Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Najtrudniejsza postac do gry

marekstw

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, zapraszam do dyskusji, jak myslisz jaka postac jest najtrudniejsza ?Ja osobiscie uwazam, ze lee sin.Nalezy ogarnac q, w z wardami, q+ulti+ward+ulti wcale nie jest latwe do zrobienia w tak szybki tempie jak to robi insec :D.Jakie sa wasze typy ?Mozemy takze podzielic to na pozycje jesli chcecie.

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dla mnie najtrudniejsza jest hmm Khazix bo też trzeba ogarnąć co i jak. Celnować w co ulepszać itp.

Katarina, no tu już trzeba wyczuć moment kiedy się wejdzie. Na początku napewno combo używać itp.

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

akurat ulepszenia sa banalne, wycelowywac to raczej trzeba kazda postacia :D.Co do katy sie zgodze, na niej pozycjonowanie trzeba miec ogarniete i to bardzo

Opublikowano

q+ulti+ward+ulti

WTF?

Co to za combo xddd

za każdym razem rzucasz Q + Ult + Ward? xD

Twisted jest dość ciężką postacią / Urgot również.

M%C3%B6nastic_eune_64_1_logo.png

Opublikowano

ja zgodzę się z @up, twisted fate jest ciężka postacią, trzeba ogarnąć przełączanie sie pomiędzy żółtą, niebieską i czerwoną kartą, trafiać z q co nie jest proste oraz umiejętnie używać ulta nie tylko do szybkiego powrotu na linie ale także do pomocy innym linią.

Opublikowano

@up Akurat stunem Syndry całkiem łatwo jest trafić jeśli zagra się nią parę gierek.

@top hmm... Może Lee Sin ? Zrobienie czegoś typu Q+Q+Ward+W+R aby wykopać przeciwnego carry wymaga bardzo zwinnych palców. Sam nim czasami gram, ale tego nie potrafię zrobić :)

PS wg RIOTU Najtrudniejsze postacie do gry to Orianna, Cassiopeia i Syndra :) Gdzieś to widziałem, ale nie pamiętam źródła.

Opublikowano

trafienie stunem jest banalne kula i w tym samym momencie popychamy. Twisted dostanie teraz na q celownik (tor lotu każdej z 3 kart) .myślę że trudne są postacie support są papierowe więc trzeba pozycję perfect itp dochodzi jeszcze inicjacja walk , źle zrobiona decyduje o meczu

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Opublikowano

dla mnie tf i ori łatwa tfem już 74 rankedy ;P jeśli zmienią mu celownik z q to szkoda bo mi ten co jest teraz się podoba trudny dla mnie lee :x

Opublikowano

Na pierwszy rzut oka orianna i syndra. W 1 meczu ni chuja ani tym, ani tym mi now szlo. Ale ma dluzsza mete jest totf, ktory wymaga now tylko skyla, ale tez uzywania moztu. Bed tego mamy tylko 4 skyle

Nie bądź żyd daj warna

Jak pomogłem daj like

Jak nie to i tak daj

Opublikowano

Wedlug mnie zeby ogarnac takie postacie jak : Syndra, Gragas, Udyr, TF, Hecarim to trzeba miec skilla. Dalem tu tez heca i gragasa bo wedlug mnie te postacie na 100% tak szybko nie ogarniesz jak np. garena :)

sstwc.jpg

Opublikowano

Orianna hard champion ? :D

Mam nią rozegrane 60 rankedów + i bodajże w 2 grze wbiłem pente ;xx

Wystarczy mieć dobry refleks i mózg :D

M%C3%B6nastic_eune_64_1_logo.png

Opublikowano

Wg. Mnie karthus..

z Q nie jest łatwo trafić, nie ma systemu escape żadnego.. Chyba, że W dla was to system escape ;x

Ulti ma co prawda zajebiste, ale trzeba wyczuć kiedy kliknąć i często przeciwnik jest już uleczony jak ma supp lub chociaż jakieś miksturki na leczonko ..

W trakcie tf'u musi się wbić w sam środek z E co jest nie przyjemne bo hp za dużo nie ma ..

To tylko moje zdanie na ten temat .

lucyfergif.gif

Opublikowano

Twisted Fate zdecydowanie jest jedną z najtrudniejszych postaci.

Żeby grać nim dobrze trzeba długo grać i ogarniac tą postać. Każdy może sobie wejść na normala i dobrze zagrać kilka meczy, ale to nie znaczy, że ogarnął postać, trzeba prócz wygrywania wykorzystać jego wszystkie atuty - stun, teleport itp. a żeby robić to dobrze, to potrafi to naprawdę niewielu graczy.

Opublikowano

Mysle, ze TF nie nalezy do latwych postaci. Dla mnie trudny jest tez Gragas, odrobine Jayce, Udyr, troche Urgot i na pewno znalazlbym jeszcze kilka postaci, ktore sie ciezko ogarnia, ale nie mam glowy, poniewaz wlasnie jestem w autobusie i trudno sie nad czyms skupic i zastanowic.

1389638202-U295319.png

Opublikowano

imho twisted, bo trzeba ogarnac troszke co i jak.

Cassiopeia tez nie jest taka latwa na jaka sie wydaje no i Orianna.

Opublikowano

Nie ma takiego czegoś jak najtrudniejsza postać do gry... każdą postać ogarnia się po grze maks dwóch... No ale gdyby tak z postaci to może hmm Ziggs? W sumie też nie bo to tylko kwestia wyczucia i skillshootów...

E6c9g1v.gif

Opublikowano

Hm.. po tym co widze typuje na janne, i shaco.

Większości się tylko zdaje, że 'ogarniają' shaco.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Urgot - standardowo trudna postać, manożerny i dziwny tor lotu Q.

Viktor - Włącz smartcasty i miłego pudłowania z E (część osób nazywa poziom trudności trafienia tym: BUGGED)

Gragas - drobny błąd w rzuceniu ulta i właśnie rozwaliłeś teamfight swojej drużynie

Tyle chyba, z tych trudniejszych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...