Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Najtrudniejsza postac do gry

marekstw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Urgot - standardowo trudna postać, manożerny i dziwny tor lotu Q.

Viktor - Włącz smartcasty i miłego pudłowania z E (część osób nazywa poziom trudności trafienia tym: BUGGED)

Gragas - drobny błąd w rzuceniu ulta i właśnie rozwaliłeś teamfight swojej drużynie

Tyle chyba, z tych trudniejszych.

Viktora E jest tak samo łatwe do użycia na smarcastach jak ult rumbla, po 2 grach już tym normalnie trafiasz.

652601399840421198520.png

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Moim zdaniem najtrudniejsza jest Orianna. Żeby ogarnąć jej combosy itd. trzeba poświęcić przynajmniej 5-6 meczy.

Opublikowano

dla mnie trudnymi postaciami były i będą rumble i shaco. Nigdy ich nie potrafie ogarnąć- mam ich kupionych ale nie gram nimi

Opublikowano

Wg mnie najtrudniejsze champy to

Lee Sin - jak to ktos na gorze napisal: wiekszosci osob sie tylko 'zdaje', ze ogarniaja lee:]

Opublikowano

Orianna - moj pierwszy mecz nia - 4/18. I nie jestem jakims jeba*ym noobem, po prostu ni chu*a nie potrafie jej ogarnac xD

A69JQBD.png

Lastivia s2 | Szaman Smok   |   Shatan  |  60 | CannabiS | Shinsoo | Sprzedam!

Moyes | Szaman Smok | Shatan | 75+ | Salvation | Shinsoo | Off

Opublikowano

Z ADC ciężka do ogarnięcia jest Queen - ale jeżeli już ci się uda to miazga. Z bardziej typowych to Twitch. Nie lubię go.
Z AP postawiłbym dawniej na Anivię ale tak myślałem przez pierwsze 20 gier - potem okazuje się, że ten champ jest banalny. Teraz stawiam na Syndrę i Xeratha
ewentualnie trochę na Viktora, ale on też jest w miarę łatwy do zrozumienia w mechanice.
Tudzież Cassiopeię jest ciężko zmasterować, przez co Riot dawął jej non stop buffy. A jak ludzie nauczyli się nią grać to zaczęli miażdzyć. Do tej pory boję się ogarniętej Cassio.
Z jungli postawiłbym na Shaco. Ludzie myślą, ze dobrze nim grają a robią 0 ganków w early i dziwią się czemu przegrywają
A z toperów to taki Zed zdaje się być ciężki ale statystyki mówią inaczej. W sumie po tweakach które przyszły lub nadejść mają ludzie nie wiedzą co maxować.

Na supporcie duży skillcap daję dla Nami. Chociaż ostatnie buffki jej ładnie pomogły.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Nie ma takiego czegoś jak najtrudniejsza postać do gry... każdą postać ogarnia się po grze maks dwóch... No ale gdyby tak z postaci to może hmm Ziggs? W sumie też nie bo to tylko kwestia wyczucia i skillshootów...

Juz to widze ja po 2 grach ziggsem, lee sinem, rumblem, robisz perfekcyjne ulty itd. po 2 grach to maxymalnie master yi ogarniesz.Tylko Ci sie wydaje, ze jakas postac ogarniasz..

Z tego co tu czytam wychodzi, ze:

Orianna

Lee sin

Syndra

Gragas

to postacie ktore sprawiaja wam trudnosc w ogarnieciu.

Opublikowano

moim zdaniem shacko jest trudny do ogarniecia a szczegulnie ten klon na początku jest przesrane ale jak go ogarniesz to idzie w miare

64l7.png

Opublikowano

Soraka w jungli bez pomocy teamu ani smite .

Ale potem jak ogarniesz, to wychodzisz z krzaków i robisz pente ultem =)

@Top

adc - Quinn - cieeżki champ, ale jak sie ogarnie, to kazdego zjada :D

apc - Orianna,Malzahar, Syndra - ale jak sie syndre ogarnie, to równo na 6 lvl gwarantowany kill :D

support - janna

Opublikowano

Tf&Gragas , Orianna nie jest trudną postacią wystarczy wyskilować się ładnie przez 5-10 normali i easy penta

33eHdSv.png

"Apetytu nie mam, nie muszę dużo zjeść
A na przykład twoja łydka przypomina kurzą pierś
Usiądź gdzieś nad miską, naprawdę to banał
Po prostu się skup i tnij poniżej kolana"

Opublikowano

Tf&Gragas , Orianna nie jest trudną postacią wystarczy wyskilować się ładnie przez 5-10 normali i easy penta

Jeśli uważasz , że orianne można wyskillować w 10 normali to chyba nic nie wiesz o tej postaci :D Orianna to był najlepszy AP Carry S2 i najcześciej pickany champ na LCS-ach . A granie orianną nie polega tylko na combo Q+W .

185101413585933840951.png

Lecze raki w soloq <3

Opublikowano

Twisted. Trzeba dobrze wycelować z Q, by rywale dostali. Dodatkowo w szybszych akcjach trzeba szybko wybrać odpowiednią kartę, którą chcemy użyć itp.

Jeżeli najpierw używasz Q a potem W to pozdro... karty to żaden problem, wystarczy zapamiętać "żółta,niebieska,czerwona"

Zed może być dość trundy, trzeba perfekcyjnie opanować kierowanie cieniem.

Opublikowano

Renekton- nie ważne kiedy bym nie grał 0/7 i przez miesiąc nie gram...

Syndra- w sumie już w 2 rundzie ogarniałem dobrze, ale 1 runda to było bardziej poznawanie mechaniki która w sumie jest prosta.

Opublikowano

Renekton- nie ważne kiedy bym nie grał 0/7 i przez miesiąc nie gram...

Syndra- w sumie już w 2 rundzie ogarniałem dobrze, ale 1 runda to było bardziej poznawanie mechaniki która w sumie jest prosta.

przecież renek na topie to op ścierwo :D

Wg mnie Lee Sin, aby ogarnąć smarcasty z wardem i w to masakra, nigdy tego nie mogę ogarnąć wciskam tą jedynkę a on za h.. nie stawia tego warda xD albo zanim postawie tego warda to już pół drogi dobiegne do niego zanim w użyje ;/

No i większość ADC, trza umiejętnie się pozycjnować co jest mega ciężkie od ogarnięcia bo zła pozycja i nic się nie zrobi w TF i padnie w chwilę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...