Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dyskusja - League of Legends czy Smite?

RaceyPL

LOL vs SMITE  

235 użytkowników zagłosowało

1. 1. League of Legends czy Smite?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 57
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wydaje mi się, że LoL.

Po pierwsze, bo względem grywalności.

Po drugie, LoL ciągle ma jakieś nowe update.

Po trzecie, Smite jest kopią LoLa. -.^

Opublikowano

mozna by dodac jeszcze mozliwosc zaglosowania na dote poniewaz duzo osob ktore graja w lola graja tez w dote (troche znam takich) wiec smite jak najbardziej mozna powiedziec ze to kopia lola ale sadze zreszta jak duzo osob ze lol to kopia doty aczkolwiek lol mi bardziej przypadl do gustu niz dota

jesli cos sie niezgadza to prosze o poprawienie mnie ;D

Opublikowano

Imo LoL lepszy, chociaż smite też fajny. Szczerze powiem, że lubię LoLa bardziej, bo gram w niego zdecydowanie dłużej, a nie lubię grać w gry "od nowa", zwłaszcza w tak rozbudowane gierki. LoL jest nieco przyjaźniejszy dla nowych, grafika jest ogólnie bardziej estetyczna, przykład: w smite po oberwaniu po bokach ekranu pojawiają się plamy krwi ograniczające lekko widoczność - wredny efekt, stosowany w wielu grach a jednak na ogół odstraszający graczy.

Opublikowano

Należy pamiętać że SMITE jest w fazie BETA, więc nie można się niczego większego po tej grze spodziewać... Myślę że gra ma szansę (na alpha) przebić lola

b_560_95_1.png

Opublikowano

to tak jak pytać faceta w biedronce gdzie mają lepsze ceny, oczywiście że w biedronce.

a gowno prawda, w lewiatanie aa lepsze

Bierz smite, lol to uzależniające gowno które skróci twoje życie o 10 lat

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Dlaczego pytasz się "Co lepsze, LoL czy Smite?" na podforum LoL'a? :)

Wiadomo jaką odpowiedź dostaniesz, ale żeby nie było off topu napisze :

LoL lepszy, około raz na miesiąc wychodzi nowy champion, jest mnóstwo graczy, ciągle nowe update'y,

Opublikowano

Dlaczego pytasz się "Co lepsze, LoL czy Smite?" na podforum LoL'a? :)

Czasami się zastanawiam czy ktokolwiek czyta posty. On tylko napisał co wolicie, a nie co lepsze.

@topic

Wiadomo, że LoL przynajmniej dla mnie, bo ciężko się przestawić z takiego widoku jak w Lol na ten w Smite.

Lepsza grywalność,

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Opublikowano

ja tam wole Smite, jego dynamika i fantastyczne zwroty akcji bija na glowe LoLa ktory zniecheca mnie dodatkowo pieprzonym systemem dywizji (+4 pkt za wygrana, -8> za przegrana, zeby nie bylo to Silver I, 187 W i 183 L), nie mowiac juz o kulturze graczy i roznorodnosci rozgrywki :)

Opublikowano

Lol! Smite chińska podruba lola, grafika... Yyyy 1000 razy gorsza grafika od lola. Mało champów. Głupie champy. Żeby nie przedłużać jedyne co wmiare ujdźe w tej grze to animacje. W dote nie grałem.

Opublikowano

Lol! Smite chińska podruba lola, grafika... Yyyy 1000 razy gorsza grafika od lola. Mało champów. Głupie champy. Żeby nie przedłużać jedyne co wmiare ujdźe w tej grze to animacje. W dote nie grałem.

Pff, żałosny jesteś. Przyzwyczaiłeś się do lola, i wszystko inne jest chujowe. Wyjdz z tego forum, bo te argumenty są żałosne i pozbawione sensu ( PS. Nawet nie gram w smite :D ) Widać twoje iQ . Taki rage tylko na bronze V, bo przecież smite to podróbka lola... Nope

@Down Postaw siebie na miejscu twórcy smite. Co oni mogli innego zrobić? Wiele rzeczy nie jest zerżnięta z lola, tylko zainspirowana nim. Wprowadza m.in inny klimat. Poza tym, lol jest "zerżnięty" z doty i jakoś jest dobry.

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Nie rozumiem tego.. W smite za dużo rzeczy jest poprostu zerżniętych z lola. Nie rozumiem dlaczego nie mogli wymyślić np. innej mapy.. tylko tak jak w lolu 3 linie + jungla. Gra sie praktycznie na tej samej zasadzie tylko grasz z widoku 1 osoby (nawet jest wukong który też jest małpą). Wole lola bo od tego sie to wszystko zaczeło :>

185101413585933840951.png

Lecze raki w soloq <3

Opublikowano

Nie licz na obiektywne oceny pisząc w dziale LoL-a osobiście preferuję LoL-a :D

Diss_Stream.png

Opublikowano

Nie rozumiem tego.. W smite za dużo rzeczy jest poprostu zerżniętych z lola. Nie rozumiem dlaczego nie mogli wymyślić np. innej mapy.. tylko tak jak w lolu 3 linie + jungla. Gra sie praktycznie na tej samej zasadzie tylko grasz z widoku 1 osoby (nawet jest wukong który też jest małpą). Wole lola bo od tego sie to wszystko zaczeło :>

ZACZELO SIE od Doty. Równie dobrze można napisać że LoL jest zerżnięty z Doty.

Opublikowano

Dota, Dota, Dota. A Ci którzy wzorują wszystko na lolu są skończonymi kretynami - "jak w lolu 3 linie i jungla" tryb MOBA powstał głównie dzięki Dota 1, a teraz Dota 2 a nie League of Legends. Dota niedługo będzie miała premiere, oficjalnie na steam także będzie LoL miął konkurenta, bo teraz gra kilkadziesiąt jak nie kilkaset tysięcy graczy w jednym momencie a jest closed beta.

Opublikowano

bo nie wiem czy wiesz ale taka mapa jest uniwersalna dla każdych gier MOBA tego typu aby np graczom przechodzącym powiedzmy z DOTY do LOLA a później do SMITE było łatwiej... a tak poza tym to LoL też jest zerżnięty jeżeli mówisz już o championach :)

Opublikowano

Grałem we wszystkie trzy gry i lol mnie najbardziej przekonał. Dota 2 ma niby taką realistyczną grafike, bardziej od lola ale to wg mnie nie ten klimat, nie ta grywalność. Widok z 3 osoby też mnie nie przekonuje, smite ogólnie w obecnej fazie postępu mnie nie przekonuje.

fnaticno1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...