moją grą serdecznie was zapraszam do testów, w porównaniu do doty czy league of legends pewnie wypadnę blado ale mam nadzieje że mimo że biedniej to wam się spodoba :) na dniach znowu otworzymy open betę z dodanymi minionami defensywnymi i paroma innymi rzeczami ;)

Edit:

Żeby dać wszystkim czas na zapoznaniem się z datą bety i odpowiednio wcześnie udostępnić klienta zdecydowaliśmy że mimo że zakładamy że skończymy do piątku nie chcemy otwierać bety w tym tygodniu. Myślę że piątek w przyszłym tygodniu będzie lepszym terminem. Dużo osób jest wtedy po szkole/pracy i można sobie pozwolić by naprawdę zasiąść do gry.

Pomocnik
Opublikowano

jak skonczycie do piątku to po co tydzien czasu zwlekać otwierajcie serva jak najszybciej.

Chciałbym żeby zebrało się dużo ludzi, poza tym chce wszystko dopracować, jeszcze to przemyślimy.

Opublikowano

Powiem tak. Nie przyciągniesz ludzi jak nie otworzysz serwera. Chcesz mnie zainteresować to mi to pokaż. A nie mydl oczu obietnicami. (troche hardcorowo ale taka prawda) :)

battles,proportional,340,200,e269b98d2ac

Pomocnik
Opublikowano

Powiem tak. Nie przyciągniesz ludzi jak nie otworzysz serwera. Chcesz mnie zainteresować to mi to pokaż. A nie mydl oczu obietnicami. (troche hardcorowo ale taka prawda) :)

Rozumiem ale muszę przygotować wszystko profesjonalnie, na pierwszej becie ludzie mieli ogromne problemy z ogarnięciem gry, nie mogę powtarzać tych samych błędów.

Opublikowano

Na Twoim miejscu to był ogarnął game guide'a. Sam nie wiem o co do końca w tym wszystkim chodzi itd. Gdzie te potworki są itd

A drugą rzecz, którą bym ogarnął to strona :). Średnio mi przypada do gustu jechanie na darmowym skrypcie ;p. To nie wiąże się z profesjonalizmem, nieprawdaż?

Reasumując, na razie bym "odpuścił" nagłaśnianie tego projektu. Po prostu zacząłbym to robić od strony gracza - wytłumaczenie mu o co tutaj chodzi itd. A dopiero budować napięcie.

1334497071-U17330.png

Pomocnik
Opublikowano

No panowie, beta w piątek według planu, jutro wieczorem lub czwartek rano uploadujemy klienta a sama beta rozpocznie się w piątek. Godzina jeszcze do ustalenia. Pierwsze filmiki instruktażowe z gry pojawią się na krótko przed betą. No to tyle ode mnie w tej chwili :)

5s0n.jpg

8r2n.jpg

Edit:

Mamy mala obsuwę, okazalo się że zbytnio zmniejszyliśmy klienta z tego powodu musimy spowrotem wżucić parę plików i uploadować all. Jutro będzie do pobrania. Nie dałem rady nakręcić filmików więc postaramy się dać jakiś logiczny opis wraz ze zdjęciami żeby wprowadzić was do gry.

Pomocnik
Opublikowano

Czy ja dobrze kumam z Silka robisz mod na moba ?

Coś w tym stylu

Wykryłem nieprawidłowości w kontach, a po tym jak je odkryłem znaleźliśmy ich przyczynę. Wszystkie osoby które użyły buga mają już unormowane postacie. Proszę was o raportowanie to naprawdę pomoże skończyć techniczną stronę i zająć się promocją żeby było więcej graczy.

Sorki za ten problem z logowaniem, za parenaście minut wżucimy nową wersje i all będzie działac perfect, narazie jeszcze walczę z systemem pakietów.

Edit: Problemy naprawione zapraszam do gry, wygląda na to że mimo braku reklamy server zaczyna się zapełniać :)

Opublikowano

Błędów jest tak narąbanych, że śmiech na sali :D

Najlepsze jest to, że jak jest 5 osób i 4 osoby są w jednym teamie na przykład a jaedna w drugim, to jak ta jedna umrze, to od nowa runda jest xD

Rundy powinny mieć określony czas, na przykład 120min...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...