Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dyskusja - League of Legends czy Smite?

RaceyPL

LOL vs SMITE  

235 użytkowników zagłosowało

1. 1. League of Legends czy Smite?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zapomniałem dodać, że sriot kopiuje postacie i przerabia ich nazwy, po prostu wzoruje się na Docie.

a jakie to ma znaczenie skoro tworzą tysiąc razy lepszą grę niż dota?

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

a jakie to ma znaczenie skoro tworzą tysiąc razy lepszą grę niż dota?

Lecz się, pewnie tak mówisz, bo zagrałeś jedną grę w Dote albo wcale a tylko w league of legends grasz, gówno wiesz o Docie, kto ją tworzy, co było kiedyś..

Opublikowano

Lecz się, pewnie tak mówisz, bo zagrałeś jedną grę w Dote albo wcale a tylko w league of legends grasz, gówno wiesz o Docie, kto ją tworzy, co było kiedyś..

tobie radzę się leczyć, spinasz się bo powiedziałem swoją subiektywną opinie obrażając twoją ukochaną gierkę <smuteczek> je*ie mnie to co było kiedyś i kto tworzy dote, ważne że grałem w to a mimo wszystko zostałem przy LoLu bo DOTA SSIE.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Należy pamiętać że SMITE jest w fazie BETA, więc nie można się niczego większego po tej grze spodziewać... Myślę że gra ma szansę (na alpha) przebić lola

faza alpha to faza tworzenia gry , faza beta to faza naprawiania bledow .

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Smite jest ciekawą grą bardzo podobną do lola, dota to dziadostwo w porownaniu z tymi 2 grami. Ja polecam lola grałem we wszystkie 3 gry i najbardziej spodobal mi sie lol. W smite ciekawe jest to że kamera jest zza bohatera

Opublikowano

Grałam w Smite, ale jakieś takie nie wiem... Podoba mi się widok oraz Bóg "Re", bo nim najczęściej grałam, ale tak poza tym to nic. DOTa? Strasznie długooo czeka się na rozgrywkę, do tego jakieś to ponure. LOL jest akurat w sam raz i go polecam :p

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Nie rozumiem tego.. W smite za dużo rzeczy jest poprostu zerżniętych z lola. Nie rozumiem dlaczego nie mogli wymyślić np. innej mapy.. tylko tak jak w lolu 3 linie + jungla. Gra sie praktycznie na tej samej zasadzie tylko grasz z widoku 1 osoby (nawet jest wukong który też jest małpą). Wole lola bo od tego sie to wszystko zaczeło :>

Zaczeło się od doty ;p

Opublikowano

Wydaje mi się, że LoL.

Po pierwsze, bo względem grywalności.

Po drugie, LoL ciągle ma jakieś nowe update.

Po trzecie, Smite jest kopią LoLa. -.^

Smite kopią LoLa? Doprawdy? A gdzie Ty widzisz jakąkolwiek skopiowaną rzecz? To tak jakby powiedzieć, że CoD jest kopią BFa, czy też na odwrót. LoL, Dota, Smite i inne należą do gatunku gier MOBA, więc chyba logiczne, że będą pod wieloma względami podobne.

2QBkjd.jpg

Osiągnięcia:

ESL 3on3:
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #106 (21.08.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 August Month Final (28.08.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #107 (04.09.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #109 (18.09.14)
# 4th Place LoL Go4LoL Poland 3on3 September Month Final (2.09.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #111 (07.10.14)
# 1st Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #112 (14.10.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #113 (21.10.14)

VoidLeague 3on3:
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #30 East (30.08.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #31 East (06.09.14)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #32 East (13.09.14)
# 4th Place VoidLeague 3on3 TT #33 East (20.09.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #34 East (27.09.14)
# 3rd Place VoidLeague 3on3 TT #35 East (04.10.2014)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #36 East (11.10.14)

ESCsportcup 3on3:
# 1st Place ESC Cup4Fun #4 (21.09.14)
# 1st Place ESC Cup4Fun3on3 #6 (19.10.14)

Opublikowano

Gratulacje, w dziale "league of legends" gdzie sa glownie gracze lola robisz ankiete co wolą -,-

Mogą tutaj przyjść gracze smite/dota i wyrazić swoją opinię,wg. mnie LOL jest tak popularny ponieważ RIOT dba o tą grę(tylko te laggi ;/). Głównie chodzi mi o to że wprowadzają dużo nowych champ./skinów.patch'ów oraz robią eventy(wyprzedaż legacy skins),przez co gracze chcą grać w tą grę.

Do tego grając w lol'a,wiesz że to gra MOB'a ;)

Opublikowano

Za dużo rzeczy w smite zostało zaczerpniętych z lola chociażby mapa (3linie) jungler, itd. Pierwsze wrażenie po zagraniu w Smite - LOL w 3D . Nawet niektóre championy są prawie takie same.. np Wukong :/

185101413585933840951.png

Lecze raki w soloq <3

Opublikowano

Gram we wszystkie (chociaż smite odpuściłem sobie miesiąc temu). Największa różnicą Lola i Doty jest to że Dota idzie baardzo wolno, gra toczy się tak jakby jeden bał się iść do drugiego, lol natomiast jest bardzo dynamiczny i bazuje na budowaniu przewagi, w docie zbierasz rune na podwójny dmg i team debili może wygrać.

Opublikowano

Za dużo rzeczy w smite zostało zaczerpniętych z lola chociażby mapa (3linie) jungler, itd. Pierwsze wrażenie po zagraniu w Smite - LOL w 3D . Nawet niektóre championy są prawie takie same.. np Wukong :/

Wukong to małpi bóg więc jak mógł być zerżnięty z LoLa (mechanika postaci może być jedynie podobna)?

Smite jest na prawdę fajnie zrobionią grą, jednak to dlaczego ma trochę gorszą grafikę, jest zależne od tego że jest to gra 3d więc na słabszej grafie i tak więcej wymaga niż lol.

Cała mechanika gry smite jest dużo lepsza niż w lolu. Niestety nie miałem z kim grać oraz brak zmian rotacji zanudziło mnie po 2tygodniach.

Mapa na 3linie została zerżnięta z DOTY i jest ona w sumie teraz jakby podstawową mapą każdej gry MOBA, tak więc twój argument jest śmieszny.

League of Legends

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Nie ma to jak robić taką ankietę w dziale lol'a, na pewno ci co grają w lola wolą dotę/smite -_-

@top

LoL forever, najlepsza gra, najlepsze comunity, zero bugów, najlepszy balans postaci, riot nie leci na kasę, zależy im na graczach.

76561198053546969.png

Opublikowano

DOTA - była pierwsza, jest trudniejsza, wymaga więcej wprawy, o wiele bardziej widowiskowa jeżeli ktoś się na niej zna.

LOL - łatwy, przejrzysty, w miarę przystępny dla każdego, bardzo przyjemnie się ogląda rozgrywki turniejowe i nie trzeba dużo czasu poświęcać grze aby rozumieć co się dzieje. Z drugiej strony aby być dobrym trzeba poświęcać mu bardzo dużo czasu. Nawet na wysokim poziomie (według mnie) łatwiejszy od Doty.

Smite - najprzyjemniejszy do gry, raczej słaby/nijaki do oglądania na poziomie rankingowym. Smite się bardzo przyjemnie grywa, jest znacznie mniej flame'u od Doty i LoLa, nie trzeba poświęcać całego czasu aby stać się niezłym, na dłuższą metę trochę nudny się robi.

1364561328-U384748.png

sygna by b4rt4z

Opublikowano

Ostatnimi czasy zauważyłem że twórcy Smite wiele nad tą grą pracują, ciągle wchodzą jakieś reworki, nowe skiny, według mnie przez ostatnie miesięcy gra rozwija sie 2x szybciej niż lol, lecz niestety LoL jako pierwszy przyciągnął graczy tym że nie trzeba być nie wiadomo jakim Bogiem aby grać w tą gre, wszystko tam jest banalne i łatwe do nauczenia w przeciwieństwie niż Dota/Smite, w których już musisz niestety mieć troche skilla żeby zacząć wygrywać

A i zapomniałem dodać że Dota i Smite mają przyjazniejsze community niż LoL, mniej dzieci itp.

tumblr_mxoi7xGRA51rzffavo1_250.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...